Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malutka, obejrzyj chłopa dokładnie. Kiedyś brałam udział w ratowaniu pani, ktorej okno spadło na głowę, była bardzo poraniona i potrzebne było szycie.
Pisalyscie o podkladach. Ja odkrylam jakis czas temu kosmetyki Mary Kay. Są swietne! Dość drogie, ale warte swojej ceny. Zestaw: mleczko, krem i podkład starcza mi na ponad pół roku. No właśnie - zestaw. To jak wygląda i jak się trzyma podkład, bardzo zalezy od wvzesniejszej pielegnacji twarzy. Trzeba dobrze oczyścić skórę (mleczko do mycia), nawilzyc ją (krem) i na takiej skorze podkład będzie pieknie wyglądał i super się trzymał. W tych kosmetykach podoba mi się też to, że nie tylko kremy, ale i podklady występują w wersjach dla konkretnych typów skóry (suchej, tłustej, mieszanej). -
Ooo a ja od 9 urlop - zrobię napad na Lidla bo powoli nie mam co zakładać
brzuszek u mnie maly nadal choc chyba już coś widac bo wczoraj jak wracałam autobusem zapchanym i dusznym jakis starszy pan przez kilka minut mi sie przyglądał i potem zaproponował miejsce
mile to było, nie powiem
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Malutka mam nadzieję, ze maz szybko wydobrzeje.
Agniecha wiem, ze sie pewnie stresujesz wynikami, ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze :* ja w poprzednim roku przechodziła m podobny stres wiec wiem co to znaczy. Mam nadZieję, ze te 2 tyg szybko zlecą i bedziesz mogla w pelno cieszyc się tym malym wojownikiem pod Twoim sercemSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Do mnie wczoraj przyszla paczka ze smyka. Zestaw swiateczny, bodziak na Mikolajki, zestaw z Kubusiem Puchatkiem i spodenki. Jak się ogarne to wwrzucę pozniej zdjecie
No i smieciara z dzwiekami i podnoszonym koszem dla synka, za to, ze tak ladnie spalDzisiaj tez cala noc w swoim pokoju, tylko jedna pobudka, wystarczylo chwilke poglaskac po glowce i zasnal do rana
jestem z niego taka dumna
Aga9090, Malutka_94, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej dziewczyny!
Agniecha śliczny zestaw! Nie wiem czy się nie skuszę na zamówieniem w końcu
Malutka mam nadzieję że z mężem okej, ale upartee te chłopy.. jak bym o swoim czytała :p
Rudytygrysek mój też wczoraj popił.. aż się wyniosłam to gościnnego pokoju bo tak chrapał ze mi się płakać chciało bo spać nie mogłam a głowa bolała na maksa..
Karmelkova śliczny brzuszek. Wystrzela)
My dzisiaj robimy mojej mamie impreze niespodziankę z okazji urodzin, więc mamy wychodne ale.. też już zdążyłam się popłakać.chyba hormony szaleją. Byłam pewna na 100% że ubiorę sukienkę. Byłoby okej, gdyby pogoda sie nie zepsula. No więc pomyślałam o białych spodniach i coo.. no dupa. Nie dopinam się. 3/4 moich spodni stanowią jeansy i tylko jedne bez dziur. No i oczywiście ciasne w brzuchu. Uwierzcie mi dziewczyny, że miałam wrażenie że mi brzuch nie rośnie ale dzisiaj zmieniłam zdanie..
Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
A pisałyscie jeszcze o fluidach. Też mialam healthy mix i jak za taką cenę to zawiodłam się na nim i powróciłam do swojego rimmela lasting finish
lubię go
-
Ja z podkładów juz przerobiłam większość od tych po kilka stów do tych najtańszych ... jeździłam w Londynie po drogeriach szukając cudu :p i każdy z nich po czasie wysuszał skórę , robił maskę bo mi cięzko dobrać bo mam cere pomiędzy porcelaną a beżem no i żólty odpada różowy odpada , teraz nie używam wcale... a jak wychodzę gdzieś to teraz za 3 dychy mam paese porcelanowy ale ten ma taki fajny kolor idealnie mi się pokrywa i w zasadzie wiele go nie daje" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
bondzik007 wrote:Hej dziewczyny!
Agniecha śliczny zestaw! Nie wiem czy się nie skuszę na zamówieniem w końcu
Malutka mam nadzieję że z mężem okej, ale upartee te chłopy.. jak bym o swoim czytała :p
Rudytygrysek mój też wczoraj popił.. aż się wyniosłam to gościnnego pokoju bo tak chrapał ze mi się płakać chciało bo spać nie mogłam a głowa bolała na maksa..
Karmelkova śliczny brzuszek. Wystrzela)
My dzisiaj robimy mojej mamie impreze niespodziankę z okazji urodzin, więc mamy wychodne ale.. też już zdążyłam się popłakać.chyba hormony szaleją. Byłam pewna na 100% że ubiorę sukienkę. Byłoby okej, gdyby pogoda sie nie zepsula. No więc pomyślałam o białych spodniach i coo.. no dupa. Nie dopinam się. 3/4 moich spodni stanowią jeansy i tylko jedne bez dziur. No i oczywiście ciasne w brzuchu. Uwierzcie mi dziewczyny, że miałam wrażenie że mi brzuch nie rośnie ale dzisiaj zmieniłam zdanie..
Dziękujęnajlepsze zyczenia dla mamy
Wiecie ja miałam ciężką noc ... wylałam małżowi wszystkie żale... o 1 eychodziłam na zwenątrz co by odetchnąć bo ciezko mi było oddychać hormony mnie wykończą
Tęsknię za nim nie mamy czasu dla siebie to mnie dobija... i trzeba to zmienić , bo tak sie żyć nie da" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Magda ja kupuje 56 z H&M bo tam wieksze wypadaja. Synek duzy sie urodzil bo 59 cm i te ciuszki na 56 fajnie mu pasowaly. Wiekszosc i tak 62 kupie ale kombinezon raczej 56 bo oni je tak szyja ze duze wypadaja
Bondzik znajomej maz tez poszalal wiec to chyba kiepski dzien byl. Ja tez swoje poplakalam i wczoraj i dzis. Dzis to ogolnie czuje sie jak taki kopciuszek. brzydka nie kochana no do kitu
-
Witam
My już po dzisjejszej wizycie z małym wszystko wporzadku ,na 100% będzie chłopcem dziś ładnie podczas badania pokazał jajka,nie mógł go lekarz zmierzyć bo się zwijał lekarz się śmiał ze nurkuje, serduszko 145 uderzeń na minutę tak ze kekarz powiedział ze jest dobrze , badał mi szyjkę i ma 4,5 cm jest zamknięta ale często mam bóle brzucha wiec kazał mi brać magnez 2 razy dziennie po 2 tabletki i nospe
Następna wizyta 28.07 i to będzie usg połówkowe tak ze miesiąc czekania przede mną .
Co do rozmiarów ciuszków ja kupiłam kilka rozmiar 56 a resztę kupuje 62 ponieważ pewnie będzie długi tak jak córka wiec w 56 nie pochodzi długoagulineczka, Malutka_94, bondzik007, Aga9090, Dip88, olciaa, agniecha2101, TaPaT, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Aguś gratuluję synka
ile to tyg bo u Ciebie brak suwaczka
nospy bez dużych bóli nie polecam brać od tak sobie jednak , ja nie wzięłam jeszcze ani razu w ciązy zwiększam magnez jak coś i pomaga
Aguś 90 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Magdaa21 wrote:Dziewczyny, a jakie rozmiary kupujecie?
Ja teraz kupiłam na 56, jedne body na 62.
Mój synek do najmniejszych dzieci nie należał, przy porodzie 56cm i równo 4kg. Ubranka na 56cm ponosił miesiąc czasu. Na 62 cm były sporo za duże od razu po urodzeniu. No i ubranek było trzeba więcej niż myślałam. Miałam dużpo kupionych na 62 i 68, ale na 56 parę sztuk tylko, bo wszyscy mówili nie kupuj za dużo, bo dziecko bardzo szybko wyrośnie, bądź wcale się nie zmieści. Okazało się, że dziecko przebierać musiałam częściej niż zwykle, bo sporo ulewał, w nocy przesikiwal pieluszki (chłopcy tak mają na początku) i te 5 szt body i spodenek i 3 pajace to trochę mało. Oczywiście w domu jest pralka, ale my w szpitalu leżeliśmy 6 dni, wiec wszystko pobrudzone i trzeba było coś kombinować.
W Smyku i H&M (tam najwięcej kupowałam) rozmiar 56 nie jest taki malutki. W Pepco przykładowo ubranka na 56 są mniejsze, więc też wystarczą na krócej, ale tez cena mniejsza ,jedyne co warto patrzec na sklad materiału, zeby jednak najlepiej było mieć 100% bawełny. Piękne są niektóre rzeczy dla dzieci, ale weźcie przede wszystkim pod uwagę wygodę dziecka, które non stop leży. Więc sukieneczki, sweterki, rzeczy z kapturem, te zapinane na pleckach są niezbyt dobre dla takich maleństw.
Jeśli chodzi o kombinezon na zimę,ja kupiłam na 62, ale te kombinezony i tak są większe więc radzę kupić na 56 cm. Mój synek w tym kombinezonie "pływał", także na pewno teraz dokupię na 56cm, tym bardziej, że będę rodzić na początku zimy.
AMK lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karmelkovaa wrote:Aguś gratuluję synka
ile to tyg bo u Ciebie brak suwaczka
nospy bez dużych bóli nie polecam brać od tak sobie jednak , ja nie wzięłam jeszcze ani razu w ciązy zwiększam magnez jak coś i pomaga
Dokładnie, ja też nie brałam, wolę zadziałać magnezem. Jak to mój lekarz powtarza nospa to nie cukierki, a może negatywnie wplywać na napięcie mięśniowe u dziecka (najnowsze badania). Oczywiscie od jednej tabletki nic się nie stanie, ale lepiej nie przesadzać.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
A to my w 20 tyg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab91f8ef64f9.jpgKarmelkovaa, Lotopałanka, Aguś 90, Malinowa_Czekolada, Aga9090, bondzik007, Karolcia27, Malutka_94, RudyTygrysek, olciaa, agniecha2101, TaPaT, Jagodagoi, Paula222, Magdaa21 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
A to moje pierwsze zakupy dla Maleństwa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16bc7bb06563.jpg
Edit: Póki co wszystko unisexWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 13:33
Karmelkovaa, Aguś 90, Aga9090, bondzik007, Malutka_94, RudyTygrysek, agniecha2101, TaPaT, AMK, Paula222, Magdaa21 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚