Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do spiec i napiec mam je od 19 tc czyli od 4 tyg.
Bardzo mnie stresowalyna poczatku. Dlatego odwiedzialam 3 lek. Nie spalam az jednej nocy.
Teraz juz je zaakceptowalam bo sama widze ze 4 tyg. A skurcze jak sa tak byly pare razy maksymalnie. Najczesciej wieczorem albo gdy mam pelen pecherz. I jak sie napracuje nasprzatam nadzwigam i schylam.
2 z 3 lakarzy powiedzialo ze absolutnie to norma sie nie przejmowac.
3ci moj prowadzacy natomiast powiedzial ze ciut za szybko mi sie zaczely bo przed tym 20 tyg to raz. Z drugiej str powiedzial ze lepiej je miec niz nie bo to znaczy ze macica cw i ze jesli juz sa tzn ze porod pojdzie lepiej ze beda ladne skurcze a jak wiemy skurcze to rodzenie wiec jak beda prezne szybciej dziecko wypchniemy. I ze pczywiscie stresowac to sie nie nalezy ale!!! pilnowac ze spokojem szyjke... zeby sie nie otwierala o nie skracala na 90% to sie nie stanie ale napewno trzeba przy kazdej wizycie spr.
I intuicji pozostawil mi lyk nospy jesli uznam ze sie nasilaja czy sa bolesne.. regularne to lykac nospe.
A ja wam powiem z mimo ze sa silne czasami przestaje oddychac gdy mnie zlapie to jakos czuje ze bedzie ok.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:tak, magne b6 (zwykły, nie forte), bo to lek, a nie suplement
A skąd wiadomo co jest lekiem a co suplementem? Pytam bo mi zostało ostatnie opakowanie z PL (Tri-mag B6) i teraz muszę kupić tutaj jakieś,a tyle tego jest, że nie wiem na co zwrócić uwagę. Jeszcze będę szukać tych Magne B6 na necie, ale nie wiem czy dam radę gdzieś zamówić z dostawą tutaj. -
mkgk wrote:Co do spiec i napiec mam je od 19 tc czyli od 4 tyg.
Bardzo mnie stresowalyna poczatku. Dlatego odwiedzialam 3 lek. Nie spalam az jednej nocy.
Teraz juz je zaakceptowalam bo sama widze ze 4 tyg. A skurcze jak sa tak byly pare razy maksymalnie. Najczesciej wieczorem albo gdy mam pelen pecherz. I jak sie napracuje nasprzatam nadzwigam i schylam.
2 z 3 lakarzy powiedzialo ze absolutnie to norma sie nie przejmowac.
3ci moj prowadzacy natomiast powiedzial ze ciut za szybko mi sie zaczely bo przed tym 20 tyg to raz. Z drugiej str powiedzial ze lepiej je miec niz nie bo to znaczy ze macica cw i ze jesli juz sa tzn ze porod pojdzie lepiej ze beda ladne skurcze a jak wiemy skurcze to rodzenie wiec jak beda prezne szybciej dziecko wypchniemy. I ze pczywiscie stresowac to sie nie nalezy ale!!! pilnowac ze spokojem szyjke... zeby sie nie otwierala o nie skracala na 90% to sie nie stanie ale napewno trzeba przy kazdej wizycie spr.
I intuicji pozostawil mi lyk nospy jesli uznam ze sie nasilaja czy sa bolesne.. regularne to lykac nospe.
A ja wam powiem z mimo ze sa silne czasami przestaje oddychac gdy mnie zlapie to jakos czuje ze bedzie ok.
Nie chce podważać tego co powiedział ten 3ci lekarz, ale mi w ostatniej ciąży macica nie twardniała, nie napinała się, w ogóle nic nie czułam żeby się z nią coś działo, nawet jak ręką sprawdzałam to zawsze była miękka A problemu z porodem nie miałam, oprócz tego że mi wywoływali poród. I faza trwała 2 godziny a II faza 5 min. i życzę każdej takiego szybkiego porodu, sama chciałabym znów tak urodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 16:55
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:tak, magne b6 (zwykły, nie forte), bo to lek, a nie suplement
Ja mam ten
https://www.aptekagemini.pl/magne-b6-forte-60-tabletek-powlekanych.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 17:38
-
Aga9090 wrote:Ten forte to też lek a nie suplement
Ja mam ten
https://www.aptekagemini.pl/magne-b6-forte-60-tabletek-powlekanych.html
Tak, ten co wkleilas jest lekiem. Ja mialam na mysli ten MAX
https://www.doz.pl/apteka/p54065-Magne-B6_Max_tabletki_powlekane_50_szt.Aga9090 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
U mnie dzisiaj poczatek 25 tyg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ee1ba8f6c7c.jpg
Aga9090, Dip88, Lotopałanka, Azzurra, Irminka1231, agniecha2101, Karolcia27, Daniela, olciaa, Malinowa_Czekolada, Malutka_94, AMK, bondzik007, inaa, Magdaa21, Aguś 90 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Agulineczka ślicznie wyglądasz....
Ja się zastanawiam czy jednak jutro nie skoczyć i diabetologa i do ginekologa...ginekolog przyjmuje dopiero od 13.00 a diabetolog od rana więc piątek miałabym wolny -
Dip88 wrote:A skąd wiadomo co jest lekiem a co suplementem? Pytam bo mi zostało ostatnie opakowanie z PL (Tri-mag B6) i teraz muszę kupić tutaj jakieś,a tyle tego jest, że nie wiem na co zwrócić uwagę. Jeszcze będę szukać tych Magne B6 na necie, ale nie wiem czy dam radę gdzieś zamówić z dostawą tutaj.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Karolcia to w sumie jaką dawkę dziennie bierzesz? Ja mam w jednej tabletce 130 mg magnezu + 1,5 mg B6 i brałam sobie jedną dziennie. Ale to chyba jednak mało?
Ja biorę 6 tabletek magnezu SlowMga bez b6, bo b6 już jest w suplementach, do tego to od ginki na receptę, czyli ok. 610 mg dziennie. Od dwóch ginów słyszałam, że magnezu można brać dziennie do 10 tabletek i że magnezu nie można przedawkować tzn że nawet duża dawka nie zaszkodzi dzidzi.agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Paula Ty chyba przeaczas moje posty... Dwa razy już prosiłam o linka do tej zawieszki co wrzucałaś zdjęcie Chociaż w sumie już i tak nie potrzebuję, bo znalazłam podobne ale prosiłam też o zmianę wizyty z 06.08 na 07.08👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agulineczka wrote:U mnie dzisiaj poczatek 25 tyg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ee1ba8f6c7c.jpg
Agulineczko cudowny brzuszek:) śliczności:) Uwielbiam oglądać te nasze brzuszki:P hehe4 cs - 29 marca II kreseczki
-
agniecha2101 wrote:Właśnie dziewczyny polecacie jakieś jeszcze preparaty z magnezem? Do tej pory nic nie brałam, a wydaje mi się, że przydałoby się zacząć, bo też wydaje mi się że coraz częściej jakby mi się brzuch spinał, robił twardy. Niedługo wybieramy się do PL i kompletuje zamówienie w aptece przez neta i pomyślałam, żeby przy okazji magnez też zamówić, bo tu kompletnie nie wiem co kupić chyba że mi coś ginka poleci. Ale dajcie znać jaki i ile Wy bierzecie...?
-
Karolcia27 wrote:Ja biorę 6 tabletek magnezu SlowMga bez b6, bo b6 już jest w suplementach, do tego to od ginki na receptę, czyli ok. 610 mg dziennie. Od dwóch ginów słyszałam, że magnezu można brać dziennie do 10 tabletek i że magnezu nie można przedawkować tzn że nawet duża dawka nie zaszkodzi dzidzi.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karo_88 wrote:Wczoraj pytalam o to moja gin bo do tej pory bralam ChelaMag i pow ze akurat srednio dobry wybor. Polecila wlasnie MagB6 z tym ze jego sie bierze 3 razy dziennie albo tez BluMag (1 raz dziennie).👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Karolcia Ty bierzesz ten: https://www.aptekagemini.pl/slow-mag-60-tabletek-dojelitowych.html ? Też mnie bardziej imteresuje taki bez B6, bo mam w suplu już.
Tak, ten dokładnie, ale też na krótko starcza niestety, bo przy braniu 6 x dziennie, to tylko na 10 dni... ale to mi poleciła babka w aptece bez b6. Wcześniej brałam Magne b6 i to jest według mnie najlepszy wybór, ale tutaj by było już za dużo tej witaminy b6 razem wziętej.
Ale powiem Wam, że w tych aptekach są tak rozbieżne ceny, właśnie to SlowMag kupowałam tamtym razem za 22 zł, a wczoraj za 11 zł. To samo Prenatal duo, udało mi się kupić wczoraj za 39 zł, podczas gdy w innej aptece ponad 60 zł, a w większości prawie 50 zł. Takie mają przebitki, że szok!
Violet odezwij się jak po Twoim wielkim dniu:*
Karmelkova coś nam ucichłaś ostatnio, ale mam nadzieję, że wszystko wporzo;*
Ja odrobiłam się w końcu ze sprzątaniem, gotowaniem i innymi pracami domowymi, więc teraz mam zamiar trochę odpocząć ogarnęłam te rzeczy dla malutkiej i nie muszę już kupować żadnych bodziaków, śpiochów ani kaftaników:)
-
https://www.aptekagemini.pl/allnutrition-magb6-30-kaps.html ten wydaje się być fajny, bo to cytrynian magnezu, tylko szkoda że nie ma wersji bez b6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 18:39
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Co do ciast ze śliwkami, ja ostatnio robiłam dwa razy pod rząd z tego przepisu:
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-kruche-ze-sliwkami-i-beza
Co prawda, na większą blachę i samo ciasto ze swojego, sprawdzonego przepisu ale wyszło pyszne aż bym znowu zjadła:PDip88 lubi tę wiadomość