X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka, gratuluję! Super pannnica pozuje do zdjęć, będzie modelka;)

A co do różu, to też mówiłam że never.
    Zmieniłam zdanie, bo lubię swoje dziecko w takim kolorze różu (bardziej fuksja). I lubię ją w niebieskim:) kiedyś myślałam że właśnie pudrowy róż i zielony będzie w jej szafie, ale jednak nie bardzo. Zauważyłam,że czym jest większa to jest faktycznie więcej fajnych kolorów, bo jak była niemowlęciem to gorzej było trafić na coś nie-w różu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 21:44

Lotopałanka lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Ja za wizytę płacę 200 zł (ale to oblegany lekarz i droga placówka, pozostali lekarze po 150 za konsultacje) i to sama konsultacja niby, ale dr zawsze mi robi usg i nie oznacza w systemie, bo tak byłoby 350 :/ A prenatalne i polowkowe plus wszystkie inne badania robie z pakietu z pracy w Medicover, wiec ten koszt mi odpada.

We wrzesniu to nie wiem czy bym sie zdecydowala jechac do Chorwacji Azurra, ale rozumiem, ze chcielibyscie skorzystac :)
    Ale teatr, koncert (o ile w normalnych warunkach a nie w scisku) to jak najbardziej, nie widze powodu, zeby rezygnowac.

My 16 wrzesnia lecimy na tydzien do wloch. To bedzie 28 tydzien lekarz nie ma nic przeciwko

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    My 16 wrzesnia lecimy na tydzien do wloch. To bedzie 28 tydzien lekarz nie ma nic przeciwko

Ja nie widzę problemu w podróży, sama dopiero wróciłam. Natomiast martwiłam się cały czas o to co będzie jak coś się wydarzy na miejscu: obcy kraj, dostęp do lekarza itd. dlatego chyba na poźniejszym etapie bym się nie zdecydowała, moźe na 2-3 dni, ale nie na dłużej tak jak teraz byliśmy na prawie 2 tygodnie i do większego miasta.
    Chyba w tym czasie juz moga zadac od Ciebie zaswiadczenia?

thgfugpjfonf59xe.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka śliczna córeczka :D Jeszcze raz gratuluję :)

Karolcia trzymam mocno kciuki.

Ciekawe jak tam Karmelkova?

Lotopałanka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja nie umiem się na telefonie odnaleźć więc pisze już z kompa :)

Gratulacje Lotopałanka !!! piękna córcia <3 cieszę się , że dobrze u Was myślałam , jak tam Wasza wizyta :) ładna klusia już hihi
    Zaraz się biorę za posty , ale doczytałam Twój sen o jacie jak miło i chyba wyśniłaś kochana ;**

No a u nas tez wszystko pięknie dzięki Bogu ! ... lekarz na mnie spojrzał i spytał czy dobrze się czuję , a ja , że tak tylko przejęta jestem hihi
    Wybadał wyoglądał długo się przyglądał serduszku , patrzył dokładnie i ładnie się rozwija . No mierzył i mierzył ona sobie tam hopsiała troszkę :)
    Jak powiedział na koniec wszystko prawidłowo i co do dnia to się rozryczałam , tak mnie emocje puściły a jeszcze włączył 3D mówi mała królewna i matka już całkiem się rozkleiła <3 ważymy 310 gram , także ponoć idealnie , ale ze od 20tc dzidzia podwaja prawie wagę i szybko przybywa więc zobaczymy ile będzie miała 3ciego na wizycie :) łożysko też 1stopnia dojrzałości , wody płodowe ok , pępowinki ok :) na ten moment tak jak ma być :) strasznie ucieszona jestem :)

A to nasz malutki cud kochany <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18040d3c688e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773335fb316d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 16:11

Aguś 90, ZUZAUK, Lotopałanka, JaKa, Malutka_94, agulineczka, Dip88, agniecha2101, bondzik007, Irminka1231, Pyszczek, Aga9090, Azzurra, Karo_88, olciaa, Malinowa_Czekolada, AMK, futuremama, Magdaa21 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, piękne córeczki

Lotopałanka, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa super czyli już w pełni pewna że córka będzie.... :) śliczna panienka... Super że wszystko ok...

Ciekawe jak tam dziewczynki marrakech2708 bo też chyba dziś połówkowe miała.... No i czekamy na Karolcię.... No i wizyta Azurry dodatkowa i chyba AMK jeszcze dziś wizytowała.... Dziś owocny dzień w wizyty

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Ja nie widzę problemu w podróży, sama dopiero wróciłam. Natomiast martwiłam się cały czas o to co będzie jak coś się wydarzy na miejscu: obcy kraj, dostęp do lekarza itd. dlatego chyba na poźniejszym etapie bym się nie zdecydowała, moźe na 2-3 dni, ale nie na dłużej tak jak teraz byliśmy na prawie 2 tygodnie i do większego miasta.
    Chyba w tym czasie juz moga zadac od Ciebie zaswiadczenia?

Zaswiadczenie trzeba od 28 tygodnia wiec moja lekarka mowi ze mi wystawi. My wlochy kypilismy jeszcze przed ciaza a marzyly mj sie od lat :) za tydzien jedziemy z Annglii na Mazury autem na slub brata i tu mnie podroz bardziej martwi...

0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Witajcie :)

Ja nie umiem się na telefonie odnaleźć więc pisze już z kompa :)

Gratulacje Lotopałanka !!! piękna córcia <3 cieszę się , że dobrze u Was myślałam , jak tam Wasza wizyta :) ładna klusia już hihi
    Zaraz się biorę za posty , ale doczytałam Twój sen o jacie jak miło i chyba wyśniłaś kochana ;**

No a u nas tez wszystko pięknie dzięki Bogu ! ... lekarz na mnie spojrzał i spytał czy dobrze się czuję , a ja , że tak tylko przejęta jestem hihi
    Wybadał wyoglądał długo się przyglądał serduszku , patrzył dokładnie i ładnie się rozwija . No mierzył i mierzył ona sobie tam hopsiała troszkę :)
    Jak powiedział na koniec wszystko prawidłowo i co do dnia to się rozryczałam , tak mnie emocje puściły a jeszcze włączył 3D mówi mała królewna i matka już całkiem się rozkleiła <3 ważymy 310 gram , także ponoć idealnie , ale ze od 20tc dzidzia podwaja prawie wagę i szybko przybywa więc zobaczymy ile będzie miała 3ciego na wizycie :) łożysko też 1stopnia dojrzałości , wody płodowe ok , pępowinki ok :) na ten moment tak jak ma być :) strasznie ucieszona jestem :)

A to nasz malutki cud kochany <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18040d3c688e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773335fb316d.jpg
    A ja sie poplakalam po twoim opisie.

bondzik007, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova tobie również gratuluję ślicznej córeczki :D

To teraz czekamy na resztę dziewczyn ;)

Rety, jak ja wytrzymam do jutra. Zaczynam wariować :P

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova śliczna :)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :** czekamy na reszte dziewczyn :) i jutro kciukujemy :)

Mężatka a czemuż to ;* wszystko dobrze będzie !

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem:)
    I jestem zachwycona wizytą. I lekarzem:)
    USG(choć to nie połówkowe) bardzo dokładne, pan doktor oceniał wszystkie narządy synka. Nie miał żadnych zastrzeżeń. Nerki, serduszko wszystko gra:)
    Wymiary synka zgodne z terminem z OM, waga mniej więcej 200 gram. Póki co miednicowo sobie leży (powtórka z rozrywki).

Pan doktor robił USG oczywiście przez brzuch ale ponieważ przyszłam głównie ze strachu o łożysko było transwaginalne również.
    Łożysko poza ryzykiem przodowania:-):-)

Lekarz taki przystojny, że aż miło;)

Aga9090, Lotopałanka, Karmelkovaa, Karo_88, Malutka_94, olciaa, Dip88, Paula222, futuremama, Kai, bondzik007, agniecha2101, Aguś 90, Magdaa21 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziękujemy :** czekamy na reszte dziewczyn :) i jutro kciukujemy :)

Mężatka a czemuż to ;* wszystko dobrze będzie !
    Karmelku jak to cudownie że u Ciebie dobre wieści! ostatnio tak się zastawiałam gdzie Ty , a tu proszę na różowej stronie , w dziale ciąża ,Twój post jako ostatni mi migną . Fajnie że jest fajnie :) i tyle za Tobą :)

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super, że wizyty udane :)

Lotopałanka, Karmelkovaa, Azzurra lubią tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra cieszę sie ze jesteś zadowolona z lekarza :) i ze wszystko dobrze

Azzurra lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Karmelku jak to cudownie że u Ciebie dobre wieści! ostatnio tak się zastawiałam gdzie Ty , a tu proszę na różowej stronie , w dziale ciąża ,Twój post jako ostatni mi migną . Fajnie że jest fajnie :) i tyle za Tobą :)

Czasami wchodze na staraczki podczytać , ale , że dużo nowych dziewczyn to też coraz mniej :) miło mi , że napisałas :* no dzisiaj odetchnęłam , oczywiście strach będzie do końca o to cudo moje , ale wazne , że jest jak jest ... zawsze jak pytają , która ciąża ile dzieci , to mi mina zrzednie , jak urodzę to będe dumna mama w końcu :)
    Kochana u Ciebie ta betka to aktualna ?

Multiwitamina lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra, cieszę się że wszystko ok i że jesteś zadowolona :)

Azzurra lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem super-zadowolona! W pewnym momencie zaczęłam się nawet zastanawiać, czy nie zmienić lekarza prowadzącego..
    I to wcale nie dlatego, że mój obecny jest starszym,siwym panem a ten dzisiejszy wysokim blondynem z niebieskimi oczami;) tylko po prostu widać było, że temu lekarzowi się"chce".
    Naprawdę. Nie wiem z czego to wynika, w poprzedniej ciąży ten mój też był taki zaangażowany. No nic, to mniej ważne
    Ważne, że u synka w porządku a łożysko idzie do góry.

Lotopałanka, JaKa, Dip88 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądaliśmy dzisiaj wózki , bo chciałam popróbowac na swoje tereny zeby był giętki i lekki :) i ładny przy tym hehe ;p i zostaje przy bebetto tito :)

JaKa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ