Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to właśnie traktuję jak eksperyment na własnym dziecku - czyli zobaczymy jak to będzie.
Kolezanki które rodziły 2-3 lata temu wszystkie stosowały dietę pt. kurczak i marchewka. Za to mamy maluchów urodzonych bliżej 2014 karmiły jedząc wszystko. Wnioski - taki sam odsetek dzieci kolkowych i niekolkowych a jakość życia mam jednak na plus u tych, które nie musiały się ograniczać.
Alergika też znam tylko jednego - od początku na mm.
Opinie wcale nie takie kontrowersyjne
Poparte badaniami WHO. W szpitalach na inflanckiej i św. Zofii na pewno propagowane. Co do książek to też zależy co sie czyta. My idziemy w kierunku BLW, a przy jego okazji wspominają tez o kp.
aniar a ty nie jesteś z Warszawy? Może chodzisz do szkoły rodzenia Zosieńka?
Furia ty masz doświadczenie a ja tylko teoretyzuję. Być może się mylę, ale póki co będę się trzymała tego, że np. fasolka nie jest w stanie przeniknąć do mleka i w zwiazku z tym nie może wywoływać kolek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 09:25
HANA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam
mały wazy 1380g i pewnie czesc z Was odwiedzila moj pamietnik, a te ktore tego nie zrobily pisze, ze u Marcelego zaczynaja sie zmiany chorobowe w oczkach...decydujace badanie w poniedzialek i bedzie wiadomo czy na dniach bedzie zabieg...
samego zabiegu sie nie boje, bo jestem pewna ze sie uda, ale niepokoi mnie znieczulenie ogolne, poniewaz resetuje dzieci...ucza sie wszystkiego od nowa, a przez to wydłuza sie czas powrotu do domumały bedzie na poczatku na respiratorze, pozniej na CPAPie, tak samo z ssaniem, to co nauczyłam go teraz, bede musiala uczyc od nowa...oby omineła go przepuklina pachwinowa, bo za jakis czas bedzie czekała go kolejna operacja i kolejne znieczulenie i kolejny reset...
-
Ita dokładnie tak z Warszawy i SR w Zosience ale już skończyłam w październiku
powiedz mi czy ty zamierzasz tez tam rodzic? Czy do porodu jednak inny szpital?
Ita lubi tę wiadomość
-
Milcia troszkę za późno na niechęć do rodzenia
bez paniki będzie dobrze. Ja powoli tez jakiś niepokój odczuwam, ale skoro nie wiem czego się spodziewać to nie wiem też czego mam się bać
Karola ja wciąż kciuki mocno za Marcela trzymam -
nick nieaktualny
-
Karola trzymam mocno kciuki, żeby wszystko szło pomyślnie i żeby te wszystkie zabiegi ominęły naszego małego Ulubieńca! Wiem, że kosztuje Cię to wszystko mnóstwo nerwów i cierpliwości, ale wierzę, że to chwilowe i już niedługo Marcelek wszystko Wam to wynagrodzi swoim uśmiechem, pierwszym słowem, bezgraniczną i bezinteresowną miłością!On jest po prostu wspaniały!
Dziewczynki z Wawy, a macie może jakieś notatki ze szkoły rodzenia bo ja nie mogłam się na żadną zapisać i jestem straszny laik w temacie dzieci. ...i czy może nie zechciałybyście umówić się któregoś dnia na kawusię na mieście?kaarolaa lubi tę wiadomość
-
AsiaCh Z notatek mam tylko dawkowanie specyfikow na wywołanie. Czyli wiesiołka, liście malin. Ale to chyba nawet w pamiętniku pisałam. Zaraz zerkne co posiadam z notatek oprócz tego
ale nie martw się tak jak położna mówiła i tak wszystko to wyleci z głowy jak będzie potrzebne
Asiu o ile chęci na kawusie mam to do miasta się nie doczłapięmoje wyjścia ograniczają się do wizyt lekarskich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:25
-
Aniu, tak zamierzam tam rodzić. Powiem wiecej - jutro mam kwalifikacje do Domu Narodzin i zaciskam mocno kciuki żeby się udało... mój wymarzony poród bez możliwości znieczulenia
<masochistka>
Jak z domem sie nie uda to szpital św. Zofii a na drugim miejscu Inflancka (byłam tam na IP i jest pięknie odnowiony)
Asiu, ja jestem Praga północMożemy sobie wymyslic jakas miejscowke na kawę.
Chetnym warszawiankom mogę tez zademonstrowac chusty i ich wiazanie oraz pieluchy wielorazowe
A czy ktoras z was nie chodzila do dr Cierniaka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:48
-
Ita mój mąż i ja nie byliśmy na tyle odważni żeby do domu narodzin iść. Skoro to mój pierwszy poród wole mieć opcje znieczulenia:) jak nie ma problemów z ciążą to spokojnie się tam dostaniesz. Moja znajoma pracuje jako położna w zofii i dom narodzin chwali i masz duża szanse bo to jeszcze mało popularne i natłoku nie ma takiego jak na porodowki św zofii. Ja się boję ze mnie odesla jak będą przepelnieni.
Jakbyście chciały tez namiary na warsztaty chustowe w Wawie to tez znajomą położną polecam bo prowadzi.
Widzę Ita ze ty tez chustowaja w mniejszym stopniu póki co mam jedną chustę i zobaczę jak mała będzie ja tolerować.
Asiu ja mieszkałam na Brodnie, a obecnie w Markach.
Także widzę dziewczyny ze w miarę blisko mieszkamysuper może uda się umówić tez potem na wspólne spacerki
Ita lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, nawet nie probuje Was nadrabiac, ja z brzuszkiem bylam w szpitalu 3 dni z plamieniem, choc plamienie znikło to okazalo sie ze mam niedokrwistosc, infekcje ukladu moczowego i maly jest ulozony nadal miednicowo. Mam juz rozwarcie na 1 cm i szyjka sie skróciła troszke. Kazdy mi mowi, ze daje mi jeszcze tydzien, moze troche ponad i pojade rodzic, a ja jutro ide do swojego gina zeby mi dał skierowanie na planowe CC bo to jednak strach ze musze czekac az zaczne rodzic, boje sie ze za pozno zareaguje a maly miednicowo ulozony i nawet nie chce wiedziec czym to grozi, wole miec umowiony termin bo tak czy siak zrobią mi CC, Filipek waży już 2488g.
Pozdrawiam Was serdecznie -
Przyszlamama zaciskam kciuki żeby było ok.
Różne darmowe i płatne warsztaty sa dostepne na starym miescie w fundacji sto pociech. Ja tam właśnie na warsztatach chustowych byłam.
Aniu u nas na sr twierdzili, że nie odsyłająale ja nie do końca im wierzę i dlatego inflancka jest w odwodzie
-
Praga Północ - Bródno/Marki - ja Bródno/Targówek więc generalnie mieszkamy dość blisko. Ja jestem chętna na ciężarne ploteczki i kawusię i jeśli Wy tylko będziecie miały ochotę to ja mogę podjechać gdzie będzie Wam czy Tobie Aniu wygodniej, dopóki jestem na pełnym chodzie
Co do szpitala - ja się zapatruję na Madalińskiego, bo moja pani doktor tam przyjmuje. Niby moje koleżanki sobie chwaliły ten szpital, ale ja jestem pełna obaw i sama nie wiem gdzie byłoby najlepiej, tym bardziej że termin porodu mam jak nie na święta to na sylwestra lub pomiędzy więc generalnie termin jest dość kiepski bo świąteczny i jestem trochę przerażona czy personel gdziekolwiek w tym czasie będzie ok -
Ita u nas jedna położna powiedziała szczerze, że tak średnio raz na miesiąc zdarza im się przeludnienie i wtedy są zmuszeni odesłać- ale są to rzadkie sytuacje, kiedy już faktycznie nie mogą wcisnąć i nie mają gdzie. Ja też jako back-up traktuje inflancka
Przyszlamama trzymaj się, faktycznie jak już Ci tylko tydzień daja to leć umów na CC na wszelki wypadek. Trzymam kciuki! -
Ja też póki co jestem na chodzie i mogę dojezdzac.
Asiu, nie przejmuj się około świątecznym terminem. Moja teściowa pracuje w szpitalu (ale nie w wawie) i z jej relacji wynika, że swiateczne dyżury nie różnią sie niczym od codziennych (no moze tym, że w trakcie przerwy zamiast kanapek jest śledzik i kompot). O Madalińskiego tez słyszałam b. dobre opinie od rodzacych tam kolezanekw. Aż szkoda, że tylko na jeden szpital trzeba się zdecydowac
Aniu a nam powiedzieli, ze mogą zasugerować przewiezienie do innego szpitala, ale generalnie jak ciężarna sie nie zgodzi a nie ma miejsc to i na IP może rodzic -
nick nieaktualnyHej, wybaczcie, że wcinam się Wam w wątek. Jeśli któraś z Was jest na etapie kupna fotelika samochodowego to mam do sprzedania RECARO YOUNG PROFI PLUS. Stan idealny, fotelik zadbany, a przede wszystkim bezwypadkowy. Cena jaka mnie interesuje to 200zł + kw. Jak coś - zapraszam do przyjaciółek i na PW.
http://www.iv.pl/images/10487374845934688402_thumb.jpg http://iv.pl/images/74061029128543139716_thumb.jpg http://www.iv.pl/images/06253167101300807195_thumb.jpg http://www.iv.pl/images/55048317853313182544_thumb.jpg
Wybaczcie za zamęt i życzę owocnej końcówki ciązy i macierzyństwa :* -
Ita ja to bym sie na jakies szkolenie chustowe wybrala do Warszawy, ty już po jesteś?
Ja chodzę do lekarza na Francuską
Asia Ch do Mińska mam rzut pociagiem
Efort i Milcia super Wagi, mam nadzieje ze moja kluska okaże ze ma ponad 3 kilo
[zdjęcie usunięte]Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 22:43
Ita, eforts, przyszłamama, kittykate, Pollyanna, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
HANA, tak akurat takie darmowe szkolenie dotyczące chust było w 100pociechach w październiku. Ale co poniedziałek jest tam "pogotowie chustowe" i można przyjść się dopytać o wiązania.
i chyba w środy w kalimbie na Żoliborzu jest taka możliwość.
HANA lubi tę wiadomość