Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Nadrabiam Was U nas dziś wybił 33 tydzień (32+0), 56 dni to TP
Ja laktator kupiłam, elektryczny i czeka.
Azzura piękna sypialnia
Co do acardu to kiedyś czytałam że do końca ciąży i w połogu, ale nie wiem jak moja gin do tego podchodzi. Na razie mam brać cały czas, a kolejna wizyta w 37tyg (36+0).
Płyn do kąpieli mam jeden z hippa, a drugi nivea. Smarować ciałka raczej nie zamierzam niczym, no chyba że będzie potrzeba. Do pupy mam alantan i jakieś z nivea ale to też chyba będę używać tylko w razie potrzeby...
Ja byłam w lidlu już parę razy i żadnych wojen nie widziałam owszem czasem sporo osób stało przy koszach, ale często też były pustki.
Agus - w 31 czyli 31 + ileś czy 30+ ileś? Moja Mała w 31+0 miała 1660g. A w 30+2 - 1418g.
futuremama, Azzurra lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Moja malutka wciaż główką w górę. Od samego początku tak leży i szczerze wątpie że się obróci. Na kolejnej wizycie, 12.11, to już będzie 36+0 dostanę skierowanie na cc jeśli się nie obróci.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Co do smarowania brzucha, ja nie smaruje niczym bo jakoś nie czuję potrzeby.
W końcu znaleźliśmy czas z mężem i jedziemy na krótkie jesienne wakacje, bez szaleństw, trochę zwiedzania południowo wschodniej ćwiartki Polski
Jestem mega dumna, uszyłam kocyk co prawda to chyba najbardziej nierówno uszyty kocyk na świecie, ale mi się podoba:p
Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
Agus - w 31 czyli 31 + ileś czy 30+ ileś? Moja Mała w 31+0 miała 1660g. A w 30+2 - 1418g. [/QUOTE]
Chodziło mi w 30+3 :}. Dzięki za odpowiedź .Lilly_Ana lubi tę wiadomość
-
Żałuję trochę, że dziewczyny się przeniosły na fb. Zajrzalam tam - prawie trzysta komentarzy. Musialabym pół dnia siedzieć z nosem w komórce, zeby to przeczytać, rozwijać odpowiedzi itp. Tu było jakoś spokojniej i wszystko jedno pod drugim.
Dobrze, że tu ktoś jeszcze został. -
Ja mam palmersa krem na rozstępy i zwykłą oliwkę i czasem jednym, czasem drugim smaruję. Póki co nic nowego nie ma ale mam pamiątki z pierwszej ciąży więc nie chciałabym już nowych. A skóra teraz ma ciężkie życie, nie wiem jak u Was ale ja mam wrażenie że brzuszek rośnie z prędkością światła
Lilly_Ana jeszcze chwilę czasu ma Z resztą przed cc też powinni sprawdzić bo niektóre dzieci tak późno się obracają.
Kai mi trochę też szkoda bo ciekawa jestem co u reszty ale niestety fb mnie nie przekonuje.Lilly_Ana lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Wam
ja dzisiaj zaczynam 32 tc czy to znaczy, że startuje 8 miesiąc? Jestem w szoku jak ten czas, ta ciąża szybko mija.
Futuremama ja też Palmersem brzuszek smaruje i jak narazie ani jeden rozstęp się nie pojawił. Ale ostatnimi dniami straszliwie skóra na brzuchu mnie swędzi, mam wrażenie jakby miała pęknąć
Jutro wizyta, aż się boję jak rozwijają się Maluszki i jaki stan szyjki.
Coś tu dawno nie było fotek brzuszków, może się pokarzecieJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Ja jestem totalnie anty-fb
Co do brzuszka, to właśnie wczoraj mowilam do meza ze teraz rosnie w oczach
No ale jak tam taka duza dziewczyna rosnie (w 2 tyg prawie 400 g dorobila masy) to chyba prawidlowo. U mnie poki co rozstepow (tfu tfu) nie ma, ale moja mama tez nie miała wiec moze to dlatego. Natomiast skora wokół pepka wygląda jakby byla przezroczysta (jest czerwono-sina i widac naczynia krwionosne), ale póki co jeszcze pepek dzielnie trzyma się w środkuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:43
-
Cześć Piękne!
Ja co prawda na fb więcej(haha, kto by pomyślał ale do Was też staram się zaglądać. Dziś mam wizytę-USG 3 trymestru. Trochę się stresuje..
Co do ułożenia miednicowego, to ja w pierwszej ciąży czułam ruchy o dziwo, w górnej części brzucha gdzie wydawało mi się że raczej powinny być odczuwalne tam, gdzie nogi. Ogólnie ruchy czułam słabo. No i mi ginekolog jakoś dopiero ok 34 tc albo i dalej wspomniał o cc z tego powodu, wcześniej raczej czekaliśmy na obrót.
Zdarza się, że dzieci obracają się przed samym cc. Przeważnie chyba robią USG przed cięciem, choć ja nie miałam(ale to może dlatego ,że moj gin mnie operował i wiedział że jestem już na cc nastawiona i nie chce niespodzianek).
Z synkiem do tej pory było podobnie-slabo odczuwalne ruchy gdzieś w górnej części brzucha i ułożenie miednicowe.
ALE od kilku dni ruchy czuję mocniej i praktycznie w okolicach szyjki...więc zakładam, że się obrócił.
Ni nic, okaże się dziś
Pięknego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:52
-
Hej dziewczyny,
Jestem po wizycie. Ogolnie wszystko w porzadku. Szyjka dluga - wciaz ponad 4cm, ilosc wod plodowych, przeplywy, serduszko w porzadku. Wazy juz okolo 2670. No i lezy w poprzek, takze znowu fiknela.
Mialam tez ktg. Na zapisie kilka skurczy pisalo sie na poziomie 40-50, czulam jak brzuch sie spina, ostatnio czesto mam twardnienia brzucha.
Musze jeszcze niestety zapisac sie do hematologa, bo pomimo zazywania zelaza hemoglobina znow mi polecialaJaKa, futuremama, Aga9090, Azzurra, Lotopałanka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
ja tez dzis wizytuje... a rano przed 7 obudzila mnie migrena wzielam tryptan i poszlam spac do 10... chyba zolza odpuscila.
Zobaczymy czy synio sie obrocil
Pepek tez mam wklesly choc zylki widac... ponoc jak wystaje to jest to jeden z objawow ze dziecko ma juz dobra poze
-
ja tez dzis wizytuje... a rano przed 7 obudzila mnie migrena wzielam tryptan i poszlam spac do 10... chyba zolza odpuscila.
Zobaczymy czy synio sie obrocil
Pepek tez mam wklesly choc zylki widac... ponoc jak wystaje to jest to jeden z objawow ze dziecko ma juz dobra poze
-
nick nieaktualnyKai wrote:Żałuję trochę, że dziewczyny się przeniosły na fb. Zajrzalam tam - prawie trzysta komentarzy. Musialabym pół dnia siedzieć z nosem w komórce, zeby to przeczytać, rozwijać odpowiedzi itp. Tu było jakoś spokojniej i wszystko jedno pod drugim.
Dobrze, że tu ktoś jeszcze został. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kai, ja wczoraj tak mialam. Co najlepsze, przez cala ciaze bylam potulna jak baranek, z mezem w ogole sie nie klocilan, a teraz mam takie dni gdzie lepiej do mnie nie podchodzic... mysle ze to hormony plus podswiadomy stres, ze wielki dzien zbliza sie jeszcze wiekszymi krokami.
Ja wyjęłam wszystkie ciuszki, mamy juz az nadto 56 cm. Musze teraz szybko skombinowac troche 62 cm plus jakies cieplejsze odzienia (jakas bluze, kurteczke). -
Agulineczka super wieści oczywiście oprócz tej hemoglobiny. A bardzo Ci spadła?
Mkgk kciuki za wizytę
Mój pępek w pierwszej ciąży też nie uciekał na wierzch ale jest płytki.
I niestety też wszystko mnie drażni. Totalne pierdoły ale pewnie do porodu lepiej nie będzie.
Ubranka mam 56 i 62 poukładane. Kilka też mniejszych. Synek niektóre 62 od razu nosił a ogólnie z 56 praktycznie po 2 tygodniach wyrastał więc zobaczymy jak duża będzie małą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 12:12
-
Hej
Ja od dłuższego czasu mam lekki problem ze zdrowiem... Katar niby tylko i lekki ból, drapanie w gardle ale od wczoraj też problemy z oddychaniem... Jakby mi brakowało ciągle powietrza a jeszcze nie mogę zaczerpnąć głębiej powietrza.... Masakra.... Dziś w nocy spałam może z 2 godziny... Nie wiem może spróbuję dostać się do lekarza choć u mnie do rodzinnego dostać się to graniczy z cudem.... Chyba że mi przejdzie -
nick nieaktualnyLotopałanka trzymam kciuki żebyś dostała się do lekarza. Ja też od piątku walczę z katarem więc łączę się z Tobą .
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizytujące .
U mnie pępek już się płytki zrobił, zobaczymy czy wyskoczy do przodu przed porodem .Lotopałanka lubi tę wiadomość