X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, jeszcze na ostatnim zdjęciu chwaliłam się bladymi nogami, a wczoraj sobie taką krzywdę zrobiłam, że mam nadzieję, że tylko sobie, a z bąblem wszystko ok... :-( Tak spaliłam sobie nogi, że masakra :-/ Wczoraj tylko piekły, noc ciężka, niespana przez to :-/ Dziś wstałam z łóżka i nie dam rady chodzić :-/ Pieczenie rozumiem, ale takiego bólu w życiu nie miałam po oparzeniu słonecznym, żeby nie móc stać na nogach :-/
    Byliśmy wczoraj na takich górskich wyścigach, bo co roku są organizowane w naszej okolicy i wydawało mi się, że nie miałam długo nóg na słońce wystawionych, bo jak tylko zauważyłam, że robią się lekko różowe, to zakryłam je kocykiem, a później udało nam się znaleźć trochę cienia, a dopiero w domu zobaczyłam, że są naprawdę mega czerwone i zaczęły strasznie piec :-/ a dzisiaj doszedł ten ból :-/ Nie wiem co robić i jak się ratować... :-( :-( :-( i jeszcze mam straszne wyrzuty sumienia, że mogłam jakoś maleństwu zaszkodzić :-( :-/

P.S biorę się za nadrabianie, bo i tak leżę i nie jestem w stanie nic robić.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kochane moje, jeszcze na ostatnim zdjęciu chwaliłam się bladymi nogami, a wczoraj sobie taką krzywdę zrobiłam, że mam nadzieję, że tylko sobie, a z bąblem wszystko ok... :-( Tak spaliłam sobie nogi, że masakra :-/ Wczoraj tylko piekły, noc ciężka, niespana przez to :-/ Dziś wstałam z łóżka i nie dam rady chodzić :-/ Pieczenie rozumiem, ale takiego bólu w życiu nie miałam po oparzeniu słonecznym, żeby nie móc stać na nogach :-/
    Byliśmy wczoraj na takich górskich wyścigach, bo co roku są organizowane w naszej okolicy i wydawało mi się, że nie miałam długo nóg na słońce wystawionych, bo jak tylko zauważyłam, że robią się lekko różowe, to zakryłam je kocykiem, a później udało nam się znaleźć trochę cienia, a dopiero w domu zobaczyłam, że są naprawdę mega czerwone i zaczęły strasznie piec :-/ a dzisiaj doszedł ten ból :-/ Nie wiem co robić i jak się ratować... :-( :-( :-( i jeszcze mam straszne wyrzuty sumienia, że mogłam jakoś maleństwu zaszkodzić :-( :-/

Kochana zadzwoń do lekarza, myślę że nic się nie stało ale będziesz spokojniejsza ;*

agniecha2101 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeeeeeeeeeeeeej :) Witam po intensywnym weekendzie :P Podróż minęła bez żadnych problemów, ale wczoraj ja musiałam kierować z powrotem i było ciężko bo bardzo zmęczona byłam, do tego będąc w gościach się przeziębiłam i na wieczór bolały mnie wszystkie stawy i gardło ... Padłam wczoraj nawet nie wiem kiedy.

Magdaa21 co do rozmiaru ubranek, ja kupuję 56 i 62 na początek . Ogólnie moi chłopaki mieli po 52- 54 cm i wagę ok 3300 i troszkę się topili w 56 :) Zobaczę na usg bliżej porodu jak będzie miał być znów w ok tej wagi to kupię do szpitala coś mniejszego :)

agulineczka piękny brzuszek :D Ja może jutro wkleję zdjęcie :) A ciuszki widzę,że też ze Smyka zamawiałaś - mamy te same body z Kubusiem Puchatkiem :D

giovanedonore śliczny brzuszek <3

Ula89 mam synka Jasia :D Straszny urwis :P

agniecha2101 śliczny brzuszek <3 <3 I gdzie te 80 kg :P W ogóle nie widać <3

Cyganieszka gratuluję <3 Trzymam kciuki za mieszkanko :D

Agulka901 trzymam kcuki za szybką ewakuację krwiaka ! ... Trzymaj się :*

Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm tez bym zapytała czym mozna łagodzić pieczenie i czemu ból ... współczuję ;/

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• olciaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Hej Dziewczyny! Witam się pp intensywnym weekendzie. Nadrobilam wszystko!

Bardzo współczuję Wam tych krwiaczkow. Odpoczywajcie Kochane :*

My w piątek impreza, w sobotę impreza (potanczylam!) I w niedziele imprezka. No szok :D jestem wykończona Wam powiem ;P

Już się wizyty nie mogę doczekać a to dopiero za tydzień :( normalne miałabym już dzisiaj. Mam nadzieję że wszystko jest okej..

A też Was boli czasem po bokach? Nie w podbrzuszu ale wyżej?

Miłego dnia! :*
    Już się bałam ze tylko mnie boli po bokach ;) Miło przeczytać, ze nie jestem sama :)

bondzik007 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Już się bałam ze tylko mnie boli po bokach ;) Miło przeczytać, ze nie jestem sama :)

Kochana mnie tak bolało ostatnio, że na IP się znalazłam :P ale nie znaleźli przyczyny, podejrzewam że to była jakaś kolka :)

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

Myślę, że spokojnie możesz użyć kremu po opalaniu, a najlepiej Bephaten napewno pomoże i nie zaszkodzi bo u noworodków też można go stosować, ewentualnie maślanka. W ciąży spokojnie można się opalać, oczywiście z głową (kobiety w ciąży mają problemy z termoregulacją czy jakoś tak i chodzi o przegrzanie)i myślę, że maluszkowi nie zaszkodzilaś. Ból możesz też odczuwać bardziej, bo skóra w ciąży jest bardziej wrażliwa na podrażnienia jak i na ból.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giovanedonore wrote:
    Super skarpetki! :D i brzuszek tez piękny :)
    Hehe dzięki ;-) z tymi skarpetkami to w ogóle była taka akcja, że kupując widziałam te serduszka z góry, a dopiero w domu zobaczyłam, że na spodzie stopy są dwa różowe flamingi :-D Tak więc faktycznie są super hehe :-P

giovanedonore lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dziewczyny z cukrzycą ciążową kiedy diabetolog daje insulinę?
    Moje wyniki na czczo ostatnio wahają się koło 88-92. Niby norma do 90 ale zaczynam się bać. Znowu czeka mnie opierdziel o pani diabetolog ale mam wrażenie ze jak nie trzymam diety to cukry lepsze hehe
    Moje cukry

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d16cdf82711.jpg

w57v3e3knp6plxtw.png
  • madzikkj Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie odzywam się ale jestem na bieżąco. U nas z ❤️ jest tak, że nie mam ochoty za bardzo, a M.mowi, że się boi o malucha, ale jak przychodzi co do czego to jest jak dawniej. Już półtora tygodnia nie miałam mdłości ani wymiotów a tu dziś po śniadaniu znów wymioty. Mam nadzieję, że to tylko taki mały kryzys. Jeśli chodzi o brzuszek mam taką kulkę i bardzo szybko rośnie. Jakoś mi nieswojo.

p19uvfxm23ds5749.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Kochana mnie tak bolało ostatnio, że na IP się znalazłam :P ale nie znaleźli przyczyny, podejrzewam że to była jakaś kolka :)
    Aż tak zle to nie jest. Na razie mnie tak leciutko pobolewa i nie przez cały czas.

Był taki ładny 6pak bodziakow wczoraj przeceniony w h&m w rozmiarze 56 (ważne ze w neutralnych kolorach, bo płci nie znamy). Zanim się namyslilam to zdarzył się wyprzedać ;( Będę dziś w galerii, to sprawdzę stacjonarnie. Polecacie ubranka w ogóle z h&m?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 11:13

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ale macie cudne brzuszki kobietki :-* naprawdę babki w ciąży wyglądają cudownie :-* mi też już trochę widac i czuję że taki mam napięty, że skóra się rozciąga, też tak macie? Codziennie prawie się oliwkuje, mam nadzieję, że nie pojawia się rozstępy :-(

Kochane moje inne sprawa, przed chwilą dowiedziałam sie, że zmarła moja ciocia, młoda dziewczyna, niewiele ponad 30 lat miala, zachorowała na raka :-( nawet tata do mnie nie zadzwonił, chyba żeby mnie nie denerwować (to córka brata mojej babci) tylko siostra mi powiedziala. W tym tygodniu pogrzeb, ale siostra mówi, że absolutnie w ciąży nie wolno chodzić na pogrzeby, też tak uważacie czy to jakieś zabobony? Nie widziałam się z nią dawno, nie miałyśmy większego kontaktu, ale mimo wszystko na pogrzeb wypadałoby mi iść...
    To jest istna głupota z tym, że nie wolno chodzić na pogrzeby w ciąży. Wiadomo, że to się wiąże z dużym stresem, ale ja bym się chyba jeszcze bardziej stresowała tym, że nie mogę być na pogrzebie kogoś, kto był mi bliski. Kilka tygodni przed pozytywnym testem, zmarła moja teściowa i wiecie, nie wyobrażam sobie, żeby jej nie pożegnać tylko dlatego, że byłabym w ciąży. A właśnie jedna kobieta z bliskiej rodziny nie była na pogrzebie właśnie dlatego, że była w ciąży i wiem że teściowi było bardzo przykro z tego powodu. Ja osobiście nie zastanawiałabym się w ogóle i jechała na pogrzeb, czy to kogoś z bliższej czy dalszej rodziny.
    W ogóle to drażnią mnie strasznie te wszystkie głupie zabobony :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Aż tak zle to nie jest. Na razie mnie tak leciutko pobolewa i nie przez cały czas.

Był taki ładny 6pak bodziakow wczoraj przeceniony w h&m w rozmiarze 56 (ważne ze w neutralnych kolorach, bo płci nie znamy). Zanim się namyslilam to zdarzył się wyprzedać ;( Będę dziś w galerii, to sprawdzę stacjonarnie. Polecacie ubranka w ogóle z h&m?
    Body z H&M I te polspioszki polecam bardzo kupiwalam tam
    Dla mojego starszaka od urodzin az wyrosl z rozmiarowki

olciaa lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMK wrote:
    Witam :)
    Dziewczyny z cukrzycą ciążową kiedy diabetolog daje insulinę?
    Moje wyniki na czczo ostatnio wahają się koło 88-92. Niby norma do 90 ale zaczynam się bać. Znowu czeka mnie opierdziel o pani diabetolog ale mam wrażenie ze jak nie trzymam diety to cukry lepsze hehe
    Moje cukry

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d16cdf82711.jpg

Hej AMK , Ja mam to samo jak pilnuje diety to cukier szaleje i skacze jak jem
    Co chce to jest w normie - wcale tego nie rozumiem :/

AMK lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem na stronie hm i widzę 6pak body na rozmiar 56 za 59.90. Myślicie że cena i rozmiar na początek ok? Bardziej inwestować w takie zabudowane pajacyki czy body+spodenki?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Też mi się wydaje , że zabobon ... ale ja teraz unikam miejsc gdzie mi duszno pewnie bym odleciała na pogrzebie .

Ja smaruje moimi specyfikami i na razie nic się nie dzieje złego ze skórą zobaczymy jak dalej bedzie :)

W piątek sobie zarezerwowałam oglądanie fotelika maxi cosi cabrio fix , bezwypadkowy praktycznie jak nowy za 160 zl bez bazy ale tej jako taie nie potrzebuje bo my mało jeździmy i bliziutko .
    Jak będzie łądny jak na zdj to kupie , bo okazja
    Dobrze rozumiem, że chcesz kupić używany fotelik...? Ja bym się dobrze na Twoim miejscu nad tym zastanowiła, nie kupuje się używanych fotelików.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMK przy takich przekroczeniach nie powinien dać Ci insuliny :) Może wyślą Cię do Pani dietetyk albo każą wstawać w nocy na przekąskę. Mi na czczo się poprawiły jak jem 2100-2300 kcal, teraz 2 dni nie liczyłam i mam cukier 94 :/ A tych po posiłkach zazdroszczę baaaaaaaaaaardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 11:28

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Dobrze rozumiem, że chcesz kupić używany fotelik...? Ja bym się dobrze na Twoim miejscu nad tym zastanowiła, nie kupuje się używanych fotelików.

Jeśli bezwypadkowy , nie zniszczony to ja nie widzę problemu z przepłacaniem jak mi to za dużo nie posluży , bo my na miejscu tylko jeździmy , małż sprawdzi wszystko czy nic pęknięte nie jest itd. także dopiero się okaże co i jak ... ale nie wierzę , że na tyle ofert kazdy jest po wypadku czy coś :) mama pisała ze dzidzia jej wyrosła i kupuje większy ... sama bym sprzedała bo po co miałoby mi leżeć , ale wiadomo okiem obejrzeć jest inaczej niz na zdjęciu temu umówilismy się na piątek tylko zobaczyc :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• AMK Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    AMK przy takich przekroczeniach nie powinien dać Ci insuliny :) Może wyślą Cię do Pani dietetyk albo każą wstawać w nocy na przekąskę. Mi na czczo się poprawiły jak jem 2100-2300 kcal, teraz 2 dni nie liczyłam i mam cukier 95 :/ A tych po posiłkach zazdroszczę baaaaaaaaaaardzo
    Byłam już u Pani dietetyk na szybkim szkoleniu i kazała mi jeść 2 kolacje. Tą druga po 22 przed spaniem ale to nie pomaga

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a30636ca08fd.jpg

to moje już na baaaardzo ścisłej diecie, no i 6 j. insuliny do śniadań. Widzę że muszę dołączyć i do kolacji bo diabetolog kazał w razie przekroczeń :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ