X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzielna babka z Ciebie podziwiam bo ja nie wiem jak bym dała radę na Twoim miejscu...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super że już jesteś w domu. Trzymaj się i niech wszystko się szybciutko goi :*

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!
    Karolcia, super pomysł mi podsunelas, też się wybiorę do pobliskiej galerii. Tym bardziej, że do spacerów pogoda nie zachęca.

Myślę ,że ruch tu się większy u nas zrobi, jak się zaczną połówkowe. Póki co taki spokojny okres, wszystkie po prenatalnych plus wakacje.

Ja wczoraj doznałam szoku, bo zadzwoniłam do koleżanki z pracy będąc przekonana że szef już powiedział o kolejnej ciąży. A oni nic nie wiedzieli! Powiedział, że wrócę za jakieś dwa lata ale raczej każdy pomyślał że chodzi o wychowawczy:-)

Czy Wy też słyszycie te głupie testy, że lepiej żeby dziecko urodziło się w styczniu? Ja już od którejś osoby to słyszę, masakra. Jakieś sugestie,że niby w szkole beda problemy (!?!). Oczywiście podaje przykład,że ja z grudnia i od początku prymus, ale już mam powoli dość "tłumaczenia"się i kolejnej osobie chyba odpowiem, że jak dziecko ma być leniwe to będzie niezależnie od tego czy to grudzień czy marzec. Masakra.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle moje wyniki wywaliły w kosmos przed operacja, np glukoza na czczo była 123..

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dzień dobry kochane, życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki, ktoś wizytuje poza mną?
    Aga, powodzenia!:)

Aga9090 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. U nas szaro i deszczowo i też jadę do galerii na zakupy.

Mam pytanie - która farbuje włosy i farbowała już w ciąży? Bo u mnie stała się taka rzecz, że farba której zawsze używałam mi nie chwyciła. Podobno w ciąży może tak być, ale ja mam dużo siwych!

Czy polecacie coś? Albo czym się farbujecie?

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, trzymam kciuki za wizyty :)

Azzurra, pierwsze słyszę o takiej "teorii". To, czy dziecko będzie sobie dobrze radziło, czy nie, to kwestia jego predyspozycji i tego, jaki stosunek do nauki w nim wykształcimy.
    U mnie tylko koleżanka się zastanawiała czy maluszek będzie jednym z najmłodszych czy najstarszych w klasie.

Jak wczoraj zasnęłam o 20, tak obudziłam się dopiero o 9 :D nie licząc pobudek na łazienkę

Dip88, Azzurra lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio tyle sie dzieje ze nie mam czasu wam nic napisac. Ja mam tatuaż na pol plecow zrobiony w marcu dzien przed ostatnią @.
    Co do wizyty to wszystko ok. Początkowo bylam rozczarowana (az mi wstyd) bo marzył mi się syn a bedzie corka

Lotopałanka, olciaa, Dip88, Malinowa_Czekolada, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej hej dziewczyny...

Kciuki za wizyty... Orientuje się któraś z Was ile kosztuje i czeka się na usg w medicover bo myślałam tam podejść prywatnie...
    Stawki zależą od miasta i dostępność lekarzy tez zależna :) od umiejetnosci/ popularności danego lekarza. Czasami jest możliwość umówienia się tego samego dnia. U mnie w mieście w medicover przyjmuje tylko 3 ginekologów. Z czego jeden beznadziejny dostępny zawsze, kolejny ogarnięty- ale umówić się trudno bo wszyscy do niego chodzą i kobieta ginekolog ale ona przyjmuje bardzo rzadko.
    X

Poproszę o trzymanie kciuków za nasza wizytę :)
    Oczywiście my z malszukiem trzymamy kciuki za pozostałe wizytujące :*

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Cześć Piękne!
    Karolcia, super pomysł mi podsunelas, też się wybiorę do pobliskiej galerii. Tym bardziej, że do spacerów pogoda nie zachęca.

Myślę ,że ruch tu się większy u nas zrobi, jak się zaczną połówkowe. Póki co taki spokojny okres, wszystkie po prenatalnych plus wakacje.

Ja wczoraj doznałam szoku, bo zadzwoniłam do koleżanki z pracy będąc przekonana że szef już powiedział o kolejnej ciąży. A oni nic nie wiedzieli! Powiedział, że wrócę za jakieś dwa lata ale raczej każdy pomyślał że chodzi o wychowawczy:-)

Czy Wy też słyszycie te głupie testy, że lepiej żeby dziecko urodziło się w styczniu? Ja już od którejś osoby to słyszę, masakra. Jakieś sugestie,że niby w szkole beda problemy (!?!). Oczywiście podaje przykład,że ja z grudnia i od początku prymus, ale już mam powoli dość "tłumaczenia"się i kolejnej osobie chyba odpowiem, że jak dziecko ma być leniwe to będzie niezależnie od tego czy to grudzień czy marzec. Masakra.
    ja tylko bym nie chciała urodzić 30 lub 31. Natomiast sama jestem z grudnia. Czy było mi trudniej w pierwszych latach szkoły? Nie wiem, bo nie miałam porównania :) Mama za to uważała ze mój brat urodzony w kwietniu szybciej łapał. Natomiast być może trochę więcej musiałam przysiąść, by być w czołówce klasy ( ale z drugiej strony nie wiem ile czasu nad książkami spędzali inni moi koledzy). Na koniec zawsze miałam czerwone paski, wyróżnienia. Skończyłam 2 kierunki studiów. Teraz jestem mega zadowolona z urodzin w grudniu, bo zawsze odejmuje sobie rok :)

Dip88 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Cześć Piękne!

No niestety, taką teorię wyznaje np. moja mama i niektóre koleżanki które stwierdziły ze "bez sensu w grudniu". Dla innej czerwiec ( tp ciąży którą stracilam) był bez sensu bo za gorąco i grudzień też bez sensu bo zimno i koniec roku. Sama twierdzi ze najlepiej zachodzić w ciążę w maju bo to "zajebisty czas" bo sama w lutym rodziła. Nie wiem czym sie różni od innego, wkurzyła mnie tym swoim wywodem bo dla mnie ciąża to cud i nie wybieram sobie miesiąca kiedy chce urodzić..

p19u3e3kqm3ubh3v.png

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff my z synkiem od 5 dni jesteśmy na urlopie w Polsce. Nadrabiam zaległości zakupowe. Odpoczywam pełną piersią. Mój mąż został w Danii i powiem wam, że aż nie chce mi się wracać tam z powrotem. Gratuluję wszysykim tym które poznały już płeć swoich maluszków. My jeszcze czekamy. Zastanawiam się czy nie skorzystać z okazji i nie zrobić sobie usg tutaj jak już jestem w Polsce. Będę spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 10:02

agniecha2101, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z listopada, mąż z grudnia. Żadne z nas nie miało problemów na żadnym etapie edukacji :p Poza tym, znam przypadki gdzie 6latek jest bardziej ogarnięty i umie więcej niż 9latek, więc czynników jest dużo więcej niż sam wiek;) Ale osób obdarzajacych nas "dobrymi radami" to nie przekona.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękności :)

Udało mi się wstać ok 9.30 nie jak wczoraj o 11.30 :D Sukces, ale głowa dalej ćmi..

Na śniadanko zaserwowałam sobie shake truskawkowo-kiwi-bananowy z płatkami owsianymi i orzechamy nerkowca :). Dzisiaj jadę z przyjaciółką do Ciechocinka na tężnie powdychać trochę jodu :) Bo to dobre i na ciąże i na tarczycę :)

Aga - super że jesteś już w domku <3

Łotopałanka - trzymam kciuki, żeby obyło się z jak najmniejszą ilością szczepień!

Dip88 - jak tam Twoja głowa i ciśnienie dzisiaj? Dobrze kojarzę że masz takie same problemu jak ja? Niskie ciśnienie i ból głowy?

Buziaczki Kochane, miłego dnia !!

agniecha2101 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malutka, to Ty chyba masz bardziej normalnych znajomych, zazdroszczę.

Najlepsze jest to, że najbardziej żarliwie do przenoszenia tej ciąży na styczeń przekonywała mnie koleżanka, któreś sama jest z samego końca listopada. Kiedy jej to wypomniałam i zapytałam, czy miała problemy w szkole odpowiedziała że nie bo ona przecież nie jest z grudnia:) no fakt 29 listopada to prawie początek roku;)

Strasznie mnie wkurzają te teksty, tym bardziej że ja naprawdę chciałam grudniowe dziecko jako taki'prezent' urodzinowy. A tu się okazuje że na starcie jest skazane na problemy, w teorii wielu osób.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeeeeej :) Mam dziś wizytę 15:45 proszę o kciuki &&:D

Gosiaczek dopisałam :)

Ale mamy na dole listy dużo chłopców, aż niebiesko :P :D

Lotopałanka kciuki za wizytę !!!!!!!! :D Mam nadzieję że w końcu będziesz zadowolona :)

Malinowa_Czekolada ja się farbuję u mojej fryzjerki i wszystko bez problemu, ale nie wiem na jakich kosmetykach pracuje...

Mezatka2015 gratuluję córeczki :)

Kciuki za wizytujące ze mną <3

Dip88, Goosiaczek2, agulineczka, TaPaT lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Dziewczyny ostatnio tyle sie dzieje ze nie mam czasu wam nic napisac. Ja mam tatuaż na pol plecow zrobiony w marcu dzien przed ostatnią @.
    Co do wizyty to wszystko ok. Początkowo bylam rozczarowana (az mi wstyd) bo marzył mi się syn a bedzie corka
    Hmm... mi się marzyła druga córka a będzie syn, ale rozczarowaniem bym tego nie nazwała. Raczej fajnym zaskoczeniem:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Cześć Piękne!

Ja takich tekstów nie słyszałam narazie, ale też jestem z grudnia i jakoś problemów nie miałam :P To wszystko zależy już od samego dziecka, a nie od tego czy jest ileś tam miesięcy młodsze :)

Azzurra lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Malutka, to Ty chyba masz bardziej normalnych znajomych, zazdroszczę.

Najlepsze jest to, że najbardziej żarliwie do przenoszenia tej ciąży na styczeń przekonywała mnie koleżanka, któreś sama jest z samego końca listopada. Kiedy jej to wypomniałam i zapytałam, czy miała problemy w szkole odpowiedziała że nie bo ona przecież nie jest z grudnia:) no fakt 29 listopada to prawie początek roku;)

Strasznie mnie wkurzają te teksty, tym bardziej że ja naprawdę chciałam grudniowe dziecko jako taki'prezent' urodzinowy. A tu się okazuje że na starcie jest skazane na problemy, w teorii wielu osób.

Nie ma się co przejmować. Sama jestem z listopada i bardzo dobrze mi z tym. W szkole też nie mialam nigdy żadnych problemów, wręcz przeciwnie :)

p19u3e3kqm3ubh3v.png

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja takich tekstów nie słyszałam narazie, ale też jestem z grudnia i jakoś problemów nie miałam :P To wszystko zależy już od samego dziecka, a nie od tego czy jest ileś tam miesięcy młodsze :)

A ja to bym bardzo chciała urodzić się w grudniu :D Jestem z końca lutego, moje koleżanki z grudnią są prawie rok młodsze :D hehehe

vcvau8q.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ