Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolinaa899 wrote:Tak byłam u niego 3 razy przed ciąża jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to 5 dni po terminie poszłam do sudolowej żeby spr potw to jeszcze nic nie widziała bo za wcześnie jedynie powiększona błona śluzowa i miejsce implantacji cZy coś .I powiem ze masówka straszna 5 min dla pacjentki na poczekalni z 10 osób
Ja też kiedyś do niej chodzilam i pacjentki się śmiały, że niedługo to majtki trzeba będzie ubierać na korytarzu u niej, i jak zaczęłam myśleć o ciąży to zaczęłam chodzić do Paleczka i jestem mega zadowolonaagniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
inaa wrote:Ja biore neoparin i gin ostatnio dla pewnosci sprawdziła- to jest to samo co clexane...
Karolcia... don't panic... wszystko będzie ok , może owulke miałam później. Uszy do góry
Dzięki za wsparcie :-* owulkę miałam 18 dc, a 19 było jedyne serduszko bez zabezpieczenia. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Najgorsze jest to czekanie, jak zawsze... Staram się myślec pozytywnie, niestety już na nic wpływu nie mam, trzeba czekać4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia a Twój rocznik to 89? Fajnie, że też jesteś z ns i że chodzisz do tego samego lekarza co ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 17:06
-
Kurczę no to czemu mi pokazuje ciążę tydzień starsza ? Pewnie to wynika z ostatniej @, ja miałam 28 lutego, ale cykle mialam nierularne, od 31 dni wzwyż, czasem po 40 parę.
Naprawdę niezły znieg okoliczności, obie mamy na imię Karolina, jesteśmy z tego samego miasta, chodzimy do tego samego lekarza i serduszko było 19stego WOW!! Pewnie wyjdzie jeszcze na to, że się znamy4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Cześć kobitki. Ja dzisiaj rano zobaczyłam taki obrazek
https://zapodaj.net/5aa65e98005af.jpg.html
Długo się zastanawiałam czy napisać już dziś. W poniedziałek idę na bhcg.
Z istotnych info:
Ostatnia miesiączka 05.03.2018
Cykle: ok. 36dni
Serduszkowanie: 25.03 i 02.04
Owulacja: eee sama nie wiem... Ponoć 26.03 wg kalendarzyka.
Test ciążowy pozytywny:13.04-ledwo widoczna kreska z popołudniowego sika
14.04-wyrazniejsza 2 kreska(5 dzień po terminie @). Wcześniej testy negatywne.
Lotopałanka, mindusia87, futuremama, agniecha2101, s1985 lubią tę wiadomość
-
Vivanillka wrote:Cześć kobitki. Ja dzisiaj rano zobaczyłam taki obrazek
https://zapodaj.net/5aa65e98005af.jpg.html
Długo się zastanawiałam czy napisać już dziś. W poniedziałek idę na bhcg.
Z istotnych info:
Ostatnia miesiączka 05.03.2018
Cykle: ok. 36dni
Serduszkowanie: 25.03 i 02.04
Owulacja: eee sama nie wiem... Ponoć 26.03 wg kalendarzyka.
Test ciążowy pozytywny:13.04-ledwo widoczna kreska z popołudniowego sika
14.04-wyrazniejsza 2 kreska(5 dzień po terminie @). Wcześniej testy negatywne.
Gratulacje :-* trzymam kciuki :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Ja miałam owulacje 27/28 marca i planuje wizytę pod koniec kwietnia albo na początku maja. Tylko u mnie test pozytywny z popołudniowego siku był już 5.04., mimo że cykl rozpoczęty 19.03. Chyba na Twoim miejscu też nie szlabym wcześniej niż na przełomie kwietnia i maja.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Vivanillka gratuluje i spokojnych 9 miesięcy.
Oglądała, któraś z was może film Botoks Vegi? Ja właśnie oglądam z moim mężem.
I jest w tym filmie pokazana scena porodu. Sam fakt jak lekarz odnosi się do pacjentki podczas porodu, nastrasza. Nie będe wgłębiala sie w szczegóły aby nie dołować przyszłych mamuś. Ale po tym filmie odechciało mi się porodu o masakra.
Humor mam zrypany już do końca dnia. Jestem w ciężkim szokuVivanillka lubi tę wiadomość
-
mindusia87 wrote:Vivanillka gratuluje i spokojnych 9 miesięcy.
Oglądała, któraś z was może film Botoks Vegi? Ja właśnie oglądam z moim mężem.
I jest w tym filmie pokazana scena porodu. Sam fakt jak lekarz odnosi się do pacjentki podczas porodu, nastrasza. Nie będe wgłębiala sie w szczegóły aby nie dołować przyszłych mamuś. Ale po tym filmie odechciało mi się porodu o masakra.
Humor mam zrypany już do końca dnia. Jestem w ciężkim szoku -
Ehhh napisałam super długi komentarz na temat tego filmu i nie wysłało się w każdym razie, jak dla mnie ten film to dno totalne, szczególnie dla kobiet w ciąży...ale niestety, jak mój znajomy, który jest lekarzem potwierdza, w szpitalach dzieją się różne rzeczy, na pewno nie tak podkoloryzowane jak w filmie, ale dla części lekarzy porody, aborcje itp to chleb powszedni...i traktują pacjentkę, która jest przerażona jak "kolejny numer" do przyjęcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 19:57
-
Botoks jest okropnym filmem. Oczywiście, że dzieją się różne rzeczy ale w filmie sceny są masakrycznie przerysowane. Nie przejmowała bym się nim, z tego co wiem opieka na porodówkach raczej idzie w dobrym kierunku, jest coraz lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 20:08
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Karolcia nic się nie martw, skoro lekarz powiedział, że jest ok, to tego się trzymaj. I czekamy na dobre wieści o serduszku.w 7 tygodniu już na pewno powinno być je widać. I słychać. ☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
A ja wróciłam właśnie od brata. Chodzę z takim bananem na twarzy, mimo stresu, że nic mówić nie muszę bo wszystko mam na twarzy wypisane i zaraz pada pytanie "w ciąży jesteś?"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 20:18
Magdaa21 lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb