Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Agniecha u nas super się sprawdziła z tym że ja mam z FP taką stojącą, że można ustawiać bujanie przód-tył i na boki, plus melodyjki, dźwięki lasu itp.
Za nic bym jej nie oddała bo np. przy kółkach była jak zbawienie i gorszych dniach kiedy dosłownie mały był nieodkładalny. Wiadomo że jak malutki to nie na jakoś długo ale choćby żeby do toalety na spokojnie pójść bez krzyku
Ale za to koleżanki synek nie polubił się z huśtawką, więc bywa różnie:)futuremama lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
Azzurra wrote:Czy któraś z Was zna to uczucie, kiedy omyłkowo, w pośpiechu, wysyła się SMS do osoby, która jest ostatnią osobą na świecie, która powinna ta wiadomość otrzymać?
Ja właśnie to zrobiłam u zaraz zapadnę się pod ziemię
Tak się chciałam Wam pożalić.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Hehe dziewczyny rozbawiłyście mnie tą pozycją na lemura
Oczywiście mówię o dziecku, bez skojarzeńWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 16:25
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Dzięki za opinie na temat huśtawki Chyba jednak i tak się zdecyduję, bo szkoda nie wziąć za takie pieniądze Będzie najwyżej na "później". A wydaje mi się, że jak raz na jakiś czas włożę tam dziecko, żeby móc pójść do łazienki czy zrobić coś w kuchni , to krzywda mu się nie stanie od takiej pozycji... Nie będzie przecież tam spał non stop. Mam łóżeczko, mam kołyskę, szukam teraz właśnie czegoś takiego, żeby móc wsadzić w kuchni na chwilę dziecko robiąc np obiad i wydaje mi się, że takie coś może się nadać a jak się nie przyda, to przynajmniej 30franków nie będzie mi szkoda
Ja mam taką huśtawkę (kupowałam dla synka) - tzn podobną Bright Stars Deluxe
https://www.moleo.pl/product-pol-7894-Bright-Starts-Ingenuity-Hustawka-Hybrydowa-Owieczki-Deluxe-60360.html
Faktycznie dla maleństwa nie za bardzo się nadaje - dziecko musi być już stabilne, bo inaczej się zapada, głowka leci na boki, ale dla takiego dziecka powyżej 2-3 m-ca życia super. Mój synek bardzo lubił się w nim bujać, a mamusia miała chwilę dla siebie. Zdarzało się też kilka razy, że w niej zasnął. Bardzo miłe melodie z opcją ściszania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 16:31
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Kurczę ja dziś siedzę prawie cały dzień w telefonie ale mam lenia w domu bałagan, kupa zmywania, a zaraz muszę jechać zobaczyć tą huśtawkę... Przez cały dzień tylko obiad zrobiłam. Już dawno tak nie było Muszę iść chociaż jeszcze szybko zmywarkę ogarnąć.
Mezatka2015 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Chyba mi się to nigdy nie zdażyło, ale mogę się domyślać, co czujesz... Współczuję Może uda Ci się to jakoś sensownie odkręcić.
A postu od kwietnia serdecznie współczuję. Choć ja nie należę może do osób z jakimś mega libido, to jednak nawet dla mnie to mega długo. Ale czego się nie robi dla swoich dzieci...
Ja niby nie mam żadnych zakazów, ale mi po igraszkach brzuch się strasznie stawia i sama nie wiem..jakoś tracę ochotę. Ważne że mężowie dzielnie znoszą, odbijemy sobie po połogu:-) na lemura, hihi!)agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Kurczę ja dziś siedzę prawie cały dzień w telefonie ale mam lenia w domu bałagan, kupa zmywania, a zaraz muszę jechać zobaczyć tą huśtawkę... Przez cały dzień tylko obiad zrobiłam. Już dawno tak nie było Muszę iść chociaż jeszcze szybko zmywarkę ogarnąć.
Agniecha, gdybym to ja zrobiła takie ciasto jak Ty wczoraj to pewnie nie ruszyła bym się z kanapy do grudnia:) dzień lenia się należy!agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Ooo a koleżanka była zadowolona?
W zasadzie to koleżanka mojej szwagierki więc tak naprawdę nie wiem dokładnie u Nas położna mówiła, że dziecko może siedzieć w takim nosidełku max. 2 godz, więc pewnie tyczy się to też tego typu leżaczkow. Ale nie mówiła od jakiego wieku, wiadomo, że nie takiego noworodka, ale później żeby właśnie obiad zrobić czy pójść nawet do WC to myślę, że się przyda oczywiście, o ile dzidziuś będzie chciał tam siedziećagniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
My wybierzemy taką huśtawkę ( w tym stylu) :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8832781d860.jpg
ale kupimy dopiero jak urodzę
Teraz mam zwykły z fisher price po 2 moich rozrabiaków. Swoje wysłużył
Dalej zastanawiam się nad wózkiem, niby byliśmy pewni bebetto luca, ale nie mają takich wersji kolorystycznych jak mi się podoba... I jestem w kropce
Agniecha hehe nie raz mam takiego lenia
-
Paula222 wrote:My wybierzemy taką huśtawkę ( w tym stylu) :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8832781d860.jpg
ale kupimy dopiero jak urodzę
Teraz mam zwykły z fisher price po 2 moich rozrabiaków. Swoje wysłużył
Dalej zastanawiam się nad wózkiem, niby byliśmy pewni bebetto luca, ale nie mają takich wersji kolorystycznych jak mi się podoba... I jestem w kropce
Agniecha hehe nie raz mam takiego lenia
To jest właśnie taką samą huśtawka o której tutaj piszemy :-*Paula222 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Dziewczyny,
Ile się czeka na wyniki krzywej?
Jeśli zrobię w piątek, to będą na poniedziałek rano czy to ryzyko? Pytam, bo tak zaplanowaliśmy wyjazd ze jedyny dzień jaki mi zostanie do zrobienia tego badania to następny piątek, a w poniedziałek 17.09. mam wizytę
-
Hejka, melduję się po wizycie. Robaczek ma już 760g i wszystko w porządku łożysko chyba trochę lepiej, ale skoro nie plamiłam to będzie do oceny dopiero za miesiąc na kolejnej wizycie.
Miesiąc czekania znowu!!! Ale potem już z górki i wizyty co 2 tygodnie.
A mam pytanie do tych co już miały poród przez cesarskie cięcie. Czy na prawdę jest tak źle? Bo chodzi o to, że ja się strasznie stresuję, już się leczyłam ale ciąża to wyjątkowy stan i skacze mi ciśnienie w takich chwilach.
Ginekolog powiedziała że jak tak będzie to i tak mnie wezmą na stół i żeby przemyśleć czy cesarka nie byłaby dla mnie lepsza. Jeszcze będą konsultacje w tym temacie, ale chciałam usłyszeć co o tym myślicie.Lotopałanka, Azzurra, Karolcia27, Jagodagoi, Aga9090, agulineczka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinowa_Czekolada wrote:Hejka, melduję się po wizycie. Robaczek ma już 760g i wszystko w porządku łożysko chyba trochę lepiej, ale skoro nie plamiłam to będzie do oceny dopiero za miesiąc na kolejnej wizycie.
Miesiąc czekania znowu!!! Ale potem już z górki i wizyty co 2 tygodnie.
A mam pytanie do tych co już miały poród przez cesarskie cięcie. Czy na prawdę jest tak źle? Bo chodzi o to, że ja się strasznie stresuję, już się leczyłam ale ciąża to wyjątkowy stan i skacze mi ciśnienie w takich chwilach.
Ginekolog powiedziała że jak tak będzie to i tak mnie wezmą na stół i żeby przemyśleć czy cesarka nie byłaby dla mnie lepsza. Jeszcze będą konsultacje w tym temacie, ale chciałam usłyszeć co o tym myślicie. -
Czesc dziewczyny
Ja dzis mam caly dzien foch bo upatrzylam okazje na wozek i mielismy pohechac po niego to baba okazala sie oszustka eh
Ja materacyk zamowilam fiki miki lateksowy.
Powoem Wam , ze juz bym chciala byc na koncowce xD na nude znalazlam jakis serial to bede zaczynac ogladac
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych