X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mi się wydaje, że tak lepiej. Może w Pl też tak dałoby radę zrobić, ale to już byłaby chyba kwestia dogadania się z lekarzem.

Paula spróbuj jakoś porozmawiać z ginem, jeszcze jest trochę czasu, może da się to jakoś inaczej załatwić :P No nie wiem, zawsze można spróbować...

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka super, że maluszek już tak ładnie puka do was :D I wielkie gratulacje dla synka, czasami trzeba kombinować i tak :P Niby takie powiedzmy przekupywanie dziecka nie jest dobre, ale w wyjątkowych sytuacjach czasami trzeba jakoś sobie radzić ;)

Karmelkova, Agniecha co tam u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:47

agulineczka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zainteresowanych ubrankami to w Lidlu od poniedziałku 09.07 mają być ubranka niemowlęce (body długi i krótki rękaw, spodenki, bluzy, sweterki, skarpetki, pajace, rampersy).
    Dla dziewczyn, które pierwszy raz zaostaną mamami i nie kupowały jeszcze ubranek z Lidla mogę tylko powiedzieć, ze ja osobiście jestem zadowolona poza bodziakami. Jesli są zapinane z boku to ok, ale te tylko zakładkami przy szyi bardzo się rozciagają i poźniej dzidzia ma wielki dekolt. Kupiłam parę razy i nie byłam zbytnio zadowolona. Pozostałe rzeczy ok. Cena również :)

Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Nieeeeeeeeeeeee ja nie mogę , ucieknę z tego szpitala chyba :P Nie wiem jak to będzie, ale muszę ogarnąć jakiś plan bo zwariuję :P Na samą myśl mam dreszcze i łzy. Ahh niby tyle czasu jeszcze , a tak mało ... 4,5 miesiąca i do szpitala... Brr

RudyTygrysek mam dość mocną cukrzycę ciążową... Insulinoterapia. Od jutra biorę do śniadań i kolacji :( A cukry nadal przekraczają...

Aga gratuluję synka <3

Na dole listy żądzą chłopaki :) :P

Paula222 ja tez mam bardzo zaawansowana cukrzyce ciążowa do tego duże BMi , do tego duże obciążenie genetyczne cukrzycy typu 2 , od 2 tyg jestem 3 x na insuline I maksymalnej
    dance tabletek , nadcisnienie tez tu nie pomaga, i na nic ze pilnuje diety , nawet schudłam 5 kg , lekarz poinformował mnie ze zalecenia będą jeśli dzidiza będzie rozwinięta i duża to mogą zrobić cc w 36 tyg , ale narazie nie ma co się martwić i mi zalecili jak najwiecej ruchu - a na to nie mogę narzekać bo dziennie poza domem spędzam po 10h - pracuje tez w ruchu . Mam nadzieje ze twoj lekarz prowadzący wie dokładnie co dla Ciebie najlepsze . Główna do góry wszystko się ułoży . Buziaki

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane , witam Was w 17 tygodniu , sama się nie mogę nadziwić kiedy to zleciało .
    Czytam was często ale mało pisze bo nas bardzo dużo się dzieje. Do ślubu zostało 3 tyg .
    W między czasie syn kończy przedszkole ,
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznanych płci .
    My mamy 2 usg ustalone na 2 sierpnia także jeszcze muszę poczekać na poznanie kto się skrywa w brzuszku .
    Życzę wam miłego dnia i przyjemnego weekendu :)

Dip88, olciaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,

Co polecacie na ostrą migrenę w ciąży?

Paula - nie martw się na zapas, jakoś to będzie, dasz radę, to dla Waszego dobra :* no i jak dzieczyny radzą, porozmawiaj z ginem, może uda się coś "ugrać" :)

Ja jeszcze nic nie kupiłam dla maleństwa :) Nie wiem czemu ale mam przed tym jakieś.. lęki? Nie wiem sama, ale zaczęłam już patrzeć na wyprawki i jak na razie skupiłam się na części co mama potrzebuje po porodzie i zaczyna mnie poród przerażać :D Nie śmiejcie się proszę, to mój 1 :D

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiccherrycupcake ja bóli migrenowych raczej nie mam to się nie wypowiem...
    Ja będę rodzić drugi raz i uwierz, że boję się tak samo jak przed pierwszym :P Ale narazie o tym nie myślę. Wydaje mi się, że w Pl byłabym chyba spokojniejsza. Gdyby nie to, że syn do szkoły chodzi itd. napewno bym tu nie rodziła i w ogóle może i całą ciążę wolałabym w Pl spędzić. Tu prawie na wszystko odpowiedź jest jedna: To jest normalne w ciąży. Mimo, że nie robią badań ginekologicznych, wszystko wiedzą.
    Najważniejsze, żeby podczas porodu i po było wszystko ok. Ból i te inne rzeczy da się przeżyć, naprawdę :)

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ostatnio w ogóle mało dziewczyn pisze. Pewnie albo samopoczucie albo mało czasu, zresztą są wakacje. Agniecha widać zagląda, choć nie pisze :P ale z tego co kojarzę to chyba pracuje i Karmelkova jak zawsze dużo pisała i często była, tak ostatnio troszkę nam przycichła ;) Ale ja też ostatnio nie mam zbyt dużej weny do pisania.
    Paula a jak u ciebie samopoczucie?

Otworzyłam okno i śmierdzi mi jakby zgnitymi jabłkami. Choć nie mam pojęcia skąd ten zapach?
    To prawda, staram się podczytywać na bieżąco, ale już żeby coś napisać, to ciężko z czasem ;-) ale już od dzisiaj nie pracuję :-) no i mama już jutro od nas wyjeżdża i wraca do PL, to będę miała trochę więcej czasu :-)
    Powiem Wam, że mimo iż moja mama jest naprawdę spoko, taka nie wtrącająca się i w ogóle, to cieszę się, że już spowrotem zostajemy sami :-)

Dip88, ZUZAUK lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Witam was :)

Dzisiaj śniło mi się, że byłam na usg i okazało się, że jednak będę mieć dziewczynkę. Jak się obudziłam to jakoś tak dziwnie mi było ;)

Paula gratuluję udanej wizyty. Nie martw się na zapas, napewno będzie Ci smutno i będziesz tęsknić, ale to wszystko dla waszego zdrowia. Pozatym oni wezmą cię do szpitala, żebyś pod kontrolą czekała na poród? Nie wiem jak z cukrzycą jest w Pl, ale tutaj jeśli jest cukrzyca w ciąży to pod koniec co chwile kontrolują na usg i owszem też biorą kobiety do szpitala w 37-38 tc, ale po to by wywołać poród, w ostateczności cc. Tutaj z cukrzycą napewno nie chodzi się dłużej jak do 39 tc. Napewno dacie sobie radę.

Gin mi powiedział , że na pewno nie przenoszę 40 tyg. Więc urodzę najpóźniej 27 listopada... WIęc coś z tym wywoływaniem musi być.

agulineczka noo proszę :) Brawo dla synka !!! Może jednak nie będzie tak źle ??

Ja do tego gina chodzę już od 6 lat... W sumie nigdy mnie nie zawiódł, dzięki niemu zaszłam w tą ciążę co jestem , sam załatwił mi HSG w szpitalu i sam je wykonał... Niby chce dla mnie jak najlepiej, bo patrząc od tej str rzeczywiście będę pod stałą opieką. ALe jak pomyślę o rozłące i jedzeniu szpitalnym to aż mnie skręca, strasznie nie na widzę szpitali :/ Tym bardziej że nie będę mogła być w tym co rodziłam poprzednich synków. Chyba po skończonym 37 będę musiała się forsować, może coś tam rozruszam :P

ZUZAUK póki co cukry codziennie przekraczam :/ Na diecie i insulinie. Niby jest poprawa ale ciągle potrafi być 160-190 po posiłkach :/ A o Cesarce nawet nie chcę myśleć :( Ruchu też mam , ćwiczę regularnie przede wszystkim :) Zobaczę jak to będzie, diabetolog zalecił mi jakieś badania to zrobię przed następną wizytą.

MagicCherryCupcake nieeeeeeeeee to jest gin z zasadami :P Jak tak mówi to tak będzie. No zawsze jakiś plus że on w tym szpitalu pracuje co mam być.

Postaram się nie martwić na zapas, ale nie ukrywam przeraża mnie to.

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Dziewczyny ostatnio tyle sie dzieje ze nie mam czasu wam nic napisac. Ja mam tatuaż na pol plecow zrobiony w marcu dzien przed ostatnią @.
    Co do wizyty to wszystko ok. Początkowo bylam rozczarowana (az mi wstyd) bo marzył mi się syn a bedzie corka
    Co do tatuaży, to ja mam 3 nieduże... jeden na stopie i kostce, drugi na łopatce, a trzeci tak powyżej łopatki. Miałam je już jak poznałam męża i pewnie robiłabym jakieś dalej, ale on jest przeciwny, a mi nie zależało aż tak bardzo, żebym nie mogła ustąpić ;-) W ogóle to ja lubię bardziej mniejsze i delikatniejsze... U innych podobają mi się i całe ręce i plecy wydziarane, ale na sobie wolę coś delikatniejszego ;-) Jedyne co chcę zrobić za jakiš czas, to ten, który mam na łopatce, zakryć czymś innym :-) bo mam teraz takiego niewinnego misia z zakrwawionym czerwonym nożem :-D pierwszy tatuaż, robiony za nastolatki przez kolegę, który nie miał jeszcze dużej wprawy :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Co do tatuaży, to ja mam 3 nieduże... jeden na stopie i kostce, drugi na łopatce, a trzeci tak powyżej łopatki. Miałam je już jak poznałam męża i pewnie robiłabym jakieś dalej, ale on jest przeciwny, a mi nie zależało aż tak bardzo, żebym nie mogła ustąpić ;-) W ogóle to ja lubię bardziej mniejsze i delikatniejsze... U innych podobają mi się i całe ręce i plecy wydziarane, ale na sobie wolę coś delikatniejszego ;-) Jedyne co chcę zrobić za jakiš czas, to ten, który mam na łopatce, zakryć czymś innym :-) bo mam teraz takiego niewinnego misia z zakrwawionym czerwonym nożem :-D pierwszy tatuaż, robiony za nastolatki przez kolegę, który nie miał jeszcze dużej wprawy :-P

Mój też jest przeciwny tatuażom :P Haha a ja mu mówię, że mi się podoba jak facet ma tatuaż :P I sama też chce mieć. Pierwszy zrobiłam przy nim :) Teraz urodzę i idę robić drugi :D Chociaż on nie chce o tym słyszeć haha

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    ja tylko bym nie chciała urodzić 30 lub 31. Natomiast sama jestem z grudnia. Czy było mi trudniej w pierwszych latach szkoły? Nie wiem, bo nie miałam porównania :) Mama za to uważała ze mój brat urodzony w kwietniu szybciej łapał. Natomiast być może trochę więcej musiałam przysiąść, by być w czołówce klasy ( ale z drugiej strony nie wiem ile czasu nad książkami spędzali inni moi koledzy). Na koniec zawsze miałam czerwone paski, wyróżnienia. Skończyłam 2 kierunki studiów. Teraz jestem mega zadowolona z urodzin w grudniu, bo zawsze odejmuje sobie rok :)
    Moja starsza siostra jest z 31 grudnia i jedyny minus, to taki, że każdy zapomina jej złożyć życzenia, bo skupia się na imprezie sylwestrowej :-P

Azzurra lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha u mnie to samo. Rodzice super, ale na dłuższą metę potrafią mnie męczyć :P Szczerze to nawet jak ostatnio moja mama częściej do mnie wydzwania zapytać jak się czuje i takie tam, to czasami mam ochotę nie odbierać tel. :P Nie to, że się wtrąca, ale jest strasznie nadopiekuncza. Mnie potrafi 30-latke ciućkać jak dziecko, a sobie wyobraź co dopiero wnuki :D hahah.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    A i mój mały cud

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb2b89d4921.jpg
    Śliczności :-*

Lotopałanka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Przepraszam, że tak późno, wita Was mój syn :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6f9506e27e9.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f018729a31c4.jpg
    Kość nosowa 1.7
    Trisomia 21 1:3567
    Trisomia 18 1:6028
    Trisomia 13 <1:20000

Za tydzień wynik pappy
    Przystojniak ;-)

Aga9090 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt Kochane :) :*

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchu rzeczywiście jakoś słabiej tu ostatnio.

Nawet patrząc na listę wizyt jakoś mało nas tam...

I wg listy dziś nikt nie ma?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Babeczki,

gratuluję udanych wizyt, w szczególności Tobie, Lotopałanka :)

Co do spania - starszak od początku spał w swoim łóżeczku - w sumie trudno tu mówić od początku, bo pierwszy miesiąc życia spędził niespodziewanie w szpitalu (niestety część beze mnie na OIOMIe) i mieliśmy zalecenie, by spał z monitorem oddechu. Gdy miał 16 mcy urodziła się córka - planowo miała spać w koszu Mojżesza przez pół roku, ale częściej spała z nami w łóżku, a z kosza wyrosła w wieku 3 miesięcy bodajże, bo rosła baaardzo szybko. I spała tak z nami trzy lata, uwielbiałam to, ale ja jestem fanką rodzicielstwa bliskości. Tyle też czasu karmiłam ją piersią. W sumie mniej więcej od maja śpi w pokoju razem z bratem, zmianę przeprowadziliśmy po powrocie z wakacji, podczas których też już spała w pokoju z bratem. Początki były różne, zasypia długo, ale miała tak zawsze. Brat kładzie głowę na poduszce i śpi, a ona walczy o sen długo. Początkowo przychodziła w nocy przytulić się do mnie, nie walczyłam z tym. Robi to coraz rzadziej, czasem przyjdzie nad ranem.

Lotopałanka lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łotopałanka, Agniecha9090 śliczne macie te swoje pociechy. Prześliczne bobasy. Może ja też się umowie w nast tyg na jakąś wizyte i może jak nam szczęście dopisze poznamy już płeć. Nie chce mnie się czekać do 18 lipca. Jeszcze tyle czasu A ja będę spokojniejsza

Aga9090, Lotopałanka lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 mamy połówkowe tego samego dnia :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ