X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepływy, wody plodowe sa ok? Mi się gdzieś o uszy obiło, że chyba na ktg byś musiała zacząć chodzić co tydzień.
    I może zastanów się czy nie warto jeszcze z jakimś lekarzem to skonsultować

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Agnisss,
    Jeśli chodzi o łożysko, to ja w pierwszej ciąży też miałam szybko 3stopien. Gin się nie czepiał, a łożysko spokojnie dotrwało do terminu porodu. Niestety nie pamiętam już, kiedy dokładnie osiągnęło ten 3 stopień. Mam nadzieję, że Twój prowadzący ma rację ..

Też jestem z Warszawy:-)wybralas już szpital do porodu?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agnisss, ja nie pomogę z dojrzałością łożyska niestety.

Azzurra faktycznie słabo trochę bez tych informacji, ale najważniejsze, że synuś ok.
    Ja nadal slabo się czuję. Cokolwiek zjem to mi niedobrze, do tego ten ból żołądka.
    Udało mi się dzisiaj wrzucić pieluchy tetrowe do pralki - wow ;) schną sobie teraz i jutro, o ile będę się lepiej czuć, zacznę prasowanie.
    Wyszło, ze mam 17 pieluch tetrowych, 3 muślinowe i 6 flanelowych.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Azzura przykro mi, że tak się ta wizyta potoczyła.. Bo jednak zapłaciłaś za nią to chyba można wymagać podstawowych rzeczy..
    No właśnie... więcej do tej przychodni nie pójdę po prostu:/
    Jeszcze pani doktor skomentowała fakt,ze przyszliśmy z córką...jakos tak nie przyjemnie. No nic, ważne że kawaler rośnie.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, a może to jakieś zatrucie? Bo kurczę na mdłości ciążowe to chyba trochę późno..

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Agnisss Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 przepływy ok na obydwu usg, wody płodowe w 30 tyg 14 ale w 32 tyg. już 9. Synuś urósł przez 2 tygodnie i przytył więc lekarz powiedział że wszystko ok. A jeśli chodzi o konsultację to tak idę do kolejnego lekarza już w szpitalu w którym będę chciała rodzić w przyszłym tygodniu.
    Azzurra tak już wybrałam szpital, mam zamiar rodzić na inflanckiej. Pierwsze rodziłam przez CC na Madalińskiego bo mieszkałam tam niedaleko a teraz na bemowie więc inflancka bliżej. A ty już wybrałaś?
    Agulineczka dziękuję za przywitanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnisss to koniecznie po konultacje, dopytalabym o ktg jeszcze. I trzymam kciuki :)

Azzura brak słów..

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnisss, ja właśnie nie mam pojęcia gdzie (i jak) rodzić. Pierwsza córkę(ma obecnie niecałe 17 miesięcy) rodzilam cc w Piasecznie(planowe, z uwagi na położenie miednicowe). Tam przyjmuje mój lekarz i chciałam żeby on robił cc. Teraz się przeprowadzaliśmy i mam cholernie daleko do Piaseczna...do tego wygląda na to,ze mogę rodzić sn wiec już lekarz do "krojenia" mi średnio potrzebny;)
    I jestem w kropce. Moze Żelazna, a może Praski bo blisko?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Agnisss Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra gdzie byłaś tzn ww jakiej przychodni że tak niemiło Cię potraktowali?

• Agnisss Koleżanka

Wysłany: 16 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Agnisss, ja właśnie nie mam pojęcia gdzie (i jak) rodzić. Pierwsza córkę(ma obecnie niecałe 17 miesięcy) rodzilam cc w Piasecznie(planowe, z uwagi na położenie miednicowe). Tam przyjmuje mój lekarz i chciałam żeby on robił cc. Teraz się przeprowadzaliśmy i mam cholernie daleko do Piaseczna...do tego wygląda na to,ze mogę rodzić sn wiec już lekarz do "krojenia" mi średnio potrzebny;)
    I jestem w kropce. Moze Żelazna, a może Praski bo blisko?
    Ja pierwsze też rodziłam przez CC ze względu na położenie miednicowe a teraz młody już od 12 tyg głową w dół. A chcesz rodzić naturalnie? Bo jeśli nie chcesz to masz prawo po pierwszej cesarce poprosić o skierowanie na drugą.

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniss,
    Byłam w Bora Med na Goclawiu. Robiłam u nich parę razy dodatkowe USG(w tym połówkowe) i byłam zadowolona. Teraz liczyłam na USG 3 trymestru, czyli na dokładne badanie..a tak jak napisałam, nie dostałam żadnych informacji na temat przepływów, łożyska, szyjki etc. No dosłownie nic. Tylko lekarka pomierzyla synka, dala kilka nie wyraźnych fotek i skasowali 280 zł. No mówię, mój gin prowadzący robi dokładniejsze USG na zwykłej wizycie:(

A co do porodu, to ja nie mam pojęcia co teraz robić. Pierwsze cc wspominam naprawdę ok i myślałam o kolejnym ,ale skoro nie ma wskazań...to może powinnam spróbować? Kusi mnie perspektywa,ze po sn natychmiast będę na chodzie i będę się mogła zająć synkiem( a także córka w domu).
    I zgłupialam.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka u mnie niestety że strony żoładkowo-jelitowej podobne dolegliwości ale w pierwszej ciąży też tak było. Niczym powrót do pierwszego trym tyle że zgaga o wiele gorsza... Ale ja i bez ciąży mam swoje przeboje.
    A wirusa jakiegoś teraz nietrudno złapać także może jednak zaraz Ci minie :)

Agnisss witamy w naszym gronie :)

Ja mam w czwartek usg III trym i w sumie jestem ciekawa czy będzie szyjkę sprawdzał. W sumie to mam nadzieję, że to zrobi.
    W pierwszej ciąży też to w III trym jakieś krótkie miałam... Ale teraz inny lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 20:51

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura - sn :P to jest to czego ja pragnęłam po cesarce

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azurro, ja też się zastanawialam nad sn, ale zrezygnowalam. Za bardzo mnoe przeraza ryzyko pęknięcia macicy. Wolę drugie cc, nie chcę ryzykować wlasnym życiem, nawet jeśli ryzyko nie jest bardzo duże.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... poprzednio podjęto decyzję za mnie, teraz mam teoretycznie wybór. I problem z decyzją;)
    Z jednej strony nie jestem z tych, które marzyły kiedykolwiek o sn i pierwsze cc zbioslam super...
    A z drugiej jednak ta blizna przez pewien czas utrudnia życie. Po pierwszym porodzie byliśmy z mężem i z noworodkiem i daliśmy radę. A teraz dochodzi do tego małe dziecko w domu... przydało by się, żebym była "na chodzie" jak najszybciej.
    Oj, mam o czym myśleć..

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybralabym z pewnością sn, gdybym była pewna, że nie pęknie ta blizna i wszystko przebiegnie bez komplikacji. Ale takiej pewności nikt mi nie da...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Wybralabym z pewnością sn, gdybym była pewna, że nie pęknie ta blizna i wszystko przebiegnie bez komplikacji. Ale takiej pewności nikt mi nie da...
    No właśnie i żaden lekarz nie da gwarancji i nie powie co "lepsze" tylko mówią ma pani wybór. Komplikacje mogą byc po sn i po cc, zawsze jest ryzyko no ale jakoś dzieci musimy urodzić:)

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No właśnie i żaden lekarz nie da gwarancji i nie powie co "lepsze" tylko mówią ma pani wybór. Komplikacje mogą byc po sn i po cc, zawsze jest ryzyko no ale jakoś dzieci musimy urodzić:)
    Z jednej strony dają wybór, a z drugiej zrzucaja odpowiedzialność.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Z jednej strony dają wybór, a z drugiej zrzucaja odpowiedzialność.
    Tak samo miałam "wybor "zanim okazało się, ze ciąża zdrowa. Miałam wybór usunąć guza albo guza i prawe przydadki albo wszystko, no i bądź tu mądrym. Koniec z końców samo się rozwiązało, bo ja bym nie wiedziała jaką decyzje podjąć

• Agnisss Koleżanka

Wysłany: 17 października 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja tylko usłyszałam że jak jest wszystko w porządku tocmoj lekarz zaleca rodzic sn bo przecież cc to poważna operacja i mogą być komplikacje. Na moja opowieść o moich dwóch kolezankaxh które miały tragiczne porody sn nie umiał odpowiedzieć już co lepsze. Ja się od początku w tej nastwilam na cc koko iż mogę rodzić sn boje się będę rodzić 24 h a na koniec i tak mi zrobią cc. Jedna dziurę i blizne już mam i wystarczy mi taka sama w tym samym miejscu .... ale to jest moje zdanie oczywiście.

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ