X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana piekne zdjęcie :)

Karola ja cały czas wierzę że cud narodzin Marcelego będzie trwał i młody mimo kłopotów będzie zdrowym, szczesliwym dzieckiem!!!

Przyszła mama trzymam kciuki za udane rozwiazanie. Powodzenia!!!

Też bym poszła na wosk ud ale boję się o naczynka bo i bez tego robią mi się pajączki :/

W ogóle powinnam puknać się w głowę, wczoraj się cieszyłam ze hemoglobina mi rośnie mam 13,7 i oczywiście wyczytałam ze norma ciężarnej jest do 13,5!! No ale zakładam ze nie mam raka albo cos w ten deseń więc nie wkrecam sobotę poza tym różnica malutka. Płytki krwi mi spadły ale na zzo jeszcze starczy :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie jeszcze ze szpitala,moze jutro juz mnie wypuszcza. Wiesci mam srednie. Szyjka ma tylko 1cm ale jest zakmnieta,mam bialko w moczu i mam miec jutro pobrany jeszcze raz.Do tego wczoraj po usg powiedzieli mi ze male waza 1540g i 1640g a dzis inna lekarka na usg wyliczyla mi,ze ta mniejsza wazy 1300g.Nie wiem skad te rozbieznosci,ale boje sie ze ta mniejsza bedzie taka malutka.Martwie sie chcialabym zeby obie urodzily sie z waga ok.2kg.Mam nadzieje,ze mimo wszystko dotrzymam jeszcze te 2-4tyg.

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klif trzymamy kciuki za Twoje maluchy niech wytrzymaja jak nadłuzej!

Efots Ty Pałko nie czytaj tych glupot :D

Ita dzięki za info!

eforts lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zakupilam monitor oddechu angelcare:) ciesze sie wszystko gotowe! Jutro bedzie baza do fotelika termometr sie opoznia;) ale zdazy :D zrobilam zakupy na obiad i padlam... Nie mam sily i zasypiam na stojaco:/ zaraz zrobie sobie kawe,
    Klif trzymam kciuki za Was, obys jak najdluzej wytrzymala!
    Przyszlamama trzymam kciuki ale fajnie bedziesz juz tulila swoje malenstwo niebawem!!!<3
    Eforts :) ja tez mialam hemoglobine za niska i musze brac zelazo... Plytki ostatnio mialam ok jakies 3 tyg temu, mam nadzieje ze jest tak dalej ...Nast badania krwi, moczu i gbsu robie za tydzien i tez mam nadz ze do zzo beda ok :)
    Dziewczyny ale mam faze na jogurty od wczoraj normalnie jem 2 -3 dziennie :)

Kaarolaa trzymam kciuki za Twojego Marcelka! Wierze ze maly da sobie rade i po tych zabiegach oczka beda ok!!!

HANA lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, powiem Wam, że ostatnio jestem do niczego. Niby od początku przytyłam tylko 5 kg, ale czuję się strasznie ociężała. Całe szczęście wczoraj stwierdziłam, że wszystko praktycznie mamy z wyprawki. Torba spakowana czeka. Czekam jeszcze na ostatnie zamówienie z Gemini z laktatorem, podgrzewaczem i jakimiś duperelkami.

Zazdroszczę Wam tego mieszkania w Warszawie i "bliskości" warsztatów chustowania. Mi zostaje chyba tylko internet :)

Moja zakupy internetowe też doszły. Monitor z nianią działa bez zarzutu. Wygląda jak nowy, nawet pudełko niezniszczone. Woombie też dotarło. Muszę je tylko wyprać. Ciekawa jestem, czy się w ogóle przyda.

Muszę jeszcze kupić karuzelę do łóżeczka. Polecacie jakieś?

Słyszałyście w ogóle o Szumisiach?

HANA lubi tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja również trzymam kciuki za Marcelka i poniedziałkowe badanie. Wierzę, że wszystko dobrze się ułoży.

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna ja chce taka z fisher price z misiami projektorem i pilotem z roznymi opcjami ustawien
    Na allegro sa nowki takie:
    http://allegro.pl/karuzela-fisher-price-pieski-i4754130561.html

Cos w ten desen :)
    Nad woombie sie wlasnie zastanawiam....

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, właśnie myślałam o takiej. Ale z tego, co pamiętam, to chyba Furia taką miała i nie była zadowolona.

Ja nad tą dumam, tylko ta cena...
    http://allegro.pl/smoby-cotoons-karuzela-projektor-pilot-turystyczn-i4741027305.html

Co do Woombie, trafiła mi się fajna okazja - stan odealny, 40 zł. Nad nowym bym się zastanawiała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:46

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia daj znac co to byla za karuzela:) i jak cos polec cos...
    Poszukam moze tego woombie moze faktycznie nie nowki :)

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami trafiają się naprawdę fajne okazje. Chociaż niektórzy lekko przesadzają z cenami używanych rzeczy.

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polyanna tez bardzo fajna i b podobna do tej fisher price! :)
    Ja tez wlasnie sprawdzilam swoj monitor oddechu dziala bez zarzutu!
    Tez wyglada jak nowy folia na tym aniolku jest jeszcze, udalo mi sie za 160 zl kupic :) a ta karuzele podrzuce komus jako pomysl na prezent w koncu jak nas zaczna odwiedzac to lepiej nich przynosza cos co nam sie przyda:)
    Ja tak siostrze kupilam podgrzewacz zapytalam co potrzebuje i chciala to Wiec niech ktoras babcia moze sie wysili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:22

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja mam wysoką hemoglobinę :) od jakiegoś czasu mi rośnie nie wiedzieć czemu :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kate ja mam wysoką hemoglobinę :) od jakiegoś czasu mi rośnie nie wiedzieć czemu :)

nie zajarzyłam ;) sorry hm a to ciekawe zjawisko bo ciezarowki maja zwykle za niska... ale Ty masz nieznacznie wiec raczej chyba dobrze !

U mnie z kolei ostatnio był na poziomie 10,9 i troche sie martwie przyjmowalam zelazo ale juz mi sie skonczyly tabl
    wizyta 12 listopada nast badanie po 12 listopada dziwne w sumie ze nie kazala mi ponownie krwi zrobic na ta wizyte ze wzgl hemoglobine i hematokryt ktory rowniez mam ponizej normy bo 33 % a od 37% norma mam nadz ze do zzo wystarczy, musze koniecznie te wyniki poprawic !

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, mi też rośnie. Wprawdzie nie tak jak Tobie - ostatnio wynosiła 12.9, ale co badania to do góry.

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a bierzecie cos na hemoglobine? ja bralam zelazo i nie wiem nawet czy mi sie cos podniosla bo nast badanie krwi mam dopiero wykonac po 12 listopada :/

Kate

np55zzc.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompletnie nic. Aż sama jestem zdziwiona wynikami. Kate, a Tobie lekarz kazał coś brać?

km5smg7y28om81lj.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Ja kompletnie nic. Aż sama jestem zdziwiona wynikami. Kate, a Tobie lekarz kazał coś brać?

Tak kazal mi brac zelazo i wzbogacic diete o mieso, szpinak, brokuly etc, bo ja faktycznie mialam maly apetyt a na mieso to juz w ogole I stwierdzila anemie. No nic za tydzien zrobie badanie to bede wiedziala... Mam nadzieje ze skoczyla do gory!

Kate

np55zzc.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KittyKate ja biorę to i jest super, hemoglobina znów w normie. Już nie raz pisałam, że kiedyś miałam anemię i nie działały na mnie żadne typowo apteczne produkty, dopiero zielarskie.

http://suplime.pl/iron-zelazo.html

kittykate lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamówiliśmy wózek, laktator ma być jutro, monitor już odebrany ;-) Dokupiłam kosmetyczne rzeczy dla mnie do szpitala. Brakuje tylko klapek pod prysznic. Ja miałam za niską hemoglobine ale odkąd biorę co drugi a nawet trzeci dzień żelazo to jest ok. Częsciej brać nie mogę bo zaraz mam zaparcia....

kittykate, HANA lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:) ja tez nie moge codziennie bo ten sam problem no nic zobaczymy po wynikach ;)

Kate

np55zzc.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ