Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula...doskonale Cię rozumiem też mi się chce płakać czasem przez te cukry....
u mnie waga od czerwca stała na 80kg z czego ważyli mnie w spodenkach i koszulce ostatnio 82,5kg czyli teoretycznie 3,5kg na plusie ale jakby odjąć wagę jeansów, swetra i bluzki to pewnie ciut mniej by wyszło, ale chyba jestem jedyna która się cieszy z dodatkowych kilogramów..... -
nick nieaktualny
-
Mezatka2015 wrote:Dziewczyny co myslicie o tym lozeczku?
http://www.furnique.co.uk/moonlight-modern-cot-bed-to-junior-bed.htmlMezatka2015 lubi tę wiadomość
-
Jakie robicie badania z krzepliwości przy mutacjach ? Cały układ krzepnięcia? INR APTT itp?
Maaatko jakie ciasto, ja bym tylko w tej ciaży jadla słodkie i smaka robicie..... konkretów moglabym wcale no i przez to chyba morfologia słabo wyszla i żelazo musze pryjmować.
Jeszcze 2 tyg do kontroli eh....te czekanie najgorsz;p.
Pochwalcie sie jakie macie łóżeczka ;p na co patrzeć przy zakupie ? -
Lotopałanka wrote:hej
u nas dziś od rana mgła była....pogoda bez szału, ale wolę taką niż te upały co były w wakacje...u nas kolejny dzień ciężkiego pożegnania ze strony syna w przedszkolu...mam wrażenie, że moje dziecko jako jedyne ma z tym problem....
masakra ja przez ten tydzień padnę na twarz....mam go odbierać przed 11.00 zanim wrócę do domu małe zakupy i już muszę lecieć po syna z powrotem a potem mnie boli całe podbrzusze... niestety ale schodów mam do pokonania sporo po drodze, nie złą kondycję sobie wyrobię przez te spacery....;p
Moje dziecko wczoraj bez płaczu poszło do przedszkola ( w zeszłym roku chodził do złobka, a teraz przedszkole zaczął jako 2,5 latek - zupełnie inny budynek, nowe miejsce, inne panie i inne dzieci). Dzisiaj dramat. Już w domu płakał, że on nie chce iśc i chce zostać w domku z mamusią. W drodze już było ok, ale po przekroczeniu progu szatni to samo. Pani mi go dzisiaj wydzierała z rąk. Oczywiście po zamknięciu drzwi ja sama w ryk.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja mam już 7 kg na plus i to na diecie. Czuję się przybita, bo jednak jestem z tych co przeszkadza każdy dodatkowy kg A tu jeszcze 12 tyg zostało
Agus ja mam stare łózeczko po dzieciach , rozstawimy dopiero w październiku , pod koniec
-
Karolcia27 wrote:Mam plan zakupić sobie taką sól magnezowa i kąpać się w magnezie, czytałam wczoraj o tym, można w ciąży więc spróbuję może akurat pomoże. Kardiolog mówiła wczoraj, że muszę przed porodem wyrównać te wyniki.
Karolcia27 lubi tę wiadomość
-
Agus603 wrote:Jakie robicie badania z krzepliwości przy mutacjach ? Cały układ krzepnięcia? INR APTT itp?
Maaatko jakie ciasto, ja bym tylko w tej ciaży jadla słodkie i smaka robicie..... konkretów moglabym wcale no i przez to chyba morfologia słabo wyszla i żelazo musze pryjmować.
Jeszcze 2 tyg do kontroli eh....te czekanie najgorsz;p.
Pochwalcie sie jakie macie łóżeczka ;p na co patrzeć przy zakupie ?
Mi gin nie zlecił dodatkowych badań. Powiedział, że mam dobraną dawkę do wagi, a że nadwagi nie mam i daleko mi do niej pewnie zostanę przy 0,4 Neoparin do końca ciąży.
Ostatnio sama badałam sobie PT, APPT, INR i białko S. Na wynik białka jeszcze czekam. Pozostałe w dolnej granicy normy.
Ponoć APPT nie jest wskaźnikiem do monitorowania leczenia heparyną drobnocząsteczkową.Podstawowym zastosowaniem badania APTT jest monitorowanie leczenia przeciwkrzepliwego heparyną niefrakcjonowaną.
Jest takie badanie jak anty-Xa które wykonuje się 4h po zastrzyku i to badanie więcej nam powie czy dawka jest ok (info od innej forumowiczki)Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Jeśli chodzi o magnez polecam Aspargin + Magne B6 Forte w postaci cytrynianu magnezu. Kiedyś Doppel Herz też kupowałam bo zachęciła mnie informacja o 400mg, ale raz że to suplement a nie lek, dwa jest tam magnez w postaci tlenku magnezu - czyli jednej z najgorzej przyswajalnych form.
Polecam do poczytania:
http://pantabletka.pl/jak-wybrac-dobry-magnez-cz-2/
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Mi gin nie zlecił dodatkowych badań. Powiedział, że mam dobraną dawkę do wagi, a że nadwagi nie mam i daleko mi do niej pewnie zostanę przy 0,4 Neoparin do końca ciąży.
Ostatnio sama badałam sobie PT, APPT, INR i białko S. Na wynik białka jeszcze czekam. Pozostałe w dolnej granicy normy.
Ponoć APPT nie jest wskaźnikiem do monitorowania leczenia heparyną drobnocząsteczkową.Podstawowym zastosowaniem badania APTT jest monitorowanie leczenia przeciwkrzepliwego heparyną niefrakcjonowaną.
Jest takie badanie jak anty-Xa które wykonuje się 4h po zastrzyku i to badanie więcej nam powie czy dawka jest ok (info od innej forumowiczki) -
Ja swojemu ufam, jest b.dobrym lekarzem, ma świetne opinie, pracuje w jednej z lepszych klinik ginekologicznych i dodatkowo w szpitalu o 3 stopniu referencyjności więc nie będę się w to wgłebiac. Jest dobrze póki co i wierzę, ze tak zostanie do samego końca.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
agulineczka wrote:Muszę się pomału wziąć za kompletowanie wyprawki.
Póki co wrzucam rzeczy do koszyka na gemini.
Wg belly zostało mi do porodu 78 dni...
Mi też strasznie szybko leci a prześcieradła bawełniane, takie na gumkę?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Paula222 wrote:Witam się w rozpoczętym 29 tyg. Tydzień rozpoczynam z wielkim hukiem, bo jak stanęłam na wagę mało z niej nie spadłam Nie wiem skąd mam takie skoki, ale w tydz mam + 2 kg...
Zaraz lecę porobić badania mocz + morfologię, cukry od wczoraj mi szaleją, aż płakać się chce. A już tak pięknie było.
agniecha też mam lenia ostatnio
A co do lenia, to ja mam jakoś tak jeden dzień mega dużo energii, a innego najchętniej bym cały dzień w łóżku przeleżała. I nie wiem od czego to zależy.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙