Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie póki co 4 kg na plusie :o olaboga jak ja do porodu będę wyglądać.
Co do imion - nie sugerujcie się rodziną bo potem będziecie żałować- Wasze dzidziusie i Wasza decyzja. U mnie na szczęście nikt nic nie wypalił, ale ja wiem kiedy komuś się nie podoba imie Jagoda bo wtedy jest taka 3 sekundowa cisza a potem.. ahaa Jagooodaaaa hahaha
Jedynym czym się sugeruję to opisem i charakterami innych dzieciaczków bo to sę akurat sprawdza.
Się dzisiaj wystraszyłam - patrze na brzuch a tam gula 5 cm wystajaca niż reszta - chyba pupcie mi wystawiła. Normalnie nie moge się już doczekam kiedy będę ją całować i patrzeć całymi dniami ehhh moja córeczkaLotopałanka, mkgk, Malutka_94, futuremama, Karo_88 lubią tę wiadomość
-
Jagodka - sliczne imie, gdyby nie fakt ze w bliskiej rodzinie meza jest mala Jagodka, pewn bylaby i u nas.
Ja uwielbiam te chwile jak mala daje o sobie znac ale faktycznie, czujniczek jakis ma bo tez mi sie figli nigdy nie udalo nagrac. Za to wczoraj Maz wieczorem jak byla cisza cmoknal glosno pare razy w brzuszek w miejscu gdzie czulam tylko lekkie falowanie i za chwile odpowiedzial kopniaczek slodkie to.
Myslalam ze moze zaczniemy czytac Malej cos na glos, jakies bajki albo cos, ale w sumie nie wiem, jeszcze sie nie przemoglismy, ja do niej mowie ale raczej sa to ciagle zdania typu: jak tam Malutka, pospalas itd?
Ja dzis o dziwo czuje sie super, zabralam sie za sprzatanie dolnych szafek. Jutro wpadaja Tesciowie i moja mama, pewnie stad ten przyplyw energii -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bcdf5650587.jpg
Czy tylko ja nie mogę się zdecydować??Aga9090, Agus603, Dip88, AMK, Magdaa21 lubią tę wiadomość
-
Witajcie. Byłam zrobić badania na krzepliwosc. Ta wycieczka tak mnie wymeczyla że kilka razy spial się brzuch. Znalazłam w końcu stronkę z ciuchami dla wczesniakow . Chce zamówić za jakiś miesiąc żeby mieć do inkubatora dla mojej drobinki
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Hej, potem Was nadgonie co pisałyście. Ja jestem po krzywej cukrowej. Sama glukoza była dobra ale jakieś 40 min później to tragedia. Myślałam, że zwymiotuje wszystko i mnie będą z podłogi zbierać...na szczescie na dworze było dość chłodno rano więc mi przeszło. Niestety niepokoją mnie wyniki bo, na czczo i po 1 godzinie mam w normie ale po 2 mam wynik 150, podczas gdy prawidłowy powinien być <140. Czy to już o czymś świadczy ? Bo trochę mnie zestresował ten wynik. Ogólnie na morfologi też same strzałeczki, że albo czegoś za mało albo za dużo a w moczu znowu:
Nabłonki pl pojedyncze
Leukocyty pojedyncze w
Bakterie liczne
Składniki mineralne obfite fosforany bezp.
-
Po dwóch godzinach norma 153 jest przy krzywej... Przynajmniej tak piszą dziewczyny na grupie cukrzycowej zaraz poszukam dokładnie na podstawie jakiego źródła
https://cukrzyca.info.pl/content/download/15879/241290/file/DK_Suplement%20A_2017_calosc_makieta_bff.pdf
Więc nie wiem czemu takie normy podają w laboratoriach... Aguś nie martw się w najgorszym przypadku czeka Cię wizyta u diabetologa i dieta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 16:07
-
Mnie zassala kuchnia sezon na sliwy i maliny soki kompoty konfitury
Zamówiłam płyny do prania z dzidziusia i od września startuje z praniem
Czujemy się dobrze dzisiaj jakieś horrory mi się śniły ze że się zrywalam ...
Za tydzień idę na krzywa ostatnio robiłam w lutym mam nadzieję ze nic nie wyjdzie ale na sama myśl mi się nie chce
Łóżeczko też już zamówione praktycznie ciuszki mam . Jeszcze kombinezon muszę ogarnąć i kosmetyki" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hej, dzień dobry
Niedługo będę miała częściej laptopa to może uda mi się częściej zaglądać niż raz na miesiąc.
Trzymam za wszystkie kciuki, niech dzieci się nie spieszą na świat!
Ja prawdopodobnie też będe miała łożysko przodujące. Tzn na razie takie jest. Ma trochę czasu żeby się podnieść ale ginka powiedziała że na kolejnej wizycie (mam 10.09, to będzie 28tydzień już) już powinno być wiadomo. Zaczęłam czytać w necie... ale się przestraszyłam i nie czytam. Chyba nie chcę się zamartwiać na zapas.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Dzięki Lotopałanka:*. Mam nadzieje, że tak jest bo sie teraz martwię. No ale to czemu podają normy w laborach 140 . Trombifilia tarczyca u jeszcze kurde cukrzyca. Może sama jestem sobie winna bo dzień wcześniej zjadłam troche słodkiego po południu i to może przez to. Chociaz nie wiem czy to tak działa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 17:46
-
Ufff... nadrobiłam ale wybaczcie, bo nie jestem w stanie się poodnosić. Co do imion, to jak mówimy, że będzie Marcel, to też różne reakcje. Rodzinie męża widzę, że się nie podoba, od niektórych zresztą wprost to usłyszeliśmy, a np mojej siostrze się bardzo spodobało.
A "grubasku" usłyszałam ostatnio od koleżanki, ale w taki sposób to powiedziała, że mi się nawet miło zrobiło Siorka wyskoczyła do mnie odrazu, że duży strasznie brzuch już mam, ale poza nią to każdy patrząc na brzuch w miarę dobrze zgadywał który tydzień i nikt mi nic niemiłego nie powiedział
Nie wiem co miałam jeszcze napisać
Zrobiłam dziś badanie toxo i zarówno igg jak i igm wynik ujemny. Ulżyło mi strasznie, no ale trzeba też teraz uważać, żeby się jeszcze tfu tfu nie zarazić. Chciałam też zbadać cytomegalię, ale akurat w tym labo nie robili. I teraz nie wiem czy gdzieś to jeszcze w innym spróbować zbadać czy już sobie odpuścić... Jak myślicie? W ogóle, to strasznie nieprzyjemne miałam dziś te pobieranie krwi, jak nigdy
Aa był jeszcze temat laktatorów... ja kupiłam elektryczny z Canpola. Dużo dobrych opinii wyczytałam, w różnych rankingach też wysoko, cena fajna, zobaczymy Tak naprawdę, to nie wiem czy się w ogóle przyda, więc nie chciałam też kupy kasy na taki sprzęt wydawać.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Kochane od którego tygodnia zaczyna się trzeci trymestr...?
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Byłam u tej gin i z moja szyjka wszystko w porządku jest długa 3,9 cm wiec się uspokoiłam. W drodze powrotnej zahaczyłam o sklep i kupiłam trochę bodziaków kopertowych.
futuremama, Aga9090, Malutka_94, Paula222, bondzik007, Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość