X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To straszne, nie wyobrażam sobie jak bardzo muszą cierpieć. Bardzo im współczuję.

• zokeia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro :(

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa ech to straszne, szkoda mi tego dziecko i bólu jaki czują rodzice;

carola93 głowa do góry, uśmiech na twarzy i bez stresu, wszystko się poukłada;

Franek i Staś to też jedne z moich ulubionych imion

carola93 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola - no to miałaś mały horrorek! tule Cię mocno - że jesteś taka silna - mojego to bym chyba przez okno wyrzuciła za pomysły. Pewnie chciał dobrze, ale nie ma co "chcieć dobrze na siłę". Dobrze, że masz teraz opiekę i odpoczywaj jak najwięcej!

przykro mi z powodu maluszka, małego Franka :( <'>

gratuluję wybranych imion - u mnie to jeszcze jest w fazie wymyślania ;) wczoraj dostałam wypłatę, więc dzisiaj zrobiłam na necie mega zakupy wyprawkowe(głownie w aptece gemini ale i na allegro)więc na diach powinnam mieć wszystko i będę mogła w końcu odetchnąć..

buziaki dla was ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję rodzicom tego maluszka.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmiko ja też czekałam na pensję, dzis wpłynęła, i szalałam na allegro ;D łóżeczko, półko-przewijak, mnóstwo drobiazgów typu pieluchy, kołderka, prześcierado, kocyk, skarpetki, czapeczki ...itp., uzbierało się tego bardzo dużo, ale u nas to jeszcze nie koniec;D na dniach kupię kosmetyki, a potem kolejna kasa na fotelik, wózek, poszewki, parę gadzetów dla mnie, bo stanika do karmienia nie mam jeszcze, ale planuję kupić tylko 1 na początek, mam poza tym 2 sportowe

zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jak się dzisiaj czujecie? Wyruszam dziś na poszukiwanie śpiochów i polspiochow :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam na pensje, będzie we wtorek sasasa ;>

Karola bardzo przykro, że ten Maluszek zmarł... Dobrze,że Wy macie to już za sobą,a Marceli okazał się bardzo silny.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry w tak mglisty poranek,

dziś średnio przespałam noc, na lewej czy prawej stronie i tak jest mi niewygodnie, czy wy też czujecie na przygniatanym boku ruchy swoich maluchów, to jest takie śmieszne jak ona mi zaczyna wtedy tak jeździć swoją twardą częścią ciała ;D
    poza tym co wstałam w nocy i wracałam do łóżka, ona zaczynała harce wykorzystując 100% mojej macicy ;D ech mały łobuziak mi rośnie,

a i jeszcze, ja swoją malutką czuję bardzo nisko, no wręcz niżej się nie da już, mam nadzieję, że to normalny obiaw i jeszcze nie planuje opuszczać mojego brzuszka

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam z rana, kaarolaa strasznie przykro to jest na pewno dla tych rodzicow niewyobrazalny ból...
    widzisz mieliscie tyle szczescia w calym tym nieszczesciu codziennie dziekuj za to nowe zycie, Marcel jest taki dzielny i silny dla Was !!! <3
    ja wczoraj popoludniu kompletnie opadlam z sil musialam sie polozyc i spalam chyba do 9 a potem wstalam na kolacje i nie moglam zasnac :/poszlam spac po 1 w nocy... okropnie to meczace a juz jestem na nogach bo zaraz jedziemy do moich rodzicow... zaraz zaparze sobie pysznej kawy i do dzieła! dobrze ze chociaz czesciowo spakowalam nas wczoraj...milego dnia !

Julianna moja tez jak tylko sie poloze zaczyna sie strasznie rozpychac :P lobuziary te nasze dzieci ;)

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki drukujecie że ciężko Was nadrobić. Na listopadówkach lista topnieje co rusz któraś się rozpakowuje. a po nich my:)

Nasza lista też imponująca jak się zaczną sypać dzidziole to zaroi się tu od zdjęć.

Widzę że po wypłatach szalejecie z zakupami. Ja już chyba wszystko mam więc nawet nie wychodzę na miasto bo grozi kolejnymi zakupami ;P

Dopakowałam kolejne rzeczy do torby i zostało tam tylko dołożyć to co używam na co dzień.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• annusiak88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta!
    Pogoda widzę że nie rozpieszcza Nas wszystkie..mglisty i zimny poranek słabo zachęca do wyjścia spod ciepłego kocyka i kubka kawy zbożowej!!Lola83 ja czekam również do wt. i wtedy nawet wichury mnie w domu nie zatrzymaja, bo takie dziecięce zakupy sprawiają tyle przyjemności!

My wybraliśmy imię Jaś. :)

Jaś też jest nisko(czasami mam wrażenie że brakuje mu z 3 cm do wyjścia), a jego tańce w brzuszku są zazwyczaj przyjemne, chociaż czasami mam odczucie że robi takie rzeczy że słabo mi.:P Dziś w nocy zaliczyłam bolesne uderzenie w żeberko, ale jak sobie pomyślałam że to mała stópka którą niedługo będę całować, tulić..nie mogłam już zasnąć.:)

karolaaa współczuje rodzicom tego maluszka! Żadne słowa nie ukoją bólu i rozpaczy po stracie dziecka!

Marimiko lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi wczoraj przed snem pojawił się ból a raczej kłócie w szyjce. Wystraszyłam się. Bo to były jakby skurcze. Potem zasnęłam i nie wiem, czy coś się dalej działo. Dzisiaj póki co jest ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to organizm już ćwiczy do porodu teraz to mogą się takie rzeczy zdarzać już na prawdę niewiele zostało

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem właśnie i im bliżej końca, tym już bardziej się boję.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia ja zawsze skarpety zakładałam albo do spodni albo na śpiochy/pajac, nigdy pod. Jeśli założymy pod to te skarpety będą malucha niepotrzebnie uciskać :) ale to moje zdanie :)

u mnie w śr (33+6) było 2600 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:09

zokeia, Ita, julianna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga to ładnie :) ja urodzilam sie w 34 tyg z waga 2200 wiec jest dobrze :)

takze i to łaczy mnie z synkiem, oboje jestesmy wczesniakami :)

aga.just, Marimiko lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś mi się dzisiaj dziecko nie chce ruszać :(

Ogólnie ostatnio mniej się rusza, ale tłumaczyłam sobie, że już jest duża itd. Ale dzisiaj to może miałam od rana kilka ruchów w sumie. Denerwuję się, zjadłam paczkę ciastek i czekam. Jak nie zadziała chyba polecę na KTG, nie chcę być panikarą, ale boję się :/

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki aga.just. Też mi się wydaje, że jak włożę pod śpiszek to skarpetka może go uwierać.

aga.just lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola zawsze lepiej sie upewnic niż ze stresu rwać włosy z głowy.
    ale pamietaj, ze na tym etapie maluchy są już mniej ruchliwe.

U mnie poza słodyczami działa tez kąpiel pobudzająco. Zawsze po Napoleonek się ożywia.

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ