Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkovaa wrote:Nie ja w ciązy takich rzeczy nie badam wcale
uwazam ze ciąża rządzi się swoimi normami itd
badam krzepliwosc a tak to wszystko co inni
Tyle ze ja mam tylko mthfr nic wiecej , wiec jakos bardzo nie zwracam uwagi na to , bo dużo kobiet ma
Mi też chodzi o mthfr:) no nic, dokupiłam jeszcze metylowany kwas foliowy ze Swansona, ten co kiedyś brałam i będę dorzucać co 2 dni:) zobaczymy jak wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 19:41
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Też piekłam szarlotkę teraz na cieście krucho-drozdzowym. Moja ulubiona
a chyba się skuszę teraz na ten ze śliwkami
Karolcia ja biorę codziennie folian 0,4, raz w tyg b6, a co drugi dzień b12 do ssaniapo suplementach skacze mi i kwas i homocysteina
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ale tu dzisiaj smakowicie, ślinka mi cieknie aż po stopy
U mnie po wizycie nie za ciekawie. Z glukozą nie jest tak źle, ale gin kazał mi zgłosić się do diabetologa. Gorzej z szyjką, bo się skraca, ma 26-27 mm. Dostałam skierowanie do poradnii patologii ciąży w Krakowie tam gdzie robiłam prenatalne. Powiedział, że mogą tam chcieć mnie zostawić na trochęno i koniec z pracą, idę na L4. Uprosilam jedynie żeby od środy, jutro pójdę podomykać najważniejsze sprawy, no i muszę zacząć się naprawdę oszczędzać.
Dzieciątka już sporo urosły od ostatniej wizyty. Mają 777g i 741g, wszystko u nich dobrzeJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś
22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
nick nieaktualny
-
Mkgk miesiąc temu szyjka mierzyła ponad 3 cm, teraz nie jestem w stanie sprawdzić ile dokładnie. Niby nie jest to jakaś wielka różnica, ale dzieci urosły sporo i zaczynają naciskać, może być coraz gorzej. Lekarz dmucha na zimne. Boję się co będzie i że będę musiała zostać w szpitalu, a w sobotę idziemy na wesele, pewno ostatni raz na jakieś dwa lata
Jestem w szoku po wczorajszej wizycie, bo nic nie wskazywało na to, że coś się dzieje, czuję się dobrze, a tu jednak nie wszystko w środku ok.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś
22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Hello wszystkim :-*
Jaka podziwiam Cię kochana jak Ty miałaś siłę jeszcze pracowaćdla mnie osobiście 6 miesiąc był najgorszy, ciągle było mi słabo, na nic nie miałam siły itp... teraz się oszczędzaj, odpoczywaj i leż jak najwięcej, bo jednak z ta szyjka to żartów nie ma :-*
Malinowa ja ostatnio mam koszmarne noceteż mnie bolą nogi, biodra i też już nie wiem co mam ze sobą zrobić, podkładam poduszki albo ciążowa albo zwykle między nogi ... Ale co chwilę się budzę, potem nie śpię z dwie godziny, zasypiam i tak w kółko męczarnia cała noc
U nas burza była wczoraj, dzisiaj trochę się ochłodziło, męża mam chorego w domu, a ja czuje, że też pewnie mnie rozłoży wcześniej czy później skoro wokoło wszyscy chorzy4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Aga9090 wrote:Karolcia może magne b6 forte? ma 100 mg magnezu
Mam plan zakupić sobie taką sól magnezowa i kąpać się w magnezie, czytałam wczoraj o tym, można w ciąży więc spróbujęmoże akurat pomoże. Kardiolog mówiła wczoraj, że muszę przed porodem wyrównać te wyniki.
Aga9090 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Mam plan zakupić sobie taką sól magnezowa i kąpać się w magnezie, czytałam wczoraj o tym, można w ciąży więc spróbuję
może akurat pomoże. Kardiolog mówiła wczoraj, że muszę przed porodem wyrównać te wyniki.
-
Malinowa_Czekolada wrote:Hejka dziewczyny, u mnie dzisiaj od 6 rano burza na całego. Ciemno i wali piorunami. Czy ktoś jeszcze wizytuje oprócz mnie?
A czy którąś bolą biodra w nocy? Macie jakieś sposoby poza poduszką ciążową? U mnie się ona nie sprawdzaale niestety narazie nie znalazłam żadnego sposobu na to
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cześć dziewczyny!
Malinowa, kciuki za wizytę! Nie wiem, co poradzić na biodra, może zwykła poduszka między nogami zamiast ciążowej? Gdzieś czytałam,że niektórym dziewczynom ten patent bardziej pasuje niż ciążowe kojce.
JaKa, fajnie że u maluszków ok. Najwidoczniej pora u Ciebie na zwolnienie tempa, i tak super znosisz ta ciążę.Ja Ciebie rozumiem,że chciałaś pracować bo sama w pierwszej ciąży długo pracowałam ale przy ciąży bliźniaczej to już jest zdecydowanie czas na odpoczynek. Na pewno będzie wszystko w porządku, ale to jednak dwa bobasy a nie jeden, więc prawa fizyki działają.
Tez mam trochę zmartwienie z tą moją blizną, szczególnie w kontekście wyjazdu zagranicznego:/ ale uznałam,że póki lekarz każe dużo odpoczywać zamiast kategorycznie nakazać leżeć i zostawia to "do obserwacji", to jest ok.
-
U mnie też kolejny piękny dzień...
Niestety ja właśnie piję już druga kawę z nadzieją,że mnie trochę rozrusza. U mojej córki idzie kolejna partia zębów i jak spała ładnie w nocy, tak od przedwczoraj zalicza po dwie pobudki więc słabo:(
Biedna. Dobrze,że mąż wstaje a nie ja no ale zawsze jej płacz mnie wybudza. No i oczywiście jak zapłacze, to ląduje u nas w łóżku więc ja nie wiem jak to będzie po narodzinach syna. Musimy chyba większy materac kupić
-
Witam się w rozpoczętym 29 tyg. Tydzień rozpoczynam z wielkim hukiem, bo jak stanęłam na wagę mało z niej nie spadłam
Nie wiem skąd mam takie skoki, ale w tydz mam + 2 kg...
Zaraz lecę porobić badania mocz + morfologię, cukry od wczoraj mi szaleją, aż płakać się chce. A już tak pięknie było.
agniecha też mam lenia ostatnio -
hej
u nas dziś od rana mgła była....pogoda bez szału, ale wolę taką niż te upały co były w wakacje...u nas kolejny dzień ciężkiego pożegnania ze strony syna w przedszkolu...mam wrażenie, że moje dziecko jako jedyne ma z tym problem....
masakra ja przez ten tydzień padnę na twarz....mam go odbierać przed 11.00 zanim wrócę do domu małe zakupy i już muszę lecieć po syna z powrotem a potem mnie boli całe podbrzusze...niestety ale schodów mam do pokonania sporo po drodze, nie złą kondycję sobie wyrobię przez te spacery....;p