X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaka fajne foteczka ! zawsze chciałam żeby mi rodzice kupili króliczka mini mini :)

Paula dostałaś za grosz ale musiałaś 5dych zostawić hehe :D też obczajałam o co w tym chodzi :D

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie grudnioweczki. Jak tam samopoczucie? My z synkiem wydluzylismy sobie pobyt w Polsce do końca tego tygodnia. Czas wracać do normalności. Byłam w między czasie na prywatnym usg. Dostałam zdjęć a zdjęć od pań i dr. Śmieje się że więcej jak przy pierwszym dziecku. No i będzie drugi chłopak. Do tej pory to przetrawiam. No muszę przyznać że początkowo to był dla mnie mega szok. Jak usłyszałam że będzie drugi syn to się poplskalam. Po cichu liczyłam na dziewczynkę tym razem. Mąż zadowolony. Na chwilę obecną wszystko z małym w porządku. Wszystkie narządy prawidłowe i na swoim miejscu. Termin porodu pozostaje bez zmian. 7 albo 8 grudnia.

Lotopałanka, Aga9090, agniecha2101, Kai, Karolcia27, olciaa, RudyTygrysek, Dip88, Paula222, JaKa, Malutka_94, inaa, Jagodagoi, Malinowa_Czekolada, Aguś 90 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja mialam ciezkie kilka ostatnich dni. Synek dostal zapalenie ucha biedny tak cierpial ale po dobie lekow bylo widac poprawe a po 2 dobach juz byl bez goraczki i broil wiec juz jest ok. Wyjazd do lekarza stal pod znakiem zapytania ale jednak jedziemy. Ruszymy w poniedzialek bo chce morfologie zrobic przed wizyta jeszcze. Maly w brzuchu sie rusza oczywiscie jak na zlosc tacie sie pokazac nie chce :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie, zaczęłam czytać przy śniadaniu a skończyłam teraz :) Widze że pojawił się temat wagi. U mnie +2,5 - 18 tydzień. Czuje ze w tym tygodniu wyjątkowo brzuszek urósł , z tymi bakteriami niestety wyszło że muszę brać antybiotyk, no cóż...
    Chciałabym bardzo poczuć ruchy bo teraz nie czuję totalnie nic i jestem ciekawa co tam synuś w środku porabia :)

Jeszcze mam takie pytanie do Was, czy Wasz lekarz prowadzący pracuje w tym szpitalu w którym zamierzacie rodzić? Stoję teraz przed zmianą lekarza i nie wiem czy patrzeć juz pod kątem szpitala czy niekoniecznie

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia gratuluje synka :)

Tygrysek zdrówka dla synka :)

Madlen tak moja doktktor , jest na położnictwie jedną z głównych lekarzy :) ma mi cesarke robić

Madlen_:), RudyTygrysek lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa tak ale te 50 dych to i tak bym wydała :P A dopiero przy kasie mnie pyta czy arbuza chce, a ja oczy wywaliłam o co jej biega haha

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Ale sie rozpisalyscie, zaczęłam czytać przy śniadaniu a skończyłam teraz :) Widze że pojawił się temat wagi. U mnie +2,5 - 18 tydzień. Czuje ze w tym tygodniu wyjątkowo brzuszek urósł , z tymi bakteriami niestety wyszło że muszę brać antybiotyk, no cóż...
    Chciałabym bardzo poczuć ruchy bo teraz nie czuję totalnie nic i jestem ciekawa co tam synuś w środku porabia :)

Jeszcze mam takie pytanie do Was, czy Wasz lekarz prowadzący pracuje w tym szpitalu w którym zamierzacie rodzić? Stoję teraz przed zmianą lekarza i nie wiem czy patrzeć juz pod kątem szpitala czy niekoniecznie

Moja prowadząca nie pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić. Między innymi dlatego zmieniam lekarza od sierpnia. Do niej nadal będę chodzić po zwolnienia i skierowania(oszczędność), ale potrzebuję kogoś kto zacznie dokładnie monitorować łożysko, przepływy itd. Ta nowa dr pracuje w "moim" szpitalu.

Dzień dobry w sobotę! Ja od rana podekscytowana, za chwilę mają przyjechać nasze nowe meble do salonu. Tylko mąż średnio zadowolony, bo musi to skręcić :D syndrom wicia gniazda u mnie na całego. Z zakupów dla nas zdecydowałam się też na ekspres do kawy. Ciśnienie idzie w górę, więc muszę przerzucić się na bezkofeinową. A tylko ta z ekspresu smakuje jak kawa ;)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek zdrówka dla synka.
    Madlen moj to taki żywy. Rano budzi się przed mamusią i daje znać o sobie szturchaniami albo dekialikatnymi kopniaczkami. Ja śpie a on już od rana dokazuje u mnie w brzuchu. Śmieje się ze będzie mały bokser albo piłkarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 10:42

Madlen_:), agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 gratuluję synka <3 Ja pamiętam przy 2 synku też byłam troszkę rozczarowana , że synek , ale jak się urodził i jest teraz nie zamieniłabym go na żadną dziewczynkę :) Jest całkiem inny jak starszy brat. A przy 3 to się ucieszyłam, chociaż też od początku ciąży byłam pewna na 99 % , że syn :) I nie mogę się doczekać WOjtka <3

Właśnie, chcecie zamiast Chłopiec / Dziewczynka żeby wpisywać imiona, tym co już wiedzą jak dadzą na imię? Czy poczekamy jeszcze? :)

Aaaa i wizyty jak chcecie spisać, to dawajcie mam wolne przed południe :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia87 na pewno piękne uczucie takie poranne kopniaczki mam nadzieje że wkrótcę poczuje. A od którego tygodnia czułaś ruchy?

Paula222 w takim razie zapisz mi wizytę 01.08 o 18:00
    Co do imion u nas jeszcze nie mamy pewności, ale najpewniej będzie Igorek <3

Dziękuję za odpowiedzi odnośni lekarza :)

Paula222 lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!

Minudusia, gratuluję synka.

Tygrysek, współczuję zapalenia ucha. To co wspominam najgorzej (w sensie jako najbardziej bolesne) z dzieciństwa to właśnie zapalenia ucha. Dobrze, że już mu przeszlo, biedactwo:/

U mnie ze szpitalem i lekarzem to nie wiem jak będzie. Poprzednio o tym nie myślałam, aż do chwili kiedy się okazało że będzie CC. Bardzo chciałam, żeby to mój lekarz mnie kroił i z tego względu wybrałam szpital, w którym była taka możliwość. Nie żałowałam, tyle powiem. Z tym,że mieszkając w Warszawie rodziłam pod Warszawą i każdy się dziwił:) teraz mam problem, bo się przeprowadziliśmy i mam tam mega daleko:( a jeśli będzie kolejne CC, to też chciałam mojego lekarza (niech dokończy co zaczął;))
    Gdyby było sn, to raczej wybrałabym dobry szpital blisko domu i postarałbym się o indywidualna opiekę poleconej położnej. Z tego co wiem to lekarz podczas fizjologicznego porodu czasem zagląda do rodzącej , cała prace położna wykonuje.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja nie mam pomysłu na imię dla synka, także jeśli chodzi o mnie to narazie chłopczyk NoName:-) ja mówię Julek, mąż Krzysio.

Wizytę mam w poniedziałek. Ale zapewne znając mojego gina to będzie raczej"odbiór zwolnienia" i nara, więc pewnie w następnym tygodniu będę umawiać gdzieś USG.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Karmelkovaa tak ale te 50 dych to i tak bym wydała :P A dopiero przy kasie mnie pyta czy arbuza chce, a ja oczy wywaliłam o co jej biega haha

Ja w centrum to robie tylko zakupy co musze chleb wędline , jakies coś co musze na juz tyle , nie zostawiam po 5 dych to nie dostałam haha :) mama moja dostała to mi dała a ja i tak nie lubie to małż zje :) ja robię zawsze zakupy w dużych sklepach , bo te miejscowe by mnie z portfela wydarły :D
    Wyobrażam sobie Twoją minę " a arbuza Pani chce ? " yyyyyy :D hahah

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Kai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka pracuje w jednym szpitalu, a ja rodzilam i zamierzam rodzić w drugim.
    U mnie 6 kg na plusie. Coś strasznego.
    Paula, wolałabym zostawić normalnie chlopiec/dzieczynka, bo to jest czytelniejsze. Może by tylko się przydało ciut ciemniejszy róż na tę dziewczynkę, bo strasznie blado wygląda.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222, Madlen, Azzura dziękuje.
    Paula222 no u mnie rozczarowanie to za malo powiedziane jak usłyszłam, że będzie drugi chłopak. Ja byłam w ciężkim szoku. Nie wiem jakoś ta dziewczynka mi utkwiła w tej głowie. Jeszcze pamiętam do dziś na usg w 12tc jak się przekręcało dzieciątko z taką gracją i ta raczka no ruchy jak na wykapaną dziewczynkę. No i inna ciąża inny przebieg dlatego miałam nadzieje że jednak dziewczynka.
    Na początku usg lekarka nie mogła go dobrze uchwycić. I od samego początku obstawiała że chłopak, ale pewności 100% nie miała bo może to być równie dobrze pępowina. Ale za jakieś 10 min zrobiła ujęcie z innej strony i moim oczom ukazał się siusiaczek. W tym momencie marzenia o dziewuszce prysły jak bana mydlana. Oswajam sie z tym ze będzie kolejny chłopak. No będzie o tyle dobrze, że większość ciuszków będzie miał po starszym synku tam może dokupię mu parę nowych. Synek będzie miał braciszka do zabawy.
    Madlen na pewno poczujesz z czasem te kopniaczki bardziej wyraziste. To twoja pierwsza ciąża?? No ja w tej ciąży zaczęłam czuć pierwsze ruchy takie delikatne smyrania, łaskotania, puknięcia od czasu do czasu gdzieś chyba w 17tc. Teraz te ruchy z dnia na dzień są już coraz bardziej wyczuwalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 11:34

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 możesz mi wpisać wizytę na 8.08. ?

Jeśli chodzi o imię to umówiłam się z mężem, że w dniu połówkowych powiemy jakie imię każde z nas wybrało i wtedy podejmiemy decyzję :). Także do 31.07. jeszcze nic nie wiem :).

Ja zamierzam rodzić w Krakowie bo nie chcę w najbliższym szpitalu a skoro mam mieć cc to nie martwię się, że nie zdążę dojechać bo pewnie będę musiała trochę wcześniej być :). Moja Pani doktor i tak by mi cc nie robiła więc wolę wybrać lepszy szpital chociaż dalej.

Dziewczyny jak walczyć z przeziębieniem w naszym stanie? Od wczoraj mam katar i boli mnie gardło. Jak na razie kuruję się herbatą z cytryną i łóżkiem i nie wiem co mogę jeszcze zrobić żeby mi szybko przeszło...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to możesz mi wpisać usg połówkowe na 24.lipca i wizyta 2.08

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    mindusia87 gratuluję synka <3 Ja pamiętam przy 2 synku też byłam troszkę rozczarowana , że synek , ale jak się urodził i jest teraz nie zamieniłabym go na żadną dziewczynkę :) Jest całkiem inny jak starszy brat. A przy 3 to się ucieszyłam, chociaż też od początku ciąży byłam pewna na 99 % , że syn :) I nie mogę się doczekać WOjtka <3

Właśnie, chcecie zamiast Chłopiec / Dziewczynka żeby wpisywać imiona, tym co już wiedzą jak dadzą na imię? Czy poczekamy jeszcze? :)

Aaaa i wizyty jak chcecie spisać, to dawajcie mam wolne przed południe :P
    Paula mi mozesz wpisać imie dla corci Marika Gaja i przy okazji wizyte na 8 08.dziekuje.Dzis zaczelam 22 tydzien ciazy .moja malenka chyba ulozona jest posladkowo bo daje kopniaki w dole brzucha.oby tak nie zostało bo moje dzieciaki bardzo dlugo byly tak ulozone bo do 39 tc.potem przed samym porodem sie obrocily.milego dnia

2nn390bvba2l74tr.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Mój lekarz pracuje w szpitalu. Teraz od września zmienia szpital, wiec i ja się razem z nim przenoszę. Plus jest taki, ze nowy szpital jest typowo położniczy i ma darmowa szkole rodzenia.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek wrote:
    Paula222 możesz mi wpisać wizytę na 8.08. ?

Jeśli chodzi o imię to umówiłam się z mężem, że w dniu połówkowych powiemy jakie imię każde z nas wybrało i wtedy podejmiemy decyzję :). Także do 31.07. jeszcze nic nie wiem :).

Ja zamierzam rodzić w Krakowie bo nie chcę w najbliższym szpitalu a skoro mam mieć cc to nie martwię się, że nie zdążę dojechać bo pewnie będę musiała trochę wcześniej być :). Moja Pani doktor i tak by mi cc nie robiła więc wolę wybrać lepszy szpital chociaż dalej.

Dziewczyny jak walczyć z przeziębieniem w naszym stanie? Od wczoraj mam katar i boli mnie gardło. Jak na razie kuruję się herbatą z cytryną i łóżkiem i nie wiem co mogę jeszcze zrobić żeby mi szybko przeszło...
    Na gardło polecam Argentin ( można stosować w ciąży). Odkąd go odkryłam, to gdy tylko czuje ze coś zaczyna bolec...to psikam dość intensywnie, kilka razy i infekcja nie posuwa się dalej.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ