X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja takich tekstów nie słyszałam narazie, ale też jestem z grudnia i jakoś problemów nie miałam :P To wszystko zależy już od samego dziecka, a nie od tego czy jest ileś tam miesięcy młodsze :)
    Również masz bardziej normalnych znajomych:)
    U mnie jakaś masakra. Po wynikach NIFTy obdzwonilam dalsze koleżanki z radosną nowinę i zamiast gratulacji (albo obok) od wszystkich słyszę że szkoda że grudzień. Dodam, że od rodziny czy bliskich przyjaciół tego na szczęście nie słyszałam

Powodzenia wszystkim na wizytach!!!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Paula222 lubi tę wiadomość

w57v3e3knp6plxtw.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, któraś z Was podawała stronkę z wyprawką - możecie podrzucić link?

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiccherrycupcake mnie czasami pobolewa głowa, ale nie ma tragedii. A z ciśnieniem u mnie różnie. Raz miałam 115/75, a raz 90/50. Dziś mi przyjdzie ciśnieniomierz i będę na bieżąco mierzyć, także dowiem się na czym stoje ;) i czy to ma też związek z tymi pobolewaniami głowy.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

2nn390bvba2l74tr.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coś takiego, ale muszę to przerobić po swojemu no i chce zrobić dokladniejszą listę sobie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8781379d91f8.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/095bd3a2a465.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/555587195fea.png

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 10:41

Paula222, Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip super listy :) A jeśli chodzi o maść do brodawek polecam Maltan :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dip super listy :) A jeśli chodzi o maść do brodawek polecam Maltan :)
    A ja Lansiloh:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny załamie się :( miałam rano ciśnienie 123/75. Niby norma ale taki skok ?! Boję się że z tego nadciśnienie się rozwinie :(

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po usg.... 12,7cm i 230g zdrowego bobasa... Ale nie chciał pokazać co ma między nogami... Serduszko 157 uderzeń cudowny dźwięk... Porozmawiałyśmy o moim lekarzu prowadzącym... Teoretycznie mówi że polowkowe mogłaby zaszaleć i zrobić ale lepiej ok 22 tyg zrobić... I mnie z tego nie zwalnia ale na dzisiejszy moment wszystko jest w porządku i tu się zdziwiłam bo łożysko mam na tylnej ścianie :)

Paula222, agulineczka, Jaszmurka, Malutka_94, Dip88, futuremama, olciaa, AMK, Angelika83, Karolcia27, Aguś 90, Aga9090, TaPaT, Malinowa_Czekolada, RudyTygrysek, Jagodagoi, agniecha2101, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Dziewczynki, któraś z Was podawała stronkę z wyprawką - możecie podrzucić link?

https://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dla-noworodka-i-mamy-najbardziej-szczegolowa-lista/ :)

MagicCherryCupcake, _Jagoda_, Magdaa21 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka noooo! W końcu jakieś konkrety :) :D SUper !! A jak tam , dał Ci jakieś skierowania ??

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja tam tylko na usg dziś poszłam żeby się uspokoić... A ona mnie uspokoiła co do mojego lekarza prowadzacego... Ze mam mu zaufać że jest dobry tylko o diabetologa przycisnac a jak nie to do normalnego iść

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za listy :)

Lotopałanka - Suuuuper <3

vcvau8q.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stosowałam Maltan.

Mam pytanie do mamuś najlepiej już przynajmniej dwójki dzieci :)

Otóż przed narodzinami naszego synka zrobiliśmy mu pokój. Nowy dom, nowy pokój , taki jaki sobie wymarzyłam. Wstawiliśmy też łożeczko. Po urodzeniu synka łożeczko przenieślimy do naszej sypialni, bo nie wyobrażałam sobie, żeby taki maluch spał w innym pokoju - ze względu na bezpieczeństwo - wolałam go słyszeć. No i tak łożeczko zostało w naszej sypialni do teraz ;) Na początku synek spał z nami w łożku, bo karmiłam piersią i tak mi było wygodniej, później zaś postanowiłam, że musi spać w swoim łożeczku. No i nie było większych problemów. Synek potrafi po przeczytaniu nbajeczki na dobranoc sam zasypiac w swoim łożeczku. W zeszłym tygodniu podjęłam męską decyzję przeniesienia go do jego pokoju na duże łóżko.

Oczywiście pokój swój bardzo lubi, ma tam swoje zabawki, misia z projektorem gwiazdek, czytamu mu na dobranoc bajeczkę, chwilę go pogłaszczę i wychodzę. W końcu sam zasypia, ale w nocy niestety wędruje do nas. Na początku mnie woła, przychodzę, tłumaczę mu, że mamusia jest obok, ze go pilnuje, wyciszam go i wychodzę, ale za kilka minut slysze tup tup i ląduje w naszym łozku.

Chcialam go przenieść do jego pokoju, bo nie chcę, żeby kojarzył fakt wyprowadzki z przyjsciem dzidziusia. Wiadomo, że maleństwo będzie spać w jego łożeczku w naszej sypialni. Znowu nastawiam sie na kp.

Czy Wasze dzieci spią same? Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby dziecko nie przychodziło w nocy do Was? :) Obawiam się, że nie będzie się wysypiał jak dzidziuś będzie budzić się w nocy na jedzenie, zacznie się płacz, a synek rano do przedszkola... ( we wrześniu zaczyna przedszkole jako 2,5 latek)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Malutka, to Ty chyba masz bardziej normalnych znajomych, zazdroszczę.

Najlepsze jest to, że najbardziej żarliwie do przenoszenia tej ciąży na styczeń przekonywała mnie koleżanka, któreś sama jest z samego końca listopada. Kiedy jej to wypomniałam i zapytałam, czy miała problemy w szkole odpowiedziała że nie bo ona przecież nie jest z grudnia:) no fakt 29 listopada to prawie początek roku;)

Strasznie mnie wkurzają te teksty, tym bardziej że ja naprawdę chciałam grudniowe dziecko jako taki'prezent' urodzinowy. A tu się okazuje że na starcie jest skazane na problemy, w teorii wielu osób.

Niech się koleżanka puknie w czoło ;) Ja sama jestem z ostatniego grudnia, urodziny w Sylwestra, najmłodsza w klasie i nigdy nie odstawałam od reszty (wręcz przeciwnie). Może na początku podstawówki jeszcze byłam mniejsza wzrostowo od większości, ale intelektualnie raczej ponad większość ;) także spokojnie :)Nie ma to zadnego znaczenia.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja tez stosowałam Maltan.

Mam pytanie do mamuś najlepiej już przynajmniej dwójki dzieci :)

Otóż przed narodzinami naszego synka zrobiliśmy mu pokój. Nowy dom, nowy pokój , taki jaki sobie wymarzyłam. Wstawiliśmy też łożeczko. Po urodzeniu synka łożeczko przenieślimy do naszej sypialni, bo nie wyobrażałam sobie, żeby taki maluch spał w innym pokoju - ze względu na bezpieczeństwo - wolałam go słyszeć. No i tak łożeczko zostało w naszej sypialni do teraz ;) Na początku synek spał z nami w łożku, bo karmiłam piersią i tak mi było wygodniej, później zaś postanowiłam, że musi spać w swoim łożeczku. No i nie było większych problemów. Synek potrafi po przeczytaniu nbajeczki na dobranoc sam zasypiac w swoim łożeczku. W zeszłym tygodniu podjęłam męską decyzję przeniesienia go do jego pokoju na duże łóżko.

Oczywiście pokój swój bardzo lubi, ma tam swoje zabawki, misia z projektorem gwiazdek, czytamu mu na dobranoc bajeczkę, chwilę go pogłaszczę i wychodzę. W końcu sam zasypia, ale w nocy niestety wędruje do nas. Na początku mnie woła, przychodzę, tłumaczę mu, że mamusia jest obok, ze go pilnuje, wyciszam go i wychodzę, ale za kilka minut slysze tup tup i ląduje w naszym łozku.

Chcialam go przenieść do jego pokoju, bo nie chcę, żeby kojarzył fakt wyprowadzki z przyjsciem dzidziusia. Wiadomo, że maleństwo będzie spać w jego łożeczku w naszej sypialni. Znowu nastawiam sie na kp.

Czy Wasze dzieci spią same? Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby dziecko nie przychodziło w nocy do Was? :) Obawiam się, że nie będzie się wysypiał jak dzidziuś będzie budzić się w nocy na jedzenie, zacznie się płacz, a synek rano do przedszkola... ( we wrześniu zaczyna przedszkole jako 2,5 latek)

Właśnie z tego powodu, razem z mężem ,,wyprowadzamy '' dziecko z sypialni jak ma ok 6 miesięcy... Żeby nie kojarzyło naszej sypialni ze swoją... Wtedy jest dużo łatwiej ...Hmm nie wiem jak Ci pomóc, najlepiej im szybciej tym lepiej - bo tak jak mówisz, żeby nie myślał, że jego miejsce zajęła dzidzia... U nas przeprowadzki przeszły lekko... Teraz też max pół roczku i do innego pokoju, chociaż fakt faktem pokój dzieci jest za ścianą sypialni...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas też jest bliziutko - prawie drzwi w drzwi. Ja karmiłam synka 14 m-cy i po prostu dla własnej wygody trzymaliśmy go w naszej sypialni. Wiedziałam, żeby nie przyzwyczajać go do spania w naszym łożku i to się udało osiągnąć, bo bez problemu śpi w łożeczku. No nic muszę się uzbroić w cierpliwość i go teraz odprowadzać do siebie, choć oczywiście uwielbiam się do niego przytulać, no ale przecież niedługo będzie drugi maluch i musi się w końcu synek nauczyć spać w swoim pokoju.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka gratuluję w końcu udanej wizyty :)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka ojj tak, u mnie teraz synek codziennie wstaje około 7 i przychodzi do sypialni i leżymy do 9 :D Wcale mi to nie przeszkadza hehe :) Tak samo ten starszy, ogólnie jak się budzą i w weekendy leżymy w 4 u nas w łóżku, a nie długo w 5 hehe :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ