Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula...doskonale Cię rozumiem też mi się chce płakać czasem przez te cukry....
u mnie waga od czerwca stała na 80kg z czego ważyli mnie w spodenkach i koszulce ostatnio 82,5kg czyli teoretycznie 3,5kg na plusie ale jakby odjąć wagę jeansów, swetra i bluzki to pewnie ciut mniej by wyszło, ale chyba jestem jedyna która się cieszy z dodatkowych kilogramów..... -
nick nieaktualny
-
Mezatka2015 wrote:Dziewczyny co myslicie o tym lozeczku?
http://www.furnique.co.uk/moonlight-modern-cot-bed-to-junior-bed.htmlMezatka2015 lubi tę wiadomość
-
Jakie robicie badania z krzepliwości przy mutacjach ? Cały układ krzepnięcia? INR APTT itp?
Maaatko jakie ciasto, ja bym tylko w tej ciaży jadla słodkie i smaka robicie..... konkretów moglabym wcale no i przez to chyba morfologia słabo wyszla i żelazo musze pryjmować.
Jeszcze 2 tyg do kontroli eh....te czekanie najgorsz;p.
Pochwalcie sie jakie macie łóżeczka ;p na co patrzeć przy zakupie ? -
Lotopałanka wrote:hej
u nas dziś od rana mgła była....pogoda bez szału, ale wolę taką niż te upały co były w wakacje...u nas kolejny dzień ciężkiego pożegnania ze strony syna w przedszkolu...mam wrażenie, że moje dziecko jako jedyne ma z tym problem....
masakra ja przez ten tydzień padnę na twarz....mam go odbierać przed 11.00 zanim wrócę do domu małe zakupy i już muszę lecieć po syna z powrotem a potem mnie boli całe podbrzusze...niestety ale schodów mam do pokonania sporo po drodze, nie złą kondycję sobie wyrobię przez te spacery....;p
Moje dziecko wczoraj bez płaczu poszło do przedszkola ( w zeszłym roku chodził do złobka, a teraz przedszkole zaczął jako 2,5 latek - zupełnie inny budynek, nowe miejsce, inne panie i inne dzieci). Dzisiaj dramat. Już w domu płakał, że on nie chce iśc i chce zostać w domku z mamusią. W drodze już było ok, ale po przekroczeniu progu szatni to samo. Pani mi go dzisiaj wydzierała z rąk. Oczywiście po zamknięciu drzwi ja sama w ryk.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja mam już 7 kg na plus i to na diecie. Czuję się przybita, bo jednak jestem z tych co przeszkadza każdy dodatkowy kg
A tu jeszcze 12 tyg zostało
Agus ja mam stare łózeczko po dzieciach , rozstawimy dopiero w październiku , pod koniec
-
Karolcia27 wrote:Mam plan zakupić sobie taką sól magnezowa i kąpać się w magnezie, czytałam wczoraj o tym, można w ciąży więc spróbuję
może akurat pomoże. Kardiolog mówiła wczoraj, że muszę przed porodem wyrównać te wyniki.
Karolcia27 lubi tę wiadomość
-
Agus603 wrote:Jakie robicie badania z krzepliwości przy mutacjach ? Cały układ krzepnięcia? INR APTT itp?
Maaatko jakie ciasto, ja bym tylko w tej ciaży jadla słodkie i smaka robicie..... konkretów moglabym wcale no i przez to chyba morfologia słabo wyszla i żelazo musze pryjmować.
Jeszcze 2 tyg do kontroli eh....te czekanie najgorsz;p.
Pochwalcie sie jakie macie łóżeczka ;p na co patrzeć przy zakupie ?
Mi gin nie zlecił dodatkowych badań. Powiedział, że mam dobraną dawkę do wagi, a że nadwagi nie mam i daleko mi do niej pewnie zostanę przy 0,4 Neoparin do końca ciąży.
Ostatnio sama badałam sobie PT, APPT, INR i białko S. Na wynik białka jeszcze czekam. Pozostałe w dolnej granicy normy.
Ponoć APPT nie jest wskaźnikiem do monitorowania leczenia heparyną drobnocząsteczkową.Podstawowym zastosowaniem badania APTT jest monitorowanie leczenia przeciwkrzepliwego heparyną niefrakcjonowaną.
Jest takie badanie jak anty-Xa które wykonuje się 4h po zastrzyku i to badanie więcej nam powie czy dawka jest ok (info od innej forumowiczki)Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Jeśli chodzi o magnez polecam Aspargin + Magne B6 Forte w postaci cytrynianu magnezu. Kiedyś Doppel Herz też kupowałam bo zachęciła mnie informacja o 400mg, ale raz że to suplement a nie lek, dwa jest tam magnez w postaci tlenku magnezu - czyli jednej z najgorzej przyswajalnych form.
Polecam do poczytania:
http://pantabletka.pl/jak-wybrac-dobry-magnez-cz-2/
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Mi gin nie zlecił dodatkowych badań. Powiedział, że mam dobraną dawkę do wagi, a że nadwagi nie mam i daleko mi do niej pewnie zostanę przy 0,4 Neoparin do końca ciąży.
Ostatnio sama badałam sobie PT, APPT, INR i białko S. Na wynik białka jeszcze czekam. Pozostałe w dolnej granicy normy.
Ponoć APPT nie jest wskaźnikiem do monitorowania leczenia heparyną drobnocząsteczkową.Podstawowym zastosowaniem badania APTT jest monitorowanie leczenia przeciwkrzepliwego heparyną niefrakcjonowaną.
Jest takie badanie jak anty-Xa które wykonuje się 4h po zastrzyku i to badanie więcej nam powie czy dawka jest ok (info od innej forumowiczki) -
Ja swojemu ufam, jest b.dobrym lekarzem, ma świetne opinie, pracuje w jednej z lepszych klinik ginekologicznych i dodatkowo w szpitalu o 3 stopniu referencyjności więc nie będę się w to wgłebiac. Jest dobrze póki co i wierzę, ze tak zostanie do samego końca.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
agulineczka wrote:Muszę się pomału wziąć za kompletowanie wyprawki.
Póki co wrzucam rzeczy do koszyka na gemini.
Wg belly zostało mi do porodu 78 dni...
Mi też strasznie szybko lecia prześcieradła bawełniane, takie na gumkę?
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Paula222 wrote:Witam się w rozpoczętym 29 tyg. Tydzień rozpoczynam z wielkim hukiem, bo jak stanęłam na wagę mało z niej nie spadłam
Nie wiem skąd mam takie skoki, ale w tydz mam + 2 kg...
Zaraz lecę porobić badania mocz + morfologię, cukry od wczoraj mi szaleją, aż płakać się chce. A już tak pięknie było.
agniecha też mam lenia ostatnioDo ponad 20 tygodnia stała w miejscu, a potem jak ruszyła tak rośnie i rośnie w strasznie szybkim tempie
8kg na plus przy mojej już nadwadze, to trochę za dużo
Strach pomyśleć ile jeszcze do końca ciąży przybędzie
A co do lenia, to ja mam jakoś tak jeden dzień mega dużo energii, a innego najchętniej bym cały dzień w łóżku przeleżała. I nie wiem od czego to zależy.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙