Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza super rodzinka
Jaka ja też ostatnio częściej się kłócę z moim o byle co. I już sama nie wiem czy to mi tak odwala czy to on wszystko wyolbrzymiaZUZAUK lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Heh o niebo spokojniejsza.... Wrócę do domu to wszystko opiszę, ale jest wszystko ok...
Gratuluję -
Paula222 wrote:Dibolek ja za każdą wizytę płacę 150 Trzymam kciuki za USG I płeć
ZUZAUK cudna rodzinka
Ahh już nie mogę się doczekać. A może zrobi mi polowkowe?? Muszę zapytaćPaula222 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dip88 wrote:Zuza super rodzinka
Jaka ja też ostatnio częściej się kłócę z moim o byle co. I już sama nie wiem czy to mi tak odwala czy to on wszystko wyolbrzymia
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek podejrzewam, że za połowkowe byś musiala doplacić. Ja za każdą wizytę (badanie + usg) płacę 190 zł. No, ale jestem bardzo zadowolona. Mam też pakiet w lux medzie i imiałabym wizyty za darmo, ale tam średnio oceniam jakość usług.
Zuza super synuś wygląda jak mały książęZUZAUK lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
MagicCherryCupcake wrote:Zuza cudowna rodzinka
Kochane poradźcie.. Chciałabym kupić bilety na Jezioro Łabędzie w październiku.. Tylko się zastanawiam czy w 7 mc to dobry pomysł.. Głośno, tłum ludzi.. co o tym sądzicie?
Dziękuje a co do biletów , to ja bym spokojnie kupowała jeśli tylko wysiedział czas przedstawienia . W pierwszej ciąży z synem
To w 7/8 miesiącu jeszcze na koncercie trance swojego ulubionego DJ byłam
Mały podskakiwał razem z MamaAzzurra, agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Dibolek wrote:Tam cena z wizyta 200 zł chociaż bardziej przeraża mnie że wczoraj wydałam już 100 zł i nic się nie dowiedziałam i dziś 160 więc sumka się przez dwa dni uzbierała
Ahh już nie mogę się doczekać. A może zrobi mi polowkowe?? Muszę zapytać
Tylko dopytaj o cenę, bo połówkowe jest droższe niż zwykłe USG ciąży. Np tam gdzie ja dziś idę zwykle USG ciąży kosztuje 200, a połówkowe 250, genetyczne 300:/
Na szczęście ja nie płacę, bo mam pakiet PZU z pracy. Jeszcze dwa lata temu narzekałam, że wolałabym większą wypłatę niż te pakiety medyczne, ale odkąd zaszłam w ciążę to zmieniłam zdanie i Bogu dziękuję, bo bym chyba zbankrutowała. Mężowi i córce też załatwiłam i płacę za nich ok 100 zł. Wystarczyło USG bioderek zrobić, i już się zwróciło z nawiązką.
-
MagicCherryCupcake wrote:Zuza cudowna rodzinka
Kochane poradźcie.. Chciałabym kupić bilety na Jezioro Łabędzie w październiku.. Tylko się zastanawiam czy w 7 mc to dobry pomysł.. Głośno, tłum ludzi.. co o tym sądzicie?
Mi cały czas ten wyjazd na Chorwację we wrześniu chodzi po głowie....tak bym chciała,żeby córka popluskala się w ciepłym morzu...ale boje się. I tak co dwa dni zmieniam zdanie.
-
Aga9090 wrote:Diobolek, cena wcale nie aż taka duża, ja płacę 250 za wizytę. A spokój matki najważniejszy
Ale pieniążki nie ważne, aby wszystko było okejAga9090 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Azzurra wrote:Tylko dopytaj o cenę, bo połówkowe jest droższe niż zwykłe USG ciąży. Np tam gdzie ja dziś idę zwykle USG ciąży kosztuje 200, a połówkowe 250, genetyczne 300:/
Na szczęście ja nie płacę, bo mam pakiet PZU z pracy. Jeszcze dwa lata temu narzekałam, że wolałabym większą wypłatę niż te pakiety medyczne, ale odkąd zaszłam w ciążę to zmieniłam zdanie i Bogu dziękuję, bo bym chyba zbankrutowała. Mężowi i córce też załatwiłam i płacę za nich ok 100 zł. Wystarczyło USG bioderek zrobić, i już się zwróciło z nawiązką.
Ja za genetyczne płaciłam 400
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Ja za wizytę płacę 200 zł (ale to oblegany lekarz i droga placówka, pozostali lekarze po 150 za konsultacje) i to sama konsultacja niby, ale dr zawsze mi robi usg i nie oznacza w systemie, bo tak byłoby 350 A prenatalne i polowkowe plus wszystkie inne badania robie z pakietu z pracy w Medicover, wiec ten koszt mi odpada.
We wrzesniu to nie wiem czy bym sie zdecydowala jechac do Chorwacji Azurra, ale rozumiem, ze chcielibyscie skorzystac
Ale teatr, koncert (o ile w normalnych warunkach a nie w scisku) to jak najbardziej, nie widze powodu, zeby rezygnowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 13:36
-
Agulka901 wrote:Dziewczyny mam zrobić badania na układ krzepnięcia. Jak szukać tych badań ?
Pierwszy szok już minął, a maleńka kopie krwiaka nogami to pewnie też chce się pozbyć lokatora smutno mi bo ciągle że mnie coś leci i miałam nadzieję że krwiak się wydala a nie rośnie. Ciągle pod górkę
Ja robiłam INR, APTT, Fibrynogen ( prywatnie koszt ok 38zl)
Okazało się ze mam wyniki w granicach norm wiec dostałam heparynę. Mój lekarz wprawdzie przepisał mi na ryczałt, ale kazał dodatkowo zrobić badania zespołu antyfosfolipidowego ( by nie przyczepił się NFZ). Za badania tego zespołu już powiedzieli mi 220zl, wiec podziękowałam. Zadzwoniłam do medicover i okazało się ze mam je w pakiecie ze skierowaniem, wiec umówiłam się w przyszły wtorek do internisty i mam nadzieje ze takie skierowanie dostanę.
-
Co do relacji z mezem to u mnie odwrotnie, nigdy nie bylo lepiej. Chyna zszedl z nas a przede wszystkim ze mnie ten caly stres staran, bo maz nie moze sie nadziwic jaka jestem teraz spokojna A tak to dawalam mu popalic oj dawalam
Zobaczymy czy teraz jak bede siedziec w domu to sie nie zmieniagniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Ja za wizytę płacę 200 zł (ale to oblegany lekarz i droga placówka, pozostali lekarze po 150 za konsultacje) i to sama konsultacja niby, ale dr zawsze mi robi usg i nie oznacza w systemie, bo tak byłoby 350 A prenatalne i polowkowe plus wszystkie inne badania robie z pakietu z pracy w Medicover, wiec ten koszt mi odpada.
We wrzesniu to nie wiem czy bym sie zdecydowala jechac do Chorwacji Azurra, ale rozumiem, ze chcielibyscie skorzystac
Ale teatr, koncert (o ile w normalnych warunkach a nie w scisku) to jak najbardziej, nie widze powodu, zeby rezygnowac.
Jeśli tak, do do której przychodni chodzisz?
A co do wyjazdu...ja pamiętam, że w poprzedniej ciąży w 7 miesiącu to ja się czułam doskonale. Normalnie pracowałam i byłam na urlopie w górach kilka dni. Ale to były Bieszczady, a nie zagranica. Przeraża mnie wizja szpitala za granicą, nic więcej. No nic, zobaczymy.
-
No dobra to ze szczegółami teraz....
wizyta trwała z 40 minut....cudny czas podglądania maluszka....jak już mowa o kosztach to 250 zł miało być niby 200 no ale ok...
ze szczegółów to maleństwo ma już 469g główkę ma w okolicach pępka i kopie mamę w dole...serduszko pięknie miarowo bije 157 uderzeń...szyjka macicy ładnie pozamykana długa 4,59cm a stópka maleństwa ma już 3,85cm....wszystkie organy w porządku, tak samo pępowina, ilość wód płodowych itd. łożysko na tylnej ścianie z 1 stopniem dojrzałości (to chyba dobrze co??)
co do płci maluszek uparciuszek chciał być nieugięty i chować się nadal ale lekarz nie dał za wygraną....na zdjęciu słabo widać....ale lekarz stwierdził że jak dobrze się przyjrzeć to jest dziewczynka i powiedział, że mogę się chwalić że będzie córeczka....
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6b38d9d8956.jpg
także poznajcie cioteczki nasza mała księżniczka Patrycja Marta
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/225ddf5816ff.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ef398e6548c.jpg
Przeczucia się nie spełniły ale jestem mega szczęśliwa....Aga9090, olciaa, Irminka1231, giovanedonore, Malinowa_Czekolada, MagicCherryCupcake, Jaszmurka, JaKa, 88Kala, Malutka_94, Karolcia27, bondzik007, Karo_88, Azzurra, Dip88, Karmelkovaa, Aguś 90, ZUZAUK, Angelika83, AMK, Magdaa21 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Ja z wiekiem zaczęłam się brzydzić robactwa. Mimo że za dziecka taka nie byłam i potrafiłam glizdy z ziemi wydłubywać i rzucać w chłopaków na podwórku A teraz w ciąży to już całkiem panikara się zrobiłam. Ostatnio wrzasku narobiłam jak szłam do toalety i nagle przed twarz mi ważka skądś wyfruneła. Najlepsza to była mina mojego M jak się zerwał na równe nogi i przyleciał odrazu hahaha. Albo poszłam do ogródka i gdzieś przypadkiem wsadziłam rękę w pajęczyne z wielkim pająkiem, to samo krzyk i ucieczka w podskokach Mój to stwierdził, że naprawdę już mi odbija Ale coś w tym jest...
Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙