Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
JaKa wrote:Agniecha, ale te serduszka pysznie wyglądają, jem je oczami
Skąd Wy bierzecie siły na gotowanie, pieczenie, robienie przetworów? Ja ledwo wracam z pracy, po drodze jakieś zakupy, wstąpie na chwilę do rodziców i mam dosyć do końca dnia. Czasem coś w domu ogarnę, jakieś pranie, coś posprzątam i padam Niby siły i energia są, ale to nie to samo co wcześniej. A od kuchni jak mnie odrzuciło na początku, kiedy wymiotowałam, tak teraz tylko na chwilę coś szybko do jedzenia zrobić i wychodzę. Nie wyobrażam sobie spędzić tam kilku godzin gotując.
Może dlatego, że nie pracuję, to i mam siłę i chęci na takie rzeczy Zresztą ja zawsze lubiłam piec, gotować i w ogóle takie domowe pierdołkiJaKa lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Ja mam zamiar na początek jak najmniej kosmetyków dla dziecka używać. Planuję do kąpieli dodawać tylko kilka kropelek oleju ze słodkich migdałów i tylko na główkę lub gdy dziecko mocniej się zabrudzi odrobinę płynu pielęgnacyjnego dla niemowlą z HIPP Babysanft. Po kąpieli też nie mam zamiaru smarować non stop jakimiś oliwkami.
W ogóle jeśli chodzi o składy kosmetyków, to bardzo polecam poczytać analizy srokao. -
Azzurra wrote:Paula super ze Wojtuś ma się dobrze. A z łożyskiem mam to samo niestety. Bardzo liczę na to że się podniesie. Za Twoje też będę trzymać kciuki:-) i za Agi też. W końcu nie chcemy tu problemów!
Agniecha, to jest szansa że po ciąży będziesz ważyła mniej niż przed. Jeśli planujesz kp to Małe wszystkie zapasy z Ciebie wyssie zobaczysz;)
Kai, z tym liczeniem ciąży to jakaś wyższa matematyka. Ja tam wiem tyle że dziś zaczęłam 17 tydzień. To chyba 5 miesiąc?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Ja mam zamiar na początek jak najmniej kosmetyków dla dziecka używać. Planuję do kąpieli dodawać tylko kilka kropelek oleju ze słodkich migdałów i tylko na główkę lub gdy dziecko mocniej się zabrudzi odrobinę płynu pielęgnacyjnego dla niemowlą z HIPP Babysanft. Po kąpieli też nie mam zamiaru smarować non stop jakimiś oliwkami.
W ogóle jeśli chodzi o składy kosmetyków, to bardzo polecam poczytać analizy srokao.
tez myślę , że mniej znaczy więcej ale balsamikować będę bo dzidzia ma taką skórę suchą na początku po tych maziach wszystkichagniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Aga9090 wrote:1 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
2 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
3 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
4 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
5 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
6 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
7 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
8 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
9 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
10 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
11 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
12 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
13 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
14 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
15 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
16 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
17 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
18 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
19 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
20 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
21 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
22 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
23 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
24 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
25 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
26 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
27 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
28 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
29 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
30 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
31 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
32 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
33 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
34 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
35 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
36 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
37 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
38 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
39 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
40 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Belly pokazuje że 6 miesiąc jest od 22 tyg Ale mniejsza o to
Agniecha mniam ale wypieki
Jeszcze tak liczą
1 miesiąc – od 0 do 4,5 tygodnia
2 miesiąc – od 4,5 do 9 tygodnia
3 miesiąc – od 9 do 13,5 tygodnia
4 miesiąc – od 13,5 do 18 tygodnia
5 miesiąc – od 18 do 22,5 tygodnia
6 miesiąc – od 22,5 do 27 tygodnia
7 miesiąc – od 27 do 31,5 tygodnia
8 miesiąc – od 31,5 do 36 tygodnia
9 miesiąc – od 36 do 40 tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 21:19
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
JaKa wrote:Agniecha, ale te serduszka pysznie wyglądają, jem je oczami
Skąd Wy bierzecie siły na gotowanie, pieczenie, robienie przetworów? Ja ledwo wracam z pracy, po drodze jakieś zakupy, wstąpie na chwilę do rodziców i mam dosyć do końca dnia. Czasem coś w domu ogarnę, jakieś pranie, coś posprzątam i padam Niby siły i energia są, ale to nie to samo co wcześniej. A od kuchni jak mnie odrzuciło na początku, kiedy wymiotowałam, tak teraz tylko na chwilę coś szybko do jedzenia zrobić i wychodzę. Nie wyobrażam sobie spędzić tam kilku godzin gotując.
Kochana, jak Ty jeszcze pracujesz to wiesz, nie ma co się dziwić. Ja pewnie też bym nie miała siły. A poza tym mi siła dopiero przychodzi od jakiegoś tygodnia Bo tak to mimo że nie pracowałam to leżałam i nie miałam siły się ruszyć. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny gdzieś wyczytałam, że witamina C pomaga przy wchłanianiu się krwiaka, wiecie coś o tym? Słyszałyście taką teorię?
Jem dziennie po 5 ogórków kiszonych (tak mi smakują) i pije herbatę z cytryna.
W poniedziałek mam wizytę i ciekawa jestem czy krwiak się wchlonąłWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 21:45
-
Aga9090 wrote:Dziewczyny gdzieś wyczytałam, że witamina C pomaga przy wchłanianiu się krwiaka, wiecie coś o tym? Słyszałyście taką teorię?
W poniedziałek mam wizytę i ciekawa jestem czy krwiak się wchlonął
Tak, witamina C wzmacnia naczynia krwionośne.Aga9090 lubi tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Dziewczyny gdzieś wyczytałam, że witamina C pomaga przy wchłanianiu się krwiaka, wiecie coś o tym? Słyszałyście taką teorię?
W poniedziałek mam wizytę i ciekawa jestem czy krwiak się wchlonął
Patrzę na te wyliczenia i podobne do moich z głowy "na logikę". Tygodnie ogarniaja tylko kobiety w ciąży i personel medyczny. Faceci i bezdzietne kobiety zawsze pytają o miesiąc. Ja też tak kiedyś robiłam .Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKai wrote:Tez tak słyszałam.
Patrzę na te wyliczenia i podobne do moich z głowy "na logikę". Tygodnie ogarniaja tylko kobiety w ciąży i personel medyczny. Faceci i bezdzietne kobiety zawsze pytają o miesiąc. Ja też tak kiedyś robiłam . -
A tak z innej beczki: czy któraś z Was stosowała kiedykolwiek komputer cyklu (jakoś tak to się chyba nazywa, coś w rodzaju termometru polaczonego z malym komputerkiem do wyznaczania dni plodnych i nieplodnych)?
Jeśli tak, to jakie macie doświadczenia w tym zakresie?
Pytam, bo trafilam na jakiś artykuł o tych komputerach, wydają się fajne, ale wysoką skuteczność (99,3%), tylko są drogie niestety. Ale może by się przydało taki mieć na przyszłość, bo więcej dzieci nie planujemy, a samodzielna obserwacja już mi raz nie wyszła... choć w sumie teraz się bardzo cieszę z tego "wypadku przy pracy" .