X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczja no to zamieniamy się miejscami bo ja rodziłam na Chałubińskiego i bardzo nie chciałabym tam wrócić. Teraz myślę o Kamieńskiego bo ma dobre opinie co do samego porodu. IP ponoć masakra i po porodzie ale już miałam chrzest na klinikach, a niby większość twierdzi że super. Także mętlik mam straszny. A czemu na Kamieńskiego zakaz odwiedzin, nawet na korytarzu?
    Ps. Za pierwszym podejściem z klinik mnie odesłali mimo skierowania i po terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 14:50

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dip dziękuję za zainteresowanie ;* wczoraj wgl miałam pulsu 116 ale niskie cisnienie więc oprócz bólu głowy dało rade xD
    Mdleje sobie na zawołanie z domu sama nie wychodze , bo nawet gotując obiad miałam odlot ...
    Skopiowałam Twoją liste wyprawkową ;)

Miałam zacytować, a nie polubić. Te omdlenia są straszne. Musisz uważać, ja wczoraj jak gotowalam to postawiłam sobie wiatrak obok, włączyłam na maksa bo jakoś mi wtedy lepiej było. Ja mam niskie ciśnienie.
    I nie czytaj co piszą, bo tylko będziesz myśleć czy coś się dzieje czy nie. Wiem sama po sobie :P Słuchaj co mówi Ci gin. Na necie to można wszystkie choroby sobie znaleźć :) Też się boję, ale musimy być dobrej myśli.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip mi się nie raz kliknie polubienie czy trzeba czy nie hehe :D
    No ja to nie zależnie juz czy zimno czy gorąco to pot na czole i do widzenia xD ale jak juz widze ze mdło to siadam od razu nogi do gory i przechodzi :p
    Nie czytam tak celowo ale jestem jeszcze na jednym watku i własnie tam dużo przypadków ciągle eh takich naprawdę trudnych :< i im jestem w wyższej ciąży to zaczynam mieć shiz żeby nawet ze wględu na historię położniczą dotrwac do końca ile sie da ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 15:11

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają problemy z cerą w ciąży. Przeszło wam czy dalej macie? Bo mi w sumie wszystko poznikało, ale za to trochę jeszcze w strefie T na twarzy zaskórniki mi się porobiły. Robię jakieś maseczki, peelingi i nic nie pomaga :/ Coś ktoś poleca?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaraz będę Was nadrabiać :-) bo dopiero wróciłam do domu od rana a i zaraz do Biedry na jakieś zakupy jadę :-) od 3 dni, bez bólu głowy, mam ten słynny przypływ energii ( w końcu! I ciekawe ile będzie trwał) że dzisiaj zrobiłam piękne paznokcie, buszowalam jeszcze po sklepach a i od wczoraj miałam ochotę na chinskie, ostre jedzenie, że specjalnie pojechałam pół miasta to później stałam ponad godzinę w korku, ale opłacało się :-) dzidzia najedzona i zadowolona :-) heh

Na to ciśnienie niskie polecam rano kawę parzona jeśli nie pijecie, ja kawy nie lubię i nigdy nie piłam, jakoś się przymuszam i później mnie chwilę muli po niej ale przynajmniej dzisiaj ciśnienie 119/80 to już coś, a było ostatnio 90/50.

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova nie wiem czy oglądasz czasami mameginekolog. Ona tam gdzieś ładnie tłumaczyła dlaczego tak się dzieje. Głównie chodzi o to, że pozycja stojąca jest najmniej korzystna w ciąży. Do łożyska, mózgu mniej krwi dopływa i mówiła, że gdy np. chodzimy to mięśnie pomagają sercu pomować krew, a mamy jej 2,5 litra więcej. Natomiast gdy stoimy, mięśnie nie pracują i serce jest zdane same na siebie i przez to dzieją się właśnie takie rzeczy. Mi też wystarczy, że tylko usiądę i wszystko przechodzi. Chociaż tam w sklepie nie do końca tak było, ale to pewnie też przez stres.

MamaAla lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Hej Dziewczynki,

Co polecacie na ostrą migrenę w ciąży?

Paula - nie martw się na zapas, jakoś to będzie, dasz radę, to dla Waszego dobra :* no i jak dzieczyny radzą, porozmawiaj z ginem, może uda się coś "ugrać" :)

Ja jeszcze nic nie kupiłam dla maleństwa :) Nie wiem czemu ale mam przed tym jakieś.. lęki? Nie wiem sama, ale zaczęłam już patrzeć na wyprawki i jak na razie skupiłam się na części co mama potrzebuje po porodzie i zaczyna mnie poród przerażać :D Nie śmiejcie się proszę, to mój 1 :D

Współczuję moja droga, bo też ostatnio miałam hardcore z migrena... Mi pomagały trochę plastry chłodzące z Apapu, brałam też tabletkę apapu, chodziłam na spacery i wmuszalam w siebie wode, do tego Amol i kąpiele. Ale wydaje mi się, że pomogła kawa parzona rano, tak z 1.5 łyżeczki i mniej snu. .. wczoraj już zasnęłam przed tv i wstałam za pozno i już mnie coś cmilo z rana, a jak śpię krócej, tak jak wcześniej chodziłam do pracy to jest okej.

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym, tak od 3 dni mam w końcu widoczny brzuszek:-D na wadze + 1 kg, ale czuję, że teraz już pójdzie szybciej bo jak wcześniej jakoś nie miałam super apetytu, to teraz zjadłabym wszystko, a najgorszej że czasem mam ochotę na jakiś dziwne mieszanki :-)też tak macie?

agniecha2101 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja mam apetyt raz nie mam :D jem czasami bo musze , ale jak sie czepie to zjem wiecej niz małż haha

Dip to prawda :)

dziewczyny co ile robicie wymazy ? chpdzi mi tutaj o bezpieczeństwo płodu , żeby nie przeoczyc infekcji czy bakterii

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    I chciałam się pochwalić, że dzisiaj rano moje Maleństwo zapukało do mnie kilka razy i pierwszy raz mąż mógł poczuć ręką jak kopie <3 Cudowne chwile <3

Gratuluję i po cichu zazdroszczę :-) my z małżem też już strasznie na to czekamy :-) szczególnie mój mąż się przytula, nasłuchuje i jak tylko mi coś zaburczy to mówi, że to pewnie dzidziuś :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Poza tym, tak od 3 dni mam w końcu widoczny brzuszek:-D na wadze + 1 kg, ale czuję, że teraz już pójdzie szybciej bo jak wcześniej jakoś nie miałam super apetytu, to teraz zjadłabym wszystko, a najgorszej że czasem mam ochotę na jakiś dziwne mieszanki :-)też tak macie?

Ja wczoraj zjadłam na kolacje śledzie, a 2 min później paczkę delicji. Mieszanka dziwna, ale smakowało :P Kawę pije codziennie a ciśnienie i tak dziś 99/63.

futuremama, agniecha2101, Azzurra lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    U mnie to wynikło z braku weny , lenistwa , i samopoczucia ... ostatnio taka jestem nie do życia xD
    Zaczęłam sobie nabierać do głowy bo ciągle gdzieś ktoś napisze , że dziecko źle się rozwija , to straty po 20tyg , to przedwczesne porody to szyjka niewydolna mózg mi paruje...
    Kochana to po co Ty to wszystko czytasz...? :-P

Azzurra, TaPaT lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny, które mają problemy z cerą w ciąży. Przeszło wam czy dalej macie? Bo mi w sumie wszystko poznikało, ale za to trochę jeszcze w strefie T na twarzy zaskórniki mi się porobiły. Robię jakieś maseczki, peelingi i nic nie pomaga :/ Coś ktoś poleca?
    Niestety nie przeszło :-( Na twarzy zdecydowanie mniej, ale dekolt i plecy nadal masakra :-/ Ja już nawet z tym nie walczę :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety czasem też się wkręcam w takie historie... no i też się dygam. Połówkowe za prawie miesiąc także lepiej nie myśleć, nie czytać.
    Ale rzeczy dla malucha nadal boję się kupować :D Oglądam, nie powiem że nie. Jak synek ogląda jakieś zabawki dla maluszków, to mówię że kupimy dla dzidzi jak jeszcze troszkę urośnie ale nie kupiłam póki co ani jednej rzeczy. Mam nadzieję, że na połówkowych będzie ok i dowiemy się kto u mnie mieszka :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja czasem poprostu siadam i sama nie wiem co mi się chce zjeść, więc ląduje w żołądku wszystko po kolei, żeby z każdą kolejną rzeczą przekonać się, że to jednak nie to na co miałam ochotę :-D

Dip88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Karolcia ja mam apetyt raz nie mam :D jem czasami bo musze , ale jak sie czepie to zjem wiecej niz małż haha

Dip to prawda :)

dziewczyny co ile robicie wymazy ? chpdzi mi tutaj o bezpieczeństwo płodu , żeby nie przeoczyc infekcji czy bakterii
    Ja miałam wymaz na wizycie w 9 tygodniu i na ostatniej. Mocz mam badany przy każdej wizycie.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz sobie tez badam :) teraz mam wizyte za tydzień to mam miec te wymazy

Ja nie czytam celowo tylko na innym wątku dziewczyny przechodzą tragedie :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja wczoraj zjadłam na kolacje śledzie, a 2 min później paczkę delicji. Mieszanka dziwna, ale smakowało :P Kawę pije codziennie a ciśnienie i tak dziś 99/63.

Ja dzisiaj właśnie planuje sałatkę śledziowa bo też za mną chodzi i zrobię śliwki pod kruszonką bo ostatnio widziałam w tv :-P

Co do wyprysków, to na mnie ciaza działa zbawiennie, bo przed ciążą miałam problemy, ale też chyba wynikało to z wysokiej prolaktyny i ogolnej burzy hormonow, po odstawieniu tabletek anty już ponad rok przed zajściem w ciążę. A teraz jak ręką odjął, stosuje tylko płyn micelarny taki z owsa i krem hipoalergiczny Biały Jeleń. Mogę też polecić super podkład dla takiej cery, ładnie matuje, nie świeci się i trzyma się cały dzień Loreal Infallible Matte. Dzisiaj widziałam w naturze są promocje na kosmetyki do makijażu -40% :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mocz sobie tez badam :) teraz mam wizyte za tydzień to mam miec te wymazy

Ja nie czytam celowo tylko na innym wątku dziewczyny przechodzą tragedie :/

Ja czytam tylko nasze forum i praktycznie nic więcej :-) ani żadnych porad, ani blogów, ani innych wątków :-) uważam, że o tyle jestem zdrowsza :-) a tak to pewnie też bym sobie coś dobierała do głowy niepotrzebne i o tym myślała, a jak dla mnie nie ma po prostu innej opcji, jak nie ta że z dzidziusiem wszystko dobrze, chociaż jak wiecie,mam niepełnosprawnego siostrzeńca. Ale mąż już wybil mi z głowy siedzenie, czytania i zamartwianie się. Karmelkova radzę Ci to samo :-*

Dip88, Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od 2 lat na innym też, bo podczas trudnych starań też nie byłam sama i nie potrafię sobie odejśc od tak :) także to się moze przytrafic czy tu czy tam ... przykre po prostu ... i człowiek boli się zeby z taką historią za sobą nic się nie stało nagle :/ oczywiście , że wierzymy w dopbre zakończenie , ale trzeba mieć na uwadze aby kontrolowac to na ile jestesmy w stanie :) dlatego czekam do wizyty zeby te wymazy zrobic koło 20tc powtórze te toxo itd

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ