Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny dzis zaczynam 3 trymestr 7 miesiac i 28 tc.Dzis z mezem i dziecmi jedziemy nad morze do Stegny pospacerowac nad morzem .taki zakanczajacy wakacje wyjazd bo dzieci od poniedzialku do szkoly ida corcia do 7kl a synek do 4kl.wczoraj dzwonila do mnie ta przemila polozna i pytala jak sie czuje czy tez rwa kulszowa.odpuscila.na szczescie juz nic nie boli moge normalnie chodzic.milego dnia dziewczyny.
agniecha2101, Lotopałanka, Dip88, futuremama, Malinowa_Czekolada, Aga9090, inaa, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Irminka1231 wrote:Hej dziewczyny dzis zaczynam 3 trymestr 7 miesiac i 28 tc.Dzis z mezem i dziecmi jedziemy nad morze do Stegny pospacerowac nad morzem .taki zakanczajacy wakacje wyjazd bo dzieci od poniedzialku do szkoly ida corcia do 7kl a synek do 4kl.wczoraj dzwonila do mnie ta przemila polozna i pytala jak sie czuje czy tez rwa kulszowa.odpuscila.na szczescie juz nic nie boli moge normalnie chodzic.milego dnia dziewczyny.
agniecha2101, Irminka1231 lubią tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Miłego weekendu kobietki
U nas nadal szklana pogoda.
Co do sesji, ja też mało fotogeniczna jestem i nie lubię pozować, ale na taką sesję bym się chętnie umówiła ale tu musiałabym wydać na to majątek
Przy okazji tematu zdjęć zauważyłam, że nam gdziesz nasza fotografka Jagoda z forum zniknęła. W ogóle w porównaniu do początku, to nas się mało jakoś zrobiło. Przydałoby się może listę na pierwszej stronie ogarnąć...
A ten króliczek jest przesłodki Gdzieś tam nie raz go widziałam, ale nie wiedziałam nawet jak się nazywaDip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mezatka2015 wrote:3 trymestr - gratuluje i zycze milego wypadu nad morze. U mnie dzis pokazuje 100 dni do porodu i obu tak bylo:)
Ja też mam dziś 100 dni. Mamy ten sam termin Oby do grudnia.Mezatka2015 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Może mi podpowiecie. W czwartek robiłam glukozę, samo badanie nie najgorsze, dostałam smak cytrynowy, do przeżycia.
Wczoraj odebrałam wynik i jestem podłamana tak to wygląda:
na czczo - 4,27 mmol/l (norma 3,90-5,50)
po 1 godz - 7,07 mmol/l (norma do 11,10)
po 2 godz - 8,64 mmol/l (norma do 7,80) !!!!!!
Czy to znaczy, że dopadła mnie cukrzyca? Któraś z Was miała podobne wyniki?
Czytałam w internecie, że to oznacza stan przedcukrzycowy, na innych stronach stan przedrzucawkowyJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Hej tez nie znam tego kroliczka
Co do sesji to na ciążowa sie nie wybieram a noworodkową dostajemy w prezencie od przyjaciół bardzo mnie cieszy bo strasznie ja chciałam a trochę kosztuje
Śpiworek śliczny ja poluje na taki do fotelika z wycieciem na pasy co by mlodego moc swobodnie rozpiąć w aucie. Do wózka mam zwykly kombinezon z raczkami i nóżkami. Zastanawiam się czy potrzebny jest jeszcze taki kombinezon miś pod spód? Jak mysliscie? Ja nie wiem czy wystarczy zwykle ubranko i w kombinezon/śpiwór i ew kocyk? -
Hej Mamy weekend, w końcu na spokojnie się zapowiada Dziś po południu idziemy do siostry i pewnie posiedzimy do wieczora, póki co spokojny poranek w domu ( spokojny, nie licząc moich synów biegających po domu ) .
Wczoraj zamówiłam na Smyku 3 czapeczki dla Wojtka, nie mam pojęcia jakie brać rozmiary. Wzięłam najmniejszy rozmiar 1 szt taką średnio grubą, a w ciut większym rozm. taka wiosenna i typowa zimowa ciepła. Zobaczymy co się przyda
JaKa kurcze nie znam się na tych normach w tej skali, ale znalazłam coś takiego na cukrzycowej grupie :
Normy 5,1/10/8,5Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:08
-
Uffff my wczoraj przyjechalismy do rodzicow 200 km. Najlepsze ze Mala w aucie stala sie tak aktywna ze czulam ja cala droge (prawie 2,5h), po przyjezdzie tez dokazywala kopniakami na wysokosci pepka. W nocy tez co sie przekrecilam na drugi bok to raczyla mnie soczystym kopniakiem. Zauwazylam ze wlasnie chyba jak ja czuje dolem, to jest spokojniejsza, a jak ja czuje u gory to mocno wierzga. Rano kolo 6.30 znow sie wiercila a teraz chyba odsypia aktywna noc bo mnie tylko pare razy musnela
-
Paula ja też właśnie nie mogę się połapać z tymi rozmiarami czapeczek i jeszcze nie kupowałam. Są podane rozmiary albo 56/62 jakby do dł ciała albo w obwodzie główki (chyba). A po synku już zapomniałam jak to było
-
Hej
My dziś do moich rodziców jedziemy więc chwilą oddechu i obiadu nie muszę gotować...
Jaka normy są takie jak napisała Paula więc tylko po 2h masz lekkie przekroczenie...myślę że tragedii nie ma... Zobaczysz co powie lekarz ale myślę że na pilnowaniu diety i może wizycie u diabetologa się skończy... Nic strasznego spokojnie.... -
Zazwyczaj chyba rozmiary czapeczek to podany w cm obwód główki. Przynajmniej w Smyku zauważyłam, że tak jest. Ja zamawiając w Smyku sugerowałam się mniej więcej tabelką z tej strony: https://www.kochamczapki.pl/rozmiar-czapki-a-wiek-dziecka.php
Tu w CH zdażyło mi się, że rozmiarówka czapeczek była taka sama jak ubranek, czyli np 56, to mniej więcej na dziecko 56cm lub też podany na metce przedział wiekowy, np 0-3mWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 11:13
Dip88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
A u mnie wkońcu zaczęły się wkoncu pojawiać kombinezony zimowe, ale wszystkie są bez stópek Co ja mam takiemu bobasowi buty zakładać? Trochę dziwne, w samych skarpetkach nawet grubych to raczej stópki zmarzną, chociaż tu za bardzo nie ma takich zim na minusie, ale jednak. Chyba jeszcze poczekam może coś wkońcu się pojawi, wszystkie sklepy przejrzałam.
-
Agniecha właśnie, pisałaś jakiś czas temu o szczepieniu w ciąży. Tak mi się przypomniało, bo u mnie też robią to szczepienie na krztusiec, nie pamiętam który tc. Oni tu robią je, bo po narodzinach nie szczepią dzieci, dopiero w 6 tygodniu życia. Widziałam, że w Holandii dużo kobiet nie decyduje się na to, a szczerze to ja też się boję. Ty będziesz się decydować na nie czy nie?
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e96a3f06fb9.jpg
Witam się w moje urodziny, opije się dziś piccolo! :*Dip88, Pyszczek, mokka, Karolcia27, Aga9090, Angelika83, Aguś 90, Malinowa_Czekolada, olciaa, bondzik007, Kai, Paula222, inaa, Agus603 lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń z okazji urodzin Pozatym widzę, że mamy kolejną laske, same piękności tu mamy
Dibolek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dip88 wrote:Dibolek wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń z okazji urodzin Pozatym widzę, że mamy kolejną laske, same piękności tu mamy
Dip88 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Wszystkiego najlepszego Dibolek widzę, że też jesteś "panną" jak ja
Dzięki dziewczyny za wasze opinie nt mojego wyniku. Czekam na wizytę poniedziałkową, mam nadzieję, że lekarz dobrze zinterpretuje te wartości i że się okaże, że to nic groźnego.
A to moje Skarbusie w brzuszku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5f217e78d02.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e81af0aa404.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 13:14
Karolcia27, Aga9090, Dip88, bondzik007, Kai, Paula222, Agus603 lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017