Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hana piekne zdjęcie
Karola ja cały czas wierzę że cud narodzin Marcelego będzie trwał i młody mimo kłopotów będzie zdrowym, szczesliwym dzieckiem!!!
Przyszła mama trzymam kciuki za udane rozwiazanie. Powodzenia!!!
Też bym poszła na wosk ud ale boję się o naczynka bo i bez tego robią mi się pajączki
W ogóle powinnam puknać się w głowę, wczoraj się cieszyłam ze hemoglobina mi rośnie mam 13,7 i oczywiście wyczytałam ze norma ciężarnej jest do 13,5!! No ale zakładam ze nie mam raka albo cos w ten deseń więc nie wkrecam sobotę poza tym różnica malutka. Płytki krwi mi spadły ale na zzo jeszcze starczykaarolaa lubi tę wiadomość
-
Melduje sie jeszcze ze szpitala,moze jutro juz mnie wypuszcza. Wiesci mam srednie. Szyjka ma tylko 1cm ale jest zakmnieta,mam bialko w moczu i mam miec jutro pobrany jeszcze raz.Do tego wczoraj po usg powiedzieli mi ze male waza 1540g i 1640g a dzis inna lekarka na usg wyliczyla mi,ze ta mniejsza wazy 1300g.Nie wiem skad te rozbieznosci,ale boje sie ze ta mniejsza bedzie taka malutka.Martwie sie chcialabym zeby obie urodzily sie z waga ok.2kg.Mam nadzieje,ze mimo wszystko dotrzymam jeszcze te 2-4tyg.
-
Laski zakupilam monitor oddechu angelcare:) ciesze sie wszystko gotowe! Jutro bedzie baza do fotelika termometr sie opoznia;) ale zdazy
zrobilam zakupy na obiad i padlam... Nie mam sily i zasypiam na stojaco:/ zaraz zrobie sobie kawe,
Klif trzymam kciuki za Was, obys jak najdluzej wytrzymala!
Przyszlamama trzymam kciuki ale fajnie bedziesz juz tulila swoje malenstwo niebawem!!!
Efortsja tez mialam hemoglobine za niska i musze brac zelazo... Plytki ostatnio mialam ok jakies 3 tyg temu, mam nadzieje ze jest tak dalej ...Nast badania krwi, moczu i gbsu robie za tydzien i tez mam nadz ze do zzo beda ok
Dziewczyny ale mam faze na jogurty od wczoraj normalnie jem 2 -3 dziennie
Kaarolaa trzymam kciuki za Twojego Marcelka! Wierze ze maly da sobie rade i po tych zabiegach oczka beda ok!!!
HANA lubi tę wiadomość
-
Rety, powiem Wam, że ostatnio jestem do niczego. Niby od początku przytyłam tylko 5 kg, ale czuję się strasznie ociężała. Całe szczęście wczoraj stwierdziłam, że wszystko praktycznie mamy z wyprawki. Torba spakowana czeka. Czekam jeszcze na ostatnie zamówienie z Gemini z laktatorem, podgrzewaczem i jakimiś duperelkami.
Zazdroszczę Wam tego mieszkania w Warszawie i "bliskości" warsztatów chustowania. Mi zostaje chyba tylko internet
Moja zakupy internetowe też doszły. Monitor z nianią działa bez zarzutu. Wygląda jak nowy, nawet pudełko niezniszczone. Woombie też dotarło. Muszę je tylko wyprać. Ciekawa jestem, czy się w ogóle przyda.
Muszę jeszcze kupić karuzelę do łóżeczka. Polecacie jakieś?
Słyszałyście w ogóle o Szumisiach?HANA lubi tę wiadomość
-
Polyanna ja chce taka z fisher price z misiami projektorem i pilotem z roznymi opcjami ustawien
Na allegro sa nowki takie:
http://allegro.pl/karuzela-fisher-price-pieski-i4754130561.html
Cos w ten desen
Nad woombie sie wlasnie zastanawiam.... -
Kate, właśnie myślałam o takiej. Ale z tego, co pamiętam, to chyba Furia taką miała i nie była zadowolona.
Ja nad tą dumam, tylko ta cena...
http://allegro.pl/smoby-cotoons-karuzela-projektor-pilot-turystyczn-i4741027305.html
Co do Woombie, trafiła mi się fajna okazja - stan odealny, 40 zł. Nad nowym bym się zastanawiała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:46
-
Polyanna tez bardzo fajna i b podobna do tej fisher price!
Ja tez wlasnie sprawdzilam swoj monitor oddechu dziala bez zarzutu!
Tez wyglada jak nowy folia na tym aniolku jest jeszcze, udalo mi sie za 160 zl kupica ta karuzele podrzuce komus jako pomysl na prezent w koncu jak nas zaczna odwiedzac to lepiej nich przynosza cos co nam sie przyda:)
Ja tak siostrze kupilam podgrzewacz zapytalam co potrzebuje i chciala to Wiec niech ktoras babcia moze sie wysiliWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:22
-
eforts wrote:Kate ja mam wysoką hemoglobinę
od jakiegoś czasu mi rośnie nie wiedzieć czemu
nie zajarzyłamsorry hm a to ciekawe zjawisko bo ciezarowki maja zwykle za niska... ale Ty masz nieznacznie wiec raczej chyba dobrze !
U mnie z kolei ostatnio był na poziomie 10,9 i troche sie martwie przyjmowalam zelazo ale juz mi sie skonczyly tabl
wizyta 12 listopada nast badanie po 12 listopada dziwne w sumie ze nie kazala mi ponownie krwi zrobic na ta wizyte ze wzgl hemoglobine i hematokryt ktory rowniez mam ponizej normy bo 33 % a od 37% norma mam nadz ze do zzo wystarczy, musze koniecznie te wyniki poprawic ! -
Pollyanna wrote:Ja kompletnie nic. Aż sama jestem zdziwiona wynikami. Kate, a Tobie lekarz kazał coś brać?
Tak kazal mi brac zelazo i wzbogacic diete o mieso, szpinak, brokuly etc, bo ja faktycznie mialam maly apetyt a na mieso to juz w ogole I stwierdzila anemie. No nic za tydzien zrobie badanie to bede wiedziala... Mam nadzieje ze skoczyla do gory! -
KittyKate ja biorę to i jest super, hemoglobina znów w normie. Już nie raz pisałam, że kiedyś miałam anemię i nie działały na mnie żadne typowo apteczne produkty, dopiero zielarskie.
http://suplime.pl/iron-zelazo.htmlkittykate lubi tę wiadomość
-
My zamówiliśmy wózek, laktator ma być jutro, monitor już odebrany
Dokupiłam kosmetyczne rzeczy dla mnie do szpitala. Brakuje tylko klapek pod prysznic. Ja miałam za niską hemoglobine ale odkąd biorę co drugi a nawet trzeci dzień żelazo to jest ok. Częsciej brać nie mogę bo zaraz mam zaparcia....
kittykate, HANA lubią tę wiadomość