Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula czekamy na wieści....
Mindusia od Ciebie też na wieści czekam.... Co w ogóle słychać.... Bo ostatnio albo Cię nie ma albo przegapiłem jakiś postWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 18:37
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Pyszczek wrote:Karmelkovaa nie mam heparyny i żaden lekarz mi nie mówił. Pewnie u Twojej koleżanki stwierdzili, że potrzebna. Mnie bardziej nastawiali, że pierwszy trymestr najgorszy bo ta druga macica gdzie nie ma ciąży powoduje skurcze no i żebym nie urodziła wcześniej bo tak też może być. Ale mam nadzieję, że dotrwamy do stycznia.
Dziewczyny piszecie o rozstępach, ja mam krem z Bielendy ale kurczę zapominam się codziennie smarować. Normalnie chyba przypomnienie wpiszę w komórkę bo skleroza u mnie straszna.
Aguś 90 ja też Pregna Plus i Pregna DHA. Aż myślałam jak dziewczyny pisały o suplementach, że ja tylko to zażywam. Ale jeszcze Ty więc super.
Właśnie jeśli chodzi o kosmetyki to piszcie co i jak bo ja zielona w temacie jestem. Moja mama mówiła, że całe życie Bambino używała przy dzieciach i to jedyna marka, którą znam
.
Oczywiście, że będzie dobrzeale zawsze możesz lekarza zapytać co mysli o tym tak dla bezpieczeństwa , pytać zawsze można czy trzeba czy nie
Ja na pewno nie będę używac oliwek nie cierpię ... lepi to sie to , klei , tłuste bleh" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Połówkowe przesunęło się dobrą godzinę, dopiero do domu wróciłam...
Więc z Wojtkiem na tą chwilę wszystko okWaży 472 g.
Niestety łożysko nadal pcha się do ujścia szyjkiMam nadzieję, że jednak się podniesie. Ale od 6 tyg nie podniosło się praktycznie nic. Noo zobaczymy
Lotopałanka, Malutka_94, agniecha2101, Dip88, Karolcia27, inaa, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Ja także biorę Prenatal Duo i już myślałam, że tylko u mnie czarna smoła w wc
nawet lekarza pytałam, ale okazało się, że to przez żelazo, które jest w składzie.
Co do specyfików na rozstępy ja smaruję się od jakiegoś miesiąca kremem Palmer's. Jak na razie nie zrobił mi się żaden rozstęp i mam nadzieję, że tak zostanie, chociaż smaruję tylko wieczorem po prysznicu. W ogóle to ja nie znoszę mieć tłustej skóry, nawet po goleniu nóg nakładam balsam może z raz na 30 goleń. A co do brzuszka, to już mam całkiem całkiem pokaźny. Z dnia na dzień się powiększa. Liczę się z tym, że po mojej dwójeczce coś zostanie. Najbardziej nie chciałabym tylko tej obwisłej skóry.
Karmelkova czekam z niecierpliwością na Twoją listę zakupów i zamierzam ukraść jakiś pomysłteż jestem zupełnie zielona w tych sprawach, niby czytam, ale jeszcze nic nie kupuje, wydaje mi się, że jest za wcześnie.
Gratuluję wszystkim wizytującym dzisiejszego dniawspaniale nam te dzieciaczki rosną
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś
22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczyny ja od rana stałam w garach, zrobiłam krem z pomidorów i placek po zbójnicku z gulaszem. Zjedliśmy z mężęm bo wpadł w międzyczasie i teraz leżę i chyba po 1 nogi mi odpadną bo się zmęczyłam a po 2 pęknę ! z przejedzenia
hhah masakra
Steperek mnie woła ale chyba nie dam rady, w poniedziałek byłam na fitnesie dla mam, było zastepstwo i laska bardzo ostrożnie nas traktowała i myślałam że lajcik, a tu mam zakwasy bo robiła bardzo dużo powtórzeń
Polecam te zajęcia - jestem super odprężona po nich i jest nadzieja, że jak będę się ruszać to na koniec ciąży nie będzie tragedii. Wiem, że to głupie - brzuszki ciążowe są piękne itd nie ma co narzekać, dziecko najważniejsze ale ja panicznie boję się że mi potem za dużo zostanie.. Wy też tak macie czy tylko mi odbija?Jakaś faza mnie dziś naszła
poza tym obrodził mi ogródek w tym roku i muszę zrobić coś z nadmiarem cukinii, ogórków i fasolki szparagowej
Na obiad zrobiłam bigos z CUKINII
pierwszy raz robiłam i bardzo smaczny jest
A przed chwilą wyjełam z piekarnika bułeczki drożdżowe z nadzieniem orzechowym
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a11c82076e62.jpg Takie serdusia dla męża
Co do brzucha i "nad"kilogramów, to ja się jakoś tym nie przejmuję. Może dlatego, że przytyłam w ciągu ostatnich lat 20kg i już się z tym jakoś udało mi pogodzić i myślę, że gorzej już nie będzieJaKa, Malutka_94, Azzurra, Pyszczek, MagicCherryCupcake, Jaszmurka, Aguś 90 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:Połówkowe przesunęło się dobrą godzinę, dopiero do domu wróciłam...
Niestety łożysko nadal pcha się do ujścia szyjkiMam nadzieję, że jednak się podniesie. Ale od 6 tyg nie podniosło się praktycznie nic. Noo zobaczymy
Zazdroszczę , że już po i gratuluję dobrych wieścico do łożyska odpoczywaj dużo i już , nie masz wpływu na to ;*
Paula222 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Połówkowe przesunęło się dobrą godzinę, dopiero do domu wróciłam...
A co do tego łożyska to lekarz nakazał mi leżeć, bo inaczej szpital,tez mam nisko i przy ujściu szyjki -
Zazdroszczę , że macie wene do pieczenia ;p ja lubię ale pogoda mi nie pozwala się zmobilizowac
Własnie zakręciłam kolejne 10 słoiczków ogórków uff xD" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Agniecha, ale te serduszka pysznie wyglądają, jem je oczami
Skąd Wy bierzecie siły na gotowanie, pieczenie, robienie przetworów? Ja ledwo wracam z pracy, po drodze jakieś zakupy, wstąpie na chwilę do rodziców i mam dosyć do końca dnia. Czasem coś w domu ogarnę, jakieś pranie, coś posprzątam i padamNiby siły i energia są, ale to nie to samo co wcześniej. A od kuchni jak mnie odrzuciło na początku, kiedy wymiotowałam, tak teraz tylko na chwilę coś szybko do jedzenia zrobić i wychodzę. Nie wyobrażam sobie spędzić tam kilku godzin gotując.
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś
22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
JaKa - wiesz jak chodzisz do pracy to ja i tak podziwiam , bo ja się nie nadaje hehe także nie dziw się , że brak sił" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Dziwne to liczenie tygodni i miesięcy. Piszecie, że po skończeniu 21 tygodni zaczynacie 6. miesiąc... hmm... ale skoro ciąża trwa 40 tygodni lub 9 miesięcy, to po skonczeniu 20. tygodnia mamy za sobą równo połowę, czyli 4,5 miesiąca. Zatem tydzień później raczej nie będziemy miały za sobą 5 miesięcy.
Myślałam sobie o sensownym przeliczniku i doszlam do wniosku, że to chyba jest tak. 9 miesięcy po 4 tygodnie to by było 36 tygodni, ale wiemy, że miesiąc ma nawet do 3 dni więcej niż 4 tygodnie. Ponadto licząc ciążę od ostatniej @, zawsze się parę dni jeszcze doliczy, stąd te 4 tygodnie więcej. Gdzieś je wcisnąć trzeba, najlepiej co drugi miesiąc. W ciąży mamy cztery miesiące parzyste, więc to tam najłatwiej dodać. Wtedy byloby tak:
1. miesiąc 1-4 tygodnie, 2. 5-9, 3. 10-13, 4. 14-18, 5. 19-22, 6. 23-27, 7. 28-31, 8. 32-36, 9. 37-40.
Czyli u mnie 22 tydzień, a zarazem 5 miesiąc skończy się 29 lipca, co by się w miarę zgadzało, skoro tp mam na 2 grudnia.agniecha2101, Irminka1231, Karolcia27 lubią tę wiadomość
-
Mi to w zasadzie różnicy nie robi , moja ciąża i tak nie będzie trwać 40 tyg raczej z planowanym cc ;p
Tyle wiem , że jak na suwaczku jest np 19+ to jest skończone 19 tygodni a leci tydzień 20co do miesięcy jest napisane w internetach od kiedy do kiedy jaki miesiąc trwa
agniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyKai wrote:Dziwne to liczenie tygodni i miesięcy. Piszecie, że po skończeniu 21 tygodni zaczynacie 6. miesiąc... hmm... ale skoro ciąża trwa 40 tygodni lub 9 miesięcy, to po skonczeniu 20. tygodnia mamy za sobą równo połowę, czyli 4,5 miesiąca. Zatem tydzień później raczej nie będziemy miały za sobą 5 miesięcy.
Myślałam sobie o sensownym przeliczniku i doszlam do wniosku, że to chyba jest tak. 9 miesięcy po 4 tygodnie to by było 36 tygodni, ale wiemy, że miesiąc ma nawet do 3 dni więcej niż 4 tygodnie. Ponadto licząc ciążę od ostatniej @, zawsze się parę dni jeszcze doliczy, stąd te 4 tygodnie więcej. Gdzieś je wcisnąć trzeba, najlepiej co drugi miesiąc. W ciąży mamy cztery miesiące parzyste, więc to tam najłatwiej dodać. Wtedy byloby tak:
1. miesiąc 1-4 tygodnie, 2. 5-9, 3. 10-13, 4. 14-18, 5. 19-22, 6. 23-27, 7. 28-31, 8. 32-36, 9. 37-40.
Czyli u mnie 22 tydzień, a zarazem 5 miesiąc skończy się 29 lipca, co by się w miarę zgadzało, skoro tp mam na 2 grudnia.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Paula super ze Wojtuś ma się dobrze. A z łożyskiem mam to samo niestety. Bardzo liczę na to że się podniesie. Za Twoje też będę trzymać kciuki:-) i za Agi też. W końcu nie chcemy tu problemów!
Agniecha, to jest szansa że po ciąży będziesz ważyła mniej niż przed. Jeśli planujesz kp to Małe wszystkie zapasy z Ciebie wyssie zobaczysz;)
Kai, z tym liczeniem ciąży to jakaś wyższa matematyka. Ja tam wiem tyle że dziś zaczęłam 17 tydzień. To chyba 5 miesiąc?Aga9090, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
1 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
2 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
3 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
4 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
5 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
6 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
7 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
8 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
9 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
10 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
11 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
12 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
13 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
14 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
15 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
16 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
17 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
18 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
19 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
20 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
21 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
22 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
23 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
24 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
25 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
26 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
27 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
28 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
29 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
30 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
31 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
32 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
33 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
34 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
35 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
36 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
37 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
38 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
39 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
40 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestrbondzik007, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Mówią podobno żeby z emolientów od razu od emolium nie zaczynac chyba ze dzieccko ma skórę atopową , bo można tak uwrażliwić tą skórę , że cięko póxniej dobrać kosmetyk ... tyle słyszałam od mam
nie wiem nie znam się bo dzieci nie mam hehe zbieram opinie
póki co w koszuku mam oilatum i balsam i płyn i szamponik
W ogóle jeśli chodzi o składy kosmetyków, to bardzo polecam poczytać analizy srokao.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paula222 wrote:Połówkowe przesunęło się dobrą godzinę, dopiero do domu wróciłam...
Jeszcze się napewno podniesie.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙