SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek tez bylam przeziębiona na samym początku - na gardło brałam Prenalen Gardło, do tego ciepły sok z malin i polową cytryny a na wieczór przed snem cieple mleko z miodem - przeszło po 3 dniach ! :)

Mindusia87 pierwsza ciąża więc wiem że ruchy mogę wyczuć pózniej, narazie od czasu do czasu czuje takie lekkie pukanie , ale niestety niecodziennie.

Ale dzisiaj za mną chodzi piosenka Kołysanka dla Okruszka ....nucę sobie od rana - znacie?? Jest przecudowna <3 ...”Kiedyś tam będziesz mial dorosłą duszę, ale dziś jesteś mały jak okruszek” cudowne słowa :)

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna jest piosenka <3 ... tyle , że mi się przykro kojarzy akurat :< zawsze śpiewałam Aniołkom jak je traciłam :<

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Cudowna jest piosenka <3 ... tyle , że mi się przykro kojarzy akurat :< zawsze śpiewałam Aniołkom jak je traciłam :<

Karmelkovaa to przepraszam, że przywołałam bolesne wspomnienia :(

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Mindusia, gratuluję synka :)

Śniło mi się dzisiaj, że czułam ruchy Małego pod ręką :) w sumie to nie jestem pewna czy to było na 100% we śnie

Dzisiaj mamy dzień goszczenia. Rano my byliśmy u cioci, a teraz do nas mają goście przyjechać

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    mindusia87 gratuluję synka <3 Ja pamiętam przy 2 synku też byłam troszkę rozczarowana , że synek , ale jak się urodził i jest teraz nie zamieniłabym go na żadną dziewczynkę :) Jest całkiem inny jak starszy brat. A przy 3 to się ucieszyłam, chociaż też od początku ciąży byłam pewna na 99 % , że syn :) I nie mogę się doczekać WOjtka <3

Właśnie, chcecie zamiast Chłopiec / Dziewczynka żeby wpisywać imiona, tym co już wiedzą jak dadzą na imię? Czy poczekamy jeszcze? :)

Aaaa i wizyty jak chcecie spisać, to dawajcie mam wolne przed południe :P
    Fajny pomysł :-) U mnie można wpisać Marcelek :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Na gardło polecam Argentin ( można stosować w ciąży). Odkąd go odkryłam, to gdy tylko czuje ze coś zaczyna bolec...to psikam dość intensywnie, kilka razy i infekcja nie posuwa się dalej.

Ja rowniez jakis czas temu odkrylam Argentin-T. Juz dwa razy mi pomogl na gardlo. Bezpieczny w ciazy.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam przed godziną z zakupów pokupilam trochę ciuszkow dla maluszka i na tym chyba chwilowo poprzestane z zakupami. Ale gorąc dzisiaj. Ledwo doszłam do domu. Teraz z maluszkiem odpoczywamy

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis cierpie na migrene... masakrycznie gigantyczna... juz tyle lyknelam ze az strach ale bol okropny ciagle trwa... juz nie moge wytrzymac caly dzien przespalam i jak tylko sie budze bol wraca..

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech coś dziś leniuszek z mojego lokatora brzuszkowego... Słabo daje znać o sobie mamie... Ale od 2 dni w końcu ładna pogoda z powrotem więc można pokorzystac i spacerować z synem i na plac zabaw... Od razu lepiej...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! My dzis wrocilismy z Chorwacji. Wyjazd sie super udal, spedzilismy z mezem w koncu sporo czasu razem, pogoda piekna i mimo siedzenia w cieniu i pod parasolem opalilam sie na buzi, dekolcie i rekach, nogi troche nawet tez smagniete słońcem :) nasza mala (ciagle bezimienna i zwana Bablem) w trakcie tego wyjazdu juz codziennie dawala znac o swoim istnieniu, czasem ma dni spokojniejsze czasem momenty szalenstwa ze az widac :)
    Ciesze sie ze wyjazd obyl sie bez zadnych niespodzianek. Wypoczelismy i przynajmniej nie padalo jak tu w PL :) moze za rok (kolo wrzesnia) uda nam sie wyjechac juz w wiekszym skladzie :) na razie maluch kompaktowy i nie trzeba bylo pakowac pol auta wyprawki :)
    Maz sie smieje ze brzuszek urosl mocno przez ten czas. Nie chcialo mi sie wierzyc dopoki nie przejrzalam sie w domu w lustrze w ktorym wczesniej przegladalam sie codziennie. Juz bym ciazy nie ukryla :)
    W pon powrot do pracy a potem polowkowe. Stresik jest, bo 2 tyg temu lekarz wykryl u nas te cysty splotu naczyniowkowego. Mam nadzieje i ufam ze znikna (ale pewnie 2 tyg to troche krotko) i ze reszta bedzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 21:35

Jaszmurka, agniecha2101, Malutka_94 lubią tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Karmelkovaa to przepraszam, że przywołałam bolesne wspomnienia :(

No co Ty ;* każdy ma jakieś swoje coś :) dla Ciebie akurat może być radosna w czasie oczekiwania i pięknie :) u mnie tak się tylko złożyło .

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj grilowaliśmy później padłam :) mała aktywna na szczescie bo przy deszczach większosc spała ;p dzisiaj mamy gosci :)
    Na innych grudniówkach stracilismy chłopczyka w 19tc [*] eh chyba była wada :/
    We wtorek połówkowe i stresik

Miłego dzionka ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 10:10

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Też się stresuję wtorkową wizytą tym bardziej że maleństwo jakoś się uspokoiło w brzuszku.... Ale musi być ok po prostu musi....

My dziś z samego rana spacerek zaliczylismy... Zanim zrobi się tłok w parku i skwar z nieba.... Teraz obiadek się robi a my się wszyscy lenimy....:)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe w piatek i tez sie stresuje...

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niby fika , ale chce usłyszeć , że wszystko jest prawidłowo ... i odetchnąć , ze dobrze się rozwija

Lotopałanka lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa musi być dobrze...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Moja niby fika , ale chce usłyszeć , że wszystko jest prawidłowo ... i odetchnąć , ze dobrze się rozwija

Mam to samo...Połówkowe jutro...Wierzę, że będzie dobrze i będę mogła już na poważnie zabrać się za wyprawkę.

My wróciliśmy w nocy i dziś cały dzień zapowiada się w łóżku z przerwami na ładowanie i opróżnianie pralki ;)

thgfugpjfonf59xe.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny czeka nas długi i stresujący tydzień. Ja mam połówkowe w środę i też strasznie się denerwuje. Tak bardzo chciałabym usłyszeć, że wszystko jest w porządku...

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo z Was ma polowkowe w przyszlym tygodniu. Wierze, ze u wszystkich pojdzie pomyslnie :)
    My wczoraj zaprosilismy znajomych, siedzielismy do 2, a dzisiaj wychodzimy sami z mezem (rzadko sie to zdarza). Niestety cos mi dzisiaj zoladek dokucza, takze zobaczymy czy nie bede zalowac, ze nie zostalismy w domu.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja mam dziś słabszy dzien. W nocy niepotrzebnie wzielam witaminy (zapomniałam przed snem) i nad ranem obudzilo mnie ochydne metaliczne pobekiwanie. Oczywiscie musialam to wszystko zwrocic w kilku turach (co się juz praktycznie biore zdarzało).
    Potem rozmawialam z mama i jak pow o tym to ona: 'Ale jak wymiotujesz, to nie kucasz prawda?'. Na co odp, ze nie slyszakam jeszcze ze w ciazy nie można kucac. A ona, że trzeba myśleć czasem nie tylko o sobie i ze jak kucam i nachylam sie nad klozetem to uciskam brzuch plus idruch wymiotny... Oczywiście potem juz byl foch z dwóch stron. Ech z takim podejściem nie dziwię się że jestem jefynakiem. A potem jeśli coś bedzie nie trak to oczywiscie usłyszę ze to pewnie przez kucanie nad muszla... juz ostatnio mialam wywod ze mam za czesto usg (raz na 3-4 tyg...)...

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ