Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lotopałanka, gratuluję! Super pannnica pozuje do zdjęć, będzie modelka;)
A co do różu, to też mówiłam że never.
Zmieniłam zdanie, bo lubię swoje dziecko w takim kolorze różu (bardziej fuksja). I lubię ją w niebieskim:) kiedyś myślałam że właśnie pudrowy róż i zielony będzie w jej szafie, ale jednak nie bardzo. Zauważyłam,że czym jest większa to jest faktycznie więcej fajnych kolorów, bo jak była niemowlęciem to gorzej było trafić na coś nie-w różu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 21:44
Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Ja za wizytę płacę 200 zł (ale to oblegany lekarz i droga placówka, pozostali lekarze po 150 za konsultacje) i to sama konsultacja niby, ale dr zawsze mi robi usg i nie oznacza w systemie, bo tak byłoby 350
A prenatalne i polowkowe plus wszystkie inne badania robie z pakietu z pracy w Medicover, wiec ten koszt mi odpada.
We wrzesniu to nie wiem czy bym sie zdecydowala jechac do Chorwacji Azurra, ale rozumiem, ze chcielibyscie skorzystac
Ale teatr, koncert (o ile w normalnych warunkach a nie w scisku) to jak najbardziej, nie widze powodu, zeby rezygnowac.
My 16 wrzesnia lecimy na tydzien do wloch. To bedzie 28 tydzien lekarz nie ma nic przeciwkoCzerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Mezatka2015 wrote:My 16 wrzesnia lecimy na tydzien do wloch. To bedzie 28 tydzien lekarz nie ma nic przeciwko
Ja nie widzę problemu w podróży, sama dopiero wróciłam. Natomiast martwiłam się cały czas o to co będzie jak coś się wydarzy na miejscu: obcy kraj, dostęp do lekarza itd. dlatego chyba na poźniejszym etapie bym się nie zdecydowała, moźe na 2-3 dni, ale nie na dłużej tak jak teraz byliśmy na prawie 2 tygodnie i do większego miasta.
Chyba w tym czasie juz moga zadac od Ciebie zaswiadczenia? -
Lotopałanka śliczna córeczka
Jeszcze raz gratuluję
Karolcia trzymam mocno kciuki.
Ciekawe jak tam Karmelkova?Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Ja nie umiem się na telefonie odnaleźć więc pisze już z kompa
Gratulacje Lotopałanka !!! piękna córciacieszę się , że dobrze u Was myślałam , jak tam Wasza wizyta
ładna klusia już hihi
Zaraz się biorę za posty , ale doczytałam Twój sen o jacie jak miło i chyba wyśniłaś kochana ;**
No a u nas tez wszystko pięknie dzięki Bogu ! ... lekarz na mnie spojrzał i spytał czy dobrze się czuję , a ja , że tak tylko przejęta jestem hihi
Wybadał wyoglądał długo się przyglądał serduszku , patrzył dokładnie i ładnie się rozwija . No mierzył i mierzył ona sobie tam hopsiała troszkę
Jak powiedział na koniec wszystko prawidłowo i co do dnia to się rozryczałam , tak mnie emocje puściły a jeszcze włączył 3D mówi mała królewna i matka już całkiem się rozkleiławażymy 310 gram , także ponoć idealnie , ale ze od 20tc dzidzia podwaja prawie wagę i szybko przybywa więc zobaczymy ile będzie miała 3ciego na wizycie
łożysko też 1stopnia dojrzałości , wody płodowe ok , pępowinki ok
na ten moment tak jak ma być
strasznie ucieszona jestem
A to nasz malutki cud kochany
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18040d3c688e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773335fb316d.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 16:11
Aguś 90, ZUZAUK, Lotopałanka, JaKa, Malutka_94, agulineczka, Dip88, agniecha2101, bondzik007, Irminka1231, Pyszczek, Aga9090, Azzurra, Karo_88, olciaa, Malinowa_Czekolada, AMK, futuremama, Magdaa21 lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa super czyli już w pełni pewna że córka będzie....
śliczna panienka... Super że wszystko ok...
Ciekawe jak tam dziewczynki marrakech2708 bo też chyba dziś połówkowe miała.... No i czekamy na Karolcię.... No i wizyta Azurry dodatkowa i chyba AMK jeszcze dziś wizytowała.... Dziś owocny dzień w wizytyKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Ja nie widzę problemu w podróży, sama dopiero wróciłam. Natomiast martwiłam się cały czas o to co będzie jak coś się wydarzy na miejscu: obcy kraj, dostęp do lekarza itd. dlatego chyba na poźniejszym etapie bym się nie zdecydowała, moźe na 2-3 dni, ale nie na dłużej tak jak teraz byliśmy na prawie 2 tygodnie i do większego miasta.
Chyba w tym czasie juz moga zadac od Ciebie zaswiadczenia?
Zaswiadczenie trzeba od 28 tygodnia wiec moja lekarka mowi ze mi wystawi. My wlochy kypilismy jeszcze przed ciaza a marzyly mj sie od latza tydzien jedziemy z Annglii na Mazury autem na slub brata i tu mnie podroz bardziej martwi...
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
-
Karmelkovaa wrote:Witajcie
Ja nie umiem się na telefonie odnaleźć więc pisze już z kompa
Gratulacje Lotopałanka !!! piękna córciacieszę się , że dobrze u Was myślałam , jak tam Wasza wizyta
ładna klusia już hihi
Zaraz się biorę za posty , ale doczytałam Twój sen o jacie jak miło i chyba wyśniłaś kochana ;**
No a u nas tez wszystko pięknie dzięki Bogu ! ... lekarz na mnie spojrzał i spytał czy dobrze się czuję , a ja , że tak tylko przejęta jestem hihi
Wybadał wyoglądał długo się przyglądał serduszku , patrzył dokładnie i ładnie się rozwija . No mierzył i mierzył ona sobie tam hopsiała troszkę
Jak powiedział na koniec wszystko prawidłowo i co do dnia to się rozryczałam , tak mnie emocje puściły a jeszcze włączył 3D mówi mała królewna i matka już całkiem się rozkleiławażymy 310 gram , także ponoć idealnie , ale ze od 20tc dzidzia podwaja prawie wagę i szybko przybywa więc zobaczymy ile będzie miała 3ciego na wizycie
łożysko też 1stopnia dojrzałości , wody płodowe ok , pępowinki ok
na ten moment tak jak ma być
strasznie ucieszona jestem
A to nasz malutki cud kochany
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18040d3c688e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773335fb316d.jpgbondzik007, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
-
Karmelkova tobie również gratuluję ślicznej córeczki
To teraz czekamy na resztę dziewczyn
Rety, jak ja wytrzymam do jutra. Zaczynam wariowaćKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękujemy :** czekamy na reszte dziewczyn
i jutro kciukujemy
Mężatka a czemuż to ;* wszystko dobrze będzie !
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Jestem:)
I jestem zachwycona wizytą. I lekarzem:)
USG(choć to nie połówkowe) bardzo dokładne, pan doktor oceniał wszystkie narządy synka. Nie miał żadnych zastrzeżeń. Nerki, serduszko wszystko gra:)
Wymiary synka zgodne z terminem z OM, waga mniej więcej 200 gram. Póki co miednicowo sobie leży (powtórka z rozrywki).
Pan doktor robił USG oczywiście przez brzuch ale ponieważ przyszłam głównie ze strachu o łożysko było transwaginalne również.
Łożysko poza ryzykiem przodowania:-)
Lekarz taki przystojny, że aż miło;)
Aga9090, Lotopałanka, Karmelkovaa, Karo_88, Malutka_94, olciaa, Dip88, Paula222, futuremama, Kai, bondzik007, agniecha2101, Aguś 90, Magdaa21 lubią tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Dziękujemy :** czekamy na reszte dziewczyn
i jutro kciukujemy
Mężatka a czemuż to ;* wszystko dobrze będzie !i tyle za Tobą
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Azzurra cieszę sie ze jesteś zadowolona z lekarza
i ze wszystko dobrze
Azzurra lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Multiwitamina wrote:Karmelku jak to cudownie że u Ciebie dobre wieści! ostatnio tak się zastawiałam gdzie Ty , a tu proszę na różowej stronie , w dziale ciąża ,Twój post jako ostatni mi migną . Fajnie że jest fajnie
i tyle za Tobą
Czasami wchodze na staraczki podczytać , ale , że dużo nowych dziewczyn to też coraz mniejmiło mi , że napisałas :* no dzisiaj odetchnęłam , oczywiście strach będzie do końca o to cudo moje , ale wazne , że jest jak jest ... zawsze jak pytają , która ciąża ile dzieci , to mi mina zrzednie , jak urodzę to będe dumna mama w końcu
Kochana u Ciebie ta betka to aktualna ?Multiwitamina lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Jestem super-zadowolona! W pewnym momencie zaczęłam się nawet zastanawiać, czy nie zmienić lekarza prowadzącego..
I to wcale nie dlatego, że mój obecny jest starszym,siwym panem a ten dzisiejszy wysokim blondynem z niebieskimi oczami;) tylko po prostu widać było, że temu lekarzowi się"chce".
Naprawdę. Nie wiem z czego to wynika, w poprzedniej ciąży ten mój też był taki zaangażowany. No nic, to mniej ważne
Ważne, że u synka w porządku a łożysko idzie do góry.Lotopałanka, JaKa, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Oglądaliśmy dzisiaj wózki , bo chciałam popróbowac na swoje tereny zeby był giętki i lekki
i ładny przy tym hehe ;p i zostaje przy bebetto tito
JaKa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...