X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ... Wam też tak brzuszki rosną ? bo mój to co tydzień rozmiar do przodu... ja mam wrażenie , że pierwsza ciąża ,a na te tygodnie duża już jetem a gdzie to do końca lol kocham mój brzuszek <3 ale nie wiem jaki będzie do grudnia w zasadzie i czy mój kręgosłup podoła

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37e0fcafcfdf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 18:08

Dip88, agniecha2101, Malutka_94, Jagodagoi, Aga9090, bondzik007, RudyTygrysek, inaa lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakaś krakowska mamusia będzie zainteresowana

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc7fcb21f600.jpg

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova no powiem Ci, że w porównaniu z tym zdjęciem które wrzucałas z 2 lub 3 tygodnie temu ( ale chyba dwa :-P) to jest spora różnica :-) ale to dobrze, nic tylko się cieszyć, bo kobiety w ciąży są piękne :-) ja uwielbiam swój brzuszek i cieszę się, że w końcu choć trochę go widać :-) przyśle Wam zdjęcia z początkiem 5 miesiąca :-)

Też nie kumam w ogóle takiego myślenia o tym grudniu, mi to by w życiu do głowy w ogóle coś takiego nie przyszło, na szczęście od nikogo nie słyszałam żadnych uwag na temat płci, terminu i miejsca porodu :-) moja szwagierka ma termin na 30 grudnia :-P śmieje się, że jak mi się opóźni, jej przyspieszy to spotkamy się na porodówce :-P ale dzisiaj siostra mojego męża powiedziała, ze szkoda, że chociaż z pół roku nie będzie tej różnicy, żeby najpierw wszyscy się nacieszyli jednym dzieciątkiem, a później drugim :-)

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia w dodatku jak stalam na wadze , tak teraz prawie 3kg na plus haha z takim 0,5 kgramowym zapasem wiadomo na co hehe :D
    No mi mój brzuszek nie przeszkadza tylko myślę czy mój kręgosłup da rade bo miałam problemy z nim , ale najwyzej bede siedzieć na tyłku i juz i tak bedzie zimno :D najwyzej później trzeba bedzie ćwiczenia robic hehe

Ja nie z Krakowa ale fane takie dni ptwarte :) ja będę w prywatnym szpitalu rodzić i mi doktorka ma pokazać całą porodówke , chociaż nie wiem co to ma wiele dla mnie do znaczenia haha jedynie co mi odpowiada bardzo to sala z łazienką przed łózkiem gdzie jesteśmy w 2 albo 3 . Byłam na histeroskopii w profamilii i mega byłam zaskoczona własnie standardem w sensie czystości ... a powiem Wam ze to ważne :/ bo jak byłam w miejscowym po poronieniu to nawet sie nie wypowiem jak łazienki na korytarzu wygladały trauma wrrr xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 18:34

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Aguś 90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Agulineczja no to zamieniamy się miejscami bo ja rodziłam na Chałubińskiego i bardzo nie chciałabym tam wrócić. Teraz myślę o Kamieńskiego bo ma dobre opinie co do samego porodu. IP ponoć masakra i po porodzie ale już miałam chrzest na klinikach, a niby większość twierdzi że super. Także mętlik mam straszny. A czemu na Kamieńskiego zakaz odwiedzin, nawet na korytarzu?
    Ps. Za pierwszym podejściem z klinik mnie odesłali mimo skierowania i po terminie.

Ja tez myśle żeby rodzic na Kamienskiego.

Co do boli głowy to mnie tez często boli głowa wczoraj to cały dzień nic nie pomógł paracetamol dopiero mąż pojechał kupił plastry chłodzące z Apap i pomogły bo ból minal .

Wczoraj byliśmy z mężem na zakupach i wybrałam się do smyka kupić małemu pare rzeczy bo fajne promocje mieli i oprócz tego jeszcze przez internet zamówiłam

Jutro już wizyta wiec dowiem się co u małego ,bo dziś miałam okropny sen i dobrze ze ta wizyta już jutro

p19udqk3qx5xo487.png[/url]
    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wli09kkbo98ru2.png[/link]
    ug37df9hhnc1m492.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Karolcia w dodatku jak stalam na wadze , tak teraz prawie 3kg na plus haha z takim 0,5 kgramowym zapasem wiadomo na co hehe :D
    No mi mój brzuszek nie przeszkadza tylko myślę czy mój kręgosłup da rade bo miałam problemy z nim , ale najwyzej bede siedzieć na tyłku i juz i tak bedzie zimno :D najwyzej później trzeba bedzie ćwiczenia robic hehe

Ja nie z Krakowa ale fane takie dni ptwarte :) ja będę w prywatnym szpitalu rodzić i mi doktorka ma pokazać całą porodówke , chociaż nie wiem co to ma wiele dla mnie do znaczenia haha jedynie co mi odpowiada bardzo to sala z łazienką przed łózkiem gdzie jesteśmy w 2 albo 3 . Byłam na histeroskopii w profamilii i mega byłam zaskoczona własnie standardem w sensie czystości ... a powiem Wam ze to ważne :/ bo jak byłam w miejscowym po poronieniu to nawet sie nie wypowiem jak łazienki na korytarzu wygladały trauma wrrr xD

Ja też chcę zacząć jakieś ćwiczenia, oczywiście łatwe i przyjemne :-) może polecacie jakieś konkretne filmiki na YB albo coś innego?

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Wiecie co ... Wam też tak brzuszki rosną ? bo mój to co tydzień rozmiar do przodu... ja mam wrażenie , że pierwsza ciąża ,a na te tygodnie duża już jetem a gdzie to do końca lol kocham mój brzuszek <3 ale nie wiem jaki będzie do grudnia w zasadzie i czy mój kręgosłup podoła

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37e0fcafcfdf.jpg
    Piekny brzusiu.moj tez spory i szybciej sie pojawil niz w poprzednich ciazach.powiem wam tak szczerze ze mimo tych moich silnych mdlosci i wymiotow uwielbiam byc w ciazy i miec brzuszek i malenstwo pod sercem.nie moge sie doczekac Mariki mojej kochanej.jesli chodzi o dzieci urodzone w grudniu to powiem wam ze moj syn Marcelek jest z 28 grudnia i uczy sie bardzo dobrze i tylko w 2 pierwszych latach zycia bylo widac ze jest z konca roku a nie jak niektorzy jego rocznikowi rówiesnicy z poczatku roku.potem roznica sie zaciera. U was tez takie wietrzucho za oknem? U mnie masakra jak jesien.szaro buro i ponuro.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa brzuszek faktycznie ładnie urósł, ale to dobry znak. Ja tez na wadze mam +3kg, brzuszek większy, ale to moja druga (właściwie czwarta, ale druga na tym etapie) ciąża. Zobaczysz Kochana jak będzie rósł po 25 tyg :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha widzę, że też masz 4 lipca połówkowe :) Wchodzimy nawet podobnie, bo ja mam na 10:30. Będę trzymać kciuki również za Ciebie :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja na razie bez ćwiczeń boje sie nadwyrężac szyjkę będę spinac dupkę jak urodzę :D

Irminka dziękuję ;* pokazałam od tej lepszej strony bo po drugiej sinior bo zrosta przebiłam xD
    U mnie własnie wyskakuje z tyg na tydzień coraz mocniej i to własnie pierwsza ciaza temu mnie o dziwi ale moze taki urok bede suchar z bebzonkiem :D <3

Co do pogody u mnie szła burza ale przeszło bokiem nawet nie pokropiło i dalej duszno ... rano tylko padało

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Karmelkovaa brzuszek faktycznie ładnie urósł, ale to dobry znak. Ja tez na wadze mam +3kg, brzuszek większy, ale to moja druga (właściwie czwarta, ale druga na tym etapie) ciąża. Zobaczysz Kochana jak będzie rósł po 25 tyg :)

Haha nie mów mi nawet , to takie plusy i minusy bo będzie coraz ciężej się ruszać i nogi będa puchły :) ja się już nie mam w co ubrać ostatnio siadłam i mówię do małża ... chyba pożycze Twoje majtki bo moje pekają :D hahahah

agulineczka, Dip88, Jagodagoi, Aga9090 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Haha nie mów mi nawet , to takie plusy i minusy bo będzie coraz ciężej się ruszać i nogi będa puchły :) ja się już nie mam w co ubrać ostatnio siadłam i mówię do małża ... chyba pożycze Twoje majtki bo moje pekają :D hahahah
    Ja pod koniec ciąży chodziłam w męża kurtce ( chłodny maj) a rodzić pojechałam w jego butach, bo wolałam szerokie trampki, niż ohydne crocsy. Bardziej mi pasowały do stylizacji;)a nic innego mi nie wchodziło na stopy( na japonki było za zimno).
    Uspokajam-ze szpitala wyszłam już w swoich butach:)

Karmelkovaa, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha stylizacja na porodówke :D hahah dobre dobre :D trzeba sie przygotować :D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre :-P ja jeszcze mieszcze się w swoje jeansy, ale już niedługo, niedługo :-P tym bardziej że sliweczki pod kruszonką już w piekarniku :-P

Mój małż akurat poszedł porobić na ogródek i skosić trawkę a tu zaczęło padać :-) ale szybko przeszło i przynajmniej da się oddychać :-) a teraz w tym tygodniu jedzie do tych Włoch na delegacje i wraca w piątek i tak wymyśliłam ( bo ma urodziny za kilka dni) że zrobię mu imprezę niespodziankę, jak wróci w piątek to będa czekali na niego goście, grill i tort :-) myślicie że to dobry pomysł? Czy mu się nie spodoba, bo będzie zmęczony itp? Miało być w sobote, ale słyszałam już że kilka osób nie dałoby wtedy rady i poza tym wtedy już grilla "zaklepal" brat mojego męża, bo kupił działkę :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, ja uważam że to dobry pomysł. Włochy to nie koniec świata, więc podróż na pewno go aż tak nie zmęczy że się nie ucieszy. No, chyba że jedzie autem z Kalabrii, to może:)
    Mój ma urodziny 5.07.ale w związku z jego dzisiejszym głupim tekstem, to nie wiem czy zasłużył na cokolwiek:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Karolcia, ja uważam że to dobry pomysł. Włochy to nie koniec świata, więc podróż na pewno go aż tak nie zmęczy że się nie ucieszy. No, chyba że jedzie autem z Kalabrii, to może:)
    Mój ma urodziny 5.07.ale w związku z jego dzisiejszym głupim tekstem, to nie wiem czy zasłużył na cokolwiek:/

Chłopy takie są...ja też się ostatnio powkurzalam na mojego i ponarzekalam Wam tutaj i mi ulżyło :-) Czasem coś powiedzą bez sensu. Ja się mojego ostatnio pytam czy wolałby córeczkę czy synka, na co on że oczywiście obojętne, byle by było zdrowe itp. A tak za 2 minuty dodał " ale fajnie by było jakby był synek" i gadaj tu z takim :-P wiem, że w Krakowie na lotnisku ma być coś ok. 15, więc w domu byłyby gdzieś na 18 :-) o ile nic się nie zmieni :-) mam nadzieję, że jakoś to ogarnę wszystko i że się ucieszy :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja już patrzyłam u mnie on kosztuje tylko 8 euro, także nie majątek. Tylko czemu w Pl taka wysoka cena :P I nie martw się jak coś pretensji nie będę miała, wiadomo, że każdemu co innego pasuje ;)
    Tutaj od 8 do 19 franków ;-) Sprawdziłam ;-) ale w PL z tego co widzę na necie, to za 25-35zł też można kupić ;-) Może też przetestuje w najbliższym czasie ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tutaj od 8 do 19 franków ;-) Sprawdziłam ;-) ale w PL z tego co widzę na necie, to za 25-35zł też można kupić ;-) Może też przetestuje w najbliższym czasie ;-)

W sklepach ok. 70 zł, ale zawsze uda mi się gdzieś po promocji kupic, tej w Rossmanie czy dzisiaj w Naturze były coś po 40 zł :-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Agniecha widzę, że też masz 4 lipca połówkowe :) Wchodzimy nawet podobnie, bo ja mam na 10:30. Będę trzymać kciuki również za Ciebie :)
    A ja za Ciebie ;-)
    U mnie tylko pod względem tygodni trochę wcześniej wychodzą :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Gratuluję i po cichu zazdroszczę :-) my z małżem też już strasznie na to czekamy :-) szczególnie mój mąż się przytula, nasłuchuje i jak tylko mi coś zaburczy to mówi, że to pewnie dzidziuś :-P

To zupełnie jak mój :) ostatnio twierdził, że poczuł ręka jak serduszko bije :D

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ