Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mokka trochę się naczytałam, bo też chcę właśnie kupić i z tych dwóch wybrałabym Chicco, bo pasuje do wszystkich butelek i nie tylko. Avent kompatybilny jest tylko z produktami Aventa. Pozatym ma gorsze opinie.
Tu mam też aktualny ranking podgrzewaczy.
https://www.skapiec.pl/cat/2694-podgrzewacze-butelek/ranking.html
Ja natomiast chce kupić ten z 1 miejsca BabyOno, bo jest najtańszy (u mnie 10 euro) i ma też dobre opinie. Ma funkcje sterylizacji butelek. Myślę, że za taką kasę się opłaca tymbardziej, że nie wiem czy będę używać Ewentualnie może sam sterylizator.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:45
mokka lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Mokka trochę się naczytałam, bo też chcę właśnie kupić i z tych dwóch wybrałabym Chicco, bo pasuje do wszystkich butelek i nie tylko. Avent kompatybilny jest tylko z produktami Aventa. Pozatym ma gorsze opinie.
Tu mam też aktualny ranking podgrzewaczy.
https://www.skapiec.pl/cat/2694-podgrzewacze-butelek/ranking.html
Ja natomiast chce kupić ten z 1 miejsca BabyOno, bo jest najtańszy (u mnie 10 euro) i ma też dobre opinie. Ma funkcje sterylizacji butelek. Myślę, że za taką kasę się opłaca tymbardziej, że nie wiem czy będę używać Ewentualnie może sam sterylizator.
Dip, podgrzewacz na pewno kupię używany, szkoda mi kasy na nowy.
A ten Twój też pasuje do wszystkich butelek ? -
Mezatka2015 wrote:Zostalam poproszona o liste rzeczy ktore chcialabym dostac na baby shower i mam w glowie totalna pustke... macie jakies doswiadczenia?
Ja poinformowałam siostrę, by wszystkie dziewczyny się złożyły i kupiły jedną rzecz, np. kosz mojżesza, który sobie upatrzyłam, do tego np. szumiś. Będę bardzo zadowolonaDip88 lubi tę wiadomość
-
mokka wrote:Ja poinformowałam siostrę, by wszystkie dziewczyny się złożyły i kupiły jedną rzecz, np. kosz mojżesza, który sobie upatrzyłam, do tego np. szumiś. Będę bardzo zadowolona
Dip88 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
mokka wrote:Dip, podgrzewacz na pewno kupię używany, szkoda mi kasy na nowy.
A ten Twój też pasuje do wszystkich butelek ?
Tak, ten BabyOno pasuje do wszystkich butelek itd. Ma te same funkcje co Chicco. Różnią się tylko ceną -
Co do szumisia to jest dużo opinii, że często się nie przydaje. Ale np na prezent myślę, że może być ok. Są też aplikacje na tel które mają te same funkcje co szumiś
Dziewczyny zastanawiam się ile saszetek Tantum Rosa będzie potrzebnych czy 1 opakowanie wystarczy (10 saszetek) czy odrazu dwa. Robię mamie listę co ma kupić Nie pamiętam ile kiedyś mi tego poszło. -
Hejka, ja wczoraj byłam na dodatkowej wizycie u lekarza z powodu infekcji. Dostałam macmiror i dupka znowu. Wygląda na to, że malutka rośnie sobie spokojnie
https://zapodaj.net/47094e8012751.jpg.html
<a href=https://zapodaj.net/47094e8012751.jpg.html>IMG_20180830_184212727.jpg</a>
Co do łożyska to podobno jest wysoko... Jeszcze nie skaczę z radości tylko poczekam na potwierdzenie u swojego lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 10:24
Dip88, Karolcia27, AMK lubią tę wiadomość
-
U nas podgrzewacz się nie sprawdził, kupiłam nowy i odsprzedałam
Malinowa super, że dobre wieści z wizyty
Co do szumisia, my mamy tego :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f8fd87e63dd.jpg
Idealnie się sprawdza, gdy chcemy zagłuszyć np. krzyczące rodzeństwo, albo po prostu nie kłaść dziecka w głuchej ciszy Na pewno sporo pomaga.
-
Dip88 wrote:A ja właśnie miałam zamówić wszystkie apteczne rzeczy na necie z takiej tutaj polskiej apteki. I wiecie co? Wszystko miałam już w koszyku i zobaczyłam podsumowanie, a tam wyszło mi ponad 250 euro... Szok, wkurzyłam się i wszystko wywaliłam. Napisałam już do mamy, że zamówie w Pl do niej i mi wyśle wszystko paczką tutaj. Trochę przegięcie żeby aż tak sobie liczyć,za sam Espumisan liczą sobie 20 euro. Pojedyncze rzeczy jak coś potrzeba to można jeszcze kupić, ale przy takiej ilości nie zamierzam tyle przepłacać
Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cyganieszka wrote:Co do "odbierania urody przez dziewczynki" to zgadzam się z Karo, tak dobrej cery to chyba od początku dojrzewania nie miałam:p Pomimo początkowego pogorszenia w pierwszych tygodniach ciąży.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej Dziewczynki
Ja dzisiaj po trochę nieprzespanej nocy. Zjadłam za ciężką kolację i jeździła mi po brzuchu między 2 a 4, przy tym mały chyba doskonale się bawił bo szalał w każdą stronę
Co do szumisia moja szwagierka bardzo chwali Liczę że pożyczy heh Bo jej dzieci już wyrosły
Co do cery to ja chłopak a jest piękna Jeju chyba nigdy takiej nie miałam
U mnie też szaro i buro ale ja lubię taką pogodę Więc mam wyśmienity humor
Kochane, jedno mnie zastanawia. Robiłam toxo i mam wynik Igg 0.2 i Igm 0.2 czyli niereaktywne itd.. Ale co mnie martwi - na początku ciązy robiłam i miałam Igg 0.02 a Igm 0.1 - to nie dziwne że jednak wzrosło? Mimo że niby dalej ujemne? -
Malinowa_Czekolada wrote:Sorry dziewczyny, chciałam wkleić zdjęcie ale mimo postępowania wg instrukcji jakoś nie wchodzi cały ten kod. Przez telefon to robię i jak edytuję to widzę całość a potem znika👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:U mnie z kolei chłopak, a cera od samego początku ciąży okropna Tak że ten, nie ma reguły
U mnie w pierwszej ciąży cera idealna, a teraz beznadziejna chociaż i tak w porównaniu do I trymestru jest już lepiej. Obydwie ciąże z chłopakami. Także też potwierdzam że nie ma regułyagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
U nas też dziś paskudna pogoda Deszcz i ciemno jakby noc była. Ale wolę chyba to niż te upały
Mąż zażyczył sobie dziś na obiad babkę ziemniaczaną, więc spełniam jego zachciankę (sama też mam ochotę ) i baba już w piekarniku poza tym jest jeszcze zupka cukiniowa z wczoraj Nadal mam duuuży nadmiar cukinii i normalnie już mi się pomysły kończą co z nią robić.
Muszę wziąć się jeszcze za sprzątanie.
Miłego dnia kobietki👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙