Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
Futuremama ja też dostanę biedronkowe rzeczy. Wczoraj moja mama z teściową się zeszły i kupiły kołderki minky, komplet body + spodenki i trójpaki skarpetek. Każda wzięła po zestawie dla jednego dzidziusia jak nie lubię biedronki tak te rzeczy podobają mi się i wydają się dobre gatunkowo.
My dzisiaj kupiliśmy wanienkę ze stojakiem, kosz na pieluchy, i resztę kosmetyków z rossmanna. Mamy też już wybrane foteliki Avionaut Kite. W tygodniu kupiliśmy fotel dla mnie do karmienia i szafkę na dziecięce ubranka z ekspozycji za jedyne 250 zł. Także wyprawka już praktycznie skompletowana:) jeszcze te foteliki i laktator co do którego nadal mam dylemat czy Lovi Prolactis czy Lansinoh podwójny.
Coraz ciężej mi z brzuszkiem i chodzić, cokolwiek robić, a nawet leżeć. W środę mam odwiedzić mojego lekarza, więc znów niepewność i obawa co tam u Dzieci i jaki stan szyjki.
Chcę w tym tygodniu spakować torbę do szpitala gdyby tak niepodziewanie coś zaczęło się dziać.
A jak Wasze przygotowania? Pakujecie już torbę szpitalną?agniecha2101 lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Mkgk... No ciekawe.... Jak samo wcześniej się nie zacznie to tydzień przed terminem kładą mnie na patologię ciąży i nie wiem co dalej.... Jedni mówią że wywołują wcześniej inni że czekają do terminu i wywołują pytanie czy chodzi im o termin z USG czy z OM
-
JaKa właśnie dziś spakowałam wstępnie walizkę do szpitala ale nie wiem czy nie przepakuje się jednak do torby... Bo jest większa... A jutro jadę odebrać ciuszki rozmiar 56 ale już poprane i gotowe dla małej...
-
Ja za pierwszym razem miałam dwie - jedna dla mnie, druga dla małego. Teraz też się nad tym zastanawiam. Póki co nie pakuje bo jednak termin dalszy niż Wasz Ale w domu już mam wszystko poza jakimś szlafrokiem. Także w razie gdyby w czwartek okazało się że jest coś nie tak to przynajmniej tym nie będę musiała się martwić.
Lotopałanka a u Ciebie ktoś patrzył w ogóle na termin z USG? Bo sie z tym jeszcze nie spotkałam chyba że ktoś ma mega długie albo bardzo nieregularne cykle. -
U nas dopiero zaczynamy... wozek przyszedł i czeka w sklepie na odbiór. Ciuszkow teraz tez juz troche jest, ale brakuje całej reszty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 22:40
-
No 2 dni to nie dużo Ale jak widać co lekarz to inne podejście. U mnie w ogóle teraz nie mówi o terminach z USG. A za pierwszym razem nawet dobrze że też na niego nie patrzyli bo mały się urodził 5 dni po terminie, a gdyby patrzeć na USG to by było 10-11 więc kto wie czy by nie próbowali wcześniej wywoływać.
-
U mnie w pierwszej ciąży tylko termin wg USG był możliwy do ustalenia.... Więc młody urodził się teoretycznie 12 dni przed terminem z USG... Ale czy to za wcześnie czy za późno tego nie wie nikt
-
A teraz pytanie za milion punktów- jeśli czujecie czkawkę to gdzie i jak ułożone są maluchy?
Moja młoda mnie do grobu z ulożeniem wprowadzi
Oczywiście stres przed wizytą też ma na to wpływ. -
Hejka mam pytanie do tych co mają baldachim do łóżeczka. Powiedzcie mi on jest w jednej części ? czy są dwie osobne i on jest tak jakby rozcięty z tyłu? Możecie mi zrobić jakąś fotkę jak on jest uszyty u góry? Byłabym baaardzo wdzięczna. Pozdrawiam
-
U mnie czkawka dolem (pod pepkiem) raz bardziej z lewej raz z prawej, Mala ulozona glowka w dół, wypina sie pleckami do mojego brzucha a pupe ma oparta o lozysko (tak było w pt). Kopniaki czuje z lewej strony glownie pod zebrami, dolem raczej smyranie (choc czasem tez cos mocniej kopnie, moze lokiec).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 10:40
futuremama lubi tę wiadomość
-
U mnie gin też patrzy na termin z USG. Wg USG termin na 27 listopada, a wg @ na 22. Jednak mam nadzieję do tego 22 już urodzić
U mnie czkawka różnie, ale najbardziej u góry, po lewej stronie Ale to różnie, czasem niżej czuję. Generalnie brzuch podskakuje jak szalony cały -
Ja spokojniejsza byłam jak ewidentnie fiknęła i z kopniaków bardzo niziutko było czuć pod żebrami. A teraz czkawka zawsze prawy, dolny kwadrat brzucha że tak powiem ale nogami... to cuda wywija po lewej stronie, od wysokości żeber do mniej więcej pępka.
W drugiej ciąży ułożenie miednicowe nie jest wskazaniem do cc i choć wolałabym go uniknąć to tym bardziej nie chciałabym sn przy ułożeniu miednicowym. No i panikuję
Mój mąż się ze mnie śmieje, bo coraz większe głupoty mi się śnią. Do wizyty 3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 12:11
-
Ja wczoraj wieczorem czulam cuda, brzuch mi plywal a mala silaczka szalala od 20.30 wierzgajac wszystkimi konczynami dopóki nie zgasło swiatlo. Zgaslo swiatlo i dziecie pod kolderka zaraz się uspokoilo a juz myslalam ze nie da mi usnąć w nocy obudziłam sie kolo 4 bo śniły mi sie jakies głupoty, przekrecilam sie a tu cisza... juz zaczelam sie martwic, bo sen był naprawde dziwny. Na szczęście po ok 20 min księżniczka od niechcenia szturchnela mnie pare razy kopytkiem
Mimo to nie usnelam do 6, chyba odzywają się moje wyrzuty sumienia że tak mało mamy ogarniete. Zrobiłam wstepnie koszyk w Gemini, wyszlo prawie 500 zl (w tym termometr bezdotykowy i Katarek a poza tym trochę gadżetów i glownie rzeczy do szpitala).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 12:37
-
Haha futuremama, czyli nie tylko mnie sie snia dziwne rzeczy jakis czas temu były horrory, a teraz mam etap ze mam bardzo cienka skórę na brzuchu i dziecko prawie wypada spod niej ( widac łapki itd jakby było pod koszulka) i muszę trzymać brzuch od dołu żeby się nie zsuwalo, albo że już jest taka wieksza, kilkumiesieczna i super-grzeczna i słodka ostatnie 2 dni wlasnie mi się takie rzeczy śniły..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 12:36
-
Mi się dzisiaj śniło że byliśmy zamknięci w mojej pracy i dostałam smsa że mam się o 13 stawić w jakiejś sali i będą mi cc robić Więc spanikowana biegałam po biurze, bo oczywiście się zagapiłam z czasem a z drugiej nie wiedziałam o co chodzi bo przecież jest za wcześnie. Także ten...
Co do gemini to ja też 400 zostawiłam, więc jakbym termometr też brała to wyszło by podobnie. A potem przyszła paka i tak przejrzałam wszystko i się zastanawiałam skąd aż taka kwota wyszła. Chcąc nie chcąc z tych drobiazgów się nazbierało.
Teraz mi koleżanka olejek poleca z musteli na rozstępy i właśnie ponoć w gemini się opłaca ale już nie będę zamawiać, popatrzę może gdzieś w pobliżu też będzie miał spoko cenę.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja uzywam BioOila (kupilam jakos w maju na promo w rosku 200 ml plus gratis taka mini buteleczka jak jedwab do wlosow za niecale 70 zl), jest tak wydajny ze od czerwca do teraz (stosowany raz dziennie praktycznie dzien w dzien oprocz jakiegos sporadycznego dnia leniucha) zuzylam poki co te mala buteleczke plus ok 1/3 tej duzej. Tfu tfu, rozstępu na razie nie widzialam choc opinie sa rozne.
A ja mam pytanie o smoczek i butelke. Przymierzam sie do karmienia piersia i bardzo bym chciala, ale wolałabym w pogotowiu miec jakis smoczek i 1-2 male butelki na MM albo odciagniete. Jakie modele polecacie? Chcialabym żeby imitowal piers.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 13:04
-
no mi biooil nie dal rady... smarowalam dwa razy dziennie i mimo to gdzies w 6 msc skora zaczela mi schodzic i zrobily sie male pekniecia polecialam po serum cocoa butter i od razu po 3 dniach piekna elastyczna skora a po peknieciach nie ma sladu