X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a co lekarze mówią na te bezdechy? Jaki duży już z niego chłopiec! :) ja jestem w tydzień młodszej ciąży względem Ciebie a mój maluch 1,5 tyg temu ważył 1311g więc różnica nie jest wielka, rośnie chłopak jak na drożdżach! :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarze mowia, ze u wczesniakow to normalne, ale ja sie o niego boje, zobaczymy jak bedzie jutro, pojutrze...teraz najwazniejsze, ze tal ładnie przybiera

aniar lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kto tu niedawno mówił, że do 2 kg to jeszcze potrwa??? :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Marcela! Niech przybiera jak dobrze nabierze cialka to i oddech sie poprawi zobaczysz!

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze Marcel zdrowo rośnie a bezdechu na pewno zaraz się unormują!!! :)

Zokeia skarpy pod pajac, śpiochy :)

zokeia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa, jak my będziemy rodzić nasze 3 - 4 kg maleństwa, to Twój już będzie miał około 5. Takie tempo! :)

Skarpetki pod pajaca? O, tego nie wiedziałam. Myślałam, że zakłada się je do spodenek.

Znowu oglądałam "Porody". Ale różnica między szpitalami! Ten piękny poród z ostatniego odcinka był w Zdrowej Rodzinie w Warszawie (przytulna sala, duże okna, rodzenie na zwykłym łóżku, 2 godzinne kangurowanie itp, spokój, własne tempo) a z ostatniego odcinka ze szpitala Matki i Dziecka w Łodzi (zielone kafle na ścianach, hałas, echo, zero światła, położna i ojciec ubrani do porodu jak chirurdzy w maseczkach, poród na fotelu, przytulenie przez 5 minut, a potem zabierają dziecko). Brr...

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rośnie rośnie oby tak dalej . Zobaczysz z każdym dniem będzie lepiej a gorsze dni będą przychodziły i odchodziły i znów przychodziły , każdej z nas będą się zdarzały czasem mniejsze czasem większe dołki. A ty jesteś silną kobietą i na pewno dasz radę , bo kto jak nie Ty :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś od rana głowa boli

Wczoraj byliśmy ma warsztatach Mamo To Ja, ale stwierdziłam, że Bezpieczny Maluch był lepszy. Tu tylko co mi się podobało, to było kąpanie dziecka. W sumie to już chyba na takim etapie jestem, że siedzenie 3.5 godziny to mi nie służy. Plecy bolały juz. No ale dostaliśmy parę gadżetów. Próbki do kąpieli, butelkę Chicco, Mama Cafe, witaminy i kilka innych.

Marimiko lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa dzielny chłopak z Marcela a tempo w jakim rośnie jest niesamowite! On juz podwoił swoją wagę urodzeniową, prawda? :)

Listę uzupelnię wieczorem jak tylko będę miała dostęp do kompa, bo jednak telefon nie jest tak skuteczny.

Dziś odbieram paczkę z tetrą i wstawiam ostatnie pranie! W takim razie nadal jedyne czego nam brak to przewijak i łóżeczko.

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita do podwojenia brakuje mu jeszcze 70 gram :) wiec pewnie 2 dni i bedzie 1300 :)

kittykate, Marimiko lubią tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, z Okruszka zrobił się Kluseczek, ale z Kluseczka robi się już Pączuś :) pięknie przybiera :)

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawilam swiezutkie zdjecie mojego pyzaka do pamietnika :)

goto4, Ita, Ewka89 lubią tę wiadomość

• HANA Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku nie kupuje lożeczka z tej naszej aukcji bo wydumalam że chce szare :D

• Milcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale mały to chyba do taty podobny :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Marceli śliczny! Pyzaty się robi na buźce :) i faktycznie baaardzo podobny do tatusia :D

Właśnie umyłam kafelki w łazience- ledwo żyję... ;) niesamowite jak szybko się teraz męczę.

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no schrupałabym go :) przyznaj sie lepiej, że podmieniłas zdjęcie, bo to nie możliwe żeby w tak krótkim czasie tak się zmienił! Brawo Marceli jesteś genialny <3

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wstawilam swiezutkie zdjecie mojego pyzaka do pamietnika :)

na zdjęciu wygląda jak duży bobas, w ogóle zmienił się niesamowicie, ma już takie ładne usta i uroczy nosek, a ja też mam wrażenie, że do taty podobny

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zauważam podobieństwo do taty :) Aż wierzyć się nie chce, że to ten sam Okruszek. Bardziej to już się Pyza robi :) Jest przecudny!

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,Marcelek to juz naprawde duzy paczus.Caly tata,nie da sie ukryc:) Pieknie rosnie.Jeszcze zeby do 2kg przybral i zeby te bezdechy mu minely i pojdziecie do domku.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny do ilu kg wagi dziecka są wasze wózki?
    znalazłam ciekawy wózek gondola i spacerówka w jednym, jest fajny bo w każdej chwili można zmienić jego położenie czy głębokość, ale tam jest opis od pierwszego miesiąca życia do 15 kg, a ja nie wiem kiedy 15kg ma dziecko...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ