X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To straszne, nie wyobrażam sobie jak bardzo muszą cierpieć. Bardzo im współczuję.

• zokeia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro :(

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa ech to straszne, szkoda mi tego dziecko i bólu jaki czują rodzice;

carola93 głowa do góry, uśmiech na twarzy i bez stresu, wszystko się poukłada;

Franek i Staś to też jedne z moich ulubionych imion

carola93 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola - no to miałaś mały horrorek! tule Cię mocno - że jesteś taka silna - mojego to bym chyba przez okno wyrzuciła za pomysły. Pewnie chciał dobrze, ale nie ma co "chcieć dobrze na siłę". Dobrze, że masz teraz opiekę i odpoczywaj jak najwięcej!

przykro mi z powodu maluszka, małego Franka :( <'>

gratuluję wybranych imion - u mnie to jeszcze jest w fazie wymyślania ;) wczoraj dostałam wypłatę, więc dzisiaj zrobiłam na necie mega zakupy wyprawkowe(głownie w aptece gemini ale i na allegro)więc na diach powinnam mieć wszystko i będę mogła w końcu odetchnąć..

buziaki dla was ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję rodzicom tego maluszka.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmiko ja też czekałam na pensję, dzis wpłynęła, i szalałam na allegro ;D łóżeczko, półko-przewijak, mnóstwo drobiazgów typu pieluchy, kołderka, prześcierado, kocyk, skarpetki, czapeczki ...itp., uzbierało się tego bardzo dużo, ale u nas to jeszcze nie koniec;D na dniach kupię kosmetyki, a potem kolejna kasa na fotelik, wózek, poszewki, parę gadzetów dla mnie, bo stanika do karmienia nie mam jeszcze, ale planuję kupić tylko 1 na początek, mam poza tym 2 sportowe

zokeia, Marimiko lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jak się dzisiaj czujecie? Wyruszam dziś na poszukiwanie śpiochów i polspiochow :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam na pensje, będzie we wtorek sasasa ;>

Karola bardzo przykro, że ten Maluszek zmarł... Dobrze,że Wy macie to już za sobą,a Marceli okazał się bardzo silny.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry w tak mglisty poranek,

dziś średnio przespałam noc, na lewej czy prawej stronie i tak jest mi niewygodnie, czy wy też czujecie na przygniatanym boku ruchy swoich maluchów, to jest takie śmieszne jak ona mi zaczyna wtedy tak jeździć swoją twardą częścią ciała ;D
    poza tym co wstałam w nocy i wracałam do łóżka, ona zaczynała harce wykorzystując 100% mojej macicy ;D ech mały łobuziak mi rośnie,

a i jeszcze, ja swoją malutką czuję bardzo nisko, no wręcz niżej się nie da już, mam nadzieję, że to normalny obiaw i jeszcze nie planuje opuszczać mojego brzuszka

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam z rana, kaarolaa strasznie przykro to jest na pewno dla tych rodzicow niewyobrazalny ból...
    widzisz mieliscie tyle szczescia w calym tym nieszczesciu codziennie dziekuj za to nowe zycie, Marcel jest taki dzielny i silny dla Was !!! <3
    ja wczoraj popoludniu kompletnie opadlam z sil musialam sie polozyc i spalam chyba do 9 a potem wstalam na kolacje i nie moglam zasnac :/poszlam spac po 1 w nocy... okropnie to meczace a juz jestem na nogach bo zaraz jedziemy do moich rodzicow... zaraz zaparze sobie pysznej kawy i do dzieła! dobrze ze chociaz czesciowo spakowalam nas wczoraj...milego dnia !

Julianna moja tez jak tylko sie poloze zaczyna sie strasznie rozpychac :P lobuziary te nasze dzieci ;)

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki drukujecie że ciężko Was nadrobić. Na listopadówkach lista topnieje co rusz któraś się rozpakowuje. a po nich my:)

Nasza lista też imponująca jak się zaczną sypać dzidziole to zaroi się tu od zdjęć.

Widzę że po wypłatach szalejecie z zakupami. Ja już chyba wszystko mam więc nawet nie wychodzę na miasto bo grozi kolejnymi zakupami ;P

Dopakowałam kolejne rzeczy do torby i zostało tam tylko dołożyć to co używam na co dzień.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• annusiak88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta!
    Pogoda widzę że nie rozpieszcza Nas wszystkie..mglisty i zimny poranek słabo zachęca do wyjścia spod ciepłego kocyka i kubka kawy zbożowej!!Lola83 ja czekam również do wt. i wtedy nawet wichury mnie w domu nie zatrzymaja, bo takie dziecięce zakupy sprawiają tyle przyjemności!

My wybraliśmy imię Jaś. :)

Jaś też jest nisko(czasami mam wrażenie że brakuje mu z 3 cm do wyjścia), a jego tańce w brzuszku są zazwyczaj przyjemne, chociaż czasami mam odczucie że robi takie rzeczy że słabo mi.:P Dziś w nocy zaliczyłam bolesne uderzenie w żeberko, ale jak sobie pomyślałam że to mała stópka którą niedługo będę całować, tulić..nie mogłam już zasnąć.:)

karolaaa współczuje rodzicom tego maluszka! Żadne słowa nie ukoją bólu i rozpaczy po stracie dziecka!

Marimiko lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi wczoraj przed snem pojawił się ból a raczej kłócie w szyjce. Wystraszyłam się. Bo to były jakby skurcze. Potem zasnęłam i nie wiem, czy coś się dalej działo. Dzisiaj póki co jest ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to organizm już ćwiczy do porodu teraz to mogą się takie rzeczy zdarzać już na prawdę niewiele zostało

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem właśnie i im bliżej końca, tym już bardziej się boję.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia ja zawsze skarpety zakładałam albo do spodni albo na śpiochy/pajac, nigdy pod. Jeśli założymy pod to te skarpety będą malucha niepotrzebnie uciskać :) ale to moje zdanie :)

u mnie w śr (33+6) było 2600 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:09

zokeia, Ita, julianna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga to ładnie :) ja urodzilam sie w 34 tyg z waga 2200 wiec jest dobrze :)

takze i to łaczy mnie z synkiem, oboje jestesmy wczesniakami :)

aga.just, Marimiko lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś mi się dzisiaj dziecko nie chce ruszać :(

Ogólnie ostatnio mniej się rusza, ale tłumaczyłam sobie, że już jest duża itd. Ale dzisiaj to może miałam od rana kilka ruchów w sumie. Denerwuję się, zjadłam paczkę ciastek i czekam. Jak nie zadziała chyba polecę na KTG, nie chcę być panikarą, ale boję się :/

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki aga.just. Też mi się wydaje, że jak włożę pod śpiszek to skarpetka może go uwierać.

aga.just lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola zawsze lepiej sie upewnic niż ze stresu rwać włosy z głowy.
    ale pamietaj, ze na tym etapie maluchy są już mniej ruchliwe.

U mnie poza słodyczami działa tez kąpiel pobudzająco. Zawsze po Napoleonek się ożywia.

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ