X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas dziś trochę chłodniej, więc w planach ogarnięcie mieszkania i jakaś zupa. Mam cukinie i pomidory, może coś z nich wykombinuje?

Aga mi właśnie nigdy nie puchły, więc wczoraj to był duży szok, że aż tak.

thgfugpjfonf59xe.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukinia i pomidory: moze leczo? :)
    Ja w pt tez bylam duzo na nogach i wieczorem odezwaly sie plecy w lewej czesci ledzwiowej. Przez sobote i niedziele bolalo mocno (plus w lewej nodze nad kolanem przy dotyku mialam takie miejsce z uczuciem mrowienia zamiast normalnego czucia). Ale dzis juz ciut lepiej. Mysle ze sie 'przecholowalam' przed weekendem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 08:59

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie leczo już było :) Poszukam chyba przepisu na zupę z cukinią, bo dawno zupy nie było.

Oj, współczuję :/ Ja ostatnio trochę zbyt kanapowy tryb mam przez te upały. Od dziś wprowadzam obowiązkowe wieczorne spacery z mężem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:02

thgfugpjfonf59xe.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    No właśnie leczo już było :) Poszukam chyba przepisu na zupę z cukinią, bo dawno zupy nie było.

Oj, współczuję :/ Ja ostatnio trochę zbyt kanapowy tryb mam przez te upały. Od dziś wprowadzam obowiązkowe wieczorne spacery z mężem :)
    Ja z cukinii robię fajną zupę z serkami topionymi :-) Jeśli chcesz to podrzucę Ci przepis :-)

Jaszmurka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie i biorę za nadrabianie ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Witam się już w stanie małżeńskim i po powrocie z wakacji :)

Wszystko w dniu ślubu wyszło super. Po tygodniu burz i ulew w naszą sobotę wyszło dla nas piękne słońce i 28 stopni. Aż za gorąco było. Wakacje też udane :)

Długo nie będę w stanie Was nadrobić, ale postaram się.
    Z naszych tematów, to czekają mnie wizyty u lekarzy w przyszłym tygodniu, ale jak wszystko będzie ok to ruszamy w przyszłym tygodniu że staraniami. Bardzo chcę już do Was dołączyć!
    Ściskam wszystkie mocne i siadam do nadrabiania postów.
    Kochana wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :-* mnóstwa miłości :-* i oczywiście powodzenia w staraniach, oby jak najszybciej się udało :-* Czekamy ma dobrä wiadomość :-)

Violet Flower lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Aga ja też nie lubie jak mi się ktoś po domu kręci jak sprzątam. W sumie to nawet nie lubię jak mój M sprząta, bo robi to inaczej niż ja i chodzę i się wściekam, że to ma być tak a nie tak. Dlatego wolę sama po swojemu ;)
    Hehe jakbym siebie słyszała :-P Jak M zaczyna sprzątać, to tylko zaczynam się denerwować, że wszystko nie po mojemu i biorę się sama za sprzątanie :-P

Dip88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Kala wrote:
    Ale to już tak będzie przez resztę ciąży że coś tam pocieknie niespodziewanie? Pytam bo to dla mnie nowość i troche dziwne uczucie że sutek ni z tego ni z owego robi sie mokry :P myslalam że to jednak bliżej porodu / po porodzie... :P
    U mnie narazie był jednorazowy przypadek, że coś pociekło.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Hej Dziewczynki,

mam MEGA intymne, krępujące a może i głupie pytanie :D

Chodzi o aplikowanie luteiny dopochwowo.. jak to robicie? Palcem czy tym aplikatorem z opakowania? On jest jakiś duży.. i ja go używam ale zaczynam się zastanawiać czy nic tam sobie w środku nim nie uszkodzę.. może to głupie pytanie ale ja kompletnie zielona i tak się zastanawiam.. :)
    Nie wydaje mi się, żebyś miała sobie coś tam tym aplikatorem uszkodzić, ale ja zawsze jak miałam jakieś globulki dopochwowe to aplikowałam palcem, bo aplikatorem jakoś mi poprostu niewygodnie było.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka1231 wrote:
    Hej dziewczyny u mnie dzis troche chodniej.ognisko sie udalo wytrzymalam do pólnocy z ta moja sennoscia pogoda byla idealna bo noc cieplutka.pochwale sie oto prezen od moich kolezanek dla Mariki.milego i zarazem chlodnego dnia wam życze.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b7ce343bdcc.jpg
    Taki sam tygrysek czeka na nas w PL ;-)

Irminka1231 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Nie wiem nigdy nie miałam rwy więc nie wiem jak się objawia... Ale najchętniej obecnie to bym leżała
    Przy rwie kulszowej ból promieniował by przez pośladek aż do nogi.
    Edit. Dokładnie tak jak Karolcia napisała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:46

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) W końcu po weekendzie. W piątek zostawiamy dzieci z teściową, i szykuje się weekend tylko dla mnie i dla męża <3 Pierwszy raz będę bez dzieci 2 noce. Zwykle max 1 noc była.

Agniecha gratuluję ruchów, super, że się doczekałaś :) :D

Lotopałanka nie wiem ja jak miałam rwę, to dosłownie nie mogłam się ruszyć, zwykle ból nasilał się przy ruchu jedną nogą ( chyba prawą ) ,ale na prawdę ból nie do zniesiena, aż z samochodu wysiąść nie mogłam nie mówiąc o prowadzeniu...

Wyskoczyło mi dziś 60 % ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:50

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja z cukinii robię fajną zupę z serkami topionymi :-) Jeśli chcesz to podrzucę Ci przepis :-)

B.chętnie!

thgfugpjfonf59xe.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się po weekendzie :)

Agniecha gratuluję Ci nareszcie ruchów maluszka, tak długo czekałaś. Mówiłam, że jeszcze chwila :D

Co do bólów kręgosłupa. Ja poprzedniej ciąży miałam straszne bóle w krzyżu i teraz też mi się powoli zaczynają. Teraz wystarczy, że ogarnę dom i już zaczyna pobolewać krzyż. Ja prawie cały 9 miesiąc ciąży przesiedziałam, bo nawet pół godzinne wyjście do sklepu kończyło się takim bólem w krzyżu, że ledwo mogłam się ruszać, ale mały urodził się też duży. Wtedy też mi się te bóle zaczynały na tym etapie i z miesiąca na miesiąc były coraz większe. W dniu urodzenia wszystko przeszło :P I żeby też Was nie wystraszyć to był to ból do zniesienia, ale bardzo ograniczył mi normalne funkcjonowanie.

Kciuki za dzisiejsze wizyty :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Agniecha - gratulacje ruchów :*

Dziewczyny mnie też czasem tak boli kręgosłup, szczególnie jak się przemęczę.

Co do tej luteiny to mi tym aplikatorem wygodnie się wkładało, no ale zmieniłam na palec żeby chucać na zimne i nic sobie nie uszkodzić.

Od wczoraj w końcu małe ochłodzenie :) Od razu lepiej się czuję :)

Buziaki i miłego dnia :*

vcvau8q.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal upały :-/ Jeszcze podobno tak tylko do czwartku, ale to już będzie chyba z czwarty tydzień jak tak gorąco jest :-/
    Wczoraj mnie szwagier tak wkurzył, że jeszcze dzisiaj mnie nerw trzyma :-/ Dzieci swoich nie ma, a najwięcej do powiedzenia ma :-/ Lepiej czasami nie dzwonić, nie rozmawiać i żyć spokojniej. Żeby nie to, że cieszy mnie bardzo to, że bąbelka w końcu czuję, to miałabym zepsutą niedzielę całkowicie.
    Nasłuchałam się wczoraj tekstów, że przed urodzeniem dziecka się nic nie kupuje, że przesadzamy już z tym kupowaniem, że jakaś tam dziewczyna miała wszystko pokupowane, a urodziła martwe dziecko, a wszystko dlatego, że zamówiłam kilka paczek na ich adres... Kurcze żebym wiedziała, że dla niego to taki problem odebrać paczkę od kuriera, to zamawiałabym na mamy adres.
    Czasem czuję się jakby nam wszyscy w koło źle życzyli i zakładali najgorsze :-/ Jeszcze dziś mnie trzęsie jak o tym pomyślę :-/ To jest ku**a nasze życie i nasza sprawa co i jak robimy i na co i kiedy wydajemy pieniądze!
    Sorki za te żale, ale musiałam z siebie wyrzucić.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    B.chętnie!
    1,5l bulionu
    200 g cukinii
    200 g fasolki szparagowej
    3 ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    sól
    pieprz
    100 g serka topionego
    Mniej więcej podaje proporcje, ja robię na oko ;-) serka też sporo więcej daję, bo ja lubię taką mocno serkową ;-)
    Do bulionu najpierw fasolka pokrojona na mniejsze części plus marchewka i pietruszka pokrojone w plasterki czy półplasteki czy kostkę, jak wolisz ;-) Po mniej więcej 15 minutach pokrojonę w kostkę ziemniaki, po chwili starkowaną na dużych oczkach cukinię (bez skórki i gniazd nasiennych). Na koniec roztapiamy serek w zupie i doprawiamy :-)
    Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam :-P
    Jak dla mnie bardzo smaczna zupka, jadna z naszych ulubionych ;-)

Paula222, Jaszmurka lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej hej :) W końcu po weekendzie. W piątek zostawiamy dzieci z teściową, i szykuje się weekend tylko dla mnie i dla męża <3 Pierwszy raz będę bez dzieci 2 noce. Zwykle max 1 noc była.

Agniecha gratuluję ruchów, super, że się doczekałaś :) :D

Lotopałanka nie wiem ja jak miałam rwę, to dosłownie nie mogłam się ruszyć, zwykle ból nasilał się przy ruchu jedną nogą ( chyba prawą ) ,ale na prawdę ból nie do zniesiena, aż z samochodu wysiąść nie mogłam nie mówiąc o prowadzeniu...

Wyskoczyło mi dziś 60 % ciąży :D
    Ooo Paula to udanego upojnego przyszłego weekendu ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    U nas nadal upały :-/ Jeszcze podobno tak tylko do czwartku, ale to już będzie chyba z czwarty tydzień jak tak gorąco jest :-/
    Wczoraj mnie szwagier tak wkurzył, że jeszcze dzisiaj mnie nerw trzyma :-/ Dzieci swoich nie ma, a najwięcej do powiedzenia ma :-/ Lepiej czasami nie dzwonić, nie rozmawiać i żyć spokojniej. Żeby nie to, że cieszy mnie bardzo to, że bąbelka w końcu czuję, to miałabym zepsutą niedzielę całkowicie.
    Nasłuchałam się wczoraj tekstów, że przed urodzeniem dziecka się nic nie kupuje, że przesadzamy już z tym kupowaniem, że jakaś tam dziewczyna miała wszystko pokupowane, a urodziła martwe dziecko, a wszystko dlatego, że zamówiłam kilka paczek na ich adres... Kurcze żebym wiedziała, że dla niego to taki problem odebrać paczkę od kuriera, to zamawiałabym na mamy adres.
    Czasem czuję się jakby nam wszyscy w koło źle życzyli i zakładali najgorsze :-/ Jeszcze dziś mnie trzęsie jak o tym pomyślę :-/ To jest ku**a nasze życie i nasza sprawa co i jak robimy i na co i kiedy wydajemy pieniądze!
    Sorki za te żale, ale musiałam z siebie wyrzucić.

Co za skur...l ;/ Masakra ! JAK KOBIECIE W CIĄŻY MOŻNA MÓWIĆ TAKIE RZECZY??!!

Weź go olej i się nie przejmuj Kochana.. Nie ma co się denerwować, niech spier..la.

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha olej co gadają. Ja zauważyłam, że wszyscy są mądrzy dopóki sami nie są w takiej sytuacji albo jak już zapomnieli jak to jest. Ale to w każdej rodzinie czy wśród znajomych zawsze się znajdzie taki mądry. Szkoda nerwów na takie gadanie.

Magiccherrycupcake, ale ciśnienie ci to podniosło :D hahah ale rozumiem moja teściowa też niby ok, niby się przejmuje, ale czasami jak dowali jakimś tekstem to mam ochotę jej zęby powybijać :P Ja to już czasami jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam :D

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ