Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
M.Ż. wrote:wg miesiączki o 5tydzien i 2dzień.. każda pisze o złym/średnim samopoczuciu.. wymiotach.. a ja nic.. mam nadzieje ze fasolka się "zadomowiła" i nic złego się nie dzieje
Wg.@ jesteśmy kilka dni młodsi wiec widocznie albo jesteśmy szczęściarami albo jeszcze za wcześnie na jakieś objawy ja jak wariatka co chwile sprawdzam biust czy nadal taki czuły a moze juz mniej...oszaleć można a mógł byc bardziej wrażliwy wcześniej bo to był czas na miesiączkę i taki bajzel sie w głowie robi ze hej!
Magda21, ja póki co nie kupowałam takich kompleksowych, łykam folian, magnez, omega3 i wit.D i wit.C
Lotopałanka, o kurczę to musiałaś miec stress! Dobrze,zw sytuacja opanowana
Malinowa czekolada witamy i byle do grudnia
Paula, a mierzysz sobie ciśnienie? Moze w tym problem? -
Paula ja też tak mam, jak szybko wstaje to czarno przed oczami , mamy wiecej krwi po prostu i serce jak szybko wstajesz nie nadrabia przepompowywać do mózgu. Spokojnie !
Ja też niestety mało objawów eh ciekawe co tam z dziudziusiem... -
Magdaa21 wrote:Dziewczyny, jakie witaminy bierzecie?
Ja pregna plus, zamówiłam zapas kilka miesięcy temu, ale podobno zmienił się skład.. Muszę poczytać o tym
Witam nowe Mamusie i życzę spokojnych 9 mcy
ja biorę Pharmaton Matruelle. Brałam w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona. Wyniki miałąm super przez całą ciążę.Nie są najtańsze, ale szczerze polecam -
Lotopałanka wrote:Hej
Ja dziś pół nocy nie spałam.... I to nie przez ciążę....
Wczoraj synuś chciał iść spać z nami wiec ok... 22.00 wszyscy w łóżku idziemy spać i jest ok mały w środku między nami jak zwykle... I wszystko ładnie i pięknie aż ok 00.30 mały wielki płacz... Myślałam że coś mu się przyśniło albo się przebudził i czegoś przestraszył... Chciałam go przytulić ale coś mokro... Zapalam światło a mały cała twarz w krwi... Masakra przestraszyłam się bardzo... A on dostał po prostu nie wiem dlaczego jakiegoś krwotoku z nosa... Nie wiem czy się o coś uderzył, czy coś rozdrapał ale byłam przerażona... Krwotok zaatakowany i już do rana niby ok ale ja nie mogłam sprawdzać ciągle sprawdzałam czy wszystko ok
Współczuję takiej pobudki, może małemu było za ciepło między rodzicami i dlatego poszła krew z noska, za suche powietrze.?
Mój 5latek tak ma, jak tylko suche powietrze od razu wyciek krwi z nosa... ;/M.Ż. -
Violet Flower wrote:Witam nowe Mamusie i życzę spokojnych 9 mcy
ja biorę Pharmaton Matruelle. Brałam w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona. Wyniki miałąm super przez całą ciążę.Nie są najtańsze, ale szczerze polecam
vita miner prenatal isporo witamin "połykam" w owocach.. jem i piję z nich koktajle kilkanaście razy dziennieM.Ż. -
marrakech2708 w sumie z tym ciśnieniem może coś być, od 3 dni nie piję kawy przez mdłości a to było moją codziennością... Do tego jestem , jak to gin mówi nisko ciśnienowcem ciążowym
A ja uciekam do mamymarrakech2708 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny :-* przepraszam, że ostatnio mało mnie tu było, ale po pracy padałam dosłownie,czytałam Was codziennie ale nie miałam siły nic pisać
Justyna i asylia bardzo mi przykro
Ja tak strasznie się boje...czekam już trzecia godzinę w szpitalu, bo o 2 w nocy złapały mnie silne bole podbrzusza...w zasadzie czekałam już tylko aż zacznie się krwawienie na szczescie nie doszło do tego, ale bole trwają do teraz, raz są silniejsze a raz mniej, ale modlę się żeby wszytko było dobrze
Trzymajcie za mnie kciuki:-* bo boje się najgorszegoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 11:50
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Paula222 wrote:marrakech2708 w sumie z tym ciśnieniem może coś być, od 3 dni nie piję kawy przez mdłości a to było moją codziennością... Do tego jestem , jak to gin mówi nisko ciśnienowcem ciążowym
A ja uciekam do mamy
Tak sobie właśnie o ciśnieniu pomyslałam moje tez szaleje, jak wstanę szybko albo glowe przekręcę to mi sie lekko obraz wiruje przed oczami a kawę to piłam zawsze jak tylko wstałam, teraz ją robie i stoi...pare łyków wezmę ale jakaś kwaśna mi sie wydaje ostatnio
Miłego wypadu ! -
Karolcia27 wrote:Hej dziewczyny :-* przepraszam, że ostatnio mało mnie tu było, ale po pracy padałam dosłownie,czytałam Was codziennie ale nie miałam siły nic pisać
Ja tak strasznie się boje...czekam już trzecia godzinę w szpitalu, bo o 2 w nocy złapały mnie silne bole podbrzusza...w zasadzie czekałam już tylko aż zacznie się krwawienie na szczescie nie doszło do tego, ale bole trwają do teraz, raz są silniejsze a raz mniej, ale modlę się żeby wszytko było dobrze
Trzymajcie za mnie kciuki:-* bo boje się najgorszego
Trzymamy mocno! I Wy tez sie trzymajcie dzielnie -
Karolcia trzeba bylo nospe brać , czasami sa takie skurcze chyba ze faktycznie bardzo silne to pewnie ze trzeba kontrolowac ...
3mam kciuki będzie dobrze ;*" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Wzięłam, wzięłam kochana, trochę puściło, ale od rana znowu to samo, więc zadzwoniłam do swojego gina i kazał mi przyjechać, ale nie ma go niestety, jest tylko jeden lekarz na dyzuze i co chwilę lata na zabiegi, poza tym jest dużo kobiet do porodu i je przyjmują w zasadzie cały czas... A czekam już od przed 9 oby tylko było dobrze wszystko ehh...4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Hej dziewczyny :-* przepraszam, że ostatnio mało mnie tu było, ale po pracy padałam dosłownie,czytałam Was codziennie ale nie miałam siły nic pisać
Trzymajcie za mnie kciuki:-* bo boje się najgorszego
jesteśmy z Toba, trzymam kciuki, wszystko bedze dobrzeM.Ż. -
Karmelkovaa wrote:Karolcia trzeba bylo nospe brać , czasami sa takie skurcze chyba ze faktycznie bardzo silne to pewnie ze trzeba kontrolowac ...
3mam kciuki będzie dobrze ;* -
Witam kolejne nowe przyszłe mamusie!!! Mam nadzieję, że razem w spokoju przebrniemy przez te 9 miesięcy, już w sumie troszkę mniej.
Dziewczyny ja też nie mam żadnych objawów, czasami coś zaboli, czasami się zakręcie w głowie, czasami poczuje większe zmęczenie, ale to jest na tyle rzadko że nie przypisywałam tego ciąży. Tylko to zmęczenie codziennie, ale ostatnio przez tarczycę byłam ciągle padnięta.
Najgorsze że szok nie mija, do tego dochodzi stres przez te plamienia, i za żadną pracę zabrać się nie mogę. Leżę i myślę cały czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 12:27
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Karolcia27 wrote:Wzięłam, wzięłam kochana, trochę puściło, ale od rana znowu to samo, więc zadzwoniłam do swojego gina i kazał mi przyjechać, ale nie ma go niestety, jest tylko jeden lekarz na dyzuze i co chwilę lata na zabiegi, poza tym jest dużo kobiet do porodu i je przyjmują w zasadzie cały czas... A czekam już od przed 9 oby tylko było dobrze wszystko ehh...
Moze tak mocno macica sie rozciąga dla malucha albo tak zle znosisz skok hormonu!
Ja w zeszła niedziele kiedy miała byc @ miałam takie bóle ze zwróciłam...myslalam ze to mdłości ale sie nie powtórzyło. Bedzie dobrze kochana
Kasiulka każda z Nas sie stresuje ale spróbuj zajac czymś glowe, bo to martwienie sie nic nie zmieni, a tylko podnosisz sobie mocno poziom stresu co nie jest dobre dla nikogo głowa do góry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 12:29
-
Karolcia wiem, że łatwo się mówi, ale staraj się tak bardzo nie denerwować, bo cię jeszcze bardziej brzuch będzie bolał. Ja myślę, że nic złego się nie dzieje. Będzie dobrze.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb