Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wg mnie przez kilka pierwszych lata życia zazwyczaj jest różnica pomiędzy dziećmi urodzonymi na początku roku szkolnego, a tymi z końca. To jest przecież prawie rok różnicy, mój syn jest najmłodszy w grupie w przedszkolu i w sumie dopiero teraz różnica trochę zaczyna się zacierać.
Ale kurcze - jakby mi ktoś walił tekstem, kiedy lepiej, bym urodziła, to bym chyba mu kazała samemu urodzić. Nie rozumiem tego gadania, a to przenosisz, a to przytyłaś, a czemu chłopiec, następnym razem dziewczynkę sobie zróbcie, a po co Wam trzecie, tak szybko rodzeństwo... I te wszystkie zabobony odnośnie kształtu brzucha, apetytu czy wyglądu... ech.
Ja ostatnio, gdy powiedziałam o ciąży, usłyszałam: "nie wiem, czy gratulować, czy współczuć"... także cóż...❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Hej dziewczyny, przepraszam że się nie odzywam ale jestem na wakacjach w Chorwacji i slaby maja internet. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za reszte
Dip88, Aga9090, Lotopałanka, agulineczka, olciaa, agniecha2101, TaPaT, Karo_88, Paula222, Karolcia27, futuremama, Azzurra, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja podglądam Was cały czas. Boję się po prostu pisać. Nie wiem czy pamiętacie, w 12tc byłam w szpitalu z krwotokiem bez poznanej przyczyny. Około 2 tyg później przyczyna się pokazala: mam sporego krwiaka, najpierw 4.8x2.5, teraz 5.8x1.8. Moja dr uspokaja, że jest w najlepszym możliwym miejscu(przy ujściu i daleko od łożyska) i że dziecku w ogóle to nie przeszkadza. Ale domyślcie się, jak ja panikuję. Do tego mam dość mocne bóle wzrostowe a w mojej głowie to oczywiście coś złego. No i ten areszt domowy, wychodzę tylko do przychodni... Mimo to wierzę, że będzie ok. Nasz Franek pozostał Frankiem- chłopak potwierdzony na 100. ‰
Magdaa21, Lotopałanka, agulineczka, Malinowa_Czekolada, olciaa, agniecha2101, TaPaT, futuremama, Jagodagoi lubią tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
MagicCherryCupcake wrote:Hej Dziewczynki,
Co polecacie na ostrą migrenę w ciąży?
Paula - nie martw się na zapas, jakoś to będzie, dasz radę, to dla Waszego dobra :* no i jak dzieczyny radzą, porozmawiaj z ginem, może uda się coś "ugrać"
Ja jeszcze nic nie kupiłam dla maleństwaNie wiem czemu ale mam przed tym jakieś.. lęki? Nie wiem sama, ale zaczęłam już patrzeć na wyprawki i jak na razie skupiłam się na części co mama potrzebuje po porodzie i zaczyna mnie poród przerażać
Nie śmiejcie się proszę, to mój 1
-
Ja pewnie moje trzecie dziecko będę rodzić w trzecim szpitalu. Ze względu na to, że mój gin się przenosi i już zapowiedział, że zaprasza
Co do rozstań z dziećmi, to niestety mam już takich za sobą kilka. Najpierw po narodzinach córki spędziłam z nią tydzień w szpitalu, bo miała żółtaczkę. W tym czasie nie widziałam synka, bo był zbyt mały na odwiedziny.
W zeszłym roku syn trafił do szpitala na 3 dni i w tym roku w lutym znowu. Teraz planowo idziemy do szpitala w sierpniu. Nie cieszę się, ale cóż, życie. Mam nadzieję, że szybko wyjdziemy.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
giovanedonore wrote:Dziewczyny, ja podglądam Was cały czas. Boję się po prostu pisać. Nie wiem czy pamiętacie, w 12tc byłam w szpitalu z krwotokiem bez poznanej przyczyny. Około 2 tyg później przyczyna się pokazala: mam sporego krwiaka, najpierw 4.8x2.5, teraz 5.8x1.8. Moja dr uspokaja, że jest w najlepszym możliwym miejscu(przy ujściu i daleko od łożyska) i że dziecku w ogóle to nie przeszkadza. Ale domyślcie się, jak ja panikuję. Do tego mam dość mocne bóle wzrostowe a w mojej głowie to oczywiście coś złego. No i ten areszt domowy, wychodzę tylko do przychodni... Mimo to wierzę, że będzie ok. Nasz Franek pozostał Frankiem- chłopak potwierdzony na 100. ‰
Spokojnie, dobrze cie rozumiem. Ja dowiedziałam się dwa tyg. temu, że mam krwiaka. Wprawdzie mniejszego, ale też się stresuje. Krwiaki przeważnie wchłaniają się do 20 tc. Najważniejsze to żeby się nie przemęczać. Pierwszy tydzień praktycznie przeleżałam. Później czytając mameginekolog wprowadziłam sobie oszczędny tryb życia, zresztą położna też mi powiedziała, że nie muszę ciągle leżeć.
Wszystko będzie ok -
MagicCherryCupcake wrote:Hej Dziewczynki,
Co polecacie na ostrą migrenę w ciąży?
Paula - nie martw się na zapas, jakoś to będzie, dasz radę, to dla Waszego dobra :* no i jak dzieczyny radzą, porozmawiaj z ginem, może uda się coś "ugrać"
Ja jeszcze nic nie kupiłam dla maleństwaNie wiem czemu ale mam przed tym jakieś.. lęki? Nie wiem sama, ale zaczęłam już patrzeć na wyprawki i jak na razie skupiłam się na części co mama potrzebuje po porodzie i zaczyna mnie poród przerażać
Nie śmiejcie się proszę, to mój 1
Mnie to tak samo zaczyna przerażaćale bardziej chyba przeraża mnie wizja pierwszych dni po porodzie. Ja też pierwszy raz będę rodzić
Karmelkovaa, AMK lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Cześć dziewczynki
U mnie leniwe dni ... dzisiaj mam zamaiar Was poczytać nadrobić
Ciaża mi powoduje ze często mdleje , musiałam troche odpocząć .
Zaczynamy 17tydzień Julka coraz więcej stuka pukaczekam na wizytę 6stego .
Coraz większy stresik mam przed połówkowymi .
Bondzik dziewczyny na wątku zaczynamy starania o Ciebie pytały :*
ZUZAUK, bondzik007, Lotopałanka lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkova nareszcie
Już zaczynałam się martwić. Ja ostatnio w sklepie zasłabłam, coś okropnego
Wogóle wstać nie mogłam koło 10 minut, bo spowrotem to samo było. Teraz już się nie ruszam sama z domu, a przynajmniej póki takie upały są, bo się poprostu boję.
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Hej hej u nas leniwie bo tata ma wolne. Wiec ja leżę obijam sie a on zajmuje sie mała. Oczywiście nie jestem w stanie nadrobić tyg mam nadzieje ze u was wszytsko dobrze??!!!
Dziewczyny nie macie ochoty jednak przejść na fb?? Tam dużo łatwiej sie pisze czyta i prZedewszystkim nie każdy może zaglądać!!! -
Dip88 wrote:Agulineczka super, że maluszek już tak ładnie puka do was
I wielkie gratulacje dla synka, czasami trzeba kombinować i tak
Niby takie powiedzmy przekupywanie dziecka nie jest dobre, ale w wyjątkowych sytuacjach czasami trzeba jakoś sobie radzić
Karmelkova, Agniecha co tam u was?
Miło, że pytasz. U mnie wszystko okJuż w środę wizyta, nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że się w końcu płeć potwierdzi.
Nie wytrzymałam i jakiś czas temu też zamówiłam detektor tętna, wczoraj przyszedłboję się, że się teraz uzależnię od słuchania serduszka
Cudownie jest tak móc sobie w domku posłuchać
Poza tym wyczajam promocje i wyprzedaže i pomału coś tam ciągle do wyprawki dokupujęPrzedwczoraj kupiłam nianię elektroniczną Motorola MBP622, bo była przeceniona ze 149 na 70 franków
Żal było nie skorzystać
a w PL sprawdzałam, to kosztują mniej więcej od 380 do 500 zł nawet, a mi po przeliczeniu po teraźniejszym kursie wyszło ok 260zł
Tak więc opłacało się
Poza tym chce mi się już do PL, ale czekamy na wizytę i wtedy zaplanujemy sobie jakoś konkretnie urlopDip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agulka901 wrote:W USG wyszedł krwiak
a że ostatnia ciążę przez krwiaka straciłam to teraz płakać mi się chce
do tego przez obciążony wywiad lekarz twierdzi że ciężko będzie mi donosic ciążę
Kochana strasznie mi przykroAle trzeba wierzyć że będzie dobrze.. Trzymam mocno kciuki !
-
inaa wrote:Hej dziewczyny, przepraszam że się nie odzywam ale jestem na wakacjach w Chorwacji i slaby maja internet. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za reszte
-
Dip88 wrote:Ostatnio w ogóle mało dziewczyn pisze. Pewnie albo samopoczucie albo mało czasu, zresztą są wakacje. Agniecha widać zagląda, choć nie pisze
ale z tego co kojarzę to chyba pracuje i Karmelkova jak zawsze dużo pisała i często była, tak ostatnio troszkę nam przycichła
Ale ja też ostatnio nie mam zbyt dużej weny do pisania.
Paula a jak u ciebie samopoczucie?
Otworzyłam okno i śmierdzi mi jakby zgnitymi jabłkami. Choć nie mam pojęcia skąd ten zapach?
U mnie to wynikło z braku weny , lenistwa , i samopoczucia ... ostatnio taka jestem nie do życia xD
Zaczęłam sobie nabierać do głowy bo ciągle gdzieś ktoś napisze , że dziecko źle się rozwija , to straty po 20tyg , to przedwczesne porody to szyjka niewydolna mózg mi paruje..." Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lotopałanka wrote:A i mój mały cud
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb2b89d4921.jpg
Śliczna dzidzianastępnym razem już na pewno się pokaże
Lotopałanka lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
giovanedonore wrote:Dziewczyny, ja podglądam Was cały czas. Boję się po prostu pisać. Nie wiem czy pamiętacie, w 12tc byłam w szpitalu z krwotokiem bez poznanej przyczyny. Około 2 tyg później przyczyna się pokazala: mam sporego krwiaka, najpierw 4.8x2.5, teraz 5.8x1.8. Moja dr uspokaja, że jest w najlepszym możliwym miejscu(przy ujściu i daleko od łożyska) i że dziecku w ogóle to nie przeszkadza. Ale domyślcie się, jak ja panikuję. Do tego mam dość mocne bóle wzrostowe a w mojej głowie to oczywiście coś złego. No i ten areszt domowy, wychodzę tylko do przychodni... Mimo to wierzę, że będzie ok. Nasz Franek pozostał Frankiem- chłopak potwierdzony na 100. ‰
Kochana nie myśl , że będzie jak wcześniej ... musisz wierzyć w siłę Twojego dzidziusiajeśli doktorka mówi , że jest w takim miejscu ze nie ma stycznosci z maluszkiem to nie ma ... :* będzie dobrze
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dip88 wrote:Karmelkova nareszcie
Już zaczynałam się martwić. Ja ostatnio w sklepie zasłabłam, coś okropnego
Wogóle wstać nie mogłam koło 10 minut, bo spowrotem to samo było. Teraz już się nie ruszam sama z domu, a przynajmniej póki takie upały są, bo się poprostu boję.
Dip dziękuję za zainteresowanie ;* wczoraj wgl miałam pulsu 116 ale niskie cisnienie więc oprócz bólu głowy dało rade xD
Mdleje sobie na zawołanie z domu sama nie wychodze , bo nawet gotując obiad miałam odlot ...
Skopiowałam Twoją liste wyprawkowąDip88 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...