X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też w zeszłym roku wylałam morze łez jak wylądowałam w szpitalu zakaźnym i prawie miesiąc synka nie widziałam tylko przez tel z nim rozmawiałam...wiem jak jest ciężko, ale dasz radę....ja co wieczór łzy wylewałam z tęsknoty....nawet na dzień matki laurkę dostałam sfotografowaną mmsem od męża bo nie mogłam być wtedy z nimi....
    Ale Kochana jak nie my to kto da radę....:D Uwierz, że dasz radę....będzie ciężko na pewno ale Kochana jak mus to mus

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno miałam odwrotą sytuację, bo to moja córka była w szpitalu, a ja już byłam w ciąży i nie mogłam z nią być. Niby tylko tydzień, ale nie wspominam tego dobrze, nie mogłam sobie miejsca w domu znaleźć

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Paula a dlaczego masz szybciej isc do szpitala jakies specjalne zalecenia?

Gratuluje wspanialych wiesci z wizyt.
    Ja dopiero mam wizyte 25 lipca wiec kupa czasu ale pocieszam sie ze do wizyty powinnam juz czuc ruchy :)

U mnie z cukrami ok ostatnuio lody jadlam i ok rano tez zazwyczaj ostatnio 80 max 84 wiec ciesze sie bardzo. ochpte mam na jakas jagodzinke albo dobra babke czy drozdzowke ale to sama upieke :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeeeeeeeeeeee ja nie mogę , ucieknę z tego szpitala chyba :P Nie wiem jak to będzie, ale muszę ogarnąć jakiś plan bo zwariuję :P Na samą myśl mam dreszcze i łzy. Ahh niby tyle czasu jeszcze , a tak mało ... 4,5 miesiąca i do szpitala... Brr

RudyTygrysek mam dość mocną cukrzycę ciążową... Insulinoterapia. Od jutra biorę do śniadań i kolacji :( A cukry nadal przekraczają...

Aga gratuluję synka <3

Na dole listy żądzą chłopaki :) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 22:13

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz paula ze to nie jest wskazanie do lezenia w szpitalu? Nie moga cie tak o trzymac bo masz cukrzyce. Masz faceboka? Dolacz do grupy o cukrzycy i zapytaj dziewczyny.

ja z synkiem mialam skierowanie na ktg a zostalismy na wywolaniu bo raz ze skurcze mialam ladne juz ale nie czulam ich a dwa synek duzy sie okazal i bylam dzien przed terminem. Mysle ze nie do konca dobrym rozwiazaniem jest zebys lezala sobie bykiem bo raz ze zarcie w szpitalu nie jest dobre dla cukrzycy dwa w domu zapewnisz sobie ruch spacery czyli dobre spalanie cukrow

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz pracuje w szpitalu i mówi ,że tak robią. Więc nie wiem :/ Właśnie słyszałam ,że u mnie w mieście tak się robi. Nie wiem od czego to zależy :/ Wiem, że jak położę się i będę leżeć plackiem to już na pewno nie ruszy, w domu mam sporo ruchu a tam się położę i tyle. Jestem w kropce :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde lipa straszna chodz w sumie zmusisc cie nie moze. To nie jest grozna sytuacja a w domu ja po sobie widze ile latam jak glupia. To sprzatnac to cos tam cos.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ciesze sie, ze wszystko w porzadku z synkiem, ale faktycznie szkoda, ze musisz wcześniej polozyc sie do szpitala. Rozlaka z dziecmi najgorsza, ale moze wczesniej sie zacznie? Wszystkiego nie damy rady przewidzieć.
    Ja mam szpital w swoim miescie blisko miejsca zamieszkania, ale mysle o tym by rodzic we Wroclawiu (syna tez rodzilam we Wro, ale z innych wzgledow). We Wroclawiu pracuje moj lekarz prowadzacy, tu nie znam lekarzy, a wlasciwie kojarze tylko pania ordynator, ktora po moich stratach i jej olewatorskim podejściu wole omijać.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczja a gdzie we Wro chcesz rodzić? Bo ja się właśnie zastanawiam czy jednak z Wro nie uciec.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

Dzisiaj śniło mi się, że byłam na usg i okazało się, że jednak będę mieć dziewczynkę. Jak się obudziłam to jakoś tak dziwnie mi było ;)

Paula gratuluję udanej wizyty. Nie martw się na zapas, napewno będzie Ci smutno i będziesz tęsknić, ale to wszystko dla waszego zdrowia. Pozatym oni wezmą cię do szpitala, żebyś pod kontrolą czekała na poród? Nie wiem jak z cukrzycą jest w Pl, ale tutaj jeśli jest cukrzyca w ciąży to pod koniec co chwile kontrolują na usg i owszem też biorą kobiety do szpitala w 37-38 tc, ale po to by wywołać poród, w ostateczności cc. Tutaj z cukrzycą napewno nie chodzi się dłużej jak do 39 tc. Napewno dacie sobie radę.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Na 10.30 wizyta i właśnie zaczęłam plamic. 15 tc a u mnie tyle rewelacji że ciężko wytrzymać. Oby z dzieckiem było ok :(

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pierwszym dniu 19 tygodnia.... I 45% już za nami a wielkie spotkanie coraz bliżej....

Kciuki za wizyty...

Dip88, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Karolcia27 lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem to u nas z cukrzyca na insulinie biorą wcześniej do szpitala ze względu właśnie na bezpieczeństwo, bo właśnie może łożysko szybciej się starzec... I stać się niewydolne w pełni co może zagrażać maleństwu... Przynajmniej tak słyszałam... I w razie gdyby się coś zaczynało dziać to wywołują poród lub robią cc...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Witam! Na 10.30 wizyta i właśnie zaczęłam plamic. 15 tc a u mnie tyle rewelacji że ciężko wytrzymać. Oby z dzieckiem było ok :(

Nie denerwuj się, ja też chwilę przed 15 tc zaczęłam plamić i było to moje pierwsze plamienie, najważniejsze nie stresować się. Za chwilę będziesz u gina i wszystko sprawdzisz. Trzymam kciuki

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka tu z cukrzycą jakoś co drugi dzień jeździ się na usg z tego co pamiętam od 34 tc, a później oni już nie czekają tylko właśnie 37-38 tc wywołują już poród.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie... W sumie chyba lepsze rozwiązanie...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka powodzenia na wizycie, całe szczęście, że masz dzisiaj, mam nadzieję, że lekarz Cię uspokoi. Powodzenia!

Futuremama jesli chodzi o szpitale we Wrocławiu to zdania są bardzo podzielone. Ja synka rodziłam na Kamieńskiego. Na zdecydowany plus możliwość wykupienia usługi położnej, która jest z Tobą podczas całego porodu. Moja połozna przyjechała specjalnie do mnie mimo, ze nie była jej zmiana, od razu jak tylko poczułam pierwsze skurcze (miałam poród wywoływany).
    Co do warunków, to rewelacji nie ma. Ja pierwszy dzień leżałam na patologii ciąży (sale 4-osobowe, małe i duszne). Na drugi dzień zabrali mnie na wywoływanie porodu i cieszyłam się, że u mnie oksytocyna zadziałała od razu. Po porodzie dostałam sale na położniczym 2-osobowa, łazienki na korytarzu, są tez sale 4 osobowe, co dla mnie jest absurdem (Twoje dziecko w końcu zaśnie, inne się budzi i płacze non stop i tak w kółko). Opieka po porodzie średnia. Ja musiałam dłużej zostać w szpitalu ze względu na podwyższone crp u synka. Musieli sprawdzić co jest tego przyczyną (pewnie moj dodatni GBS, a poród poszedł szybko, więc może antybiotyk nie zadziałał). Brak informacji ze strony lekarzy na temat zdrowia dziecka. Czasami nie wiedziałam do samego wieczora czy stan zapalny sam schodzi czy nie... Czy rozważają antybiotykoterapię czy co. Ile zostajemy, itp. Nikt nie potrafił mi udzielić takich informacji. Szlajałam się po tych korytarzach w poszukiwaniu neonatologa, czesto bezskutecznie. Na obchodzie tez szybko, szybko, nawet sie człowiek nie zdążył niczego wypytac.
    Dwa razy w tygodiu chodzila doradczyni laktacyjna (to tez na plus).
    CO do przyjęcia do szpitala mimo, że byłam już ponad 7 dni po terminie - wtedy masz skierowanie do szpitala, to nie chcieli mnie przyjąć ze względu na obłożenie. Pierwszego dnia spędziłam 8h na IP i doczekałam się tylko KTG, drugiego dnia 6h i odsyłanie do domu i dopiero na 3 dzień mnie przyjęli (z łaską). Urodziłam 11 dni po terminie.
    Miałam rodzic w moim szpitalu, bo taki był plan, niestety w lutym była epidemia grypy i jeden dzień po terminie, kiedy chcialam przyjść na ktg do swojego szitala dowiedziałam się, że odwiedziny, jak i porody rodzinne odwolane... Nie chciałam rodzić sama, całą ciążę mastawialiśmy się z męzem na wspólny porod, wiec spakowałam walizki i pojechalam do Wro. Tam też cąłkowity zakaz odwiedzin, ale przynajmniej można było rodzić z mężem.Oj źle wspominam tamten okres. Sama na oddziale z malutkim dzieckiem, obolała po intensywnym porodzie, mąż widział Małego 2h po porodzie i później przez kolejne dni tylko w mmsach.

Teraz chyba zdecyduję się na Chałubińskiego. Wiem, że warunki w tamtym szpitalu pozostawiają wiele do życzenia, ale przynajmniej będę mieć swojego lekarza na miejscu,a to bardzo dużo i na pewno nie będzie problemów z przyjęciem. Swoją drogą tym razem będę mieć raczej cc (syn urodzony sn), bo mam wskazania, choc wolałabym rodzić naturalnie mimo tego ogromnego bólu. Także tym bardziej, jesli lekarz prowadzący sam będzie mógł przeprowadzić zabieg to chyba nie będę kombinowac z innym szpitalem. Będę się modlić tylko, żeby z dzidziusiem było wszystko ok, by móc jak najszybciej wyjść do domu.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, mocne kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Miłego dnia Wam życzę

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chciałam się pochwalić, że dzisiaj rano moje Maleństwo zapukało do mnie kilka razy i pierwszy raz mąż mógł poczuć ręką jak kopie <3 Cudowne chwile <3

Dip88, marrakech2708, Aga9090, Lotopałanka, Paula222, bondzik007, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, TaPaT, Karmelkovaa, futuremama, Karolcia27, Azzurra lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA no i mój synek przespał dziś całą noc bez żadnej pobudki w swoim pokoju :D byłam z niego taka dumna :D Widocznie wystarczy pomarudzić ;) A tak poważnie obiecałam mu nagrodę jak będzie sam ładnie spać. Nie wiem czy to zadziałało czy zbieg okoliczności, ale pierwsze co zrobił po przebudzeniu rano to przybiegł do naszej sypialni i zapytał: " będzie nagroda?":) Mam nadzieję tylko, ze kurier dzisiaj przyjedzie z nową zabawką :)

Dip88, Aga9090, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Azzurra lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ