Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka rekaw extra. Ja mam tatuaz od niedawna zrobilam jak bylam w kilkudniowej ciazy :D Nawet nie przypuszczalam ze moglo sie udac. Zagoil sie szybko i ladnie :) Po ciazy zrobie napewno koleny bo to jak uzaleznienie <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fde6ade2f2f4.jpg

Dip88, Jagodagoi, Lotopałanka, Madlen_:) lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Gosiaczek gratuluję synka :)
    Dziękuję bardzo strasznie się boję tego syna u mnie w rodzinę tz z mojej strony chłopcy są obciążeń autyzmem. I nie tyle że się nie cieszę ale jak na razie nie dociera to do mnie. A po drugie ja już się nauczyłam że w brzuszku jest Toska i tak jakoś dziwnie teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 21:28

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek to fakt uzależnia i to bardzo.... :) ja mam rękaw, jedna część łydki i mniejsze na przedramieniu i loptace a kolejne w planach

RudyTygrysek, Jagodagoi lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka to pochwal sie :) Dla odmiany to bedzie taki przyjemny temat. Ja uwielbiam ogladac. Dlugo sie zbieralam by swoj zrobic to ciaza to kp a nie chciala zrobic a ze teraz juz tylko do snu to zrobila. Najpierw mial byc bez napisu a pozniej jednak dolozylysmy z tatuatorka i jest moj piekny. Nastepny zrobie sobie mamowy jakis <3

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Witajcie

co do wozenia w aucie ja planuje wlsanie kupic taki kocyk wczepiany z otworami na psy. wydaje mi sie to rozsadne rozwiazanie.

Azzurra a nie mozesz zrobic badania na przeciwciala w twoim organizmie. Jesli beda przeciwciala to jest koniecznosc podania immunoglobiny jak nie ma to nie trzeba :) Ja badalam na samym poczatku a my z M mamy brh - oboje ale doktor wolil sie upewnic :)

Przeciwciała (tzw. odczyn Coombsa) są badane w każdej ciąży. Ja poprzedniej miałam trzykrotnie(z uwagi na Rh-) teraz już też jestem po pierwszym badaniu. Szczepionka właśnie po to jest, żeby się one nie pojawiły bo jak się pojawią to dopiero może oznaczać wystąpienie konfliktu. Podanie immunoglobuliny w trakcie ciąży podobno dodatkowo zabezpiecza przed konfliktem, stąd moje zainteresowanie przyjęciem tego specyfiku, ponoć od tego roku refundowanego dla wszystkich ciężarnych zagrożonych konfliktem.

W poprzedniej ciąży nie przyjmowałam immunoglobuliny w trakcie trwania, dostałam tylko po porodzie bo dziecko się urodziło Rh dodatnie. No, ale to była pierwsza ciąża więc ryzyko praktycznie żadne. Teraz jest teoretycznie większe. Miło by było skorzystać z tej refundacji, bo to 300-400 zł więcej na wyprawkę:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra Ja ci powiem ze znajoma cos wspominala ze teraz dla zadnej nie sa refundowane a ona prowadzi i na nfz i prywatnie. Ale ja na twoim miejscu bym sie zapisala na konsultacje do kogos na nfz

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba tak zrobię. Może poszukam jakiejś poradni przyszpitalnej w jakimś sensownym szpitalu. Szkoda że nie wiem w którym rodzić, to bym od razu tam uderzyła.

Próbowałam się czegoś dowiedzieć na wątku dotyczącym tej immunoglobuliny (jest w dziale III trymestr) ale z tego co tam dziewczyny piszą to słabo jest z dostępnością tej szczepionki na NFZ póki co. No nic ,zanim my dojdziemy do 28 TC to może się NFZ ogarnie(hahaha!)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Przeciwciała (tzw. odczyn Coombsa) są badane w każdej ciąży. Ja poprzedniej miałam trzykrotnie(z uwagi na Rh-) teraz już też jestem po pierwszym badaniu. Szczepionka właśnie po to jest, żeby się one nie pojawiły bo jak się pojawią to dopiero może oznaczać wystąpienie konfliktu. Podanie immunoglobuliny w trakcie ciąży podobno dodatkowo zabezpiecza przed konfliktem, stąd moje zainteresowanie przyjęciem tego specyfiku, ponoć od tego roku refundowanego dla wszystkich ciężarnych zagrożonych konfliktem.

W poprzedniej ciąży nie przyjmowałam immunoglobuliny w trakcie trwania, dostałam tylko po porodzie bo dziecko się urodziło Rh dodatnie. No, ale to była pierwsza ciąża więc ryzyko praktycznie żadne. Teraz jest teoretycznie większe. Miło by było skorzystać z tej refundacji, bo to 300-400 zł więcej na wyprawkę:)
    Nie jest tak, ze jeśli lekarz ma podpisana umowę z NFZ to może przepisywać leki ze zniżka ?
    Natomiast tez słyszałam ze z refundacja tego leku to straszna lipa. Zobaczymy ;) nas również dotyczy konflikt :(

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Nie jest tak, ze jeśli lekarz ma podpisana umowę z NFZ to może przepisywać leki ze zniżka ?
    Natomiast tez słyszałam ze z refundacja tego leku to straszna lipa. Zobaczymy ;) nas również dotyczy konflikt :(
    Pojęcia zielonego nie mam! Wiem, że ja mam wszystkie na 100%. O ile na duphaston,(którego notabene już nie muszę brać) mogę wydać te parę złotych, o tyle jednak koszt szczepionki jest spory i dlatego rozważam skorzystanie z publicznej służby zdrowia:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Pojęcia zielonego nie mam! Wiem, że ja mam wszystkie na 100%. O ile na duphaston,(którego notabene już nie muszę brać) mogę wydać te parę złotych, o tyle jednak koszt szczepionki jest spory i dlatego rozważam skorzystanie z publicznej służby zdrowia:)
    Mój lekarz jak się jeszcze staraliśmy przepisywał mi luteinę ze zniżka, raz trafiłam na innego ( bo akurat mój był na urlopie) i dostałam na 100%. W aptece doznałam małego szoku jak podali mi cenę. Oba lekarze przyjmowali prywatnie. Dlatego mi się wydaje ze to zależy od kontraktu z NFZ, ale pewności nie mam.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie życzenia. Bylam z mężem na randce, a wieczorem przyszli nasi bliscy z pięknym bukietem kwiatów.
    Ciekawe macie te tatuaże, choć ja bym sobie nie zrobiła. W ogole mnie do tego nie ciągnie.
    Aga, jak się czujesz? Wypuscili Cię?
    Któraś pytała o bol po cc. Na początku było tak sobie, ale spoko, dostawalam leki przeciwbolowe. Już po kilkunastu godzinach opiekowałam się synkiem, a po kilku dniach smigalam. Od początku karmilam piersią. W pierwszej dobie bylo malo mleka, za to w trzeciej nawal.

agulineczka lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki, ktoś wizytuje poza mną?

Dip88, Azzurra lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dzień dobry kochane, życzę Wam miłego dnia i trzymam kciuki, ktoś wizytuje poza mną?

Trzymam kciuki za wizytę. Czyli oznacza to, że cię wypuścili że szpitala? Jeśli tak super :)

Dzień dobry dziewczyny :D

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Trzymam kciuki za wizytę. Czyli oznacza to, że cię wypuścili że szpitala? Jeśli tak super :)

Dzień dobry dziewczyny :D
    Tak wypuścili :)

futuremama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Odkąd wróciłam do pracy ciężko Was nadrobić :)

Kciuki za wizyty, ja mam w sobotę, ale nie wiem czy z usg, bo to Medicover i idę głównie po skierowanie na połówkowe.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w ogóle mało dziewczyn pisze. Pewnie albo samopoczucie albo mało czasu, zresztą są wakacje. Agniecha widać zagląda, choć nie pisze :P ale z tego co kojarzę to chyba pracuje i Karmelkova jak zawsze dużo pisała i często była, tak ostatnio troszkę nam przycichła ;) Ale ja też ostatnio nie mam zbyt dużej weny do pisania.
    Paula a jak u ciebie samopoczucie?

Otworzyłam okno i śmierdzi mi jakby zgnitymi jabłkami. Choć nie mam pojęcia skąd ten zapach?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny...

Kciuki za wizyty... Orientuje się któraś z Was ile kosztuje i czeka się na usg w medicover bo myślałam tam podejść prywatnie...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne :-) kciuki za wizyty :-* Aguś super, że już jesteś w domu, jak się czujesz?

Ja zbieram się zaraz na jakieś ciuchowe zakupy do Galerii :-)

Dip88, Azzurra, nick nieaktualny, Malinowa_Czekolada, olciaa, TaPaT, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej piękne :-) kciuki za wizyty :-* Aguś super, że już jesteś w domu, jak się czujesz?

Ja zbieram się zaraz na jakieś ciuchowe zakupy do Galerii :-)
    Brzuch trochę ciągnie ale da się przeżyć, najgorsza dla mnie jest zmiana opatrunku 2 x dziennie.. Słabo mi na takie widoki...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa idę na 10.30 na wizytę usg prywatnie trzymajcie kciuki.... Już się nie mogę doczekać w końcu zobaczę maluszka... :)

bondzik007, AMK, olciaa, Dip88, Jaszmurka, agulineczka, TaPaT, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ