Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam zamiar troszkę podszkolić się w szyciu. Kupię materiały, zabiorę matce maszynę i uszyje pościel. Pomysł zaczął się od tego że te wszystkie pieluszki/ otulacze są strasznie drogie jak na kawałek materiału z obszytym brzegiem. To wymyśliłam sobie, że to dobra rzecz na początek do nauki poza tym ja czerpie dużo radości z tworzenia rzeczy samemu.
Irminka1231, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja wczoraj wrocilam z Polski. 20 godzin w aucie mnie wykonczylo. Dzis brzuch boli od rana wiec leze w lozku. Mam nadzieje ze minie u szyjka nie bedzie sue juz skracacCzerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Cyganieszka ja to chyba mam dwie lewe ręce do takich rzeczy Nigdy nie próbowałam, a ostatnio szyłam jak byłam mała ubranka dla lalek ze skarpetek mojego taty hahaha Ale fajnie byłoby tak sobie coś samemu uczyć. No ceny są jakie są, na pocieszenie powiem Ci że tu w Holandii to dopiero ceny powalają i jak zobaczyłam wczoraj ile to kosztuje w Pl to aż nie wierzyłam. Przykład: taka pościel jak wcześniej dałam link tutaj kosztuje około 200 euro, rożek w Pl widziałam maks 50 zł a tu 30-40 euro, kokony 60-80 zł, a tutaj 70-100 euro. Myślałam że w Pl są podobne ceny, a tu taki szok. Tutaj takie rzeczy są drogie, ostatnio kupowaliśmy firanki do salonu, najzwyklejsze gładkie, białe, na dwa duże okna,zapłaciliśmy 400 euro
-
Mezatka2015 wrote:Hej dziewczyny. Ja wczoraj wrocilam z Polski. 20 godzin w aucie mnie wykonczylo. Dzis brzuch boli od rana wiec leze w lozku. Mam nadzieje ze minie u szyjka nie bedzie sue juz skracac
Ojoj współczuję takiej drogi Dlatego w ciąży nie wybieram się do Polski, a samolotem nie ma sensu bo nic takiego bym z PL i tak nie zabrała, chyba że za bagaż bym miliony zapłaciła bo pewnie bym zaczęła dużo kupować
Odpoczywaj kochana -
nick nieaktualnymkgk wrote:A xzy oprocz twardnienia cos czulas podczas rozwierania szyjki bo ja od wczoraj czuje klucie/uciski w srodku w pochwie... myslalam ze przez noc przejdzie ale jak sie obudzilam to pare razy juz czulam myslalam ze to maly moze sie ulozyl jakos i kopie w szyjke.... i teraz nie wiem czy jechac na sor czy czekac na kontrole w pt
-
Cyganieszka wrote:Ja mam zamiar troszkę podszkolić się w szyciu. Kupię materiały, zabiorę matce maszynę i uszyje pościel. Pomysł zaczął się od tego że te wszystkie pieluszki/ otulacze są strasznie drogie jak na kawałek materiału z obszytym brzegiem. To wymyśliłam sobie, że to dobra rzecz na początek do nauki poza tym ja czerpie dużo radości z tworzenia rzeczy samemu.
Popieram! A szycie pościeli na początek to świetna sprawa. Sama szyję kocyki z minky, pościele, książeczki dla dzieci, maty edukacyjne, a prywatnie sobie i synowi ciuchy. Nie powiem żeby byli taniej niż w sklepie ale szyję to co chce i jak mi się podoba. Niestety teraz szyć nie mogę a materiały leżą i czekają
No dziewczyny , w niedziele stuknie mi 2 msc leżenia! Od 15 tc a jutro zaczynam 22tc. Byle do 30 tc
Nie powiem żeby mnie bolało już leżenie ale czuję się strasznie słaba. Mała ciągle kopie nisko , na lini bielizny więc wszystko mnie tam boli.
Aga, trzymaj się! Leżenie nie jest źle ale są takie głupie wyrzuty że wszystko trzeba podać a i jak tu się z dzieckiem bawić....niestety ciąża to nie choroba ale nie każdy organizm traktuje ja jak miłego gościa.
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Agulka901 wrote:Znalazlam śliczne ciuszki w internecie w takich cenach że szok. Strona z uk ale to chyba jakiś przekręt. Śliczna sukieneczka, z koronka a koszt to 9zł!Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Moja młoda głównie leży w poprzek. Tak było na 2 ostatnich USG, a i jak się przeciąga mocno to ja po obu stronach brzucha na raz czuję. W innych miejscach losowo wyżej i niżej też, ale da się zauważyć ulubioną pozycję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 15:52
-
Ja tez tak nisko czuje ruchy i wiem ze moja mala ciagle ulozona poprzecznie ukosnie nózkami w doł.ciagle czuje ruchy obok pecherza u gory rzadko.od 2 miesiecy takie ulozenie na usg wychodzi.lekarz mowi ze ma czas na przekrecenie min do 32tc i zeby sie nie martwic wiec sie nie martwie.wczoraj kupilam wozek od kolezanki po 1 dziecku 2 w 1 za jedyne 300zl gratis dodala mi wanienke kocyk cieplutki i dwie podusie.chciala sie pozbyc szybko bo nie ma gdzie trzymac a wozek leciutki nie zniszczony a gondola bardzo krotko uzywana bo dostali go gdy dziecko mialo 4 miesiace spacerowka uzywana rok.To moja bardzo dobra kolezanka wiec to nie sciema.mialam 13 lat temu nowy wozek nowoczesny kurcze jaka to roznica.ten jest mega lekki.technologia poszla do przodu.wczorajszy zakup to taki jak jest na foto.a i podziwiam tych co umieja szyc.chcialabym tez ale niestety talentu brak.milego dnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f936486bb9d.png
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 16:26
Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
no wiec pojechalam na sor z tym kluciem. okazuje sie ze wszystko dobrze szyjka zamknieta i uwaga 3.5cm znowu....
Dziecko 890g i lezy sobie wporzek a ruchy czuje bardzo roznie raz nisko raz przy pempkuAga9090, Irminka1231, Lotopałanka, Violet Flower, futuremama, Malinowa_Czekolada, Karolcia27, Malutka_94, Dip88, Azzurra, olciaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny . My już po usg, córeczka nadal jest córeczka i rośnie ma 500g . Wszystko dobrze. Łożysko przodujące wysoko, szyjka długa zamknięta .
Termin na 14/12 ale decyzje o porodzie podejmą mam scanie w 36 tyg czyli 19/11 ... myśle ze pod koniec listopada córeczka będzie już znami. Dziś na usg towarzyszył mi mój 4 letni synek .. ale było ekscytacji .. cieszy się będzie starszym bratem .
Pozdrawiam was ciepło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 18:21
Lotopałanka, Violet Flower, Irminka1231, Karolcia27, Aga9090, Malutka_94, futuremama, Dip88, Azzurra, inaa, olciaa, Malinowa_Czekolada, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dobrze, że u Was po wizytach wszystko fajnie
Zuzauk gratulacje :-*
Mi moja mama dzisiaj zrobiła przykrość i mnie wkurzyła na maksa...oczywiście, poszło o imię. Jak tylko usłyszała, że Kornelia to od razu się zaczęło, że tylko nie to, że Kornelia to ohydne imię, że skrzywdzimy dziecko, a na koniec dodała,że kojarzy się jej z ... Kupą brak słów... Oczywiście ja z nią kłótnia, a mój mąż zamiast mnie wesprzec, to nic się nie odzywał...ehh zepsuła mi humor.
Jutro rano czeka mnie krzywa cukrowa, nie boje się tego do wypicia, ale raczej siedzenia na czczo 2 godziny i czekania na pobranie4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Hejo dziewczyny !
Trochę mnie mnie nie było, wiec pisze co tam u mnie
Po połówkowym okazało się, ze mam łożysko przodujące, muszę uważać i się oszczędzać. Trochę mnie to przeraziło
Do tego niedokrwistość, jeśli cały czas morfologia się psuła , czeka mnie żelazo w żyłę.
Mały ma się dobrze, wazy 550 g ja już przytyłam 10 kg zrobiły mi sie rozstępy na cyckach także jest Ok.
Chciałabym kupić nianie. Nie będę na tym żałować, szukam czegoś najlepszego. Polecacie coś dziewczyny ?
Ps czy któraś z Was ma tez przodujące ?Lotopałanka, Malutka_94, Violet Flower, Dip88, Malinowa_Czekolada, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Karolcia nie przejmuj się ważne żeby Wam się podobało imię... Mojej mamie też się nie podoba Patrycja.... Ale powiedziałam że nie musi się im podobać.... Ważne że nam się podoba i tyle nawet się nie klocilam tylko skończyłam temat
-
Karolcia27 wrote:Dobrze, że u Was po wizytach wszystko fajnie
Zuzauk gratulacje :-*
Mi moja mama dzisiaj zrobiła przykrość i mnie wkurzyła na maksa...oczywiście, poszło o imię. Jak tylko usłyszała, że Kornelia to od razu się zaczęło, że tylko nie to, że Kornelia to ohydne imię, że skrzywdzimy dziecko, a na koniec dodała,że kojarzy się jej z ... Kupą brak słów... Oczywiście ja z nią kłótnia, a mój mąż zamiast mnie wesprzec, to nic się nie odzywał...ehh zepsuła mi humor.
Jutro rano czeka mnie krzywa cukrowa, nie boje się tego do wypicia, ale raczej siedzenia na czczo 2 godziny i czekania na pobranie
Jakim cudem imię Kornelia może kojarzyć się z.. kupą?
Nie przejmuj się, przyzwyczai się :* -
mokka wrote:Hejo dziewczyny !
Trochę mnie mnie nie było, wiec pisze co tam u mnie
Po połówkowym okazało się, ze mam łożysko przodujące, muszę uważać i się oszczędzać. Trochę mnie to przeraziło
Do tego niedokrwistość, jeśli cały czas morfologia się psuła , czeka mnie żelazo w żyłę.
Mały ma się dobrze, wazy 550 g ja już przytyłam 10 kg zrobiły mi sie rozstępy na cyckach także jest Ok.
Chciałabym kupić nianie. Nie będę na tym żałować, szukam czegoś najlepszego. Polecacie coś dziewczyny ?
Ps czy któraś z Was ma tez przodujące ?
Na ostatniej wizycie wyszło że ja mam.. dziwne bo lekarz na USG powiedział mi że mam łożysko na ścianie przedniej co nie oznacza że jest przodujące a doktor na wizycie powiedziała że przodujące
Edit: szczerze myślę że się pomyliła.. bo zawsze na usg mówią mi że na ścianie przedniej a jak czytam to przodujące znaczy że na żadnej ściance.. ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 21:24