Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
JaKa wrote:Agulineczka odciągam laktatorem teraz rzadziej, ale na początku starałam się kilka razy dziennie. I tego odciagniętego było maksymalnie jakieś 5 ml z jednej piersi. Także widzicie, jednego bobasa nie wykarmie, a co dopiero dwójkę.
ale to sie by rozkreciloAga9090 lubi tę wiadomość
-
U nas na razie chyba mamy preludium kolkowe po niektorych karmieniach. Pomaga jedynie polozenie jej na zabke na brzuchu, po jakims czasie uspokaja sie i zasypisa.
W miedzyczasie zamowilam Esputicon, choc on jest on 1 mca zycia takze na razie bedziemy sie starac złagodzić bol masazem, tuleniem. -
U mnie na problemy brzuszkowe pomogło odbijanie. Niby dziecka karmionego piersią nie trzeba odbijać, ale chyba młoda nie do końca poprawnie ssie, bo po spionizowaniu po karmieniu puszcza solidnego beka i jest lepiej. Chyba się przejdę do jakiegoś doradcy laktacyjnego, czy da się to jakoś skorygować. Potrzeba odbicia uniemożliwia karmienie na śpiocha:/
-
moj maly ma dzis 3 tyg i zaczal od 2 dni kolki. Nie jest ragicznie ale serce boli jak widze ta czerwona buzke i trzesacy w placzu jezyczek. Dla niego metoda to wlozenie na zabke w chuste dziala cuda po 10 min odkladam do gondoli wozka bo za dnia spi w wozeczku
-
Karo staraj się kłaść córkę ze 3 razy dziennie na brzuszku na parę minut. Większość dzieci tego nie lubi, ale pomaga. U nas wczoraj były jakieś problemy brzuszkowe. Uspokoilo się po dłuższym lezeniu na brzuszku.
Jaka z rozkręceniem laktacji trzeba niestety sporo się napracować - albo przez częste przystawianie do piersi (najlepiej) albo z braku możliwości przez prace laktatorem - przez 15 min każda pierś co jakieś 3h, co najważniejsze przynajmniej raz w nocy. A najlepiej po każdym karmieniu piersią użyć laktator, nawet jeśli nic nie leci. Ja w szpitalu miałam dosłownie parę kropel, ostatnio musiałam sciagnac mleczko, bo jechałam do lekarza i zostawilam Mała mamie. Udało się sciagnac lekko ponad 160 ml za jednym razem, co na początku mogłoby się wydawać zupelnie niemożliwe.Karo_88, Karo_88 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnymkgk wrote:hilfee co na kolki?
No i tak jak Agulineczka pisze często kłaść na brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 12:25
-
nick nieaktualny
-
Futuremama, annika, ziuta.w, wiktoria2909 Serdeczne gratulacje :-* Dużo zdrówka Wam i maluszkom
Nasz Marcelek przyszedł na świat 8.12 o 10.52 3650g, 54 cm, 8/10 pkt
Poród zakończony CC.
Czas strasznie szybko ucieka i nie było kiedy nawet napisać.
Marcelek pozdrawia znad cycafuturemama, ziuta.w, Aga9090, agulineczka, JaKa, Kai, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agniecha gratulacje Przez brak postępu zdecydowali się na cc?
Nam też dni lecą, chociaż szczerze to się czuje jakby poród wieki temu był.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 09:08
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ile Wasze maluchy czasu spedzaja przy cycu jednorazowo? U mnie nagminnie w ciągu dnia ssie np 10 min po czym usypia i po 40 min budzi się glodna. A innym razem 10 min i starcza jej na 2h. A innym 20 min ssie, zasypia i budzi się po 15 min jak ja przenosimy do lozeczka i zaraz znów wola jesc...
-
nick nieaktualnyKaro_88 wrote:Dziewczyny ile Wasze maluchy czasu spedzaja przy cycu jednorazowo? U mnie nagminnie w ciągu dnia ssie np 10 min po czym usypia i po 40 min budzi się glodna. A innym razem 10 min i starcza jej na 2h. A innym 20 min ssie, zasypia i budzi się po 15 min jak ja przenosimy do lozeczka i zaraz znów wola jesc...
No i maluch przy piersi czuje sie bezpieczny i lubi słyszeć bicie serca mamy, poprostu potrzebuje bliskościWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 13:37
Karo_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My do tej pory zaliczyliśmy 4 spacerki. Ja właśnie karmię, głowa mi pęka. Zaczyna wychodzić zmęczenie, bo po porodzie miałam masę energii o dziwo.
Byliśmy też na usg bioderek, ogólnie w porządku, ale pod koniec stycznia będziemy kontrolować jedno bioderka, bo trochę słabsze było, ale wg doktora do tego czasu powinno być już ok. No i ładnie wazymy prawie 1400g więcej niż po porodzie mleczko mamusi służyziuta.w, Aga9090, agniecha2101, Kai lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚