X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, jeszcze na ostatnim zdjęciu chwaliłam się bladymi nogami, a wczoraj sobie taką krzywdę zrobiłam, że mam nadzieję, że tylko sobie, a z bąblem wszystko ok... :-( Tak spaliłam sobie nogi, że masakra :-/ Wczoraj tylko piekły, noc ciężka, niespana przez to :-/ Dziś wstałam z łóżka i nie dam rady chodzić :-/ Pieczenie rozumiem, ale takiego bólu w życiu nie miałam po oparzeniu słonecznym, żeby nie móc stać na nogach :-/
    Byliśmy wczoraj na takich górskich wyścigach, bo co roku są organizowane w naszej okolicy i wydawało mi się, że nie miałam długo nóg na słońce wystawionych, bo jak tylko zauważyłam, że robią się lekko różowe, to zakryłam je kocykiem, a później udało nam się znaleźć trochę cienia, a dopiero w domu zobaczyłam, że są naprawdę mega czerwone i zaczęły strasznie piec :-/ a dzisiaj doszedł ten ból :-/ Nie wiem co robić i jak się ratować... :-( :-( :-( i jeszcze mam straszne wyrzuty sumienia, że mogłam jakoś maleństwu zaszkodzić :-( :-/

P.S biorę się za nadrabianie, bo i tak leżę i nie jestem w stanie nic robić.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochane moje, jeszcze na ostatnim zdjęciu chwaliłam się bladymi nogami, a wczoraj sobie taką krzywdę zrobiłam, że mam nadzieję, że tylko sobie, a z bąblem wszystko ok... :-( Tak spaliłam sobie nogi, że masakra :-/ Wczoraj tylko piekły, noc ciężka, niespana przez to :-/ Dziś wstałam z łóżka i nie dam rady chodzić :-/ Pieczenie rozumiem, ale takiego bólu w życiu nie miałam po oparzeniu słonecznym, żeby nie móc stać na nogach :-/
    Byliśmy wczoraj na takich górskich wyścigach, bo co roku są organizowane w naszej okolicy i wydawało mi się, że nie miałam długo nóg na słońce wystawionych, bo jak tylko zauważyłam, że robią się lekko różowe, to zakryłam je kocykiem, a później udało nam się znaleźć trochę cienia, a dopiero w domu zobaczyłam, że są naprawdę mega czerwone i zaczęły strasznie piec :-/ a dzisiaj doszedł ten ból :-/ Nie wiem co robić i jak się ratować... :-( :-( :-( i jeszcze mam straszne wyrzuty sumienia, że mogłam jakoś maleństwu zaszkodzić :-( :-/

Kochana zadzwoń do lekarza, myślę że nic się nie stało ale będziesz spokojniejsza ;*

agniecha2101 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeeeeeeeeeeeeej :) Witam po intensywnym weekendzie :P Podróż minęła bez żadnych problemów, ale wczoraj ja musiałam kierować z powrotem i było ciężko bo bardzo zmęczona byłam, do tego będąc w gościach się przeziębiłam i na wieczór bolały mnie wszystkie stawy i gardło ... Padłam wczoraj nawet nie wiem kiedy.

Magdaa21 co do rozmiaru ubranek, ja kupuję 56 i 62 na początek . Ogólnie moi chłopaki mieli po 52- 54 cm i wagę ok 3300 i troszkę się topili w 56 :) Zobaczę na usg bliżej porodu jak będzie miał być znów w ok tej wagi to kupię do szpitala coś mniejszego :)

agulineczka piękny brzuszek :D Ja może jutro wkleję zdjęcie :) A ciuszki widzę,że też ze Smyka zamawiałaś - mamy te same body z Kubusiem Puchatkiem :D

giovanedonore śliczny brzuszek <3

Ula89 mam synka Jasia :D Straszny urwis :P

agniecha2101 śliczny brzuszek <3 <3 I gdzie te 80 kg :P W ogóle nie widać <3

Cyganieszka gratuluję <3 Trzymam kciuki za mieszkanko :D

Agulka901 trzymam kcuki za szybką ewakuację krwiaka ! ... Trzymaj się :*

Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm tez bym zapytała czym mozna łagodzić pieczenie i czemu ból ... współczuję ;/

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Hej Dziewczyny! Witam się pp intensywnym weekendzie. Nadrobilam wszystko!

Bardzo współczuję Wam tych krwiaczkow. Odpoczywajcie Kochane :*

My w piątek impreza, w sobotę impreza (potanczylam!) I w niedziele imprezka. No szok :D jestem wykończona Wam powiem ;P

Już się wizyty nie mogę doczekać a to dopiero za tydzień :( normalne miałabym już dzisiaj. Mam nadzieję że wszystko jest okej..

A też Was boli czasem po bokach? Nie w podbrzuszu ale wyżej?

Miłego dnia! :*
    Już się bałam ze tylko mnie boli po bokach ;) Miło przeczytać, ze nie jestem sama :)

bondzik007 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Już się bałam ze tylko mnie boli po bokach ;) Miło przeczytać, ze nie jestem sama :)

Kochana mnie tak bolało ostatnio, że na IP się znalazłam :P ale nie znaleźli przyczyny, podejrzewam że to była jakaś kolka :)

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

Myślę, że spokojnie możesz użyć kremu po opalaniu, a najlepiej Bephaten napewno pomoże i nie zaszkodzi bo u noworodków też można go stosować, ewentualnie maślanka. W ciąży spokojnie można się opalać, oczywiście z głową (kobiety w ciąży mają problemy z termoregulacją czy jakoś tak i chodzi o przegrzanie)i myślę, że maluszkowi nie zaszkodzilaś. Ból możesz też odczuwać bardziej, bo skóra w ciąży jest bardziej wrażliwa na podrażnienia jak i na ból.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giovanedonore wrote:
    Super skarpetki! :D i brzuszek tez piękny :)
    Hehe dzięki ;-) z tymi skarpetkami to w ogóle była taka akcja, że kupując widziałam te serduszka z góry, a dopiero w domu zobaczyłam, że na spodzie stopy są dwa różowe flamingi :-D Tak więc faktycznie są super hehe :-P

giovanedonore lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dziewczyny z cukrzycą ciążową kiedy diabetolog daje insulinę?
    Moje wyniki na czczo ostatnio wahają się koło 88-92. Niby norma do 90 ale zaczynam się bać. Znowu czeka mnie opierdziel o pani diabetolog ale mam wrażenie ze jak nie trzymam diety to cukry lepsze hehe
    Moje cukry

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d16cdf82711.jpg

w57v3e3knp6plxtw.png
  • madzikkj Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie odzywam się ale jestem na bieżąco. U nas z ❤️ jest tak, że nie mam ochoty za bardzo, a M.mowi, że się boi o malucha, ale jak przychodzi co do czego to jest jak dawniej. Już półtora tygodnia nie miałam mdłości ani wymiotów a tu dziś po śniadaniu znów wymioty. Mam nadzieję, że to tylko taki mały kryzys. Jeśli chodzi o brzuszek mam taką kulkę i bardzo szybko rośnie. Jakoś mi nieswojo.

p19uvfxm23ds5749.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Kochana mnie tak bolało ostatnio, że na IP się znalazłam :P ale nie znaleźli przyczyny, podejrzewam że to była jakaś kolka :)
    Aż tak zle to nie jest. Na razie mnie tak leciutko pobolewa i nie przez cały czas.

Był taki ładny 6pak bodziakow wczoraj przeceniony w h&m w rozmiarze 56 (ważne ze w neutralnych kolorach, bo płci nie znamy). Zanim się namyslilam to zdarzył się wyprzedać ;( Będę dziś w galerii, to sprawdzę stacjonarnie. Polecacie ubranka w ogóle z h&m?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 11:13

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ale macie cudne brzuszki kobietki :-* naprawdę babki w ciąży wyglądają cudownie :-* mi też już trochę widac i czuję że taki mam napięty, że skóra się rozciąga, też tak macie? Codziennie prawie się oliwkuje, mam nadzieję, że nie pojawia się rozstępy :-(

Kochane moje inne sprawa, przed chwilą dowiedziałam sie, że zmarła moja ciocia, młoda dziewczyna, niewiele ponad 30 lat miala, zachorowała na raka :-( nawet tata do mnie nie zadzwonił, chyba żeby mnie nie denerwować (to córka brata mojej babci) tylko siostra mi powiedziala. W tym tygodniu pogrzeb, ale siostra mówi, że absolutnie w ciąży nie wolno chodzić na pogrzeby, też tak uważacie czy to jakieś zabobony? Nie widziałam się z nią dawno, nie miałyśmy większego kontaktu, ale mimo wszystko na pogrzeb wypadałoby mi iść...
    To jest istna głupota z tym, że nie wolno chodzić na pogrzeby w ciąży. Wiadomo, że to się wiąże z dużym stresem, ale ja bym się chyba jeszcze bardziej stresowała tym, że nie mogę być na pogrzebie kogoś, kto był mi bliski. Kilka tygodni przed pozytywnym testem, zmarła moja teściowa i wiecie, nie wyobrażam sobie, żeby jej nie pożegnać tylko dlatego, że byłabym w ciąży. A właśnie jedna kobieta z bliskiej rodziny nie była na pogrzebie właśnie dlatego, że była w ciąży i wiem że teściowi było bardzo przykro z tego powodu. Ja osobiście nie zastanawiałabym się w ogóle i jechała na pogrzeb, czy to kogoś z bliższej czy dalszej rodziny.
    W ogóle to drażnią mnie strasznie te wszystkie głupie zabobony :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Aż tak zle to nie jest. Na razie mnie tak leciutko pobolewa i nie przez cały czas.

Był taki ładny 6pak bodziakow wczoraj przeceniony w h&m w rozmiarze 56 (ważne ze w neutralnych kolorach, bo płci nie znamy). Zanim się namyslilam to zdarzył się wyprzedać ;( Będę dziś w galerii, to sprawdzę stacjonarnie. Polecacie ubranka w ogóle z h&m?
    Body z H&M I te polspioszki polecam bardzo kupiwalam tam
    Dla mojego starszaka od urodzin az wyrosl z rozmiarowki

olciaa lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMK wrote:
    Witam :)
    Dziewczyny z cukrzycą ciążową kiedy diabetolog daje insulinę?
    Moje wyniki na czczo ostatnio wahają się koło 88-92. Niby norma do 90 ale zaczynam się bać. Znowu czeka mnie opierdziel o pani diabetolog ale mam wrażenie ze jak nie trzymam diety to cukry lepsze hehe
    Moje cukry

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d16cdf82711.jpg

Hej AMK , Ja mam to samo jak pilnuje diety to cukier szaleje i skacze jak jem
    Co chce to jest w normie - wcale tego nie rozumiem :/

AMK lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem na stronie hm i widzę 6pak body na rozmiar 56 za 59.90. Myślicie że cena i rozmiar na początek ok? Bardziej inwestować w takie zabudowane pajacyki czy body+spodenki?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Też mi się wydaje , że zabobon ... ale ja teraz unikam miejsc gdzie mi duszno pewnie bym odleciała na pogrzebie .

Ja smaruje moimi specyfikami i na razie nic się nie dzieje złego ze skórą zobaczymy jak dalej bedzie :)

W piątek sobie zarezerwowałam oglądanie fotelika maxi cosi cabrio fix , bezwypadkowy praktycznie jak nowy za 160 zl bez bazy ale tej jako taie nie potrzebuje bo my mało jeździmy i bliziutko .
    Jak będzie łądny jak na zdj to kupie , bo okazja
    Dobrze rozumiem, że chcesz kupić używany fotelik...? Ja bym się dobrze na Twoim miejscu nad tym zastanowiła, nie kupuje się używanych fotelików.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMK przy takich przekroczeniach nie powinien dać Ci insuliny :) Może wyślą Cię do Pani dietetyk albo każą wstawać w nocy na przekąskę. Mi na czczo się poprawiły jak jem 2100-2300 kcal, teraz 2 dni nie liczyłam i mam cukier 94 :/ A tych po posiłkach zazdroszczę baaaaaaaaaaardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 11:28

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Dobrze rozumiem, że chcesz kupić używany fotelik...? Ja bym się dobrze na Twoim miejscu nad tym zastanowiła, nie kupuje się używanych fotelików.

Jeśli bezwypadkowy , nie zniszczony to ja nie widzę problemu z przepłacaniem jak mi to za dużo nie posluży , bo my na miejscu tylko jeździmy , małż sprawdzi wszystko czy nic pęknięte nie jest itd. także dopiero się okaże co i jak ... ale nie wierzę , że na tyle ofert kazdy jest po wypadku czy coś :) mama pisała ze dzidzia jej wyrosła i kupuje większy ... sama bym sprzedała bo po co miałoby mi leżeć , ale wiadomo okiem obejrzeć jest inaczej niz na zdjęciu temu umówilismy się na piątek tylko zobaczyc :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• AMK Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    AMK przy takich przekroczeniach nie powinien dać Ci insuliny :) Może wyślą Cię do Pani dietetyk albo każą wstawać w nocy na przekąskę. Mi na czczo się poprawiły jak jem 2100-2300 kcal, teraz 2 dni nie liczyłam i mam cukier 95 :/ A tych po posiłkach zazdroszczę baaaaaaaaaaardzo
    Byłam już u Pani dietetyk na szybkim szkoleniu i kazała mi jeść 2 kolacje. Tą druga po 22 przed spaniem ale to nie pomaga

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a30636ca08fd.jpg

to moje już na baaaardzo ścisłej diecie, no i 6 j. insuliny do śniadań. Widzę że muszę dołączyć i do kolacji bo diabetolog kazał w razie przekroczeń :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ