X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej kobietki :-( ja jestem w trakcie krzywej, obecnie leżę na kozetce, bo strasznie mi słabo i kręci się w głowie, boli mnie brzuch,prawie zemdlałam, a że jestem sama to położyły mnie pielęgniarki...masakra :-( samo wypicie ok, wymiotować mi się nie chce, ale nie mogę ustać na własnych nogach, nie wiem jak wsiądę do auta żeby do domu dojechać :-( zdecydowanie powinni wymyślić coś innego na tą glukozę ...
    Ja tez tak ciezko przeszlam te badanie.samo wypicie to pryszcz ale potem dopiero sie dzieje.prawie zmdlalam zimne poty uderzenia goraca i zawroty glowy.po 2 godzinach zwymiotowalam.na szczescie to ostatnie takie badanie u mnie.na sama mysl robi mi sie nie dobrze.a w poprzednich ciazach bylo duzo lepiej ale wtedy pilo sie tylko 50g glukozy i tylko po godzinie pobieralo sie krew.Nie moge doczekac sie grudnia niby tak blisko a jednak tak daleko.Paula prosze dopisz mi wizyte 12 09 .dziekuje.

Karolcia27 lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• mkgk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na glukozie mi nic nie jest czekam na 3 klucie jeszcze 50 min. Piguly mnie nastraszyly ze bedzie koszmar zalowalam ze meza nie wzielam. Zdecydowanie polecam jechac z kims. Mimo ze mi dobrze to pewniej bym sie czuls

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:).
    Karolcia27 się nie przejmuj opinią mamy. To jest wasze dziecko. ona już miała szanse i na penwo bym nie zmieniła zdania jeśli bardzo chciałabym nazwać dziecko Kornelia. A z drugiej strony mogła się ugryźć w język i uszanować Waszą decyzje. Co do kupy :D to jak ja poszlam zanieść l4 do pracy i pochwaliłam się, że myślimy nad Jakubem to usłyszalam ,, Kuba mi sie nie podoba bo mi sie kojarzy z kupą" No i świetnie, ani mnie to pieści ani grzeje. Tym bardziej go tak nazwe...
    Mnie jutro czeka krzywa cukrowa. Nie gadajcie, że jest tak źle;/ bo nie mam kogo zabrać. Poza tym jedynie czego sie boję to starek, że potem mnie zlinczują i nie przepuszczą na kolejne pobranie :d hah.
    Ja dziś miałam powalony sen, że urodziłam i nie miałam NIC.... tylko pampersy co mi koleżanka dała i najgorsze ze mały si urodził a na drugi dzien już raczkował a za chwile chodził. Jak jakiś cyborg. Mam zryte przez to teraz, żę chyba prędzej zacznę kompletować wszystko.
    Chciałam zacząć od uszycia pościeli i ochaniaczy. Powiedzcie mi macie pościel 90x120 czy 100x135 ? i poduszki chyba standard 40x60 nie ?

Karolcia27, Dip88 lubią tę wiadomość

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Karolcia ubranka nowe ja piore 2 razy. Teraz i później drugi raz jak będę już wszystko prać, prasować itd. Używane wystarczy, że raz wypierzesz, bo te wszystkie barwniki itd są już wypłukane. Ja piore w płynie do prania dla niemowląt, są też takie proszki. One są delikatniejsze niż te zwykłe które mogą uczulić maluszka.
    Tu znalazłam ciekawy artykuł i masz na końcu rozpiskę proszków i płynów
    https://www.sw-elzbieta.com/proszek-do-prania-dla-niemowlat/

Dziękuje :-) bardzo mi się to przyda :-*

Agus603, Dip88 lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście nieocenione :-*
    Jeśli chodzi o krzywa, to każda z nas znosi to inaczej, dla mnie tak samo, wypicie było okej, ta pierwsza godzina była tragiczna, druga już okej :-) ale zawroty głowy nieziemskie... A teraz już jestem w domu, jeszcze bym miała stłuczkę prawie i dzidzia miała nieźle wstrząsy, bo prawie bym nie wyhamowała, bo jakas chyba ślepa babka mi wyjechała z uliczki...

W ogóle zastanawia mnie to, że zamiast te wsystkie ciotki, koleżanki itp zapytać a jak się czujesz? Czy wszystko dobrze? Czy Ci coś nie potrzeba? To się wszyscy pytają: a ile kg przytylas? Ale masz mały/ duży brzuch/pokaż brzuch... No masakra jakaś :-\ poza tym nie wiem jak jest u Was, ale mnie w kolejce jeszcze nikt nie przepuscil, wczoraj w kościele też nie było już miejsca i nikt nie puścił... Nie żeby mnie to jakoś denerwowało, ale Polska taki kraj katolicki i rodzinny, a jest jak jest ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 11:57

7v8r9n73wz5zsofj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po polówkowych
    Wszystko prawidłowe, serce, płyn owodniowy, buźka, nosek, czaszka, płuca, kręgosłup itd. :)
    Waży 417g,serce bije 140 ud/min
    Łożysko przodujace brzerznie. Szyjka tu wyszła 19 mm.

Jedyne zdjęcie jakie sensowne jest to zdjęcie siusiaka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33f148719c45.jpg

Lotopałanka, Karolcia27, mkgk, Violet Flower, Paula222, Dip88, mokka, Irminka1231, Malutka_94, Karmelkovaa, inaa, olciaa, Malinowa_Czekolada, futuremama, agniecha2101, Jagodagoi lubią tę wiadomość

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja mam wrażenie, że jakoś bardzo mi nie widać jeszcze brzuszka ale tez sie nie spotkałam, żeby mnie ktoś gdzies przepuścił i jestem ciekawa jak bedzie jutro w tym laboratorium. Czasem łatwiej odwrócić głowę i udawać, że się nie widzi ;p

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Witam się po polówkowych
    Wszystko prawidłowe, serce, płyn owodniowy, buźka, nosek, czaszka, płuca, kręgosłup itd. :)
    Waży 417g,serce bije 140 ud/min
    Łożysko przodujace brzerznie. Szyjka tu wyszła 19 mm.

Jedyne zdjęcie jakie sensowne jest to zdjęcie siusiaka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33f148719c45.jpg
    Aga świetne ujęcie. Otwarty chłopiec będzie :)
    Gratuluję dobrych wieści :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie przejmuj się opinią mamy. Nie uszczęśliwisz wszystkich ;)
    Imię Kornelia jest piękne, bardzo oryginalne i kobiece. Moja koleżanka, która też jest w ciąży z dziewczynką, również nazwie Kornelia :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam wizytę na 17:30, ciekawe jak tam łożysko się trzyma, no i jak tam Wojtuś. Stresuję się i nie mogę znaleźć sobie miejsca ...

Aga super, że wszystko ok :)

Karolcia współczuję tej glukozy, dobrze, że mam to dawno za sobą ...

Aga9090 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, współczuję.

Mi raz się zdarzyło że facet w sklepie pomógł mi z zakupami. Polska to religijny i rodzinny kraj, dopóki komuś pomóc nie potrzeba :P

Gratuluję dobrych wieści :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kochane jesteście nieocenione :-*
    Jeśli chodzi o krzywa, to każda z nas znosi to inaczej, dla mnie tak samo, wypicie było okej, ta pierwsza godzina była tragiczna, druga już okej :-) ale zawroty głowy nieziemskie... A teraz już jestem w domu, jeszcze bym miała stłuczkę prawie i dzidzia miała nieźle wstrząsy, bo prawie bym nie wyhamowała, bo jakas chyba ślepa babka mi wyjechała z uliczki...

W ogóle zastanawia mnie to, że zamiast te wsystkie ciotki, koleżanki itp zapytać a jak się czujesz? Czy wszystko dobrze? Czy Ci coś nie potrzeba? To się wszyscy pytają: a ile kg przytylas? Ale masz mały/ duży brzuch/pokaż brzuch... No masakra jakaś :-\ poza tym nie wiem jak jest u Was, ale mnie w kolejce jeszcze nikt nie przepuscil, wczoraj w kościele też nie było już miejsca i nikt nie puścił... Nie żeby mnie to jakoś denerwowało, ale Polska taki kraj katolicki i rodzinny, a jest jak jest ...

Mnie na razie w autobusie 2 kobiety miejsca ustąpiły i to starsze.. reszta udaje że nie widzi ;/ W kolejkach też się nie garną.. No ale cóż, co zrobić :)

vcvau8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wspolczuje glukozy. Mialam w poniedzialek i masakra. Samo wypicie spoko. Do glukozy mozna wcisnac troche soku z cytryny i jest nawet smaczne. Ale za to po 40 minutach też zaczęłam odplywac. Slabo mo było zawroty głowy. Pozniej już lezalam na kozetce bo już nie dałam rady.
    Mam już nawet wyniki.

Pomozcie. Mam wyniki glukozy na czczo 80 po godzinie 86 po 2h 90. Ale zwymiotowalam po drugim pobraniu krwi.

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nikomu nie dogodzi się z imieniem a ważne ze to nam się podoba. Ja też ciągle słyszę A DLACZEGO HUBERT? HUUUUUBEEEEERT? I oczywiście wypowiedziane z dziwną kwaśna miną.. no kurcze, no bo tak. Kumpele do mnie mówią " ja bym nazwała Staś, Jas, Olek, Antoś etc. Ja odpowiadam że "no widzisz, a ja nie bo gdzie się nie obrócę to słyszę te imiona i nam podoba sie wlasnie Hubcio! Co komu w ogóle do tego.

Lotopałanka, Aga9090, Malutka_94, Dip88, futuremama lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja wspaniala siostra poiedziala mi ze jak dam na imie córci Marika Gaja to ja skrzywdze.oczywiscie musiala przy tym podac odpowiednie imiona wedlug niej.na poczatku wkurzylam sie bo ja nigdy nikomu nie mowilam jak ma dac na imie swojemu dziecku a tym bardziej ze dziecko sie skrzywdzi.slowami siostry sie nie przejelam imie ma sie podobac rodzicom i tyle.dziewczyny gratuluje udanych wizyt .Paula trzymam kciuki za twoja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 14:54

2nn390bvba2l74tr.png

• Daniela Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my podajemy imię po narodzinach dziecka. Imię wybierają rodzice i nie rozumiem tych wszystkich osób, które nieproszone czują potrzebę wybór rodziców skomentować...

Moje dzieci mają bardzo rzadkie imiona, zdecydowanie mniej niż 100 rodziców dało tak na imię swoim dzieciom (odpowiednio w ich rocznikach), ale te imiona nam się podobały i nie patrzylismy na statystyki. Choć faktycznie imion z pierwszej dziesiątki nie braliśmy pod uwagę.

A jak popatrzycie na dane Ministerstwa Cyfryzacji za 2017 rok to i Kornelia, i Hubert są raczej imionami chętnie wybieranymi przez rodziców i są zdecydowanie w górnej części listy...

Tekst o skojarzeniach z kupą nie zdziwilby mnie, gdyby padł z ust mojego niespełna pięciolatka, ale gdy coś takiego mówi osoba dorosła, to już chyba wstyd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 15:30

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ja krzywa robiłam w marcu (chyba z tydzień przed tym jak zaszlam w ciążę), bo w badaniach profilaktycznych przed ciaza na czczo wyszedl mi lekko zawyzony cukier. Po krzywej było ok, tylko najgorsze że juz wiem co mnie czeka. Wtedy bylam nie w ciazy a siedzialam ledwo zywa. Zwlaszcza ze mnie sie do tej pory zdarza rano na czczo zwymiotowac zolcia jak mam gorszy dzien, wiec bedzie kolorowo. Mimo ze placowka daje glukoze, chyba pojde ze swoja (w aptece ponoc mozna dostac wersje cytrynowa, troche bardziej znosna).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 15:21

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Dlatego my podajemy imię po narodzinach dziecka. Imię wybierają rodzice i nie rozumiem tych wszystkich osób, które nieproszone czują potrzebę wybór rodziców skomentować...

Moje dzieci mają bardzo rzadkie imiona, zdecydowanie mniej niż 100 rodziców dało tak na imię swoim dzieciom (odpowiednio w ich rocznikach), ale te imiona nam się podobały i nie patrzylismy na statystyki. Choć faktycznie imion z pierwszej dziesiątki nie braliśmy pod uwagę.

A jak popatrzycie na dane Ministerstwa Cyfryzacji za 2017 rok to i Kornelia, i Hubert są raczej imionami chętnie wybieranymi przez rodziców i są zdecydowanie w górnej części listy...

Tekst o skojarzenia z kupą nie zdziwilby mnie, gdyby padł z ust mojego niespełna pięciolatka, ale gdy coś takiego mówi osoba dorosła, to już chyba wstyd...

Kochana otóż to!

Dip88 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Uff ja krzywa robiłam w marcu (chyba z tydzień przed tym jak zaszlam w ciążę), bo w badaniach profilaktycznych przed ciaza na czczo wyszedl mi lekko zawyzony cukier. Po krzywej było ok, tylko najgorsze że juz wiem co mnie czeka. Wtedy bylam nie w ciazy a siedzialam ledwo zywa. Zwlaszcza ze mnie sie do tej pory zdarza rano na czczo zwymiotowac zolcia jak mam gorszy dzien, wiec bedzie kolorowo. Mimo ze placowka daje glukoze, chyba pojde ze swoja (w aptece ponoc mozna dostac wersje cytrynowa, troche bardziej znosna).

Ja właśnie pytałam w 3 aptekach i nigdzie nie było cytrynowej :-( kto ma tendencję do wymiotów to może się to tak skończyć, ja akurat bardzo rzadko wymiotuje, jednynie jak miałam grypę żołądkowa więc mi po prostu było słabo, nawet jak siedziałam przy oknie. Do tego jeszcze było w cholerę ludzi, ale te pielęgniarki muszę powiedzieć że strasznie się mną przejmowały, czy wiatrak, czy coś do picia, położyły mnie w pustym gabinecie na kozetce i tam sobie leżałam :-)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi jeszcze o imię Hubert to dla mnie jest to przepiękne imię, znam samych fajnych Hubertow, miałam ucznia Hubcia i po prostu taki słodziak <3

My jeszcze zastanawiamy się nad tą Nela, ale o ile dla dziewczynki jest ślicznie to już Pani Nela to nie wiem czy mi pasuje do końca...

bondzik007 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ