X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek to zdrówka życzę....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Agulineczka super wieści oczywiście oprócz tej hemoglobiny. A bardzo Ci spadła?
    Mkgk kciuki za wizytę :)

Mój pępek w pierwszej ciąży też nie uciekał na wierzch ale jest płytki.
    I niestety też wszystko mnie drażni. Totalne pierdoły ale pewnie do porodu lepiej nie będzie.
    Ubranka mam 56 i 62 poukładane. Kilka też mniejszych. Synek niektóre 62 od razu nosił a ogólnie z 56 praktycznie po 2 tygodniach wyrastał więc zobaczymy jak duża będzie małą.

Spadla mi do 10,6. Boje sie, ze podobnie jak z synkiem hemoglobina po porodzie sporo spadnie (mialam 7,8) - przez to o wiele dluzej dochodzilam do siebie.
    Lotopalanka wspolczuje gorszego samopoczucia. U mnie od wczoraj tez slabo, wymiotowalam wieczorem. U mnie niecaly miesiac do porodu, a nic nie wypralam jeszcze... a nie! Fotelik i kocyki :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam pranie, a tu już 34. tydzień się zaczął. Co więcej, brakuje mi jeszcze wielu podstawowych rzeczy.
    Współczuję chorowitkom i życzę zdrowia. W przyszłym tygodniu chyba pójdę się zaszczepić przeciwko grypie.
    Lenistwo mnie opanowalo kompletne. Najchętniej przez cały dzień bym leżała na kanapie albo się snula bez celu. Ale synek mi nie pozwala się rozleniwiac :-). Za chwilkę razem z małą Helenka zorganizują mi czas w 100%.
    Agulineczko,jeszcze masz wymioty? Oj,biedna!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja mam jeszcze 1,5 msc mniej więcej plus taki ze wszystko wyprane czeka w szafie na prasowanie bo wiecznie coś wypada... :/ a to mały chory, a to egzamin a teraz ja ledwo żywa... Ale już się nie mogę doczekać 45 dni do końca.... A te dni coraz dłuższe się wydają...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka właśnie! Ty nie miałaś wczoraj egzaminu?

Kai ja się cieszę że mój mały w przedszkolu bo ciężko by było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 15:37

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam i teraz oblalam przez swoją głupotę.... Na jednokierunkowej zmieniając pas ruchu 2 razy zapomniałam włączyć kierunek :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanko szkoda, ze sie nie udalo :( bedziesz trzeci raz podchodzić?
    Czy po porodzie?

Kai nie wymiotuje dzisiaj na szczęście, ale cokolwiek zjem to mi zaraz niedobrze i zoladek boli :( ogólnie jakas slaba jestem od niedzieli. Nie wiem czy to jakis wirus czy o co chodzi.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka moze jakiś wirus? Moja Kinga jeden dzień wymiotowała,biegunka do tego i miała gorączkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopolanka przykro mi, ze nie zdałaś ale już kciukam za nastepny egzamin :*

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba ostatnie podejście zrobię przed rozwiązaniem... No chyba że terminy będą krótkie... Takze teraz chwila prawdy w urodziny mojego męża 24.10

futuremama lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Teraz chyba ostatnie podejście zrobię przed rozwiązaniem... No chyba że terminy będą krótkie... Takze teraz chwila prawdy w urodziny mojego męża 24.10
    W urodziny mojej najmłodszej:) i to musi byc szczęśliwa data!!

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje wolałabym się więcej nie stresować już przed porodem.... :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie. Same dobre informacje: synus wszystkimi wymiarami w 50 centylu, waga ok 1400-1500 g. Nie ma się do czego przyczepić. No i ułożony glowokowo, a ja mam zielone światło do próby psn po cc:-) także mam i czym myśleć:-)

Inna sprawa to przebieg tej wizyty. Poszłam do tej lekarki, bo byłam bardzo zadowolona z polowkowego u niej(badala mnie długo i bardzo dokładnie) No i się zdziwiłam, bo USG dosłownie kilka minut trwalo. Podobno jest tak idealnie, że nie było co badać(taaak...jasne).
    Nic o łożysku, ani słowa o szyjce czy stanie blizny po cc.
    No nie tego się spodziewałam po USG 3 trymestru, nie tego...

Aga9090, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura lubię za to, ze z maluchem wszystko ok! Co do lekarki, badania łożyska etc.. Brak slow.
    U mnie pierwsza rzeczą jaka lekarz sprawdzał to było łożysko, blizny, szyjka (mam nawet zdjęcie tego łożyska)

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Azzura lubię za to, ze z maluchem wszystko ok! Co do lekarki, badania łożyska etc.. Brak slow.
    U mnie pierwsza rzeczą jaka lekarz sprawdzał to było łożysko, blizny, szyjka (mam nawet zdjęcie tego łożyska)
    No właśnie też mi się wydaje, że USG trzeciego trymestru to powinno wyglądac tak jak piszesz. Mój gin na zwykłym USG zaznacza mi zawsze stopień dojrzałości łożyska, szyjkę a w tej ciąży jeszcze dołącza krótkie info o bliźnie:/

To nie było najlepiej wydane 280 zł w moim życiu, oj nie było...Dodam, że te wizytę umowilam tak ekstra, bo trochę mnie mój doktorek ostatnio wkurzył i stwierdziłam,ze warto się przejść do kogoś innego(i zapłacić-bo u doktorka mam pakiet z PZU, więc za free). No to mam nauczkę;)

Ale racja, ważne że synus ok:-)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura przykro mi, że tak się ta wizyta potoczyła.. Bo jednak zapłaciłaś za nią to chyba można wymagać podstawowych rzeczy..

• Agnisss Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Znalazłam was dopiero niedawno i podczytuję sobie troszeczkę... Nie miałam jakoś odwagi do was napisać bo wy juz tak dobrze się znacie i łatwiej wam się rozmawia. Bałam się jak przyjmiecie jeszcze jedną nową koleżankę z terminem na grudzień. No ale w końcu się odważyłam. Oczywiście jak mam wam nie przeszadzać to dajcie znać a zniknę...
    pozdrawiam

JaKa, agniecha2101, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnisss witaj.... Na kiedy dokładnie termin?? Na kogo czekasz?? Napisz nam coś o sobie??? Jak samopoczucie???

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Agnisss witaj.... Na kiedy dokładnie termin?? Na kogo czekasz?? Napisz nam coś o sobie??? Jak samopoczucie???
    Podpinam się pod pytania :D

• Agnisss Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin na 09.12.2018, czekam tym razem na synka. Niestety co do imienia jest problem... jeszcze nie wybraliśmy. Mam już córeczkę - ma 5 lat i ma na imię Gabrysia. Coś o sobie.. hmmm... mam 32 lata. Jestem z Warszawy.
    Jeśli chodzi o samopoczucie to jest w miarę ok. Teraz w III trym. doszły różne bóle których nie miałam przy pierwszej ciąży i dodatkowo okazało się w 30 tyg że mam już łożysko III stopnia... Czy któraś z was wie może czy powinnam się martwić tym łożyskiem? Bo szczerze to już zgłupiałam bo 2 lekarzy mówi że to źle a mój prowadzący i drugi który wykonywał usg jeszcze po 2 tyg powiedział że on nie wie w ogóle po co sie podaje to łożysko już...

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ