Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip88 wrote:Oby się udało Ja w tym cyklu miałam też plamienie, ale jednorazowe i różowe. To był 4 dpo i też nie wiem co to było bo na zagnieżdżenie za wcześnie, ale się udało. A szyjkę sprawdzasz? Ja u siebie poznałam po szyjce że coś jest na rzeczy, chociaż dopiero się uczyłam od kilku cykli.
I widzę od kilku miesięcy że dzień przed @ spada. Więc w niedzielę będę wiedzieć na czym stoję -
Violet Flower wrote:No ja właśnie nie umiem jeszcze badać szyjki ale mierze codziennie temperature.
I widzę od kilku miesięcy że dzień przed @ spada. Więc w niedzielę będę wiedzieć na czym stoję
Z tymi spadkami to też różnie, ja miałam dzień przed @ spadek, chociaż już byłam po pozytywnym teście i spanikowałam, ale dziewczyny na forum zaczęły mi pisać że często potem temp znowu odbija, no i tak było. -
Dip88 wrote:Z tymi spadkami to też różnie, ja miałam dzień przed @ spadek, chociaż już byłam po pozytywnym teście i spanikowałam, ale dziewczyny na forum zaczęły mi pisać że często potem temp znowu odbija, no i tak było.
-
To ja jeszcze raz spróbuje mam nadzieje ze was przekieruje :
https://zapodaj.net/74b8dc4e7c9ef.jpg.html
<a href=https://zapodaj.net/74b8dc4e7c9ef.jpg.html>06821a58-9961-4a56-b987-96ae00667724.jpeg</a>Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 22:19
RudyTygrysek, inaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny , zastanawiam się nad odciagraka pokarmu , kiedy najlepiej kupić .
W pierwszej ciąży nie miałam wcale pokarmu od początku syn był na mm, zanikł mi pokarm przez antybiotyki które po CC musiałam brac gdyż miałam stan zapalny rany.
Teraz zastanawiam się jak to będzie ... czy czekać do ostaniej chwili i wysłać męża po laktator jak już urodzę ?
Jaki wybrać? Coś sądzicie o madela? -
ZUZAUK wrote:Dziewczyny , zastanawiam się nad odciagraka pokarmu , kiedy najlepiej kupić .
W pierwszej ciąży nie miałam wcale pokarmu od początku syn był na mm, zanikł mi pokarm przez antybiotyki które po CC musiałam brac gdyż miałam stan zapalny rany.
Teraz zastanawiam się jak to będzie ... czy czekać do ostaniej chwili i wysłać męża po laktator jak już urodzę ?
Jaki wybrać? Coś sądzicie o madela?ZUZAUK lubi tę wiadomość
-
Violet Flower tak czy siak trzymam kciuki
Zuza śliczny pokoik. Dziewczyny często piszą, że lepiej kupić po porodzie jak jest potrzebny. Ja osobiście zamierzam kupić przed porodem. Też się zastanawiam jaki. Najbardziej polecany chyba jest Lovi Prolactis, Medela też, tylko że chyba jest droższy od Lovi. Nie pamiętam cen dokładnieZUZAUK lubi tę wiadomość
-
Lotopalanka dietka cukrzycowa.
Bylo ok na czczo i po posilkach. Na czczo 84-88 po posilkach do 110 max. I nagle szlag trafil te na czczo. Synek dostal goraczki do 40 stopni wi3c nocki zarwane cukry 92 94 nawet raz. Przeszlo i nagle katar nas zlapal wiec i sen kiepski i infekcja. Ja juz tydzien smarkam a synkowi minelo mial nawet kaszel jeden dzien. I tak codziennie cukry 88-92. Martwie die i nienwiem co dalej. W piatek gin to zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 07:28
-
Pokój jeszcze nie skończony to nie tyle pokój co kącik w naszej sypialni . Myśle o baldachimie . I tak już tu pytanie było powyżej
Poduszka i kołderka od narodzin czy później a najpierw rożek , otulacz ?
Jak tam Mamusie dziewczynek : imie wybrane ?
U nas jak narazie Amelia -
nick nieaktualnyZUZAUK wrote:Pokój jeszcze nie skończony to nie tyle pokój co kącik w naszej sypialni . Myśle o baldachimie . I tak już tu pytanie było powyżej
Poduszka i kołderka od narodzin czy później a najpierw rożek , otulacz ?
Jak tam Mamusie dziewczynek : imie wybrane ?
U nas jak narazie Amelia -
Malutka witaj w klubie ja od 20 minut mam oczy jak 5 złotych a później będę nieprzytomna w ciągu dnia...
Zuza fajny kącik ale poduszka i kołdra na początku zbędne. Z tego co się orientuje to im mniej rzeczy na/w łóżeczku tym lepiej... Ale każdy urządza jak chce
Imię wstępnie mamy będzie Lilianna -
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki, pytanie. Mam straszną biegunkę . Myślicie żeby iść do lekarza w ciągu dnia ? Czy jak przejdzie to nic z tym nie robić ? Generalnie brzuch boli tylko jak w toalecie jestem, tak to nic nie boli. Sorki za taki temat z samego rana...
To temat dla mnie no ja pojechałam bo miałam strasznie silne bóle skurczowe, które utrzymywały się też po biegunce. Z sama biegunka bym nie szła, ale dużo pij i dzisiaj dieta, mi dali nifuriksazyt do domu, jest bez recepty. Kupiłam też probiotyki i naturalne soki.
Jezzcze taka rada co do brania żelaza, nie można łączyć z magnezem, nie wolno popijać herbata, tylko trzeba popić czymś z witaminą C. Tak mówił lekarz w szpitalu.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Dzień dobry dziewczyny ja właśnie się obudziłam. Od kilku dni pobolewa mnie biodro i odcinek lędźwiowy po prawej stronie, nie mam pojęcia skąd to się przypaletalo . Nie sypiam za dobrze , niestety dziś udało się tylko 6 godz. A teraz czas wstać i pora do pracy .
Miłego dnia i życzę powodzenia na wizytach dzisiaj
-
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki, pytanie. Mam straszną biegunkę . Myślicie żeby iść do lekarza w ciągu dnia ? Czy jak przejdzie to nic z tym nie robić ? Generalnie brzuch boli tylko jak w toalecie jestem, tak to nic nie boli. Sorki za taki temat z samego rana...
Kochana ja walczyłam z biegunką dużo….polecam węgiel, kup elektrolity dla dzieci, dieta lekkostrawna, zrób sobie kleik, kup chrupki kukurydziane. Dużo pij !
Jak po 2 - 3 dniach nie przejdzie, pójdziesz do lekarza.
Bierzesz jakieś nowe suple? Może łykasz żelazo ? -
ZUZAUK wrote:Dzień dobry dziewczyny ja właśnie się obudziłam. Od kilku dni pobolewa mnie biodro i odcinek lędźwiowy po prawej stronie, nie mam pojęcia skąd to się przypaletalo . Nie sypiam za dobrze , niestety dziś udało się tylko 6 godz. A teraz czas wstać i pora do pracy .
Miłego dnia i życzę powodzenia na wizytach dzisiaj
Ja też źle ostatnio sypiam, ale to dlatego że w nocy każdy mój obrót z boku na bok kończy się bólem w spojeniu łonowym Do tego dziś po 6 rano obudził mnie mały szaleństwami w brzuchu. Nie były to zwykłe kopniaczki czy rozpychanie. To była jakaś fala uderzeniowa co chwile Jak teraz ma tyle siły to co dopiero będzie później.