Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Azzurra wrote:Hahaha:-) Dip, będziemy się razem motywować do zrzucania po ciąży.
Ja co prawda chudnę nieco ostatnio (?), ale znając życie to będzie gruubo pod koniec:-)
Z wczorajszej wizyty:"to Pani dopiero 17 TC? Ja po brzuszku dałbym 3 tygodnie więcej!".Ja czerwona, mówię że tyję mniej niż poprzednio i zaczynam się tłumaczyć. A gin się zreflektował i stwierdził, że jakby nie brzuch to nie było by widać że w ciąży i że przecież i tak szczupła jestem.
Ale USG nie zrobił i i tak go już nie lubię
No ja trochę przybrałam na wadze w I trymestrze, bo zajadałam mdłości Teraz waga idzie normalnie. Ale i tak widzę, że chyba będzie jak w poprzedniej ciąży. Mi wtedy już po szybko spadło. A jak później zaczęłam brać anty to już wogóle jadłam co chciałam a waga i tak leciała w dół. Zatrzymała się na 58 kg. Mam nadzieje, ze teraz też tak będzie Ale pewnie bez jakiejś diety się nie obejdzie -
Malinowa_Czekolada wrote:Hejo. Witam się na początku 20tego tygodnia!
Ciężko się odnosić do każdej z was pisząc przez telefon, ale spróbuję.
Po pierwsze gratuluję zuzauk ślubu
Co do mrowienia, to takie preludium przed kopniakami też tak miałam
Co do stawiania się macicy to też jest mój problem, ale lekarka powiedziała, że jeżeli nie jest bolesne to nie ma się co martwić. Magnez i ODPOCZYNEK.
I byle do piątku do USG
Tylko, że ja ruchy zaczęłam czuć już od 15 tc, a teraz to już konkretne kopniaki i ruchy czuje. Dlatego to mrowienie mnie zastanowiło. Dziś też już raz je czułam. Chyba jak się poruszam więcej to zaczynam je czuć. -
Jaszmurka wrote:Oczywiście, że będzie. Kciuki!
Dziewczyny czy Wy też tak mało możecie zjeść?
Miałam taką ogromną ochotę na placki ziemniaczane, mąż nasmażył a tu już po 6 brak miejsca Normalnie zjadłabym pewnie ze 2 razy więcej.
Wręcz przeciwnie, zjadłabym wszystko co mam. Mąż nie nadąża z zakupami.
To pewnie stąd u mnie ten brzuch, nie z ciąży;)
-
Zuzauk wszystkiego dobrego trzymam też kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Dziewczyny poratujcie przepisem na jakiś zdrowy obiad... Ostatnio miałam zjazd i jadłam tylko pierogi, krokiety i wszystko co smażone... Muszę się ogarnąć.
Co do ruchów: ja poczułam pierwsze w 17tc, a mam sporą nadwagę. Więc nie wierzę w to. Owszem muszę poczekać na ruchy widoczne gołym okiem i wyczuwalne pod ręką, teraz tylko ja czuję tę dyskotekę w moim brzuchu.
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Lotopałanka wrote:No to jadę do lekarza trzymajcie kciuki....
Trzymam mocno, wracaj szybko z dobrymi wiadomościami Oj dzisiaj kciuki będą boleć -
agulineczka wrote:Azzurra czyli na kiedy masz wizytę? Dzisiaj o 17?
Ja mam kolejną 02 sierpnia, teoretycznie nie mam się czym stresować, bo ruchy czuję codziennie, na połówkowych wszystko ok, krwiaków nie mam, szyjka długaśna prawie 6cm, ale i tak bym chciała już podejrzeć dzidzię Także nie dziwię się, że się zapisałaś.
Tak, dziś o 17. U mnie niby też wszystko ok(na ruchy nie liczę nawet .), ale chcę być przekonana że to łożysko się podniosło. Bo to że mi gin mówi, że się podniesie to mnie nie do końca przekonuje. Zresztą, tak jak pisałam, chciałam już dawno trafić do tego lekarza (tego dzisiejszego) bo ma dobre opinie i pracuje w szpitalu który jakoś tam biorę pod uwagę, ale nie było do niego miejsc.
A że dziś się trafiła okazja, to żal ni skorzystaćagulineczka, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Agulka, nie wiem jak Ciebie pocieszyc:(
Bardzo mi przykro, bo domyślam się co to znaczy konieczność leżenia gdy ma się małe dziecko. Nie wiem, czy pisałaś bo może przeoczyłam, ale mam nadzieję że masz kogoś kto Ci pomoże i będziesz mogła "przeleżeć" ten czas, wszystko się unormuje i później będziesz mogła cieszyć się zdrową ciążą. Bardzo mi Ciebie szkoda, tym bardziej że sama takiego scenariusza się obawiam. Trzymaj się dzielnie. Na pewno będzie dobrze, tylko trzeba to przeczekać....
-
giovanedonore wrote:Zuzauk wszystkiego dobrego trzymam też kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Dziewczyny poratujcie przepisem na jakiś zdrowy obiad... Ostatnio miałam zjazd i jadłam tylko pierogi, krokiety i wszystko co smażone... Muszę się ogarnąć.
Co do ruchów: ja poczułam pierwsze w 17tc, a mam sporą nadwagę. Więc nie wierzę w to. Owszem muszę poczekać na ruchy widoczne gołym okiem i wyczuwalne pod ręką, teraz tylko ja czuję tę dyskotekę w moim brzuchu.
Hmm ... Ja ostatnio ugotowałam kalafior i upiekłam rybę, do tego kupiłam sałatkę gotową z sałaty, kukurydzy, papryki, jakaś meksykańska, taka z samych warzyw bez żadnych dodatków
Co do ruchów to widocznie u każdej jest inaczej. Indywidualna sprawa, więc różnie to bywa bo inne czynniki też mogą mieć wpływ jak chociażby położenie łożyska. -
Dziewczyny, zbiorczo chciałabym Wam pogratulować wszystkich dobrych wiadomości. I napisać, że za wszystkie które czekają na wizyty trzymam kciuki tak, jak za swoją.
Aga, ja mocno wierzę że u Ciebie to już koniec jakichkolwiek niemiłych niespodzianek. Dzielna jesteś i Ty, i Twój synek. Żadne krwiaki Wam nie straszne:-)
Uciekam na spacer. Trza się ruszać
Aga9090, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Heeeeej Witam się w rozpoczętym 23 tyg Ojj jak ja bym chciała już rodzić haha Okropne te czekanie.
Dziewczyny kciuki za wizyty
Lotopałanka Ty chyba teraz wizytujesz.Mocne kciuki
Zusa nie widzę zdjZUZAUK lubi tę wiadomość
-
I ja witam się w rozpoczętym 20 tygodniu Trzymam kciuki za dziesiejsze wizyty
My jutro jedziemy na króciutki wakacje do Sandomierza ledwo udało mi się znaleźć jakiś nocleg tak na ostatnią chwilę. Nie jestem jakoś super napalona na ten wyjazd, tym bardziej, że ostatnio ciągle się z Mężem kłucimy, o byle co, on na mnie krzyczy, ja płacze i tak w kółko. Ale musimy zmienić otoczenie chociaż na kilka dni, bo chyba byśmy ześwirowali w domu.
giovanedonore wrote:Zuzauk wszystkiego dobrego trzymam też kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Ja wczoraj robiłam makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem chodziło to za mną od kilku dni i jeszcze na dzisiaj trochę zostało. Ale to też mączne danie, więc nie wiem czy Ci przypadnie do gustu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 12:31
ZUZAUK lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Udało mi się zapisać na samo usg dziś na 15:00
Ale przeraziła mnie cena 160 zł :o
U siebie w przychodni prywatnie płacę 100zl (usg + wizyta)
Czego się nie robi dla spokoju głowyPaula222, Dip88, agulineczka, Azzurra lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
O udało się Wkoncu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 12:34
Irminka1231, Aga9090, Lotopałanka, Dip88, JaKa, giovanedonore, Azzurra, olciaa, agniecha2101, Malutka_94, Karolcia27, Aguś 90, Angelika83, AMK, Karmelkovaa, inaa, Magdaa21 lubią tę wiadomość