Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny:) chciałam tu napisać że wczoraj o 12:00 urodził się Wojtuś z wagą 3300 55 cm 8 pkt. Poród najgorszy ze wszystkich trzech i Wojtuś leży w inkubatorze...
Lotopałanka, Aga9090, Azzurra, Aguś 90, JaKa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Hej dziewczyny:) chciałam tu napisać że wczoraj o 12:00 urodził się Wojtuś z wagą 3300 55 cm 8 pkt. Poród najgorszy ze wszystkich trzech i Wojtuś leży w inkubatorze...
-
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:Hej dziewczyny:) chciałam tu napisać że wczoraj o 12:00 urodził się Wojtuś z wagą 3300 55 cm 8 pkt. Poród najgorszy ze wszystkich trzech i Wojtuś leży w inkubatorze...
-
Witam.
Wpadłam tu z zapytaniem bo szukam i szukam ale różnie piszą...
Jestem w 37+0 tc i od wczoraj zaczęła mnie siedzieć skóra na nogach. Dziś zaczyna w różnych miejscach ciała brzuch plecy i ręce. Zastanawiam się czy któraś z Was miała może cholestaze ciążowa i może napisać jak to się objawialo?
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Paula222 wrote:Hej dziewczyny:) chciałam tu napisać że wczoraj o 12:00 urodził się Wojtuś z wagą 3300 55 cm 8 pkt. Poród najgorszy ze wszystkich trzech i Wojtuś leży w inkubatorze...
-
nick nieaktualnyjoasia8966 wrote:Witam.
Wpadłam tu z zapytaniem bo szukam i szukam ale różnie piszą...
Jestem w 37+0 tc i od wczoraj zaczęła mnie siedzieć skóra na nogach. Dziś zaczyna w różnych miejscach ciała brzuch plecy i ręce. Zastanawiam się czy któraś z Was miała może cholestaze ciążowa i może napisać jak to się objawialo?joasia8966 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Joasiu, miałam ciężka cholestaze w poprzedniej ciąży. Wystąpiła nagle, a prztnajmniej jej objawy. Swedziala nnie skóra, ale tak specyficznie, bo wnętrza dloni i podeszwy stop. Swędzenie nasilalo się w nocy.
Zrób sobie próby watrobowe i kwasy zolciowe. To właśnie te drugie decydują o diagnozie cholestazy. Badanie jest drogie, ale ważne. Próby będziesz miała tego samego dnia. Jak liczby przy ALT i ASP będą przekroczone, lecz dwucyfrowe, to jeszcze nie ma paniki, ale trzeba się skontaktować z lekarzem. Jeśli będą trzycyfrowe, to trzeba by podjechać na IP. Kwasy dostaniesz po dwóch, trzech dniach. Każde przekroczenie normy wymaga konsultacji. Jeśli byłyby powyżej 40, to od razu do szpitala.
Nie każde swędzenie od razu oznacza xholestaze, ale sprawdzić trzeba.
Powodzenia!
Daj znać po badaniach.joasia8966 lubi tę wiadomość
-
Kai dziękuję za odpowiedź.
U mnie to się zaczęło wczoraj dzisiaj dłonie raz po raz też zaswędziały ale nie jakoś mocno. Gorzej skóra na nogach. Staram się nie drapać tylko jak już potrzec dłonią żeby trochę ulżyć. Ale zaczęło też i na brzuchu i na plecach. A i dodam że nie mam żadnej wysypki typu krostki czy pokrzywka.
Jutro biegnę na badanie
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
nick nieaktualny
-
Cześć Piękne!
A ja tu zajrzałam, żeby podpatrzeć, czy JaKa coś pisała? Bo ostatnio chyba w szpitalu już była?
Kai, no niestety z tym podnoszeniem starszaka(u mnie córka ok 9 kg) to będzie ciekawie na początku....ja odpuściłam już ostatnio i wzięliśmy nianię na próbę, no i mąż w domu więc mam nadzieję,że przynajmniej jakiś czas uda się bez podnoszenia, żeby sobie biedy nie narobić...
Dobrego dnia i czekamy na kolejne szczęśliwie rozpakowane!
-
Ech i mam dylemat.... Byłam dziś u diabetologa na ostatniej wizycie.... Mam skierowanie do szpitala ale bez daty i tak z nią rozmawiałam.... Mówi że nikt na siłę nie będzie mnie trzymał w szpitalu skoro mój gin twierdzi że wystarczy że stawię się w dniu terminu w szpitalu to mogę się tak stawić.... Ale oni praktykuja tak tydzień przed... Ze to dla bezpieczeństwa matki i dziecka itd i teraz sama nie wiem kiedy się zgłosić.... W dniu terminu czy teraz środa czawrtek