Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Faktycznie bardzo dużo z was ma usg połówkowe w tym tygodniu i za wszystkie maluszki trzymam mocno kciuki żeby wyniki były dobre
Karo88 ja też słyszałam o usg, że za dużo tego robie, że to szkodliwe i to wszystko od teściowej. I oczywiście budzą się wtedy we mnie wyrzuty sumienia, niepokój czy nie zaszkodze dzieciom. A usg robie na wizytach raz w miesiącu plus prenatalne, więc tyle ile lekarz karze, a to nie mój wymysł. Poza tym nie wyobrażam sobie żyć w niewiedzy po stracie z tamtego roku, chcę dla moich Dzieci jak najlepiej i wolę zapobiedz czemuś albo im pomóc jeszcze w brzuszku, niż później miałoby być za późno. A i u bliźniąt ponoć usg wykonuje się częściej, bo jest większe ryzyko powikłań, a ja i tak mam robione z częstotliwością pojedynczej ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 21:09
Karo_88 lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Karo też pierwszy raz słyszę o tym kucaniu i nachylaniu - ja codziennie sie nachylaniu przy myciu glowy nad wanną ....
Nie przejmuj sie , mama na pewno chce dobrze - czasem bliscy poprostu nie rozumieją że nadmierna troska jest gorsza od obojętności
Czy miewacie jeszcze czasem bóle jak przed miesiączką ? Ja kilka razy ostatnio miałam takie podobne, ale dużo lżejsze i sie zastanawiam czy to cos złegoKaro_88 lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim :-* u mnie też mega leniwy dzień, na zmianę spanie i czytanie książki,teraz dopiero wychylilam nosa i idziemy na grilla. Wczoraj też miałam jakiś taki kiepski dzień z bólem żołądka i głowy, a wieczorem mieliśmy gości i roboty było pełno. Ale mężu super się spisał, bo większość zrobił sam, włącznie z ekspresowym wykapaniem psa a ja coś się platalam na zmianę z leżeniem i dopiero jak goście przyszli to zebrałam się
Karo88 nie przejmuj się :-* ciąża to nie choroba i musimy starać się żyć normalnie, oczywiście uważając przy tym, ale w miarę rozsądku:-* mama na pewno chce dla Ciebie jak najlepiej :-* moja mama też cały czas jakieś dobre rady, a po co heparyna , a po co acard, że żołądek będzie mnie bolał itp. więc czasami lepiej po prostu nie mówić wszystkiego i mieć spokój
Z USG raczej koleżanki mi nie raz mówiły, że to szkodliwe, w co ja oczywiście absolutnie nie wierzę. Ale nie chciałam się nawet z nimi spierać na ten temat
Ja też mam we wtorek połówkowe i też już coraz częściej zaczynam o tym myśleć, ale wierzę, że usłyszę same dobre wieści
Nie ma innej opcji!Karo_88 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Madlen_:) wrote:Karo też pierwszy raz słyszę o tym kucaniu i nachylaniu - ja codziennie sie nachylaniu przy myciu glowy nad wanną ....
Nie przejmuj sie , mama na pewno chce dobrze - czasem bliscy poprostu nie rozumieją że nadmierna troska jest gorsza od obojętności
Czy miewacie jeszcze czasem bóle jak przed miesiączką ? Ja kilka razy ostatnio miałam takie podobne, ale dużo lżejsze i sie zastanawiam czy to cos złego
Ja miałam właśnie przedwczoraj wieczorem i aż już wzięłam no spe na noc. U mnie akurat jest niedobór magnezu i wydaje mi się, że to może być przyczyną, ale do końca nie wiem.Madlen_:) lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Dzięki dziewczyny! Ja wiem, że te rady tylko dla dobra, ale czasami juz jak je słyszę to wiecie... zwłaszcza że naprawdę staram się jak mogę, bo dla mnie maluszka jest teraz najważniejsza i wydaje mi się, że Mama powinna to widziec.
Wczoraj nasz Babelek miała leniwy dzień (pol dnia w aucie pewnie nieźle ja uspokoiło), za to dziś czulam ja praqie cały czas jak bylam w bezruchu. Najpierw sie troche pokrecila rano jak dochodzilam do siebie po ciężkim poranku, potem chyba miała czkawke pare razy pod rzad bo czulam drgania co 1.5 sek przez dobre 20-30 min, a potem jeszcze co chwilę boksowala podbrzusze az sie maz zalapal w koncu na kopniaka w rękę i poczuł ze nie zmyslam
Potem po obiedzie sie wyciszyla a my zaliczylismy dwugodzinny spacer (ech moj krzyż teraz odczuwa) a teraz znów czuc pukanie ale juz lzejsze
Trzymam kciuki za Wasze polowkowe, i trzymajcie kciuki prosze za nasze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 21:19
-
Hej Dziewczynki,
ja cały weekend byłam off będę zaraz Was nadrabiać. Tylko mam pytanie na szybko.. Bo miałam dzisiaj zaróżowiony śluz.. Od razu pojechałam na IP i wyszło że mam nisko łożysko i ociera o szyjkę. Mam się mega oszczędzać itd i doktor dała mi jeszcze luteinę.. Tylko jak uważacie - skoro to był jeden epizod i teraz będę się oszczędzać i podobno ma się łożysko podnieść to czy brać tą luteinę? Ja generalnie strasznie nie lubię leków na siłę.. Myślicie że mogę się obejść bez niej? Miała Którać tak? Napisałam do mojego lekarza ale pewnie jutro dostanę odpowiedź i mam zagwozdkę.. -
Dobrze , że jak na razie nikt mi nic nie truje na temat ciaży ... bo to faktycznie drażniące .
Moja dzisiaj szleje hihi co cuduje to aż się popłakałam ze śmiechu jeju jak ja kocham to dziecko , tak się boję ,żeby było tylko dobrze do końca a tu jeszcze tyle czasu ... Wam też sie tak wlecze ?
Co do progesteronu dowcipnego ja biorę cały czas besins200mg raz na noc , od początku , nie mam odstawiać własnie aby zabezpieczona była szyjka w razie W . Jego nie da się przedobrzyć , bo jest wydalany nadmiar z organizmu więc nie rozumiem czego się tutaj bać żeby nie brać jeszcze w takiej sytuacji , przecież to tylko progesteron nic takiego a pomóc moze bardzo .
Aga9090 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Szyjkę mam zamkniętą i długą.. Tyle że łożysko dotyka szyjki. Doktor powiedziała, że powinno się szybko podnieść bo macicia będzie teraz szybko rosła. A boję się bo czytałam, że przy odstawieniu mogą być problemy a ona mi przepisała jedno opakowanie i powiedziała że potem nie będę musiała raczej brać.. Ale mnie to stresuje Eh Bo ja nie lubię strasznie podawać czegoś sztucznie.. mam mieszanie uczucia..
-
Nie wiem , jak uważasz , decyzja jest Twoja rób tak żebyś sobie później nic nie zarzuciła to najlepsza metoda ja robię wszystko co mogę , żeby nic sie nie podziało i mam nadzieje , że jest i będzie dobrze , nawet gdyby mi kazali gwoździe jeść to bym jadła,żeby tylko donosić zdrowego bobasa .
Ja już do leków nie mam żadnych anty... gdyby nie ciężkie leki Julki by w brzuszku nie było wcale więc moje podejście jest zupełnie w innych kategoriach już
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hello. Ja tylko na chwilę wpadłam się przywitać. Wróciliśmy z wakacji nad morzem. Heh było fajnie, tylko mam strasznie swędzące uczulenie na nogach. Ciekawe ile mi będzie schodziło.
Ja mam prenatalne w piątek. Też już się nie mogę doczekać.
A tak mówi karmelkowa, luteiny nie ma się co bać. Ja brałam spore ilości i przy odstawianiu nie było problemów -
Hello. Ja tylko na chwilę wpadłam się przywitać. Wróciliśmy z wakacji nad morzem. Heh było fajnie, tylko mam strasznie swędzące uczulenie na nogach. Ciekawe ile mi będzie schodziło.
Ja mam prenatalne w piątek. Też już się nie mogę doczekać.
A tak mówi karmelkowa, luteiny nie ma się co bać. Ja brałam spore ilości i przy odstawianiu nie było problemów -
Ja nie bralam luteiny tylko duphaston przez ok 2 miesiace. I po odstawieniu nie zauwazylam zadnych zmian, mkze jedynie wiezadla zaczely bardziej ciagnac.
Tak wiec bralabym. Nie zaszkodzi, a skoro moze pomoc - nie warto chyba ryzykowac. -
nick nieaktualnyMagicCherryCupcake wrote:Hej Dziewczynki,
ja cały weekend byłam off będę zaraz Was nadrabiać. Tylko mam pytanie na szybko.. Bo miałam dzisiaj zaróżowiony śluz.. Od razu pojechałam na IP i wyszło że mam nisko łożysko i ociera o szyjkę. Mam się mega oszczędzać itd i doktor dała mi jeszcze luteinę.. Tylko jak uważacie - skoro to był jeden epizod i teraz będę się oszczędzać i podobno ma się łożysko podnieść to czy brać tą luteinę? Ja generalnie strasznie nie lubię leków na siłę.. Myślicie że mogę się obejść bez niej? Miała Którać tak? Napisałam do mojego lekarza ale pewnie jutro dostanę odpowiedź i mam zagwozdkę..
Oszczędzaj się, bo krwawienie może się powtarzać.
Ja bym brała wszystko by dziecka nie stracić...
A luteinę można później spokojnie odstawić stopniowo jak już się łożysko podniesieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 23:22
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Karo też pierwszy raz słyszę o tym kucaniu i nachylaniu - ja codziennie sie nachylaniu przy myciu glowy nad wanną ....
Czy miewacie jeszcze czasem bóle jak przed miesiączką ? Ja kilka razy ostatnio miałam takie podobne, ale dużo lżejsze i sie zastanawiam czy to cos złego
Madlen ja ostatnio miałam 2 razy ból jak na okres. Ale zastanawiam się czy to nie ma jakiegoś związku z jelitami Bo w między czasie dopadły mnie trochę zaparcia. -
Witam się po weekendzie.
Zaczynamy z połówkowymi, więc trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
U mnie od dziś po ponad 30 stopni w cieniu ma być i tak cały tydzień. Będzie ciężko, bo strasznie znoszę te upały
Co do opinii innych, myślę że nie ma co się przejmować. My same czujemy co jest dla nas dobre a co nie. No i słuchajmy co nam mówi lekarz, a nie mama, babcia, sąsiadka czy ktoś tam Ja też się czasami nasłucham jak nie od teściowej to od mamy itd. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma co popadać paranoje, a usg jest w zupełności bezpieczne. -
Hej
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja dziś z mega podłym humorem.... Wczoraj jakoś doła złapałam i się utrzymuje....
Jutro połówkowe strasznie się stresuję.... Tym bardziej że małe coś słabo daje znać o sobie od 3 dni.... Wiadomo ma Jeszcze trochę miejsca w brzuchu i się pewnie jakoś tak obrócił że słabo go czuję ale już stres jest... -
Lotopałanka wrote:Hej
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja dziś z mega podłym humorem.... Wczoraj jakoś doła złapałam i się utrzymuje....
Jutro połówkowe strasznie się stresuję.... Tym bardziej że małe coś słabo daje znać o sobie od 3 dni.... Wiadomo ma Jeszcze trochę miejsca w brzuchu i się pewnie jakoś tak obrócił że słabo go czuję ale już stres jest...
-
Hejo!! U nas po weekendzie chyba nic nowego. Nadal nie czuję nawet najmniejszego ruchu bąbelka
Upały nadal nie do zniesienia
Biorę się za nadrabianie chociaż dużo chyba nie tego nie ma.
Mam pytanie... Używała może któraś z Was laktatora CANPOL EasyStart 12/201 ?
W ogóle jakie laktatory miałyście, możecie polecić?
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kai wrote:Moja lekarka pracuje w jednym szpitalu, a ja rodzilam i zamierzam rodzić w drugim.
U mnie 6 kg na plusie. Coś strasznego.
Paula, wolałabym zostawić normalnie chlopiec/dzieczynka, bo to jest czytelniejsze. Może by tylko się przydało ciut ciemniejszy róż na tę dziewczynkę, bo strasznie blado wygląda.
A ciemniejszego różu z tego co się orientuje, to się chyba nie da tu zrobić.Irminka1231 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙