Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mokka nie wiem czego potrzebujesz czy chcesz z kamerką czy bez. My mamy Avent taką, że możesz melodyjki zdalnie włączać i uwielbiam to. Wcześniej jak byłam opiekunką taką dostali i wiedziałam, że przy swoim też taką chcę. Czasami jak mały w nocy się przebudza wystarczy mu włączyć melodyjki i zasypia dalej.
Co do imienia Kornelka mi się podoba. Mały miał w żłobku koleżankę o tym imieniu i jakoś tak mi się osłuchało, że nawet sama się zastanawiałam.
Nam się podoba Hania, a właściwie mi się wbiło to imię nie wiem czemu w głowę jak tylko lekarz powiedział w 13tc że chłopca tam nie widzi. Tak znikąd się wzięło. I niby nic konkretnie nie mówimy ale widzę, że mój mąż tez podłapał.
Z tym że mój brat ma Anię i to z początku roku. Jakby nie było ten sam rok, imię podobne. Mąż mówi żeby się nie przejmować bo i tak kontakt z nimi mamy znikomy ale jakoś tak... -
Ja dziś mialam ciężka noc. Wczoraj usunęłam blyskawicznie i niie zdazylam poczuc małej przed snem. Co sie obudzilam to probowalam ja wybadac. Na szczezcie czulam lekkie muskanie. O 5 śniły mi sie jakies glupoty i nie usnelam juz do 6.00. Wtedy mala juz tez sie wybudzila na dobre wiec mialam towarzystwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 08:50
-
Powodzenia dziewczyny na krzywej i kciuki za dzisiejsze wizyty
Karolcia mi się bardzo podoba imię Kornelia, nie rozumiem o co chodzi twojej mamie, a to skojarzenie to w ogóle z kosmosu. Może twojej mamie podoba się inne imię i chciałby poprostu wam je narzucić, dlatego tak mówi. Nie przejmuj się, ważne że wam się podoba
Futuremama imiona Ania i Hania to całkiem inne imiona, tyle że podobnie brzmią. Bez problemu jak chcecie dajcie tak malutkiej na imię
-
mokka wrote:Hejo dziewczyny !
Trochę mnie mnie nie było, wiec pisze co tam u mnie
Po połówkowym okazało się, ze mam łożysko przodujące, muszę uważać i się oszczędzać. Trochę mnie to przeraziło
Do tego niedokrwistość, jeśli cały czas morfologia się psuła , czeka mnie żelazo w żyłę.
Mały ma się dobrze, wazy 550 g ja już przytyłam 10 kg zrobiły mi sie rozstępy na cyckach także jest Ok.
Chciałabym kupić nianie. Nie będę na tym żałować, szukam czegoś najlepszego. Polecacie coś dziewczyny ?
Ps czy któraś z Was ma tez przodujące ?
Witam w klubie - też mam przodujące, ale na razie mam się nie martwić. Jeśli sytuacja się nie zmieni w 3 trymestrze to będziemy myśleć. Bo jest zagrożenie krwotokiem i będzie cesarka. Ale lekarka mówiła że jest jeszcze trochę czasu
A krwawisz/plamisty? -
Malutka, mój mąż jest Mikołaj i też urodzony w grudniu Bardzo polecam to imię, choć teraz dużo popularniejsze niż w naszych rocznikach.
Co do dziewczęcych imion, to mnie zdumiewa, jak bardzo moje imię (Agnieszka) jest teraz niepopularne.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Witam w klubie - też mam przodujące, ale na razie mam się nie martwić. Jeśli sytuacja się nie zmieni w 3 trymestrze to będziemy myśleć. Bo jest zagrożenie krwotokiem i będzie cesarka. Ale lekarka mówiła że jest jeszcze trochę czasu
A krwawisz/plamisty?
Całe szczęście nie krwawię i nie plamie. Mi dwóch różnych ginow powiedziało, ze jeżeli teraz ( 24 tc) się nie podniosło to małe są szanse, ze pójdzie do góry. Cesarkę chciałam i tak, zakładałam porod w prywatnym szpitalu, ale w tej sytuacji wybrałam szpital kliniczny, zapisałam się również do lekarza z tego szpitala.
Na prentalnych rozmawiałam sobie z doktorem ( badanie trwało ponad godzinę wiec mogłam o wszystko wypytać i powiedział, ze 3 trymestr jest najgorszy, trzeba być gotowym na wszystko i lepiej mieć spakowana torbę. Zna dziewczynę, która od 30 tc była hospitalizowana, w 36 urodziła. A Ty ogólnie jak się czujesz ?
futuremama wrote:mokka nie wiem czego potrzebujesz czy chcesz z kamerką czy bez. My mamy Avent taką, że możesz melodyjki zdalnie włączać i uwielbiam to. Wcześniej jak byłam opiekunką taką dostali i wiedziałam, że przy swoim też taką chcę. Czasami jak mały w nocy się przebudza wystarczy mu włączyć melodyjki i zasypia dalej.
Brzmi świetnie ! Z monitorem oddechu ? Gdzieś przewinęło mi się babysense, monitor pod materac. Tylko kompletnie jestem zielona w temacie
-
Hej kobietki ja jestem w trakcie krzywej, obecnie leżę na kozetce, bo strasznie mi słabo i kręci się w głowie, boli mnie brzuch,prawie zemdlałam, a że jestem sama to położyły mnie pielęgniarki...masakra samo wypicie ok, wymiotować mi się nie chce, ale nie mogę ustać na własnych nogach, nie wiem jak wsiądę do auta żeby do domu dojechać zdecydowanie powinni wymyślić coś innego na tą glukozę ...4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Czesc
U nas wczoraj leniwy dzień rano byliśmy na odpuście tylko .
Dzisiaj mam prania dużo ale zjadłam śniadanie i jeszcze leżymy.
Współczuję ze tak czepiają Wam się o imiona przecież to Wasza decyzja i Wam się na podobać.
Czekam na wizytę mam dopiero 31 i strasznie mi się wlecze.
Jutro kolejny tydzień za nami .
Powiem Wam ze juz głupieje ... tak się nie mogę doczekać żeby ja przytulić zdrowiutka
Wyobrażam sobie ten moment i odliczam mam nadzieję ze dotrwamy dotrzemy do terminu .
Ja na krzywe idę na następny tydzień .
Co do dolegliwości oprócz pleców jest ok nic się odpukac nie dzieje. Siara z piersi jest aż drażni tak mnie sutki swedza .
Powoli biorę się za wyprawkę ale ciężko mi się zebrać żeby jakoś to skompletować co by miało ręce nogi
Miłego dnia dziewczyny ;*Agus603 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Mokka ja planuję kupić taki zestaw. Monitor oddechu + niania z kamerką. Czytałam opinie i dużo osób poleca.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb3a7b075eec.jpgmokka lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Hej kobietki ja jestem w trakcie krzywej, obecnie leżę na kozetce, bo strasznie mi słabo i kręci się w głowie, boli mnie brzuch,prawie zemdlałam, a że jestem sama to położyły mnie pielęgniarki...masakra samo wypicie ok, wymiotować mi się nie chce, ale nie mogę ustać na własnych nogach, nie wiem jak wsiądę do auta żeby do domu dojechać zdecydowanie powinni wymyślić coś innego na tą glukozę ...
Współczuję samopoczucia, mnie za kilka dni też to czeka Widzę, że większość dziewczyn po wypiciu zaczyna się tak źle czuć i tego też się obawiam. Trzymam kciuki za ciebie. Dasz jakoś radę. -
Karmelkovaa wrote:Czesc
U nas wczoraj leniwy dzień rano byliśmy na odpuście tylko .
Dzisiaj mam prania dużo ale zjadłam śniadanie i jeszcze leżymy.
Współczuję ze tak czepiają Wam się o imiona przecież to Wasza decyzja i Wam się na podobać.
Czekam na wizytę mam dopiero 31 i strasznie mi się wlecze.
Jutro kolejny tydzień za nami .
Powiem Wam ze juz głupieje ... tak się nie mogę doczekać żeby ja przytulić zdrowiutka
Wyobrażam sobie ten moment i odliczam mam nadzieję ze dotrwamy dotrzemy do terminu .
Ja na krzywe idę na następny tydzień .
Co do dolegliwości oprócz pleców jest ok nic się odpukac nie dzieje. Siara z piersi jest aż drażni tak mnie sutki swedza .
Powoli biorę się za wyprawkę ale ciężko mi się zebrać żeby jakoś to skompletować co by miało ręce nogi
Miłego dnia dziewczyny ;*
My wczoraj znowu dostaliśmy mnóstwo ubranek po dzieciach z męża rodziny i 3 kombinezoniki na zimie, więc już raczej nie będę kupowała kochane jak to wszystko wyprać? Ile razy i w jakim proszku?
Karmelkova ja też tak mam, myślę często, że już chce grudzień, że już chce mieć maluszke przy sobie i boje się co to będzie w III trymetrze, bo jakoś tak już coraz ciężej funkcjonować. Od kilku dni przejdę kawalek to od razu mi słabo i serce chce mi eksplodować. Wizyta za tydzień w piątek i muszę to zgłosić4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Dip88 wrote:Współczuję samopoczucia, mnie za kilka dni też to czeka Widzę, że większość dziewczyn po wypiciu zaczyna się tak źle czuć i tego też się obawiam. Trzymam kciuki za ciebie. Dasz jakoś radę.
Dzięki :-* leżę sobie i już mi lepiej, chociaż wstyd oczywiście, bo milion ludzi a ja tu mdlejaca no trudno, pielęgniarki mówiły że i tak nie jest zle, bo dużo kobiet wymiotuje na korytarzu. Samo wypicie nie jest takie zle, smakuje jak herbata z 20 łyżeczkami cukru4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:Hej kobietki ja jestem w trakcie krzywej, obecnie leżę na kozetce, bo strasznie mi słabo i kręci się w głowie, boli mnie brzuch,prawie zemdlałam, a że jestem sama to położyły mnie pielęgniarki...masakra samo wypicie ok, wymiotować mi się nie chce, ale nie mogę ustać na własnych nogach, nie wiem jak wsiądę do auta żeby do domu dojechać zdecydowanie powinni wymyślić coś innego na tą glukozę ...
Ja miałam tak samo, myślałam że wypicie jest trudne a się okazało że wcale nie to tylko po niecałej godzinie miałam taki zjazd, że masakra. Ale byłam z mężem i polecam mieć kogoś jeśli jest możliwość. Pocieszenie tylko takie, że później to mija więc lepiej poczekać trochę dłużej jeśli masz autem jechać.
Niania bez monitora oddechu. Na to się nie zdecydowałam. Stwierdziłam że to będzie mnie stresować jeszcze bardziej i gdyby był wcześniak to tak a mały urodził się 3900g i żadnych epizodów bezdechu w szpitalu nie było. Obecnie plan mam taki sam, mam nadzieję, że mała nie będzie się spieszyć
Karmelkovaa ja też nie mogę się doczekać grudnia. Już bym chciała wyczekiwać na poród i mieć to za sobą, przedstawić małą bratu który też na nią czeka - choć nie zdaje sobie sprawy co go czeka Wie co znaczy dzidzia i super traktuje maluszki, ale wiadomo będzie inaczej jak już będzie z nami cały czas a nie tak że "gościnnie".
Nie zmienia to faktu, że uwielbiam gdy mówi, że kocha dzidzię, to jego dzidzia, pyta czy może się przytulić i głaszcze brzuch
Hania i Ania niby inaczej, ale właśnie podobnie. Mimo to wiem, że jak już się urodzi to to imię z żadnym innym dzieckiem nie będzie się kojarzyć Urlop przed nami, będziemy mieli czas żeby dogadać -
Karolcia ubranka nowe ja piore 2 razy. Teraz i później drugi raz jak będę już wszystko prać, prasować itd. Używane wystarczy, że raz wypierzesz, bo te wszystkie barwniki itd są już wypłukane. Ja piore w płynie do prania dla niemowląt, są też takie proszki. One są delikatniejsze niż te zwykłe które mogą uczulić maluszka.
Tu znalazłam ciekawy artykuł i masz na końcu rozpiskę proszków i płynów
https://www.sw-elzbieta.com/proszek-do-prania-dla-niemowlat/ -
Hejcio - tak na szybko - ja już po wizycie, wszystko ok jedynie martwi mnie waga małej, ale może po prostu będzie drobniejsza. Jak na ten tydz. 800 g więc poniżej norm belly reszta ok - widziałam piękną pipkę hehehe
Azzurra, Lotopałanka, Dip88, Violet Flower, Karolcia27, Aga9090, Malutka_94, olciaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Inaa, gratuluję! Może po prostu drobniejsza kobietka się szykuje. Chociaż moja córka w życiu płodowym też była poniżej normy, a jakoś od 30 TC zaczęła "tyć" i ostatecznie 3845 i57 cm, także ten:-)
Ja dalej się lenie u babci. Widziałam że pisalyscie o nie do końca mądrych odzywakach rodziny. Wczoraj odwiedziła nas ciocia i też do mnie per"grubasku"mówi. Niby wiadomo, że nie ma nic złego na myśli (tzn, tak zakładam) i ma być pieszczotliwie, ale jednak jakiś niesmak u nie powodują takie odzywki. Wiem,ze przytyłam, ale po co to na każdym kroku roztrząsać? W odróżnieniu od cioci, jest u mnie nadzieją że nadbagaż zrzucę po ciąży. A nawet zrzucę nadbagaż plus jeszcze coś. Ciocia nieco za dużo ciałka ma odkąd pamiętam, więc...Karolcia27 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Mokka ja planuję kupić taki zestaw. Monitor oddechu + niania z kamerką. Czytałam opinie i dużo osób poleca.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb3a7b075eec.jpg
Kochana ! mysle o tym samym !!!
Dziewczyny macie w ogole jakąś rozpiskę co kupić ? Boje się, że coś pominę, a chciałabym powoli robić zakupy. -
Karolcia27 wrote:Dzięki :-* leżę sobie i już mi lepiej, chociaż wstyd oczywiście, bo milion ludzi a ja tu mdlejaca no trudno, pielęgniarki mówiły że i tak nie jest zle, bo dużo kobiet wymiotuje na korytarzu. Samo wypicie nie jest takie zle, smakuje jak herbata z 20 łyżeczkami cukru
Wyniki będą dobre i do kolejnej ciąży będziesz mogła zapomnieć o tym ohydztwie:-)
A ja Wam powiem,że we mnie aż takiego niesmaku ta glukoza nie budziła...mam nadzieję że i tym razem pójdzie.Karolcia27 lubi tę wiadomość