X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to właśnie traktuję jak eksperyment na własnym dziecku - czyli zobaczymy jak to będzie.
    Kolezanki które rodziły 2-3 lata temu wszystkie stosowały dietę pt. kurczak i marchewka. Za to mamy maluchów urodzonych bliżej 2014 karmiły jedząc wszystko. Wnioski - taki sam odsetek dzieci kolkowych i niekolkowych a jakość życia mam jednak na plus u tych, które nie musiały się ograniczać.
    Alergika też znam tylko jednego - od początku na mm.

Opinie wcale nie takie kontrowersyjne :)
    Poparte badaniami WHO. W szpitalach na inflanckiej i św. Zofii na pewno propagowane. Co do książek to też zależy co sie czyta. My idziemy w kierunku BLW, a przy jego okazji wspominają tez o kp.

aniar a ty nie jesteś z Warszawy? Może chodzisz do szkoły rodzenia Zosieńka?

Furia ty masz doświadczenie a ja tylko teoretyzuję. Być może się mylę, ale póki co będę się trzymała tego, że np. fasolka nie jest w stanie przeniknąć do mleka i w zwiazku z tym nie może wywoływać kolek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 09:25

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu. Ja dzisiaj doszłam do wniosku, że nie chcę rodzić. Boję się i już.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    mały wazy 1380g i pewnie czesc z Was odwiedzila moj pamietnik, a te ktore tego nie zrobily pisze, ze u Marcelego zaczynaja sie zmiany chorobowe w oczkach...decydujace badanie w poniedzialek i bedzie wiadomo czy na dniach bedzie zabieg...
    samego zabiegu sie nie boje, bo jestem pewna ze sie uda, ale niepokoi mnie znieczulenie ogolne, poniewaz resetuje dzieci...ucza sie wszystkiego od nowa, a przez to wydłuza sie czas powrotu do domu :( mały bedzie na poczatku na respiratorze, pozniej na CPAPie, tak samo z ssaniem, to co nauczyłam go teraz, bede musiala uczyc od nowa...oby omineła go przepuklina pachwinowa, bo za jakis czas bedzie czekała go kolejna operacja i kolejne znieczulenie i kolejny reset...

• Ita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa i Ty i Marcelek jesteście bardzo silni! Dacie radę. Wszystkie cioteczki z bbf będą zaciskały kciuki!

kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita dokładnie tak z Warszawy i SR w Zosience ale już skończyłam w październiku :) powiedz mi czy ty zamierzasz tez tam rodzic? Czy do porodu jednak inny szpital?

Ita lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia troszkę za późno na niechęć do rodzenia ;) bez paniki będzie dobrze. Ja powoli tez jakiś niepokój odczuwam, ale skoro nie wiem czego się spodziewać to nie wiem też czego mam się bać :)

Karola ja wciąż kciuki mocno za Marcela trzymam

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sie obawiacie porodu, a ja tego co czeka małego za kilka dni, do poniedzialku zwariuje

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam mocno kciuki, żeby wszystko szło pomyślnie i żeby te wszystkie zabiegi ominęły naszego małego Ulubieńca! Wiem, że kosztuje Cię to wszystko mnóstwo nerwów i cierpliwości, ale wierzę, że to chwilowe i już niedługo Marcelek wszystko Wam to wynagrodzi swoim uśmiechem, pierwszym słowem, bezgraniczną i bezinteresowną miłością!On jest po prostu wspaniały! :)

Dziewczynki z Wawy, a macie może jakieś notatki ze szkoły rodzenia bo ja nie mogłam się na żadną zapisać i jestem straszny laik w temacie dzieci. ...i czy może nie zechciałybyście umówić się któregoś dnia na kawusię na mieście? :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh Z notatek mam tylko dawkowanie specyfikow na wywołanie. Czyli wiesiołka, liście malin. Ale to chyba nawet w pamiętniku pisałam. Zaraz zerkne co posiadam z notatek oprócz tego :) ale nie martw się tak jak położna mówiła i tak wszystko to wyleci z głowy jak będzie potrzebne :)

Asiu o ile chęci na kawusie mam to do miasta się nie doczłapię ;) moje wyjścia ograniczają się do wizyt lekarskich :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:25

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu skąd jesteś? :) ja kiedyś mieszkałam pod Mińskiem Mazowieckim, a teraz na Targówku.

HANA lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, tak zamierzam tam rodzić. Powiem wiecej - jutro mam kwalifikacje do Domu Narodzin i zaciskam mocno kciuki żeby się udało... mój wymarzony poród bez możliwości znieczulenia :D <masochistka>
    Jak z domem sie nie uda to szpital św. Zofii a na drugim miejscu Inflancka (byłam tam na IP i jest pięknie odnowiony)

Asiu, ja jestem Praga północ :) Możemy sobie wymyslic jakas miejscowke na kawę.
    Chetnym warszawiankom mogę tez zademonstrowac chusty i ich wiazanie oraz pieluchy wielorazowe :)

A czy ktoras z was nie chodzila do dr Cierniaka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:48

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita mój mąż i ja nie byliśmy na tyle odważni żeby do domu narodzin iść. Skoro to mój pierwszy poród wole mieć opcje znieczulenia:) jak nie ma problemów z ciążą to spokojnie się tam dostaniesz. Moja znajoma pracuje jako położna w zofii i dom narodzin chwali i masz duża szanse bo to jeszcze mało popularne i natłoku nie ma takiego jak na porodowki św zofii. Ja się boję ze mnie odesla jak będą przepelnieni.

Jakbyście chciały tez namiary na warsztaty chustowe w Wawie to tez znajomą położną polecam bo prowadzi.
    Widzę Ita ze ty tez chustowa ;) ja w mniejszym stopniu póki co mam jedną chustę i zobaczę jak mała będzie ja tolerować.

Asiu ja mieszkałam na Brodnie, a obecnie w Markach.

Także widzę dziewczyny ze w miarę blisko mieszkamy :) super może uda się umówić tez potem na wspólne spacerki :)

Ita lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • przyszłamama Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, nawet nie probuje Was nadrabiac, ja z brzuszkiem bylam w szpitalu 3 dni z plamieniem, choc plamienie znikło to okazalo sie ze mam niedokrwistosc, infekcje ukladu moczowego i maly jest ulozony nadal miednicowo. Mam juz rozwarcie na 1 cm i szyjka sie skróciła troszke. Kazdy mi mowi, ze daje mi jeszcze tydzien, moze troche ponad i pojade rodzic, a ja jutro ide do swojego gina zeby mi dał skierowanie na planowe CC bo to jednak strach ze musze czekac az zaczne rodzic, boje sie ze za pozno zareaguje a maly miednicowo ulozony i nawet nie chce wiedziec czym to grozi, wole miec umowiony termin bo tak czy siak zrobią mi CC, Filipek waży już 2488g.
    Pozdrawiam Was serdecznie :)

Czekamy na kochanego Maluszka...<3

0104f31ac9faeb178fc2138f159bbdbe.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama zaciskam kciuki żeby było ok.

Różne darmowe i płatne warsztaty sa dostepne na starym miescie w fundacji sto pociech. Ja tam właśnie na warsztatach chustowych byłam.

Aniu u nas na sr twierdzili, że nie odsyłają :D ale ja nie do końca im wierzę i dlatego inflancka jest w odwodzie

atdck6nlmznf5qze.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praga Północ - Bródno/Marki - ja Bródno/Targówek więc generalnie mieszkamy dość blisko. Ja jestem chętna na ciężarne ploteczki i kawusię i jeśli Wy tylko będziecie miały ochotę to ja mogę podjechać gdzie będzie Wam czy Tobie Aniu wygodniej, dopóki jestem na pełnym chodzie ;)

Co do szpitala - ja się zapatruję na Madalińskiego, bo moja pani doktor tam przyjmuje. Niby moje koleżanki sobie chwaliły ten szpital, ale ja jestem pełna obaw i sama nie wiem gdzie byłoby najlepiej, tym bardziej że termin porodu mam jak nie na święta to na sylwestra lub pomiędzy więc generalnie termin jest dość kiepski bo świąteczny i jestem trochę przerażona czy personel gdziekolwiek w tym czasie będzie ok :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita u nas jedna położna powiedziała szczerze, że tak średnio raz na miesiąc zdarza im się przeludnienie i wtedy są zmuszeni odesłać- ale są to rzadkie sytuacje, kiedy już faktycznie nie mogą wcisnąć i nie mają gdzie. Ja też jako back-up traktuje inflancka :)

Przyszlamama trzymaj się, faktycznie jak już Ci tylko tydzień daja to leć umów na CC na wszelki wypadek. Trzymam kciuki!

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też póki co jestem na chodzie i mogę dojezdzac.

Asiu, nie przejmuj się około świątecznym terminem. Moja teściowa pracuje w szpitalu (ale nie w wawie) i z jej relacji wynika, że swiateczne dyżury nie różnią sie niczym od codziennych (no moze tym, że w trakcie przerwy zamiast kanapek jest śledzik i kompot). O Madalińskiego tez słyszałam b. dobre opinie od rodzacych tam kolezanekw. Aż szkoda, że tylko na jeden szpital trzeba się zdecydowac :D

Aniu a nam powiedzieli, ze mogą zasugerować przewiezienie do innego szpitala, ale generalnie jak ciężarna sie nie zgodzi a nie ma miejsc to i na IP może rodzic :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wybaczcie, że wcinam się Wam w wątek. Jeśli któraś z Was jest na etapie kupna fotelika samochodowego to mam do sprzedania RECARO YOUNG PROFI PLUS. Stan idealny, fotelik zadbany, a przede wszystkim bezwypadkowy. Cena jaka mnie interesuje to 200zł + kw. Jak coś - zapraszam do przyjaciółek i na PW.

http://www.iv.pl/images/10487374845934688402_thumb.jpg http://iv.pl/images/74061029128543139716_thumb.jpg http://www.iv.pl/images/06253167101300807195_thumb.jpg http://www.iv.pl/images/55048317853313182544_thumb.jpg

Wybaczcie za zamęt i życzę owocnej końcówki ciązy i macierzyństwa :*

• HANA Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja to bym sie na jakies szkolenie chustowe wybrala do Warszawy, ty już po jesteś?
    Ja chodzę do lekarza na Francuską ;)

Asia Ch do Mińska mam rzut pociagiem ;)

Efort i Milcia super Wagi, mam nadzieje ze moja kluska okaże ze ma ponad 3 kilo ;)

[zdjęcie usunięte]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 22:43

Ita, eforts, przyszłamama, kittykate, Pollyanna, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA, tak akurat takie darmowe szkolenie dotyczące chust było w 100pociechach w październiku. Ale co poniedziałek jest tam "pogotowie chustowe" i można przyjść się dopytać o wiązania.
    i chyba w środy w kalimbie na Żoliborzu jest taka możliwość.

HANA lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ