Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co ... Wam też tak brzuszki rosną ? bo mój to co tydzień rozmiar do przodu... ja mam wrażenie , że pierwsza ciąża ,a na te tygodnie duża już jetem a gdzie to do końca lol kocham mój brzuszek
ale nie wiem jaki będzie do grudnia w zasadzie i czy mój kręgosłup podoła
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37e0fcafcfdf.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 18:08
Dip88, agniecha2101, Malutka_94, Jagodagoi, Aga9090, bondzik007, RudyTygrysek, inaa lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkova no powiem Ci, że w porównaniu z tym zdjęciem które wrzucałas z 2 lub 3 tygodnie temu ( ale chyba dwa
) to jest spora różnica
ale to dobrze, nic tylko się cieszyć, bo kobiety w ciąży są piękne
ja uwielbiam swój brzuszek i cieszę się, że w końcu choć trochę go widać
przyśle Wam zdjęcia z początkiem 5 miesiąca
Też nie kumam w ogóle takiego myślenia o tym grudniu, mi to by w życiu do głowy w ogóle coś takiego nie przyszło, na szczęście od nikogo nie słyszałam żadnych uwag na temat płci, terminu i miejsca porodumoja szwagierka ma termin na 30 grudnia
śmieje się, że jak mi się opóźni, jej przyspieszy to spotkamy się na porodówce
ale dzisiaj siostra mojego męża powiedziała, ze szkoda, że chociaż z pół roku nie będzie tej różnicy, żeby najpierw wszyscy się nacieszyli jednym dzieciątkiem, a później drugim
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia w dodatku jak stalam na wadze , tak teraz prawie 3kg na plus haha z takim 0,5 kgramowym zapasem wiadomo na co hehe
No mi mój brzuszek nie przeszkadza tylko myślę czy mój kręgosłup da rade bo miałam problemy z nim , ale najwyzej bede siedzieć na tyłku i juz i tak bedzie zimnonajwyzej później trzeba bedzie ćwiczenia robic hehe
Ja nie z Krakowa ale fane takie dni ptwarteja będę w prywatnym szpitalu rodzić i mi doktorka ma pokazać całą porodówke , chociaż nie wiem co to ma wiele dla mnie do znaczenia haha jedynie co mi odpowiada bardzo to sala z łazienką przed łózkiem gdzie jesteśmy w 2 albo 3 . Byłam na histeroskopii w profamilii i mega byłam zaskoczona własnie standardem w sensie czystości ... a powiem Wam ze to ważne
bo jak byłam w miejscowym po poronieniu to nawet sie nie wypowiem jak łazienki na korytarzu wygladały trauma wrrr xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 18:34
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
futuremama wrote:Agulineczja no to zamieniamy się miejscami bo ja rodziłam na Chałubińskiego i bardzo nie chciałabym tam wrócić. Teraz myślę o Kamieńskiego bo ma dobre opinie co do samego porodu. IP ponoć masakra i po porodzie ale już miałam chrzest na klinikach, a niby większość twierdzi że super. Także mętlik mam straszny. A czemu na Kamieńskiego zakaz odwiedzin, nawet na korytarzu?
Ps. Za pierwszym podejściem z klinik mnie odesłali mimo skierowania i po terminie.
Ja tez myśle żeby rodzic na Kamienskiego.
Co do boli głowy to mnie tez często boli głowa wczoraj to cały dzień nic nie pomógł paracetamol dopiero mąż pojechał kupił plastry chłodzące z Apap i pomogły bo ból minal .
Wczoraj byliśmy z mężem na zakupach i wybrałam się do smyka kupić małemu pare rzeczy bo fajne promocje mieli i oprócz tego jeszcze przez internet zamówiłam
Jutro już wizyta wiec dowiem się co u małego ,bo dziś miałam okropny sen i dobrze ze ta wizyta już jutro -
Karmelkovaa wrote:Karolcia w dodatku jak stalam na wadze , tak teraz prawie 3kg na plus haha z takim 0,5 kgramowym zapasem wiadomo na co hehe
No mi mój brzuszek nie przeszkadza tylko myślę czy mój kręgosłup da rade bo miałam problemy z nim , ale najwyzej bede siedzieć na tyłku i juz i tak bedzie zimnonajwyzej później trzeba bedzie ćwiczenia robic hehe
Ja nie z Krakowa ale fane takie dni ptwarteja będę w prywatnym szpitalu rodzić i mi doktorka ma pokazać całą porodówke , chociaż nie wiem co to ma wiele dla mnie do znaczenia haha jedynie co mi odpowiada bardzo to sala z łazienką przed łózkiem gdzie jesteśmy w 2 albo 3 . Byłam na histeroskopii w profamilii i mega byłam zaskoczona własnie standardem w sensie czystości ... a powiem Wam ze to ważne
bo jak byłam w miejscowym po poronieniu to nawet sie nie wypowiem jak łazienki na korytarzu wygladały trauma wrrr xD
Ja też chcę zacząć jakieś ćwiczenia, oczywiście łatwe i przyjemnemoże polecacie jakieś konkretne filmiki na YB albo coś innego?
-
Karmelkovaa wrote:Wiecie co ... Wam też tak brzuszki rosną ? bo mój to co tydzień rozmiar do przodu... ja mam wrażenie , że pierwsza ciąża ,a na te tygodnie duża już jetem a gdzie to do końca lol kocham mój brzuszek
ale nie wiem jaki będzie do grudnia w zasadzie i czy mój kręgosłup podoła
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37e0fcafcfdf.jpgKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa brzuszek faktycznie ładnie urósł, ale to dobry znak. Ja tez na wadze mam +3kg, brzuszek większy, ale to moja druga (właściwie czwarta, ale druga na tym etapie) ciąża. Zobaczysz Kochana jak będzie rósł po 25 tyg
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karolcia ja na razie bez ćwiczeń boje sie nadwyrężac szyjkę będę spinac dupkę jak urodzę
Irminka dziękuję ;* pokazałam od tej lepszej strony bo po drugiej sinior bo zrosta przebiłam xD
U mnie własnie wyskakuje z tyg na tydzień coraz mocniej i to własnie pierwsza ciaza temu mnie o dziwi ale moze taki urok bede suchar z bebzonkiem
Co do pogody u mnie szła burza ale przeszło bokiem nawet nie pokropiło i dalej duszno ... rano tylko padało" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
agulineczka wrote:Karmelkovaa brzuszek faktycznie ładnie urósł, ale to dobry znak. Ja tez na wadze mam +3kg, brzuszek większy, ale to moja druga (właściwie czwarta, ale druga na tym etapie) ciąża. Zobaczysz Kochana jak będzie rósł po 25 tyg
Haha nie mów mi nawet , to takie plusy i minusy bo będzie coraz ciężej się ruszać i nogi będa puchłyja się już nie mam w co ubrać ostatnio siadłam i mówię do małża ... chyba pożycze Twoje majtki bo moje pekają
hahahah
agulineczka, Dip88, Jagodagoi, Aga9090 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Haha nie mów mi nawet , to takie plusy i minusy bo będzie coraz ciężej się ruszać i nogi będa puchły
ja się już nie mam w co ubrać ostatnio siadłam i mówię do małża ... chyba pożycze Twoje majtki bo moje pekają
hahahah
Uspokajam-ze szpitala wyszłam już w swoich butach:)Karmelkovaa, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Haha dobre
ja jeszcze mieszcze się w swoje jeansy, ale już niedługo, niedługo
tym bardziej że sliweczki pod kruszonką już w piekarniku
Mój małż akurat poszedł porobić na ogródek i skosić trawkę a tu zaczęło padaćale szybko przeszło i przynajmniej da się oddychać
a teraz w tym tygodniu jedzie do tych Włoch na delegacje i wraca w piątek i tak wymyśliłam ( bo ma urodziny za kilka dni) że zrobię mu imprezę niespodziankę, jak wróci w piątek to będa czekali na niego goście, grill i tort
myślicie że to dobry pomysł? Czy mu się nie spodoba, bo będzie zmęczony itp? Miało być w sobote, ale słyszałam już że kilka osób nie dałoby wtedy rady i poza tym wtedy już grilla "zaklepal" brat mojego męża, bo kupił działkę
-
Karolcia, ja uważam że to dobry pomysł. Włochy to nie koniec świata, więc podróż na pewno go aż tak nie zmęczy że się nie ucieszy. No, chyba że jedzie autem z Kalabrii, to może:)
Mój ma urodziny 5.07.ale w związku z jego dzisiejszym głupim tekstem, to nie wiem czy zasłużył na cokolwiek:/
-
Azzurra wrote:Karolcia, ja uważam że to dobry pomysł. Włochy to nie koniec świata, więc podróż na pewno go aż tak nie zmęczy że się nie ucieszy. No, chyba że jedzie autem z Kalabrii, to może:)
Mój ma urodziny 5.07.ale w związku z jego dzisiejszym głupim tekstem, to nie wiem czy zasłużył na cokolwiek:/
Chłopy takie są...ja też się ostatnio powkurzalam na mojego i ponarzekalam Wam tutaj i mi ulżyłoCzasem coś powiedzą bez sensu. Ja się mojego ostatnio pytam czy wolałby córeczkę czy synka, na co on że oczywiście obojętne, byle by było zdrowe itp. A tak za 2 minuty dodał " ale fajnie by było jakby był synek" i gadaj tu z takim
wiem, że w Krakowie na lotnisku ma być coś ok. 15, więc w domu byłyby gdzieś na 18
o ile nic się nie zmieni
mam nadzieję, że jakoś to ogarnę wszystko i że się ucieszy
-
Dip88 wrote:Ja już patrzyłam u mnie on kosztuje tylko 8 euro, także nie majątek. Tylko czemu w Pl taka wysoka cena
I nie martw się jak coś pretensji nie będę miała, wiadomo, że każdemu co innego pasuje
Sprawdziłam
ale w PL z tego co widzę na necie, to za 25-35zł też można kupić
Może też przetestuje w najbliższym czasie
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Tutaj od 8 do 19 franków
Sprawdziłam
ale w PL z tego co widzę na necie, to za 25-35zł też można kupić
Może też przetestuje w najbliższym czasie
W sklepach ok. 70 zł, ale zawsze uda mi się gdzieś po promocji kupic, tej w Rossmanie czy dzisiaj w Naturze były coś po 40 złagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Agniecha widzę, że też masz 4 lipca połówkowe
Wchodzimy nawet podobnie, bo ja mam na 10:30. Będę trzymać kciuki również za Ciebie
U mnie tylko pod względem tygodni trochę wcześniej wychodzą👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Gratuluję i po cichu zazdroszczę
my z małżem też już strasznie na to czekamy
szczególnie mój mąż się przytula, nasłuchuje i jak tylko mi coś zaburczy to mówi, że to pewnie dzidziuś
To zupełnie jak mójostatnio twierdził, że poczuł ręka jak serduszko bije
Malutka_94