X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna dziecko osiąga wagę 15 kg zazwyczaj wtedy gdy jest już w stanie samo chodzic i z wózków rezygnuje :P to ok 3 latka, jak drobniejsze to 3 i pół.

julianna lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dobrze niech bedzie do taty podobny :) po mamusi za to odziedziczy inteligencje i sile do walki :)
    a tak ogolnie to jest podobny do Piotra, nawet robi mu sie ta pionowa bruzda w brodzie jak u tatusia, chociaz mały pewnie nie raz sie jeszcze zmieni...
    jestem ciekawa ile dzisiaj wazy, bo ta wage co Wam podawalm to jest z wczoraj z godziny 21, teraz mały jest kapany i wazony wieczorem, jeszcze 2 godziny i bede wiedziala :)

Furia, julianna, aniar, kanapa, Marimiko, Lola83, Silatan lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest do 18 kg, a moj ponad 2 letni syn wazy dopiero 14kg :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba rzadko zdarza się trzy latek nadal jeżdżący wózkiem?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts chyba rzadko, a to db bo ja myślałam, że 15kg to mało ;)

eforts lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam do 15 kg :) ale normalnie mozna to przeciagnac do 18 ale bez przesady 2-3 letnie dzieci to juz nie bardzo chca wozkami jezdzic a do 3 lat spokojnie mozesz uzywac :)

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej 3 latek to juz wózkiem nie podróżuje, chyba ze są jakies mega długie wyprawy, ale to dla rodzica wygodniejsza jest tzw. parasolka, lekki i mało miejsca zajmuje.

Karola a kiedy będziesz mogła kąpać Marcelka?

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie predko, wydaje mi sie ze poki maly bedzie w szpitalu beda myly go polozne...

no i malo dzisiaj przybral, tylko 10 gram, wiec mamy 1240g

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa - widziałam zdjęcie w pamiętniku - masz pięknego syna ;)

Ja dziś po wizycie mały ma się dobrze waży około 2500 g! (33+4), a w poniedziałek na IP ważył niby 2300 g. Ale lekarz mówi, że to plus minus 300g. Pobrał wymaz na paciorkowca. Szyjka długa ok. 3cm zamknięta - trzyma się. Jak to lekarz określił (tak szybko to ja nie urodzę:P). W dalszym ciągu brać nospę forte 3x1 i lutelinę pod jeżyk 3x2. Ogólnie wszystko jest gites. Następna wizyta 19.11.

julianna, Ita, kaarolaa, aniar, Niespodzianek:), Pollyanna, HANA, Qrczak lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki. Nie nadrabiam dzisiaj bo padam na ryjek. Dopiero co wróciłam ze szpitala...noc w szpitalu to koszmar, zwłaszcza na porodówce. Mówi się że stres źle wpływa na dziecko, przekonałam się o tym na własnej skórze. W życiu nikomu tego nie życzę. Teraz idę spać, może jutro napiszę co się stało.

Dobranoc.

• zokeia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola93 biedna, odpoczywaj teraz i opisz w swoim czasie co sie stalo. Najważniejsze, że jesteś w domu, czyli wszystko już dobrze?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia, a jak w ogóle mieszkanie? urządzanie już? wszystko sfinalizowane?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Czekamy na wieści od Ciebie Carola.

Miłego dnia!

HANA lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia pisałaś, że masz muślinowe pieluszki z Ikei. Zostawiasz je w całości? Bo ja zastanawiam się na pocięciem ich n mniejsze kawałki. Babcia by mi je obszyła, żeby się nie snuły. Może byłyby wtedy funkcjonalniejsze? :)

• aniar Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola daj znać co się stało, czekamy na wieści

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Twój synek jest prześliczny, cały tatuś :)
    Carola odezwij się do nas, mam nadzieje, że wszystko ok u Ciebie..

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.

Karola Marcel pikny:-)

Szurabura ja nie będę ciąć tych muślinowych pieluszek.

Ja mam nieprzespaną noc za sobą. Kondzio trenował karate....jestem jak zombi...

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola ja też czekam na wieści.

Co do dzieci w wózkach, to pamiętam, jak w wakacje byłam z mężem w galerii handlowej. Kobieta w spacerówce pchała chłopca na oko 4-5 letniego. Nogami szorował po podłodze. Wyglądało to naprawdę dziwnie. Mały był całkowicie sprawny - po placu zabaw biegał :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wózka Kacperek zaczął chodzić jak miał 9 m- cy czyli w grudniu ubiegłego roku a od wiosny mój wózek był używany sporadycznie, obecnie od czerwca leży nieużywany bo Kacper nie chce w nim jeździć, woli chodzić na nóżkach. Więc wszystko zależy od dziecka:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Wciąż cała i w dwupaku. No to od początku.
    Od ponad tygodnia miałam problemy z moim N, że on to musi coś wymyślić żeby dorobić bo ma "wrażenie" że mamy za mało pieniędzy. Powtarzałam mu żeby nie przesadzał bo na nic nam nie brakuje, nie głodujemy, na chleb mamy i dla dziecka też już wszystko mamy, co najpotrzebniejsze. No i chodziłam w takim stresie bo w końcu nie wiedziałam czy coś wymyślił czy nie bo ledwo 4 h spędzał w domu w ciągu dnia. I tak w niedziele byliśmy sobie w Zoo. Jak pisałam Wam wcześniej w połowie zaczęłam mieć problemy z oddychaniem ale tak się cieszyłam że spędzamy razem cały dzień że to olałam. No a w poniedziałek zaczął się koszmar. Koło 11 wparowała, grzecznie bo grzecznie ale jednak policja i zaczęli mnie o niego wypytywać. Możecie sobie wyobrazić jaka byłam przerażona. Zauważyli że jestem w ciąży i od razu że nic się nie dzieje że mam się nie denerwować ale trochę po nie w czasie. Nie wiedziałam co jest grane i dopiero po 3 godzinach dowiedziałam się że go aresztowali ale on nie wie o co chodzi. Wrócił do domu po 21 na nogach, bo rozebrali mu samochód. Ja leżałam z bólem brzucha i nie chciałam nawet z nim gadać. Dnia następnego niestety ból nie minął a mój N nawet nie powiedział o co chodziło. No i w środę przyjechał do mnie jego tata i dowiedziałam się wszystkiego. Nie będę podawała szczegółów ale byłam w totalnym szoku. Nie minęła godzina odkąd pojechał a ja dzwoniłam do swojego taty żeby zabrał mnie do szpitala bo nie wytrzymuję z bólu. Ryczałam jak głupia i bałam się o małą. W szpitalu zrobili od razu wszystkie badania i okazało się że mała jest bardzo nisko i muszę zostać na noc i dostać sterydy na rozwój płucek w razie "W". Byłam przerażona. Mogłam urodzić w każdej chwili i to tylko przez stres...No ale na szczęście nie urodziłam, pilnowali mnie, dostałam dwa zastrzyki i powolutku zaczęło się stabilizować. Mała ma 40.1 cm i 2.125 kg więc jest duża i silna. Nie dała się. Teraz niestety jestem u mojego taty i jestem traktowana jak jajko bo wiemy że urodzę wcześniej ale mamy nadzieję że nie przed 37 tygodniem.

Także dziewczyny uważajcie na siebie bo naprawdę nigdy nie wiadomo jak na Wasz stres zareaguje maleństwo.

No to idę nadrabiać, chociaż mniej więcej.

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ