X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja takich tekstów nie słyszałam narazie, ale też jestem z grudnia i jakoś problemów nie miałam :P To wszystko zależy już od samego dziecka, a nie od tego czy jest ileś tam miesięcy młodsze :)
    Również masz bardziej normalnych znajomych:)
    U mnie jakaś masakra. Po wynikach NIFTy obdzwonilam dalsze koleżanki z radosną nowinę i zamiast gratulacji (albo obok) od wszystkich słyszę że szkoda że grudzień. Dodam, że od rodziny czy bliskich przyjaciół tego na szczęście nie słyszałam

Powodzenia wszystkim na wizytach!!!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Paula222 lubi tę wiadomość

w57v3e3knp6plxtw.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, któraś z Was podawała stronkę z wyprawką - możecie podrzucić link?

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiccherrycupcake mnie czasami pobolewa głowa, ale nie ma tragedii. A z ciśnieniem u mnie różnie. Raz miałam 115/75, a raz 90/50. Dziś mi przyjdzie ciśnieniomierz i będę na bieżąco mierzyć, także dowiem się na czym stoje ;) i czy to ma też związek z tymi pobolewaniami głowy.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

2nn390bvba2l74tr.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coś takiego, ale muszę to przerobić po swojemu no i chce zrobić dokladniejszą listę sobie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8781379d91f8.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/095bd3a2a465.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/555587195fea.png

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 10:41

Paula222, Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip super listy :) A jeśli chodzi o maść do brodawek polecam Maltan :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dip super listy :) A jeśli chodzi o maść do brodawek polecam Maltan :)
    A ja Lansiloh:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny załamie się :( miałam rano ciśnienie 123/75. Niby norma ale taki skok ?! Boję się że z tego nadciśnienie się rozwinie :(

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po usg.... 12,7cm i 230g zdrowego bobasa... Ale nie chciał pokazać co ma między nogami... Serduszko 157 uderzeń cudowny dźwięk... Porozmawiałyśmy o moim lekarzu prowadzącym... Teoretycznie mówi że polowkowe mogłaby zaszaleć i zrobić ale lepiej ok 22 tyg zrobić... I mnie z tego nie zwalnia ale na dzisiejszy moment wszystko jest w porządku i tu się zdziwiłam bo łożysko mam na tylnej ścianie :)

Paula222, agulineczka, Jaszmurka, Malutka_94, Dip88, futuremama, olciaa, AMK, Angelika83, Karolcia27, Aguś 90, Aga9090, TaPaT, Malinowa_Czekolada, RudyTygrysek, Jagodagoi, agniecha2101, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Dziewczynki, któraś z Was podawała stronkę z wyprawką - możecie podrzucić link?

https://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dla-noworodka-i-mamy-najbardziej-szczegolowa-lista/ :)

MagicCherryCupcake, _Jagoda_, Magdaa21 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka noooo! W końcu jakieś konkrety :) :D SUper !! A jak tam , dał Ci jakieś skierowania ??

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja tam tylko na usg dziś poszłam żeby się uspokoić... A ona mnie uspokoiła co do mojego lekarza prowadzacego... Ze mam mu zaufać że jest dobry tylko o diabetologa przycisnac a jak nie to do normalnego iść

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za listy :)

Lotopałanka - Suuuuper <3

vcvau8q.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stosowałam Maltan.

Mam pytanie do mamuś najlepiej już przynajmniej dwójki dzieci :)

Otóż przed narodzinami naszego synka zrobiliśmy mu pokój. Nowy dom, nowy pokój , taki jaki sobie wymarzyłam. Wstawiliśmy też łożeczko. Po urodzeniu synka łożeczko przenieślimy do naszej sypialni, bo nie wyobrażałam sobie, żeby taki maluch spał w innym pokoju - ze względu na bezpieczeństwo - wolałam go słyszeć. No i tak łożeczko zostało w naszej sypialni do teraz ;) Na początku synek spał z nami w łożku, bo karmiłam piersią i tak mi było wygodniej, później zaś postanowiłam, że musi spać w swoim łożeczku. No i nie było większych problemów. Synek potrafi po przeczytaniu nbajeczki na dobranoc sam zasypiac w swoim łożeczku. W zeszłym tygodniu podjęłam męską decyzję przeniesienia go do jego pokoju na duże łóżko.

Oczywiście pokój swój bardzo lubi, ma tam swoje zabawki, misia z projektorem gwiazdek, czytamu mu na dobranoc bajeczkę, chwilę go pogłaszczę i wychodzę. W końcu sam zasypia, ale w nocy niestety wędruje do nas. Na początku mnie woła, przychodzę, tłumaczę mu, że mamusia jest obok, ze go pilnuje, wyciszam go i wychodzę, ale za kilka minut slysze tup tup i ląduje w naszym łozku.

Chcialam go przenieść do jego pokoju, bo nie chcę, żeby kojarzył fakt wyprowadzki z przyjsciem dzidziusia. Wiadomo, że maleństwo będzie spać w jego łożeczku w naszej sypialni. Znowu nastawiam sie na kp.

Czy Wasze dzieci spią same? Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby dziecko nie przychodziło w nocy do Was? :) Obawiam się, że nie będzie się wysypiał jak dzidziuś będzie budzić się w nocy na jedzenie, zacznie się płacz, a synek rano do przedszkola... ( we wrześniu zaczyna przedszkole jako 2,5 latek)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Malutka, to Ty chyba masz bardziej normalnych znajomych, zazdroszczę.

Najlepsze jest to, że najbardziej żarliwie do przenoszenia tej ciąży na styczeń przekonywała mnie koleżanka, któreś sama jest z samego końca listopada. Kiedy jej to wypomniałam i zapytałam, czy miała problemy w szkole odpowiedziała że nie bo ona przecież nie jest z grudnia:) no fakt 29 listopada to prawie początek roku;)

Strasznie mnie wkurzają te teksty, tym bardziej że ja naprawdę chciałam grudniowe dziecko jako taki'prezent' urodzinowy. A tu się okazuje że na starcie jest skazane na problemy, w teorii wielu osób.

Niech się koleżanka puknie w czoło ;) Ja sama jestem z ostatniego grudnia, urodziny w Sylwestra, najmłodsza w klasie i nigdy nie odstawałam od reszty (wręcz przeciwnie). Może na początku podstawówki jeszcze byłam mniejsza wzrostowo od większości, ale intelektualnie raczej ponad większość ;) także spokojnie :)Nie ma to zadnego znaczenia.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja tez stosowałam Maltan.

Mam pytanie do mamuś najlepiej już przynajmniej dwójki dzieci :)

Otóż przed narodzinami naszego synka zrobiliśmy mu pokój. Nowy dom, nowy pokój , taki jaki sobie wymarzyłam. Wstawiliśmy też łożeczko. Po urodzeniu synka łożeczko przenieślimy do naszej sypialni, bo nie wyobrażałam sobie, żeby taki maluch spał w innym pokoju - ze względu na bezpieczeństwo - wolałam go słyszeć. No i tak łożeczko zostało w naszej sypialni do teraz ;) Na początku synek spał z nami w łożku, bo karmiłam piersią i tak mi było wygodniej, później zaś postanowiłam, że musi spać w swoim łożeczku. No i nie było większych problemów. Synek potrafi po przeczytaniu nbajeczki na dobranoc sam zasypiac w swoim łożeczku. W zeszłym tygodniu podjęłam męską decyzję przeniesienia go do jego pokoju na duże łóżko.

Oczywiście pokój swój bardzo lubi, ma tam swoje zabawki, misia z projektorem gwiazdek, czytamu mu na dobranoc bajeczkę, chwilę go pogłaszczę i wychodzę. W końcu sam zasypia, ale w nocy niestety wędruje do nas. Na początku mnie woła, przychodzę, tłumaczę mu, że mamusia jest obok, ze go pilnuje, wyciszam go i wychodzę, ale za kilka minut slysze tup tup i ląduje w naszym łozku.

Chcialam go przenieść do jego pokoju, bo nie chcę, żeby kojarzył fakt wyprowadzki z przyjsciem dzidziusia. Wiadomo, że maleństwo będzie spać w jego łożeczku w naszej sypialni. Znowu nastawiam sie na kp.

Czy Wasze dzieci spią same? Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby dziecko nie przychodziło w nocy do Was? :) Obawiam się, że nie będzie się wysypiał jak dzidziuś będzie budzić się w nocy na jedzenie, zacznie się płacz, a synek rano do przedszkola... ( we wrześniu zaczyna przedszkole jako 2,5 latek)

Właśnie z tego powodu, razem z mężem ,,wyprowadzamy '' dziecko z sypialni jak ma ok 6 miesięcy... Żeby nie kojarzyło naszej sypialni ze swoją... Wtedy jest dużo łatwiej ...Hmm nie wiem jak Ci pomóc, najlepiej im szybciej tym lepiej - bo tak jak mówisz, żeby nie myślał, że jego miejsce zajęła dzidzia... U nas przeprowadzki przeszły lekko... Teraz też max pół roczku i do innego pokoju, chociaż fakt faktem pokój dzieci jest za ścianą sypialni...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas też jest bliziutko - prawie drzwi w drzwi. Ja karmiłam synka 14 m-cy i po prostu dla własnej wygody trzymaliśmy go w naszej sypialni. Wiedziałam, żeby nie przyzwyczajać go do spania w naszym łożku i to się udało osiągnąć, bo bez problemu śpi w łożeczku. No nic muszę się uzbroić w cierpliwość i go teraz odprowadzać do siebie, choć oczywiście uwielbiam się do niego przytulać, no ale przecież niedługo będzie drugi maluch i musi się w końcu synek nauczyć spać w swoim pokoju.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka gratuluję w końcu udanej wizyty :)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka ojj tak, u mnie teraz synek codziennie wstaje około 7 i przychodzi do sypialni i leżymy do 9 :D Wcale mi to nie przeszkadza hehe :) Tak samo ten starszy, ogólnie jak się budzą i w weekendy leżymy w 4 u nas w łóżku, a nie długo w 5 hehe :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ