Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Aga9090 no ćwiczę. Gin powiedział że mam nie dźwigać i więcej odpoczywać. Ja ćwiczę odkąd pamiętam
Z 5-6 x tyg zmniejszyłam na 4 x w tyg. Zobaczymy jak będzie na kolejnej wizycie, gin wie że ćwiczę
Azzurra no właśnie, u mnie podobnie. Przede wszystkim mam zakaz dźwigania. A o ćwiczeniach nawet nie wspomniał, że nie mogę. -
Aga9090 wrote:To ja moge tylko WC
U mnie to nawet nie wspomniał o dźwiganiu. Swoją drogą, to bardzo dobrze bo co prawda córka już chodzi ale to jeszcze małe dziecko i wiecie jak jest:/
Brr, w poniedziałek wizyta. Jak mi nie zrobi USG i będę musiała czekać do połówkowych, to się umówię do jakiegoś innego żeby spojrzał na to.
-
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:Hm o współżyciu też nic nie wspominał, ale u nas i tak jest rzadko
Może dlatego tak mąż mnie naciska, żebym się gdzie na USG umówiła;)???Paula222, Dip88, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Azzurra u mnie właśnie z tym dźwiganiem ciężki temat. Bo mój 2 latek bardzo rzadko współpracuje
I niestety muszę go kilka razy dziennie wziąć na ręce, albo chociażby do samochodu lub do wózka włożyć. Tego najbardziej się obawiam.
Aga też nie wiem od czego to zależy. Mój gin twierdzi,że się podniesie, a ja tego się trzymam. Myślę, że jeśli leżeć mi nie kazał i nie jest koniecznością, to nie leżę. Jednak moje zdrowie psychiczne i fizyczne też jest ważneAle jakby mi kazał, to bym na pewno leżała. Z resztą już się należałam w 1 trym przez krwiaka
Współczuję, że musisz leżeć -
Azzurra wrote:U mnie od ostatniej wizyty i informacji o tym łożysku nie ma wcale. Zablokowałam się i dopóki nie usłyszę że jest ok, to się nie odblokuje, nie ma bata
Może dlatego tak mąż mnie naciska, żebym się gdzie na USG umówiła;)???
Hehehehe mąż chce sprawdzić, czy jednak można? Mój też nie rozumie, ale ja mam słabe libido w tej ciąży póki co. Nigdy tak nie miałam -
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie, oczywiście bez USG bo to na NFZ, ale we wtorek mam połówkowe więc trudno. Ale przez badanie dowcipne dowiedziałam się, że szyjka ok, łożysko okej ale przy dotyku trochę macica się stawiała, więc przepisała mi jeszcze dodatkowy magnez, a i do tego żelazo bo mam trochę poniżej normy. Reszta badań ok, posiew z pochwy i z szyjki też mówiła, że bardzo dobrze. No więc teraz dała mi na krzywa cukrowa, toxo drugi raz, mocz, morfologia i tsh, chociaż ostatnio sama sobie robiłam i wynik 1.7 więc myślę że ok.
Co do szkoły rodzenia, to pewnie przy kolejnym dziecku też byśmy nie poszło, no bo już wiadomo co i jak, ale że to pierwsze i będziemy radzić sobie głowie sami tzn bez mamy, teściowej itp to fajnie się dowiedzieć coś więcejKarmelkova zachęca się też kobiety, które mają mieć CC do szkoły rodzenia, bo tam nie tylko mówią, co i jak przy porodzie, ale też jak radzić sobie w czasie połogu, po CC i opiekować się niemowlakiem
Ja za to, już od dzieciństwa byłam krupcią, dopiero kilka lat temu udało mi się zrzuć trochę kg i od tej pory staram się trzymać wagęnie boje się jakoś obsesyjnie, że dużo przytyję i jem jak wcześniej, ale wydaje mi się, że lepiej się będę czuła mając na sobie mniej kg
już teraz tak mi ociężałe trochę
Paula222, JaKa, Dip88, olciaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Aga9090 wrote:Paula mi też mówił, że się podniesie ale trzeba leżeć..
Nie wiemSłucham lekarza. Chodzę do niego już dobre 6 lat i mu ufam
Z resztą on w szpitalu też pracuje. Więc chyba zna się na rzeczy
Może u Ciebie wygląda to jakoś inaczej. Ale mam nadzieję, że Ci się podniesie i będziesz mogła być na chodzie
No a że mi się nie opuści
Ciąża to ciągłe ,,coś''
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Hehehehe mąż chce sprawdzić, czy jednak można? Mój też nie rozumie, ale ja mam słabe libido w tej ciąży póki co. Nigdy tak nie miałam
A tak na poważnie, to ja w tej ciąży podobnie jak w poprzedniej mam słabe libido. Poprzednio o dziwo poprawiło się jakoś pod koniec:-)
A mój mąż naciska na kolejne wizyty raczej dla świętego spokoju. Ja panikara jestem i on wie, że USG mnie uspokaja wiec, skoro za to nie płacimy, to jego zdaniem powinnam chodzić częściej. A on będzie miał święty spokój.Paula222 lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:heh przejrzałam połowę moich ciuchów i połowa do kosza jak nie więcej....
ech szafa pusta zostanie
Ja ostatnio właśnie dwa dni robiłam porządki w szafach i zwolniłam maluchowi cała komodę w pokoikua mężu wszystko powynosil na strych
i umył okna nawet bez gadania:-P niedługo czeka mnie jeszcze sprzątanie kuchni i doszorowanie piekarnika, czego po prostu nienawidzę
-
Paula222 wrote:Hehehehe mąż chce sprawdzić, czy jednak można? Mój też nie rozumie, ale ja mam słabe libido w tej ciąży póki co. Nigdy tak nie miałam
Mnie za to wczoraj libido wzięłoheh ale teraz, w ciąży mąż śmieje się że ekspresowe mam tempo
dwie minuty u mnie i po wszystkim
hahaha
Paula222, JaKa, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Udało mi się, zapisałam się do szkoły rodzenia
rozmawiałam telefonicznie z bardzo miłą panią położną. Powiedziała, że to trochę wcześnie żeby zacząć na moim etapie, że NFZ refunduje od 21 tc, ale powiedziała, że skoro bliźniaki, to mogę zacząć wcześniej i że ona sobie to jakoś w papierach załatwi
zaczynamy 1 sierpnia i cieszę się, bo Mąż będzie jeździł ze mną
Lotopałanka, giovanedonore, Paula222, Dip88, Malutka_94, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś
22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
JaKa wrote:Udało mi się, zapisałam się do szkoły rodzenia
rozmawiałam telefonicznie z bardzo miłą panią położną. Powiedziała, że to trochę wcześnie żeby zacząć na moim etapie, że NFZ refunduje od 21 tc, ale powiedziała, że skoro bliźniaki, to mogę zacząć wcześniej i że ona sobie to jakoś w papierach załatwi
No i fajnie, że Ci się udało tak to załatwić
U nas dalej nie ma ani prądu ani wody, w domu mega bajzel, a mężu na jutro pozapraszal znajomych z pracy, nie wspomne że również i przełożonych, a ja jestem w ciemnej d...Lodówka pusta, altanka zepsuta żeby zrobić grilla no więc czuje, że jutro będzie od rana ciężki dzień
:-(
-
JaKa wrote:Udało mi się, zapisałam się do szkoły rodzenia
myślę że przy pierwszym dziecku warto, chociażby ze względu na obsługę noworodka
u mnie w rodzinie dzieci się jakoś nie sypią, co prawda siostra urodziła niedawno trzecie ale w odstępie 20 lat od pierwszego
a bratowa i szwagierka będą miały pierwsze wiec jak już to możemy się nawzajem pouczać hehe
JaKa lubi tę wiadomość