X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My weekend w wyjeździe :) Wczoraj byliśmy nad morzem i baaaaaaaaardzo się zrelaksowałam <3

MagicCherryCupcake kurcze współczuję, mam nadzieję że szybciutko Ci się podniesie <3 Ja luteiny niestety nigdy nie brałam więc nie pomogę :/

Magdaa śliczny brzuszek :)

Dużo połówkowych przed nami :) Dobrze, że swoje mam za sobą. Ale kolejna wizyta po miesiącu...> Więc dłuuugi czas oczekiwania ehh

Lotopałanka, MagicCherryCupcake, Magdaa21, Irminka1231, Dip88 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,

postanowiłam, że poczekam na to co napisze mój lekarz, więc na razie jej nie "wzięłam". Na szczęście jak na razie to był jeden malutki epizod z różowawym śluzem, jak godzinę później byłam na IP po krwi nie było już śladu i dzisiaj też nie ma. Mam nadzieję że będzie dobrze, ale oczywiście jak lekarz będzie kazał to wezmę.

Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe :* Ja dopiero za tydzień, ale w sumie wczoraj widziałam bobaska :) Jedyny plus z tej sytuacji !

Wcinam właśnie śniadanko, co do obiadu to mam z weekendu bo robiliśmy imprezę rodzinną i trzeba dojeść, no i mam się oszczędzać więc pewnie będę dziś leżeć/siedzieć/czytać i modlić się aby łożysko się podniosło a no i chować się od słońca i postarać się przetrwać upały.

Buziaki Piękne !

vcvau8q.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine dostałas bardziej ze wględu na sam fakt położenia łożyska , nie na plamienie , bo ono wynika własnie z tego , i nie sądze , żeby lekarz Ci napisał żebyś nie brała . Ale to już Twoja decyzja :) ja bym się bała nie brać .

Aga9090 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was weekendowo :)

Pisałyście nt szafy - ja z miesiąc temu zrobiłam przegląd, połowa wyjechała do rodziców, teraz myślę że połowa tego co została też mnie pożegna :)

Co do kg ja mam na razie 3kg.

Na szkołę też się zapisuję tylko zastanawiam się od którego tygodnia mamy pójść..?

Paula - doczytałam że Ty też z niskim łożyskiem. rozumiem, że jak napisałaś nie bierzesz luteiny? Może i ja nie będę musiała :)

Widziałam piękne zakupy dla maluszków - my dalej nic nie kupiliśmy ale chyba niedługo muszę ogarnąć co dostaniemy a co trzeba dokupić.

vcvau8q.png

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Luteine dostałas bardziej ze wględu na sam fakt położenia łożyska , nie na plamienie , bo ono wynika własnie z tego , i nie sądze , żeby lekarz Ci napisał żebyś nie brała . Ale to już Twoja decyzja :) ja bym się bała nie brać .

Lekarka powiedziała mi że daje mi ją żebym nie plamiła. I że mam wziąć jedno opakowanie.. No nic, zobaczę co mi mój gin napisze.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilkę, poszłam na kontrolę i krwiak się wchlonął, łożysko już nie naciska na szyjkę i podniosło się troszkę do góry
    Mierzymy 12,34 cm i ważymy 195 gram :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cad01e0cabeb.jpg

MagicCherryCupcake, Lotopałanka, Pyszczek, Malutka_94, Irminka1231, giovanedonore, Dip88, Karmelkovaa, futuremama, Karolcia27, agniecha2101, bondzik007, Aguś 90, JaKa, olciaa, Paula222, Malinowa_Czekolada, Azzurra lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluję, super, ze krwiaka nie ma, a łożysko sie podnioslo :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Wpadam na chwilkę, poszłam na kontrolę i krwiak się wchlonął, łożysko już nie naciska na szyjkę i podniosło się troszkę do góry
    Mierzymy 12,34 cm i ważymy 195 gram :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cad01e0cabeb.jpg

Ekstra :* <3

vcvau8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 super wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę mam brać dalej 3x1 i dupka 3x1, po następnej wizycie będziemy powoli schodzić z dawek :)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluję...dobrze, że już krwiaka nie ma i łożysko wyżej....

o Boziu do jutra oszaleję....a w nocy to chyba spać nie będę...choć już od kilku nocy mam problem ze spaniem w nocy....:/

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Aga gratuluję...dobrze, że już krwiaka nie ma i łożysko wyżej....

o Boziu do jutra oszaleję....a w nocy to chyba spać nie będę...choć już od kilku nocy mam problem ze spaniem w nocy....:/
    Bedzie dobrze, Zobaczysz :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez weekend caly zajety mieliśmy, goscie w sobote, w niedzielę randka z mezem: kino, restauracja. Przy Malym dziecku nie tak łatwo o taki luksus ;)

Macie juz wybrane imiona? Mozecie sie pochwalic?
    My wciąż się zastanawiamy nad imienieniem - nie chciałabym do brzuszka cały czas mówić bezimiennie. Mamy pewne typy

- Ola (Oleńka, Olcia)
    - Ania (Anusia, Aneczka)
    - Ula (Uleńka, Ulcia, Uleczka)
    - Gosia
    - Kalina (Kalinka)

Byla jeszcze Marysia, ale jest juz w rodzinie, wiec na pewno damy tak na drugie.Przewijala sie tez Hania, ale strasznie popularne jest ostatnio wiec odpuscilismy.

Które Wam sie podoba? :) Ja juz zaczynam sie sklaniac w pewna strone, ale jeszcze kombinuję;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach! :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka ładne imiona ja bym się zastanawiała pomiędzy Ulką a Kalinką....

u nas decyzja już podjęta jeszcze zanim zaszłam w ciążę....
    Będzie Rafał lub Patrycja....:)
    może jutro się w końcu dowiem kto...:D

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Aga, cieszę się :)

Trzymam kciuki na cały tydzień, dużo połówkowych się szykuje :)

My dziś na obiad próbujemy robić domowego kebaba. Zostawiłam też pomidorową awaryjnie ;)

Miałam dzisiaj pobudkę w nocy nie z tej ziemi..po 3 obudził mnie jakiś dziwny dźwięk. Otwieram oczy, patrzę, a tu nietoperz po pokoju lata! W panice ukryłam się cała pod kołdrą i siedziałam tak póki nie usiadł. Jak zeszłam z łóżka, to znowu zaczął latać, więc znowu się zawinęłam w kołdrę, tym razem na podłodze :D w końcu po dobrej godz udało mi się otworzyć mu okno na oścież i uciekłam do kuchni, siedziałam tam prawie do 7 bo wtedy mąż wrócił z pracy, a ja bałam się wrócić do pokoju.
    Tak się zestresowałam, że brzuch mnie bolał :( dobrze że Miki daje o sobie znać, bo się martwiłam że mogło mu to zaszkodzić

Później jak zasnęłam to śniło mi się że się urodził, i to w "czepku" ;)

giovanedonore, Aga9090, agniecha2101, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Dzień dobry :)

Aga, cieszę się :)

Trzymam kciuki na cały tydzień, dużo połówkowych się szykuje :)

My dziś na obiad próbujemy robić domowego kebaba. Zostawiłam też pomidorową awaryjnie ;)

Miałam dzisiaj pobudkę w nocy nie z tej ziemi..po 3 obudził mnie jakiś dziwny dźwięk. Otwieram oczy, patrzę, a tu nietoperz po pokoju lata! W panice ukryłam się cała pod kołdrą i siedziałam tak póki nie usiadł. Jak zeszłam z łóżka, to znowu zaczął latać, więc znowu się zawinęłam w kołdrę, tym razem na podłodze :D w końcu po dobrej godz udało mi się otworzyć mu okno na oścież i uciekłam do kuchni, siedziałam tam prawie do 7 bo wtedy mąż wrócił z pracy, a ja bałam się wrócić do pokoju.
    Tak się zestresowałam, że brzuch mnie bolał :( dobrze że Miki daje o sobie znać, bo się martwiłam że mogło mu to zaszkodzić

Później jak zasnęłam to śniło mi się że się urodził, i to w "czepku" ;)

Nie zazdroszczę, umarłabym chyba ze strachu :D mój mąż też pracuje na nocki. Bardzo nie lubię jak ma na 19...

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    My tez weekend caly zajety mieliśmy, goscie w sobote, w niedzielę randka z mezem: kino, restauracja. Przy Malym dziecku nie tak łatwo o taki luksus ;)

Macie juz wybrane imiona? Mozecie sie pochwalic?
    My wciąż się zastanawiamy nad imienieniem - nie chciałabym do brzuszka cały czas mówić bezimiennie. Mamy pewne typy

- Ola (Oleńka, Olcia)
    - Ania (Anusia, Aneczka)
    - Ula (Uleńka, Ulcia, Uleczka)
    - Gosia
    - Kalina (Kalinka)

Byla jeszcze Marysia, ale jest juz w rodzinie, wiec na pewno damy tak na drugie.Przewijala sie tez Hania, ale strasznie popularne jest ostatnio wiec odpuscilismy.

Które Wam sie podoba? :) Ja juz zaczynam sie sklaniac w pewna strone, ale jeszcze kombinuję;)
    Mi sie bardzo podoba Kalinka i Ula.Bardzo ładne i niepowtarzalne imiona.
    Aga super wiadomosc.teraz bedzie tylko lepij.milego dnia dziewczyny.

2nn390bvba2l74tr.png

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluję dobrych wiadomości, super ze nie masz już krwiaka i łożysko się podnosi :)

U nas chyba zostanie Aleksander, ale jeszcze się zastanawiamy :P

Malutka niezła akcja z tym nietoperzem, a i sen też ciekawy :D Ja jak byłam mała przytargałam do domu nietoperza, bo znalazłam na ulicy :P Oczywiście mama odrazu mnie z nim pogoniła hahaha

Aga9090, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱

Wysłany: 23 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip Aleksander super :) Jak już pisałam kiedyś mam chłopczyka Olka w rodzinie i jest cudowny <3

U nas chyba jednak będzie chłopiec :D W szpitalu wczoraj zerknęła i uznała że na 80% chłopak - też nie wiem jak się przestawię :D Czułam że to dziewczynka, plus sny cały czas że dziewczynka :D

Dip88, Aga9090 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ