X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:
    Witajcie Kochane , witam się z Wami jako świeżo upieczona żona ☺️
    Cóż to był za wzruszajacy weekend ❤️ Wszystko wyszło tak jak sobie wymarzyłam.
    Dziewczyny czy przez to ze mam zwiekszona masę ciała ruchy odczuwa się później ? Zastanawiam się kiedy będę widzieć takie piękne kopniaki ;)

Kochana wszystkiego dobrego!! :* Gdybym mogła przeżyć jeszcze raz TEN dzień z tym samym facetem to od razu bym się na to zgodziła! Piękne chwile! <3

ZUZAUK lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Łzy mi ciągle lecą. Krwiak jest ciągle tych samych rozmiarów a nawet trochę większy. W dalszym ciągu muszę leżeć . Syn teraz powinien iść do przedszkola ale mam zakaz jazdy samochodem więc nawet nie mogę go odprowadzić. Ja już nie mam łez. Tak bardzo chciał tego dziecka, syn dalej nie wie dlaczego mama leży. Nie chce mu mówić o ciąży bo strasZnie przeżył stratę brata rok temu. Chce wierzyć że będzie dobrze a co wizytę coraz gorsze wiadomości :(

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Witam! Łzy mi ciągle lecą. Krwiak jest ciągle tych samych rozmiarów a nawet trochę większy. W dalszym ciągu muszę leżeć . Syn teraz powinien iść do przedszkola ale mam zakaz jazdy samochodem więc nawet nie mogę go odprowadzić. Ja już nie mam łez. Tak bardzo chciał tego dziecka, syn dalej nie wie dlaczego mama leży. Nie chce mu mówić o ciąży bo strasZnie przeżył stratę brata rok temu. Chce wierzyć że będzie dobrze a co wizytę coraz gorsze wiadomości :(

Aguś jesteśmy z Tobą :-* bardzo, bardzo mi przykro i nie wiem jak Cię pocieszyć :-( to na pewno musi być bardzo ciężkie żeby cały czas leżeć, tym bardziej jak ma się małe dziecko :-( ale musisz jakoś wytrwać i zaniedlugo będziecie cieszyć się malenstwem:-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka tule ;* mam nadzieję , że sobie pójdzie w piernik ten krwiak w końcu :/ siły dużo dla Ciebie !

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:
    Dziewczyny czy przez to ze mam zwiekszona masę ciała ruchy odczuwa się później ? Zastanawiam się kiedy będę widzieć takie piękne kopniaki ;)
    Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :*

Aż mi się mój ślub przypomniał, równe 7 lat temu...

ZUZAUK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Kochana jestem z Tobą, ja dałam radę to ty też, przytulam :*

• JaKa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzauk serdeczne gratulacje :D wszystkiego dobrego Wam życzę i aby Wasza miłość nigdy nie wygasła :)
    Miło widzieć, że jesteś zadowolona i wszystko tego dnia poszło po Twojej myśli :) zwykle po fakcie dochodzi się do wniosku, że możnaby wiele rzeczy inaczej zorganizować.
    Ja też wspominam nasze wesele, a zwłaszcza ślub z ogromnym wzruszeniem, chociaż w październiku miną już 3 lata :) aż się nie chce wierzyć ;)

Agulka strasznie to przykre co piszesz :( mam nadzieję, że krwiak się wchłonie mimo wszystko. Bądź dobrej myśli kochana
    Dobrze byłoby żeby synkiem ktoś się zajął za Ciebie, albo przynajmniej do/z przedszkola prowadził.

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake tak nie biorę luteiny, mój gin twierdzi, że się podniesie. Tyle że u mnie 1 cm od szyjki

Aga9090 gratuluję dobrych wieści <3

agulineczka mi z tych imion to Ula, a ja osobiście wybrałabym Hanie, skoro się u Was przewija ;)

Malutka_94 o matko chyba bym na zawał padła :P

Lotopałanka może będzie córka :D Ja od razu wiedziałam,że teraz syn. Noo może jutro się dowiesz :)

agniecha2101 wow pokaźny już brzuszek :D

ZUZAUK gratulacje <3

Agulka901 jejjj mam nadzieję, że się poprawi u Was szybciutko...

Aga9090, ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:

Gratulacje :D Szczerze to niby jak jest więcej tłuszczyku to później czuć, ale jak dużo później to chyba tez zależy od masy ciała . Moja koleżanka bardzo długo nie czuła ruchów, ale naprawdę miała sporą nadwagę. Brzuszek był u niej lekko widoczny dopiero w 8 miesiącu.

Agniecha ja u ciebie na zdjęciach nie widzę żadnej nadwagi :)

ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka musisz być dobrej myśli. Oby jak najszybciej krwiak zniknął. A może ktoś z rodziny mógłby ci pomóc? Trzymam kciuki za was.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowych. Wszystko super :)
    Troszkę mi się szyjka tylko skraca i mam brać więcej magnezu i no-spę profilaktycznie. Jestem też już na l4, więc będę na bieżąco może bardziej :)

U nas zostanie już chyba Natalka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 19:51

Aga9090, Lotopałanka, Karo_88, Karolcia27, Irminka1231, olciaa, Magdaa21, Malutka_94, Dip88, JaKa, agniecha2101, bondzik007, Malinowa_Czekolada, Azzurra, Paula222, Aguś 90 lubią tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza gratuluję i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia....

Brzuszki dziewczyny coraz piękniejsze.... :)

Gratuluję dzisiejszych pozytywnych wizyt...

Agulka trzymam kciuki żeby ten krwiak zniknął i żebyś spokojnie mogła cieszyć się ta ciąża....

Co do ruchów to ja tam nie wiem specjalistą nie jestem :) jednego jestem pewna tym razem bardziej czuje niż w poprzedniej ciąży.... Ostatnio miałam łożysko z przodu i praktycznie cała ciążę mało co czułam... I zazdrościlam dziewczynom tych odczuć i ruszajacych się brzuszków....

ZUZAUK lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po stresie!!! Wszystko ok, cysta zniknela! Bedzie Dziewczynka juz na 100%! Parametry w normie.
    Mnie szyjka tez sie skrocila, wczesnej było ok 4.5 cm teraz jest 3,7cm. Troche sie zaniepokoilam czy to nie przez wyjazd albo spacery ale lekarz powiedział że dzidzia juz sporo wazy i jest duża (413 g) i ze po prostu na kolejnej wizycie u prowadzacej należy skontrolowac bo jest nadal dużo zapasu jeszcze.
    Mala fikalo cala wizyte, czulam ja na lezance nawet - aż się doktor śmiał ze wyjątkowo ruchliwe :) ciekawe po kim bo ja raczej kanapowa a maz spokojny czlowiek :)

Lotopałanka, Aga9090, Karolcia27, Irminka1231, olciaa, Jagodagoi, Jaszmurka, Malutka_94, Dip88, JaKa, inaa, agulineczka, agniecha2101, bondzik007, Malinowa_Czekolada, Azzurra, Paula222, Aguś 90 lubią tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka, wierze ze wszystko bedzie dobrze, ja 2 tyg temu przeryczalam pol drogi do doku przez cyste w glowce jaka wypatrzyl lekarz. Nie wierzylam ze zniknie po tak krotkim czasie, mialam nadzieje ze nie bedzie wieksza i ze nadal bedzie jedynym odtsepstwem. A tu dzis nie ma sladu! Zycze zeby z Twoim krwiakiem bylo tak samo!!!

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Agulko tule mocno i przesylam duzo sily i zycze ci tego aby krwiak szybko zniknoł.

2nn390bvba2l74tr.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    My już po połówkowych. Wszystko super :)
    Troszkę mi się szyjka tylko skraca i mam brać więcej magnezu i no-spę profilaktycznie. Jestem też już na l4, więc będę na bieżąco może bardziej :)

U nas zostanie już chyba Natalka :)

Super :) ale fajnie ze juz po :)

Jaszmurka lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Dziewczyny, ja już po stresie!!! Wszystko ok, cysta zniknela! Bedzie Dziewczynka juz na 100%! Parametry w normie.
    Mnie szyjka tez sie skrocila, wczesnej było ok 4.5 cm teraz jest 3,7cm. Troche sie zaniepokoilam czy to nie przez wyjazd albo spacery ale lekarz powiedział że dzidzia juz sporo wazy i jest duża (413 g) i ze po prostu na kolejnej wizycie u prowadzacej należy skontrolowac bo jest nadal dużo zapasu jeszcze.
    Mala fikalo cala wizyte, czulam ja na lezance nawet - aż się doktor śmiał ze wyjątkowo ruchliwe :) ciekawe po kim bo ja raczej kanapowa a maz spokojny czlowiek :)

Gratulacje ! :) niech cały czas będą takie dobre wieści :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam może jakoś zasnę ...

3mam kciuki jutro za wszystkie wizytujące :) i poproszę dla nas tez , chciałabym już złapać oddech tak się boję o malutką ale musi byc dobrze !

Dobranoc ;*

Jaszmurka lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:

A masz coś brać na tą szyjkę tak jak ja?
    U mnie było 3.8, jest 3.4. A Mała waży około 407 g.
    Lżej od razu nie? :)

thgfugpjfonf59xe.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Uciekam może jakoś zasnę ...

3mam kciuki jutro za wszystkie wizytujące :) i poproszę dla nas tez , chciałabym już złapać oddech tak się boję o malutką ale musi byc dobrze !

Dobranoc ;*

Oczywiście, że będzie. Kciuki!

Dziewczyny czy Wy też tak mało możecie zjeść?
    Miałam taką ogromną ochotę na placki ziemniaczane, mąż nasmażył a tu już po 6 brak miejsca :( Normalnie zjadłabym pewnie ze 2 razy więcej.

thgfugpjfonf59xe.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ