X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    Dziewczyny od tyg. lecze grzybice i nic z tego ciagle sobie zyje swoim zyciem...to normalne. Nie mam uplawow oprocz pozostalosci po czopkach... ale swedzi okropnie... co robic
    Moze masz nie tafiny lek po takim czasie powinna byc duza porawa u mnie zdecydowana poprawa byla na drugi trzeci dzien.mysle ze powinnas skonsultowac sie z lekarzem.
    Z innych spraw to ja mecze sie z migrena juz 3 dzien.wczoraj wielam jeden apap balam sie wziac wiecej bo w sumie nie wiem ile mozna.poza tym robie zimne oklady na glowe.one pomagaja do momentu dopuki oklad na glowie jest.moje skarby pojechaly na wakacje wczoraj a ja za nimi tak bardzo tesknie.dom bez nich taki pusty.oby ten tydzien szybko zlecial.zaczelam 19 tc jeszcze troche i bedzie polowa.dziewczyny macie piekne brzusia.milego dna

2nn390bvba2l74tr.png

• mkgk Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    irminka ja mam hardcorowe migreny co 2 tyg. mi gin. pozwala brac moje leki na migreny oczywiscie biore najslabsza dawke ale w moim przypadku ja nie przerwe ataku to laduje na sor z odwodniem itp. Spr sie tez dwa paracetamole 500 popite ciepla mocna kawa sypana sproboj koniecznie. To bezpieczna kuracja

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka1231 wrote:
    Moze masz nie tafiny lek po takim czasie powinna byc duza porawa u mnie zdecydowana poprawa byla na drugi trzeci dzien.mysle ze powinnas skonsultowac sie z lekarzem.
    Z innych spraw to ja mecze sie z migrena juz 3 dzien.wczoraj wielam jeden apap balam sie wziac wiecej bo w sumie nie wiem ile mozna.poza tym robie zimne oklady na glowe.one pomagaja do momentu dopuki oklad na glowie jest.moje skarby pojechaly na wakacje wczoraj a ja za nimi tak bardzo tesknie.dom bez nich taki pusty.oby ten tydzien szybko zlecial.zaczelam 19 tc jeszcze troche i bedzie polowa.dziewczyny macie piekne brzusia.milego dna

Kochana spróbuj te chłodzące okłady z Apapu, można kupić w aptece, są o wiele lepsze niż takie zwykłe, domomowe okłady. Do tego spróbuj napić się mocniejszej kawki. Mi to pomogło. Też brałam tylko po jednym apapie, ale z tego co wiem można więcej.

My dzisiaj wylegiwalismy się do 10, a teraz mamy trochę zaginiony dzień, bo sąsiedzi nas zaprosili a i na urodziny się wybieramy do mojego siostrzeńca :-* miłego dnia dla wszystkich :-*

Co do ciążowych zabobonów to też w nie nie wierzę, a co do samego pogrzebu to jeszcze się nad tym zastanowię.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis rano obudzilam sie z czerwonymi rozstepami na biuscie. Pieknie...

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Dzis rano obudzilam sie z czerwonymi rozstepami na biuscie. Pieknie...

Mi jeszcze zostały delikatne po pierwszej ciąży :P

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje , że zabobon ... ale ja teraz unikam miejsc gdzie mi duszno pewnie bym odleciała na pogrzebie .

Ja smaruje moimi specyfikami i na razie nic się nie dzieje złego ze skórą zobaczymy jak dalej bedzie :)

W piątek sobie zarezerwowałam oglądanie fotelika maxi cosi cabrio fix , bezwypadkowy praktycznie jak nowy za 160 zl bez bazy ale tej jako taie nie potrzebuje bo my mało jeździmy i bliziutko .
    Jak będzie łądny jak na zdj to kupie , bo okazja

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Kai Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Eh a ja się muszę wyżalić.. :( Czuję się totalnie nieatrakcyjna.. Brzuchol mi wywaliło.. z jednej strony fajnie ale z drugiej nie wiem czy nie za szybko.. no i mój mąż to traktuje mnie teraz raczej jak inkubator niż jak kobietę.. Zero zainteresowania, płakać mi się chce :(
    Magic, rozumiem. Mój mąż co prawda uważa mnie za atrakcyjną nawet w ciąży, ale ja się czesto wcale atrakcyjna nie czuję. Brzuszek może i uroczy, ale w atrakcyjnośc ciążowej figury to raczej nie wierzę. Do tego wiecznie chodzę w tym samym (niewiele już na mnie pasuje), do tego wszędzie w plaskich butach, ech! Ratuje mnie trochę makijaż, ułożone włosy. No i zaiteresowanie męża, oczywiście.
    A może powiedz swojemu mężowi, że Ty nadal jesteś kobietą, a nie tylko matką? Albo mu to przekaż w inny sposob ;-).

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z SOR ! Godzinę temu zaczęłam mocno krwawić. To krwiak...mam teraz nakaz leżenia aż krwawienie nie zniknie. A od jutra jestem z synem sama w domu więc super :/ ważne że z kruszynka wszystko ok.

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka, trzymam kciuki żeby się uspokoiło :*

U nas dzisiaj jest zimno i wietrznie. Byliśmy rano w kościele i staliśmy na dworze bo w środku już nie było gdzie usiąść, i chyba mnie przewiało. Wpełzłam pod kołdrę i się wygrzewam, mam nadzieję że to pomoże :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Witam się z SOR ! Godzinę temu zaczęłam mocno krwawić. To krwiak...mam teraz nakaz leżenia aż krwawienie nie zniknie. A od jutra jestem z synem sama w domu więc super :/ ważne że z kruszynka wszystko ok.

Współczuję. Mam to samo. Samo krwawienie trwało parę h, później ok tydzień plamienia i od 2 tyg nic, ale krwiak pewnie nadal jest, bo wielki. Zobaczymy w środę. Gdzie jest umiejscowiony Twój?

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giovanedonore wrote:
    Współczuję. Mam to samo. Samo krwawienie trwało parę h, później ok tydzień plamienia i od 2 tyg nic, ale krwiak pewnie nadal jest, bo wielki. Zobaczymy w środę. Gdzie jest umiejscowiony Twój?

Mój ma 2,5 x1 cm i z tego co zrozumiałam to jest blisko szyjki. Leżę teraz w domu z podpaska i czuję jak że mnie leci. Normalnie boję się ruszyć. Wzięłam nospe bo od tych nerwów brzuch mi się spina.

p19uskjo06b2cvyq.png

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że samo krwawienie też długo nie potrwa. Najlepsze jest to że dla mnie to żywa krew a wg dr to jest stara krew bo jest taka rdzawa. Ogólnie mam leżeć tylko jak krwawię. Jak zacznie się tylko plamienie to mogę wstawać. Najgorsze że mam ryzyko zakrzepicy i nie powinnam cały dzień leżeć :/

p19uskjo06b2cvyq.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka, współczuje bardzo :*

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Mam nadzieję że samo krwawienie też długo nie potrwa. Najlepsze jest to że dla mnie to żywa krew a wg dr to jest stara krew bo jest taka rdzawa. Ogólnie mam leżeć tylko jak krwawię. Jak zacznie się tylko plamienie to mogę wstawać. Najgorsze że mam ryzyko zakrzepicy i nie powinnam cały dzień leżeć :/

Czyli w lepszym miejscu, szczęście w nieszczęściu. Nie martw się, mój miał 2 tyg temu ok 6x2cm. Mi lekarz powiedział że to bez różnicy czy siedzę czy leżę i że mogę ruszać nogami na leżąco, żeby zapobiec problemów. Skąd u Ciebie ryzyko zakrzepicy, jeśli mogę zapytać?

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3majcie się ... mam nadzieje ze szybko się ulotnią ;*

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogrzeby ja bym poszla ale trzymala sie gdzies z tylu by sie nie stresowac nie plakac itp. Dla mnie zabobony wkurzajace sa. Na dobra sprawe na codzien cos zabobonowego mamy albo robimy :)
    Dziewczyny z krwiakami trzymam kciuki by sie ulotnily jak to napisala Karmelkowa :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ryzyko bo pierwsza ciąża z nadciśnienie i problemy były z przeplywami w tetnicach macicznych, no i niby mutacja geny mthfr która ma też może powodować że mam większe ryzyko

p19uskjo06b2cvyq.png

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy krwiaku to chyba dobrze że krew wylatuje co?

p19uskjo06b2cvyq.png

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwiak może się ewakuować na 2 sposoby: skrwawic albo wchlonać. O ile będziesz krwawić stara krwią a krwiak nie będzie się powiększal, tzn że naczynie już nie krwawi i powinien sobie pójść szybciej. :)

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chciała bym pochwalić się Wam czymś miłym ale ciągle coś jest nie tak. Chciała bym żeby ciąża to był miły czas

p19uskjo06b2cvyq.png

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ