X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wyniki glukozy

86 na czczo
    163 1h po
    98 2h po

dobre czy zle?

Lotopałanka lubi tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobre. Wszystkie wyniki w normie. Ładnie Ci cukier spadł, a jednocześnie nie jest po 2 godzinach niższy niż na czczo, bo to też niedobrze (wtedy jest hiperinsulinemia). U Ciebie jest wszystko ok wg mnie :)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki

zi13rjjgy7oea2if.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi imionami to jakaś paranoja :( Nigdy nikomu nie powiedziałam ze imię które wybrał jest brzydkie, pospolite albo jakieś. Nawet w sytuacji gdy mi się bardzo nie podoba bądź mam jakieś złe skojarzenia. Uważam ze to indywidualna sprawa każdego rodzica. Co ciekawe moja mam oznajmiła mi ze nie powiedziała jescze nikomu (nawet mojej babci) jakie imię wybraliśmy. Odpowiednia, wszystkim ze jescze nie wiemy :) Tylko dlatego, ze nie chce by ktoś komentował i roztrząsał nasz wybór :)
    Za to od jednej z koleżanek z pracy usłyszałam, ze Laury są strasznie niegrzeczne i będziemy mieć przewalone. Zrobiło mi się przykro :(

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :* Mam nadzieje ze te łożyska jeszcze zmienia miejscówki :)

Jutro idę do gina, takiego przypadkowego z nadzieja ze mi zmierzy szyjkę. W poniedziałek chcemy jechać nad morze...mam nadzieje ze nie będzie robić problemów. Nie wiem czy Wam pisałam ale we wtorek odebrałam wypis ze szpitala i nic tam nie jest napisane o przyczynie plamienia :(

Agus603 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mokka ja się czuję dobrze, też nie mam plamień. Kurczę następną wizytę mam w 26, tygodniu to się dopytam czy nam już być na wszystko przygotowana czy coś drgnęło. Nie powiem, trochę mnie to stresuje.

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zorientowałam, że jestem już w 6 miesiącu ;) pochwalę się brzuszkiem z tej okazji, mam nadzieję że się uda bo pierwszy raz wklejam z tel :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c10cd8a37602.jpg

Malinowa_Czekolada, Aga9090, Karolcia27, Lotopałanka, Azzurra, Irminka1231, futuremama, Dip88, inaa, agniecha2101, Jagodagoi lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mokka wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek żeby w razie czego pogadać o przodującym łożysku a nie zaśmiecać głównego wątku :)

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa ja też z tych przodujacym, z tym, że u mnie przodujace brzerznie..
    Lekarz mówił, że jak się nie podniesie to cesarka (ale ja i tak będę miała cesarke bez gadania)

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :-* Nie mam kompletnie czasu na zaglądanie na forum będąc w PL. Dużo się dzieje ;-) ale ogólnie wszystko ok u nas :-) Mam nadzieję, że u Was wszystkich też :-*
    Kupiliśmy wózek, ten który sobie od początku upatrzyłam, czyli Bebetto Vulcano S-Line :-) Choć mieliśmy małe zamieszanie, bo czas oczekiwania obecnie w Bebetto to podobno 6-8 tygodni, ale udało się nam załatwić dużo dużo szybciej... W poniedziałek zamówiliśmy, a dziś już odebraliśmy :-) ale to dokładniej opowiem jak już będzie trochę więcej czasu. Ogólnie, to mamy już prawie całą wyprawkę, tylko nie wiem jak się zabierzemy ze wszystkim do CH :-P
    Nie wiem czy uda mi się Was nadrobić, ale spróbuję chociaż pobieżnie, bo strasznie mnie ciekawi co u Was :-)
    Pozdrowionka z Podlasia ;-)

Azzurra, Lotopałanka, Malutka_94, futuremama, Dip88, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka wrote:
    Malutka, mój mąż jest Mikołaj i też urodzony w grudniu ;) Bardzo polecam to imię, choć teraz dużo popularniejsze niż w naszych rocznikach.

Co do dziewczęcych imion, to mnie zdumiewa, jak bardzo moje imię (Agnieszka) jest teraz niepopularne.
    Mój synek ma Mikołaj na imię i jest kochanym dzieciakiem. Też mi niektórzy marudzili, że krzywdę dziecku zrobię, bo mikolajki i imieniny w jednym.
    Agnieszka i Katarzyna to według mnie najpiekniejsze imiona żeńskie, przy czym jedno z nich jest moje, a drugie mojej siostry, więc będzie Helena.
    Karolino, nie przejmuj się opiniami innych na temat imienia. Ma się podobać Tobie i Twojemu mężowi, a reszcie nie musi.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Agniecha daj znać jak tam zniosłaś podróż do Polski?

Karmelkova na ciebie też czekamy ;)
    Nie najgorzej :-) W sumie to tak jak i poprzednie nie będąc w ciąży ;-) Wyjechaliśmy o 3 w nocy, a po 19 byliśmy na miejscu. Trochę częściej robiliśmy przystanki niż zwykle, trochę też postaliśmy w korkach, ale najważniejsze, że bezpiecznie dotarliśmy :-)

P.S. Przepraszam dziewczyny, ale nie jestem w stanie się odnieść do wszystkiego. Nadrobię resztę jutro i postaram się już być teraz trochę bardziej na bieżąco.

Dip88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry od 4.45 nie spie... czyzby ta glukoza wczorajsza ;)

Ps. niby super znioslam badanie ale jak wrocilam do domu spalam 2h i mialam potem bol glowy silny. A dzis pobudka taka.... do kitu to badanie.

zi13rjjgy7oea2if.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    @mokka ja się czuję dobrze, też nie mam plamień. Kurczę następną wizytę mam w 26, tygodniu to się dopytam czy nam już być na wszystko przygotowana czy coś drgnęło. Nie powiem, trochę mnie to stresuje.

też mam w 26 tyg wizytę:)
    Ja i tak nastawiłam się na cc, więc ta kwestia mnie nie przeraża, bardziej ryzyko krwotoku czy inne komplikacje o których mi doktor wspomniał ostatnio.

Dziewczyny, wczoraj sobie pomyślałam, że może zorganizuje baby shower, któraś z Was robi ?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    też mam w 26 tyg wizytę:)
    Ja i tak nastawiłam się na cc, więc ta kwestia mnie nie przeraża, bardziej ryzyko krwotoku czy inne komplikacje o których mi doktor wspomniał ostatnio.

Dziewczyny, wczoraj sobie pomyślałam, że może zorganizuje baby shower, któraś z Was robi ?
    Ja bede robic baby shower z tym ze w Anglii to normalne. W Polsce tez bylam na takiej imprezie w kwietniu :)

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Razem z Patrycją witamy się z Wami na początku 26tc....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06d04a70d51f.jpg

Tak sobie myślę że chyba we wrześniu pójdę prywatnie na usg zobaczyć czy mała dobrze przybiera na wadze.... Bo fajnie że moja waga stoi w miejscu ale muszę mieć pewność że mała rośnie jak należy...

Paula jak tam po wczorajszej wizycie??? Gratuluję wczorajszych pozytywnych wieści...

Ja dziś jadę po syna do teściowej i na weekend zajrza do nas jego chrzestna z mężem... :)

Miłego dnia

Karolcia27, Irminka1231, Aga9090, futuremama, Malutka_94, Dip88, bondzik007, Malinowa_Czekolada, Lilly_Ana, agniecha2101, Jagodagoi lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Irminka1231 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej
    Razem z Patrycją witamy się z Wami na początku 26tc....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06d04a70d51f.jpg

Tak sobie myślę że chyba we wrześniu pójdę prywatnie na usg zobaczyć czy mała dobrze przybiera na wadze.... Bo fajnie że moja waga stoi w miejscu ale muszę mieć pewność że mała rośnie jak należy...

Paula jak tam po wczorajszej wizycie??? Gratuluję wczorajszych pozytywnych wieści...

Ja dziś jadę po syna do teściowej i na weekend zajrza do nas jego chrzestna z mężem... :)

Miłego dnia
    Mamy podobnej wielkosci brzuszek he.ja jutro zaczynam 26 tc liczac od ostaniej miesiaczki.cos mi wczoraj bol krzyza promieniujacy do nogi wczoraj dokuczyl .ledwo chodzilam.dzis juz lepiej ale jeszcze czuje.bede troszkie wiecej odpoczywac aby szybciej przeszlo.A Marika wczoraj tak fikala ze az brzuch sie trzesl.oczywiscie nadal nisko w okolicach pecherza kopala.Wlasnie paula jak tam wizyta?

Violet Flower lubi tę wiadomość

2nn390bvba2l74tr.png

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka moja też wczoraj szalała....ale co próbowałam nagrać filmik żeby pokazać mężowi jak wróci z pracy to cisza hahaha.... Chyba ma jakiś czujnik i jak telefon w ruch idzie to ona cisza...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irminka mi się mała też tak ostatnio ułożyła, że chyba jakiś nerw uciskała. Trochę ćwiczeń na kręgosłup i leżenie na przeciwległym boku pomogło :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka ja mam tak samo, już dwa dni próbuję i nic :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 13:32

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotolapanka piękny brzuszek :-* pewnie, jak masz być spokojniejsza to idź :-*
    U mnie + 5 kg na wadze, od wczoraj śmigam w spodniach ciążowych :-P bo mieszczę się tylko w jedne swoje jeansy :-P

Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia i były zajęcia z chustowania i z doradcą laktacyjny, bardzo dużo informacji fajnych i przydatnych się dowiedzieliśmy, oczywiście dzisiaj mówię mamie, że mówiła, że dziecku się nie daje wody teraz ani herbatek tylko do pół roku wystarcza samo kp i że można jeść praktycznie wszystko karmiąc , oczywiście z umiarem i bez przesady, to oczywiście ona wie najlepiej, że w życiu, że trzeba mieć dietę itp :-P OMG! Babka mówiła, że można nawet na wigilię trochę kapusty zjeść.

Mnie dopadł w nocy okropny ból zęba, więc zaraz jadę do dentysty...ehh zawsze coś, ostatnio jakoś pechowo u mnie :-(

Kciuki za wizyty i miłego dnia :-*
    Mkgk też wczoraj do wieczora jakoś kiepsko się czułam po tej glukozie, głowa też mnie bolała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 11:38

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ