Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lotopałanka wrote:Jutro zrobię bo znowu mąż będzie marudził że wszystko na forum wrzucam hahaha....
Cwaniak się śmieje, ale jak miałam jakieś wątpliwości po wizycie u lekarza to sam mi mówił: " no to może napisz na tym forum i zapytaj"
Mężczyźni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 16:05
agniecha2101, Dip88, Agus603 lubią tę wiadomość
-
Violet duphaston nie zaszkodzi o ile się go bierze po owulacji. Bo wzięty przed, może doprowadzić do braku owulacji. Nie wiem czy prowadzisz wykres czy chodzisz na moinitoringi. Ale gdybys prowadziła wykres to dupka bierze się od 3 dnia wyższych temperatur. W przypadku monitoringu, lekarz powie Ci którego dnia zacząć brać.
Jak czytam dziewczyny, ze macie to i to, a później ze już wszystko to trochę się załamuje My nie mamy nic Chciałabym zacząć od malowania pokoju. Mąż ma we wrześniu chyba 3 dni urlopu, to może zechce go przeznaczyć na malowanie.
Dziś byłam na glukozie i przy okazji zrobiłam badani bialaka c i s. Glukozę kupiłam cytrynowa i to była dobra decyzja, bo jakoś mi weszła...później przez 40 minut mnie mdliło, ale dałam radę. Za to próbka z białkami się popsuła i muszę jutro ponownie jechaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 16:21
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
I ja po wizycie. ..
W badaniu ginekologicznym ok, doktorek zrobił mi szybkie, nieewidencjonowane USG:D tak tylko,żebym zobaczyła że synek ma się dobrze, bo słabo czuję ruchy.
No i synek ma się dobrze, fika, kopie (niestety w bliznę po CC:/), ułożenie miednicowe nadal.
Szyjka spoko, ale jak to stwierdził lekarz, blizna po cc mogłaby być grubsza...będziemy ja baczniej monitorować.
Także jest ok, ale chyba po wyjeździe zacznę trochę oszczędniej że spacerami itp.
Kolejna wizyta za dwa tygodnie.olciaa, agniecha2101, bondzik007, Aga9090, Karolcia27, Violet Flower, Dip88, Malinowa_Czekolada, Jagodagoi lubią tę wiadomość
-
Ano właśnie!
Dostałam skierowanie na krzywą.
Olciaa, nie martw się. Też nie m nic oprócz kilku ubranek i fotelika:-)
Też się trochę stresuje jak czytam ,że dziewczyny już mają pieluchy kupione, ale zakładam że skoro poprzednio się uwinelam w miesiąc to i tym razem dam radę.
-
Tez dolaczam do grona niemajacych nic mam jedynie pare ubranek ktore moja mama skitrala w tajemnicy przede mna.
Mysle ze damy rade kiedys w sklepach nic nie bylo i tez babki jakos organizowal6 wyprawki.
Co do ruchow, to nasza Babelka tez ma roznie. Raz czuc ja jak szalona, a potem siedzi cichutko, wali podzzebrowo a potem gdzies dolem albo tylko sie wypina nie wiadomo ktora czescia cialaolciaa lubi tę wiadomość
-
Fotelik i łóżeczko będziemy kupować nowe, więc tak naprawdę w ostatniej chwili by mieć jaknajdluzej gwarancje. Wózek chciałabym używany, ale nie wiem czy znajdę taki jakbym chciała. Czeka nas jescze urządzanie pokoju konieczna jest szafa, komoda jakieś półeczki. Przewijak na komodę, bo łóżeczko póki co będzie dostawne. Raczej postawimy na Ikea. Marzy mi się fotel uszak z podnóżkiem, ale chcemy tez wstawić w tym pokoju takie łóżko https://m2.ikea.com/pl/pl/p/hemnes-lozko-dzienne-z-3-szufl-2-mat-bialy-husvika-twardy-s09186126/ , wiec fotel by zagracil miejsce
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Agniecha Marcelek super. Piękny nosek ma No i waga też już konkretna!
Mężatka, fajne to łóżeczko, takie inneViolet Flower, Dip88 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ostatnio któraś z Was wrzucała przepis na ciasto ze śliwkami i tak chodziło to ciasto za mną, chodziło, aż w końcu poszłam do sąsiada po śliwki i zrobiłam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eab589d4e043.jpg
Pychotka Zanim mąż wróci z pracy, to chyba z pół już nie będzie ale strasznie mi słodko teraz chyba następnym razem zmniejszę trochę ilość cukru, bo te szwajcarskie śliwki jakieś słodsze niż polskie i zamiast kwaskawego ciasta mam mega słodkie ale i tak pyszniutkie
P.S. przepraszam te z cukrzycą, że smaka robięolciaa, Aga9090, Karolcia27, 88Kala, Dip88 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Ostatnio któraś z Was wrzucała przepis na ciasto ze śliwkami i tak chodziło to ciasto za mną, chodziło, aż w końcu poszłam do sąsiada po śliwki i zrobiłam
Pychotka Zanim mąż wróci z pracy, to chyba z pół już nie będzie ale strasznie mi słodko teraz chyba następnym razem zmniejszę trochę ilość cukru, bo te szwajcarskie śliwki jakieś słodsze niż polskie i zamiast kwaskawego ciasta mam mega słodkie ale i tak pyszniutkie
P.S. przepraszam te z cukrzycą, że smaka robię
No właśnie smaka narobiłeś
Jakoś nie wyłapałam przepisu Można prosić o ponowne wrzucenie Chętnie jutro upiekęagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
olciaa lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej moje drogie:*
Violet, przepraszam, nie wiem kiedy mi to umknęło, że to już kolejny cykl, ale skoro wcześniejszy był jakiś taki niepewny i rozregulowany to może i dobrze:) także teraz działajcie, a my tu wszystkie kibicujemy hehe
Agniecha2101 pychotka:) też kiedyś robiłam to ciasto z tego przepisu i to chyba z 3 razy pod rząd, bo od razu było zjedzone:P
Gratulacje po dzisiejszych wizytach:) same dobre wieści:*
Kochane ja za to dzisiaj odebrałam wyniki badań, oczywiście morfologia do d... , ale kurczę kwas foliowy powędrował w górę i teraz pytanie do dziewczyn z mthfr - brałam wszystko metylowane, ale od jakiś 2 ms Prenatal Duo, no i to chyba winowajca tego wyniku. Co Wy bierzecie? Napiszcie proszę konkrety:*
Karmelkova, wiem, że Ty jesteś na Prenatalu, badasz co jakiś czas kwas foliowy?
Do tego dzisiaj byłam u kardiologa, no i potwierdził się częstoskurcz napadowy, jutro mam mieć założony holter na dobę, potem znowu za 3 tyg i jeszcze za 3 tyg. Ehh... zawsze coś mam nadzieję, że nie wyjdzie nic z tego tzn jakaś wada serca, o której nie miałam pojęcia do tej pory, tylko że to wynik obciążenia ciąża.
To samo magnez, cały czas nisko a łykam 6 tabletek Magne B6, co mogę z tym zrobić więcej?Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
agniecha2101 wrote:
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mezatka2015 wrote:W Anglii baby shower to raczej normalna sprawa i wiecej osob o nie pyta niz bym chciala.
Co do sprzeth to fakt kosztuje to majatek a klienci potrafia dac popalic. Sami prowadzimy swoja firme wiec wiem co ludzie potrafia wymyslic...
To prawda w uk mieszkałam więc znam klimat hehe" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karolcia27 wrote:Hej moje drogie:*
Violet, przepraszam, nie wiem kiedy mi to umknęło, że to już kolejny cykl, ale skoro wcześniejszy był jakiś taki niepewny i rozregulowany to może i dobrze:) także teraz działajcie, a my tu wszystkie kibicujemy hehe
Agniecha2101 pychotka:) też kiedyś robiłam to ciasto z tego przepisu i to chyba z 3 razy pod rząd, bo od razu było zjedzone:P
Gratulacje po dzisiejszych wizytach:) same dobre wieści:*
Kochane ja za to dzisiaj odebrałam wyniki badań, oczywiście morfologia do d... , ale kurczę kwas foliowy powędrował w górę i teraz pytanie do dziewczyn z mthfr - brałam wszystko metylowane, ale od jakiś 2 ms Prenatal Duo, no i to chyba winowajca tego wyniku. Co Wy bierzecie? Napiszcie proszę konkrety:*
Karmelkova, wiem, że Ty jesteś na Prenatalu, badasz co jakiś czas kwas foliowy?
Do tego dzisiaj byłam u kardiologa, no i potwierdził się częstoskurcz napadowy, jutro mam mieć założony holter na dobę, potem znowu za 3 tyg i jeszcze za 3 tyg. Ehh... zawsze coś mam nadzieję, że nie wyjdzie nic z tego tzn jakaś wada serca, o której nie miałam pojęcia do tej pory, tylko że to wynik obciążenia ciąża.
To samo magnez, cały czas nisko a łykam 6 tabletek Magne B6, co mogę z tym zrobić więcej?
Nie ja w ciązy takich rzeczy nie badam wcale uwazam ze ciąża rządzi się swoimi normami itd badam krzepliwosc a tak to wszystko co inni
Tyle ze ja mam tylko mthfr nic wiecej , wiec jakos bardzo nie zwracam uwagi na to , bo dużo kobiet ma" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
My mamy juz wszystko prawie została apteka głównie i jakies tam moje wymysły hehe
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
agniecha2101 wrote:Ostatnio któraś z Was wrzucała przepis na ciasto ze śliwkami i tak chodziło to ciasto za mną, chodziło, aż w końcu poszłam do sąsiada po śliwki i zrobiłam
P.S. przepraszam te z cukrzycą, że smaka robię
Choć śliwek nie smazylam tylko surowe wylozylam na ciasto, posypalam cynamonem i cukrem waniliowym i na to kruszonka pyszności
I również przepraszam dziewczyny z cukrzycą jeśli narobilam smakaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 19:29
-
Agniecha ale spoooory chłopczyk już Tp mamy ten sam, ciekawe czy Wojtek waży podobnie, dowiem się w środę Jeszcze ma czas żeby się obrócić
Olcia gratuluję wyniku krzywej
Ja właśnie piekę jabłecznikolciaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość