Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki za optymisttczne scenariusze odn kp.
Licze na kp, ale wiadomo bedzie co ma byc.
Pytanie mi sie jeszcze jedno nasuwa, czy przy planowej cc daja oxy? Tak slyszalam, ale nie pytalam lekarza. Zawsze zapominam..Aga9090 lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
nick nieaktualnyBella01 wrote:Dzieki za optymisttczne scenariusze odn kp.
Licze na kp, ale wiadomo bedzie co ma byc.
Pytanie mi sie jeszcze jedno nasuwa, czy przy planowej cc daja oxy? Tak slyszalam, ale nie pytalam lekarza. Zawsze zapominam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 16:10
-
Raczej nie dają, bo w sumie po co? Przecież chodzi o to, by akcja porodowa się nie zaczęła, zeby dziecko nie schodzilo do kanalu rodnego.
Dziś na wizycie wszystko ok, przeplywy dobre, waga trochę nadrobiona: 1800 g, tylko 5 dni do tyłu.agulineczka, Bella01, Aga9090, Lotopałanka, JaKa, futuremama, Azzurra, Irminka1231, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej
my zaczynamy dziś kolejny tydzień....za oknem piękna pogoda a ja całkowity brak energii...w sumie wszystko prawie już dopięte na ostatni guzik....po niedzieli ostatnie układanie i pakowanie do szpitala, bo w niedziele jadę odebrać ciuszki dla córci....więc będzie można w spokoju czekać na wielki dzień a on już coraz bliżej ale i tak to czekanie wiecznością się zdaje....
jeszcze mój pies coś na głowę dostaje....a mi się już kończy do niego cierpliwość.... -
Kai ale on jest nienormalny nie wiem czegoś się przestraszył chyba w domu albo coś... Jak ma sam zostać bo idę na zakupy to trzęsie się, pcha się do drzwi i próbuje wychodzić... A całymi dniami piszczy jak szalony
-
Hej dziewczyny Super, że dzieciaczki tak ładnie rosną
U mnie 3 dzień urlopu i efekt taki, że obrobiłam Rossmann, fotelik i materac już mamy także wszystko praktycznie już jest. Na razie i tak nie rozkładamy łóżeczka, wózek też jeszcze schowany ale komfort psychiczny jest.
A tego i mi trzeba bo brak energii i jakąś huśtawka hormonów nie działa na mnie zbyt dobrze.
W czwartek wizyta więc też stres. -
Dzis mialam wizyte Malutka (Pani Dr sprawdziła i potwierdziła) to kawał klocuszka, wg USG juz 2238g! Jeśli będzie tak dalej rosła, to moze sie okazać że będzie ponad 4 kg. Polozona glowkowo, przeplywy 'piekne', serduszko tez ok. Widac było ze sobie rusza przepona, wiec chyba ćwiczyła oddychanie Szyjka u mnie to ok 3.56 cm, takze niewielka zmiana w dół (ok 4 mm). Minus jest taki że od 3 dni mam klopot z hemoroidami (po 4 latach przerwy) i to nie od zaparcia. Od wczoraj atosuje ProctoGlyvenol ale dzis dostalam w razie czego jeszcze masc ze sterydem gdyby nie pomógł, bo jest stan zapalny i ponoć nie wygląda to dobrze... ech, 4 lata temu udalo mi sie je super zaleczyc lacznie ze szczelina, a tu taka niespodzianka a teraz mam jeszcze brać żelazo, wiec juz sie boje... ale nic, ważne że z Niunia wszytko dobrze!
Lotopałanka, Kai, Azzurra, Aga9090, JaKa, Paula222, futuremama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Karo, mam nadzieję, że poradzisz sobie z tym hemoroidem. Gratuluję pięknej wagi córeczki .
Mój synek skończył dziś 2 lata .
Dwa lata temu bylam tuż po cesarskim cięciu i przytulalam synka po raz pierwszy .Karo_88, futuremama, Paula222, Irminka1231, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Karo super, ze na wizycie wszystko w porządku moja mala w 32+0 wazyla ok 2010g. Kolejna wizyte mam w poniedzialek. Podejrzewam, ze tez coreczka nie bedzie z tych najmniejszych. Synek wazyl 4kg
Wspolczuje problemow zdrowotnych, bo ja tez juz kiedyś wiele przeszlam i wiem co to znaczy. Po porodzie nie bedzie kolorowo pewnie. Oby udalo sie w miare zaleczyc.
Nie wiem jakie zelazo dostalas ale ja ani po Tardyferonie ani po Feroplex (stosuje obecnie) zaparc nie mialam, a wrecz mialam wrazenie, ze jest lepiej
Zobaczymy jak to będzie, przez weekend sie podlecze ta mascia, a jeśli nie przejdzie to wykupie ten steryd. Wtedy tez zaczne brać zelazo. -
Kai wrote:Karo, mam nadzieję, że poradzisz sobie z tym hemoroidem. Gratuluję pięknej wagi córeczki .
Mój synek skończył dziś 2 lata .
Dwa lata temu bylam tuż po cesarskim cięciu i przytulalam synka po raz pierwszy .Kai lubi tę wiadomość
-
Kai wszystkiego najlepszego dla synka :*
Karo super wieści z wizyty
U nas weekend w pełni zaplanowany, więc pewnie zniknę do niedzieli wieczorem, poniedziałku rano
Równiutko za miesiąc kładą mnie do szpitala, niby tak blisko, ale jednocześnie tak daleeeeeeeeko...Kai, mkgk, futuremama lubią tę wiadomość
-
Samych najlepszosci zycze twojemu synkowi Kai.Ja dzis piore .Piersza pralka to pieluszki flanelowe i tetrowe .jeszcze bedzie druga z kocykami.w jednym kocyku tak sie zakochalam.Kupilam go na allegro.Jest uzywany piekny mietowy robiony na drutach w idealnym stanie.kupilam za grosze.Takie zakupy lubie.A tak poza tym to dzis zaczynam 34 tc .Czas szybko leci.milego dnia.
Kai, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Paula miesiąc to już moment
Oczywiście tak mówię a dla mnie 2mce to wieczność
Chociaż coraz częściej się łapie na tym, że rzeczywiście to już nie tak daleko jak mi się wydaje.
A my kupiliśmy w biedronce jeszcze ten kocyk/ kołderkę. Mąż chciał różowy ale nie było więc mówię szary. No o wzięliśmy a w domu dopiero się przypatrzylismy że tam rakiety kosmiczne itd. Także będziemy musieli próbować wymienić, bo dla starszego naklejki wzięte więc zwrotu nie możemy zrobićPaula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Kai wszystkiego najlepszego dla synka :*
Karo super wieści z wizyty
U nas weekend w pełni zaplanowany, więc pewnie zniknę do niedzieli wieczorem, poniedziałku rano
Równiutko za miesiąc kładą mnie do szpitala, niby tak blisko, ale jednocześnie tak daleeeeeeeeko...
Paula to bedziemy leżeć razemPaula222 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚